127612
-
clio1616v #95824 többi magyar bérhez?
szerinted mennyit keres egy mérnök, szak fordító vagy egy bármilyen értelmiségi? -
Én nem lennék tanár, nem vagyok türelmes, nem vagyok rá alkalmas, nem is azért kérdeztem, hogy nagyok az elvárások. Csak ha tanárnak 250-300k fizetése volna, akkor orvosnak, tűzoltónak, stb lehetne 500k az én olvasatomban. Nekem faterom tanár volt, a jelenlegi barátnője tanár, kétségtelen, hogy alul vannak fizetve, de a többi magyar bérhez képest a 250-300k-s elvárást magasnak tartom. Másrészt én is örülnék ekkora fizetésnek. Ha ennyit adnának érte, elvállalnám, de mint mondtam, nem vagyok rá alkalmas. -
Fbn Lx #95822 :DDDD
így kellene tanítani -
Pedig nem volt az olyan régen. -
Valami rémlik, ha néztem is, nem hagyott bennem maradandót. (nem igazán emléxem a gyerekkoromra) -
tesitanár szívesen lennék, aztán futtatnám a lányokat.. -
az anyagot leadnám
a töri engem kurvára érdekelt (nem nézted kiskorodban az egyszer volt... az embert?) -
Igen, egyes számonkérések kötelezőek. -
Mintha lenne valami olyasmi, hogy tanterv, amitől nemigen térhetsz el. Engem pl. a humán dolgok nem kötöttek le sosem, szóval elképzelni sem tudom, hogyan tudták volna pl. a törit érdekesen tanítani. -
-
-
az már rajtuk áll :) -
clio1616v #95812 sok szépségkirálynő versenyt néztél :D - a világbéke lemaradt -
ha figyelemért kell küzdened ott már baj van sztem.
legyen kiállásod (ami sztem alapból fontos az életben), és ha letudod kötni őket (nem az hogy az agyukba csak nyomod a sok hülyeséget) akkor sztem igenis élvezetes lehet tanítani a fiatalabb generációt...
korrekt bér? ha élvezem is, és közel élnék a sulihoz, akkor akár 200k alatt is. (nyáron szünet, dolgozatokat nemnagyon iratnék mert javítani macera, inkább röpdogák, + feleltetni őket. meg a fontos témákról kikérni a véleményüket "brainstormingolni" velük, ilyenekről mint pl. környezettudatosság, egészséges életmód, egyéb társadalmi problémák stb.)
-
Fbn Lx #95810 általánosban 250ért középsuliban 300ért tanítanék minimálisan
:DD -
Nem...nincs kedvem a figyelemért küzdeni nap mint nap, és nevelni, mert otthon nem tették meg... -
Te mennyiért vállalnád? -
Blum #95807 Ha nagyon akar,akkor persze. Csak sajnos nem mindenkinek van rá lehetősége különböző okokból kifolyólag. -
Most már lehet, hogy úgy van, de +10 éve emlékeim szerint csak adott szakok / szakpárok voltak.
Az, hogy nem lettem tanár részben amiatt volt, hogy nem akartam éhenhalni. Szomorú, de ez van. -
miért is kéne párosítani, ha valaki nagyon akar végez 2x egyetemet -
hogyne lehetne, csak kicsit sok idő lenne elégezni (bár van nekem olyan ismerősöm, aki több szakot végzett, jobban is tette) -
Blum #95803 Nem hivatalosan (szükség szerint) lehet is. De képzés szerint bármit-bármivel párosítani nem lehet :) -
Nein
Bruttó 350 mondjuk (legalábbis a mostani állapotok alapján, hogy ne is rugaszkodjunk el álomvilágba) -
clio1616v #95801 azt hittem bármilyen tanár lehet valaki... -
Nem tartom magam teljes mértékben, de egy ideig foglalkoztatott a gondolat. Sajnos testnevelés - fizika szakpár nincs, ahogy fizika-töri sem. :) -
nem lennék, franc se akarná nevelni a sok gyökér barmot amikor suli fele füves is -
Ebben van igazság, van olyan volt tanárom, akivel mai napig ha találkozol a boltban kezet fogunk és beszélgetünk, az óráján csend volt amikor magyarázott, egyébként jó hangulat, de amikor feladat volt feladat volt. Korrekt volt, tiszteltük, felnéztünk rá. A nyalizókat meg a kétszínűeket meg megszivatta kicsit mindig. -
szivesen lennék tanár
igen akár 200alatt is.
tanitani? nincs megtisztelőbb.
/az hogy mennyi tiszteletet kap egy tanár csak rajta áll! -
Nem. Bár a végzettségem megvan hozzá. -
clio1616v #95795 nem ez volt a kérdés, hanem te tartanál-e, alkalmasnak érzed magad? van hozzá kedved? -
Mindkét esetre, juj...
Akkor ennyi erővel én is tarhatnék fizika órát... -
Simán - földrajztanárnak kiadja az igazgató, hogy mostantól ő oktatja a hon-és népismeretet is (hiszen a néprajz is rajz), akkor kiveszi a könyvtárból a tankönyvet és a tanári segédletet, és következő héten bemegy az órára leadni. Vagy a néprajz szakos tanár rajz/művészettörténetet tanít, ugyanilyen indoklással. Ha problémázik, lesz más, aki szívesen tart helyette bármiből órát.
(mindkettő valós példa, egy volt oktatóm és egy szaktársam példája) -
Blum #95792 Hogyne lenne.
Maximum nem olyan szakos,de ha a szükség úgy hozza,akkor letud adni bármit. Van egy tanárom,aki tanít nekünk Hidrológiát,hidraulikát,jogot,földmérést ill. középiskolai részlegen Rajzot. És ezen felül egy magániskolában tanít heti X alkalommal Földrajzot és Biológiát.
Netről,innen-onnan összegyűjti az anyagot és leadja. Nem nagy kunszt,pláne ha megvannak a tételek kérdései és az alapján összebugázza. És ezért nem kevés lóvét kap. -
clio1616v #95791 természetesen arra gondoltam, hogy a szakterületén belül kell általánosan tájékozottnak lennie -
A szaktanár nem általános műveltséget ad. Egy fizikai tanár max. a fizika terén univerzális, de nem oktat közgázt, hacsak nem ilyen szakos. Van ilyen...? -
clio1616v #95789 nem lennék tanár, mert általános műveltséget nem tudnék adni, mivel nem érdekel minden, egy gyereknek meg általánosan kell nyújtani információt, hogy ki tudja válogatni mi érdekli...
350ezer nettó fölött, azaz olyan 540ezer bruttó fölött számít korrektnek a bér, figyelembe véve az igényeimet(ami ugye mindenkinek más és más, így lehet másnak magasabb ez az összeg) -
csak egyetemen, mert ott látványosan is telibe szarhatom az egészet.
400k felett -
Soha. Nem bírom a gyerekeket.
Ha brutto, akkor egyértelműen 400k felett. -
uwu ezt most épp a hanyadik accod már ? :D Mit csináltál megint ? -
uwu300 #95785 Csak akik ide írogatnak. Akinek erre van ideje az nyilván épp nem dolgozik. Aki meg dolgozik, nincs ideje ide írogatni, és pénzt keresni sincs ideje mer dolgozik, és nem húzza lefele a statisztikát. Vagy gyerek még és kamuzik.