A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vizes
Sajnos, nem tettem idézõjelbe, úgy látszik, nem jött át az irónia.
Ebben segített az is, hogy a tévében látott riportban a megszólaltatott fiatalemberek mûvészetnek titulálták tevékenységüket.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

vizes
Én nem általánosítottam, hogy ki mit csinál. Nekem egykutya, hogy egyetemista, bányász, trombitás...

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

David2
és azt sem sem értem miért aposztrofálod mûvész uraknak a rongálókat...

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

David2
mert erõsen megy itt az általánosítás, a nagy kéztördelések közepette

vizes
Egyébként a csöves probléma megoldva, a régiek már ismerik a környezetet, a mûvész urakkal is meg fogunk ismerkedni.

vizes
Foglalkozunk, köszönöm, hogy aggódsz értünk.
Lecseréltük a kulcsainkat, új, síkmágneses rendszert építettünk ki.

Nem mondtam, h egyetemisták voltak, nem is értem, miért hoztad szóba õket.

tigeroo
clio nyert. megint 😄
immovable
Troll.
David2
ez rongálás, ne forgasd ki a szavaimat. Remélem azt belátod, h nem fiatal egyetemisták barmolták össze a frissen meszelt falat
másik jótanács, talán érdemes lenne a lépcsõházak védelmivel is foglalkozni, mielõtt állandó vendégekké válnak a csövesek és besurranó tolvajok és tsaik

clio1616v
egy szóval nem mondtam, hogy jobb lennék

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

jazzy
Az nem káromkodás, hanem így szokták mondani. Ha úgy tetszik szólás. Ne játszd már itt a szûzkurvát, bezzeg a motor bömböltetése az megy, te mennyivel vagy jobb?
vizes
Azért túlzás lenne káromkodásnak nevezni.

vizes
Káromkodás??? Hol? Az az egy bizonyos szó?
Gondolom, nem hallottad még soha. :-P

clio1616v
nincs elnézés...

te mennyivel vagy jobb, hogy ide írsz az sg fórum publikus "falára" és káromkodással rongálod a topikot?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

vizes
Tudom, h mi a különbség.
De nekem mindkettõ rongálásnak számít ameddig a mások által teremtett értéket teszik tönkre.
Nem az én dolgom megtalálni a lehetõségeket.
Festegessék csak a mûvész urak az elhagyott házaikat, nem bánom.

Vagy mondok jobbat:
Elsétálnak a tüzép telepre, vásárolnak 100 négyzetméter fal elkészítéséhez szükséges anyagot és felépítik a falat.
Ja, hogy ez már nem megy? Mûvészkedni, más faszával verni a csalánt az igen, de érteni vmihez az nem.
Elnézést, de ez kijött.

tigeroo
tigeroo
szerintem a kulcsszó a tolerancia.

olyan elhagyatott épületeket kellene pingálni ami már használaton kívül van (akár a belsõ felületet is), ebben kellene segíteni nekik.

nehéz általánosítani, pl. az utcai versenyzések helyett sokan inkább pályára járnak hódolni a szenvedélyeiknek. ha nem biztosítanák nekik a helyet akkor valószínüleg õk is illegálisan a társadalom kárára az utcán élnék ki magukat

a tagelés meg kurvára nem egyenlõ a graffitivel, elõbbinek semmi mûvészi értéke sincsen.

kicsit ez már hozzánõtt az urbánus élethez is.
inkább nézek ilyen felületeket mint jópár évtizedes elhasznált, csupasz, romos, rozsdás, egyáltalán nem karbantartott, totálisan elhanyagolt (!!!) vagonokat vagy épületeket
vizes
Ja, és még valami: "Elég csak kilátogatni Svájcba, ahol a nem turista részeken is minden élére van állítva, mellbevágó a különbség."

Valószínû, hogy azért, mert ott eszébe sem jut egy üveg borral nekiindulni az éjszakának és alkotni, még akkor sem ha mûvészi szempontból fölötte áll a pór népnek.

vizes
Street art, a graffiti és a rongálás.

Nevezd aminek akarod. Lakótelepünkön 6 millió forintért kifestettük 12 lépcsõházunkat.
Két nap sem telt el, megjelentek a mûvész urak.
Eléggé bepöccentek a lakók, nekik nehéz lesz megmagyaráznod, mûveletlen parasztok akik " bizonyos szempontokból jóval képzettebb" emberkék kezét tördelik el.

OrioN the S
<#eljen>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

David2
ha már ilyen szépen megszólítottál, kifejtem a véleményem bõvebben.

Elõször is különbséget kéne tenni a street art, a graffiti és a rongálás között. Sok esetben ezeket a köznyelv összekeveri, mert az oktatásban nem kap helyet a vizuális kultúra. Elég csak szétnézni az XXII. kerületben a tehetõs emberek ízlésficamaira, pedig nekik lenne rá pénzük.

Na de ne térjünk el a témáról. Nem csak a panelprolik csinálják ezt, hanem számos szaktársam járt ki egy üvegbor kíséretében "alkotni". Na most a csonkítás pártiakat megkérdezném, h velük mi a helyzet? Olyan emberek életét tennék tönkre, akik bizonyos szempontokból jóval képzettebbek, tehetségesebbek, mint az itt hõbörgõk együttesen.

Közmunka és pénzbírság tökéletesen megfelel, persze a mûemléki épületeket összebaszókat jobban kell büntetni. Milyen munka? Én Budapest utcáit és zöldterületeit egyáltalán nem elég tiszták, gondozottak. Elég csak kilátogatni Svájcba, ahol a nem turista részeken is minden élére van állítva, mellbevágó a különbség.

A büntetésnek nevelõcélzatúnak kell lenni, és nem egyfajta bosszúnak. Ez nem olyan súlyú bûn, h valakit ki kelljen zárni a társadalomból, akár véglegesen (börtön, kivégzés). Nem kéne hasonulni, a középkori kivégzéseket népünnepélyként megélõ plebshez, vagy számos arab országhoz, ahol továbbra is sötétségben élnek (sajnos). Ez nem európai kultúra, mondjuk mûemlék rongálás sem az.

Végezetül egy személyes példa. Páréve nálunk hülyegyerekek el kezdték felszedni a frissen lerakott térkövet a ház elõl. Elég volt egy erélyes fellépés tettlegesség kilátásba helyezésével, azóta sem láttam õket a környékünkön. És nem mentem a fejszéért...

jazzy
Szerintem a "felfogadott" graffitis sokat javíthat egy város arculatán, ha bizonyos helyeken össze van szép, igényes dolgokkal fújva a fal. IGÉNYES dolgokkal.

Azokat az idiótákat akik kimennek és fújkálnak jókedvükben, aztán áthúzzák mert írni sem tudnak, meg összemaszatolnak mindent azokat pénzbüntetésre ÉS közmunkára ítélném. Mossák le, fessék újra.
milk4
Régen volt egy ilyen kórszakom,félévnél tovább nemtartott.De,akkoris csak hídak alatt fújtunk,amerre senkisem járt,csak a csöves szarni,hugyozni.De még akkoris elítéltük az olyanokat akik más házának a falára fúj.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

OrioN the S
azok csak firkálnak, barbárkodnak és nem is lenne pénzük kannákra 😄

firkálás meg graffiti az nem ugyanaz.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Marci0115
igy se tudják megszervezni a közmunkát hát még akkor ha még több közmunkás lenne, az hogy 7-8 néz 1-2 meg dolgozik annak sok értelme van

Casillas
Pénzbüntetés. Ha nem tudja fizetni közmunka (falfestés)
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a "szigno"-kat gyülölöm

Van, mégpedig itt: Egerben a vártól nem messze van egy aluljáró, ami mindig végig van festve, ott tavaly volt egy olyan rész, mintha galériában lennének festmények, rendesen kerettel, kordonnal megfestve, az marhajól nézett ki szerintem 😊 de már átfújták.

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Van kedvenc grafitid?
Konkrétan nincs, de örülnék ha ehhez hasonlókkal lenne tele a város:

Büdös Bohóc
közmunka, ingyenmunka

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Marci0115
na és kedves dávid , áruld már el nekem még is hogy gondoltad a pénzbüntetést? ugyanis tudtommal a csóró telepi trógerek szoktak graffitizni és nem a multimilliomos ge.ik, szoval akkor hogyan is hajtanák be a pénzbírságot? várom ötleteidet

Lacee86
+1

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Bachstein
Nem tudnám sajnálni õket.
OrioN the S
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a tagelést gyülölöm
Banksy. (google/képek)

zsoltioregon
én meg min 5 😞

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

szabod
jó kérdés, 2 éve voltam arra utoljára 😄

Mente et Malleo

89
Kéztörést

a megrendelésre készülõ mûvészibb irányzat tetszik

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

David2
pénzbüntetés vagy közmunka, direkt rongálókat jobban

azok akik karcsonkítást, meg akasztást javasolnának, bizonyára nem torzult a személyiségük....

Bachstein
Karcsonkítás...
Nem
Talán 1-2-t láttam, ami elmegy kategória, amúgy szar az összes, ez nem mûvészet, szebbet hányok a falra a legtöbbnél...
Nincs
daeemoon
Egyéb - lemosatnám vele, és 1 nap közmunka
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a "szigno"-kat gyûlölöm
Nincs

zsoltioregon
Keletinél meg van még a Gumimaciból a Gógyis grafiti?

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

vizes
Pénzbüntetés, két év javító-nevelõ munka.
Az utóbbi kiváltható lenne mindkét keze eltörésével.

Egyéb: pénzbüntetés, plusz az okozott kár helyreállítása/megtérítése.
Nem.
Van amelyik jó, de azok is olyan helyen legyenek, ahova legálisan csinálták.
Nincs.

immovable
Szabadságvesztés (max pár hónap, fogház fokozatban)
Nem
Mindet utálom
Nincs
Marci0115
nyilvános megaláztatás, az utcán meztelenül, csak 1-2 eset lenne úgy is aztán máskor elgondolkodnának az ilyen unatkozó emberek

gercse
nem eltüntetni akarom, hanem leszedni 😊, kõfalon van az írás, ha lefestem, akkor lesz egy nagy folt rajta, sokkal nem jobb a helyzet 😄
mert alapvetõen óvom a környezetünket, még ha ez csak látványbeli problémákat is okoz

Lacee86
Lefested. 😊

gercse
sok pia után én is összeszerelmivallomásoztam egy falat, kár volt...ha sokáig ott lesz még, akkor eltávolítom, mi a legjobb módszer?

Lacee86
Pénzbüntetés, de hasznosabb a közmunka, még akkor is, ha ki tudná fizetni. Börtönbüntetésnek ugyan mi haszna lenne? Újabb embereket kellene eltartani az adófizetõk pénzébõl...
Nem csináltam graffitit, és nem is csinálnék oda, ahol kárt teszek vele. Direkt erre kijelölt helyre 1x kipróbálnám szívesen, csak nem egy olcsó mulatság, jó drágák ezek a festékek ha jól tudom.
Vannak amúgy szép, igényes graffitik, csak mondjuk nem mindig a legjobb helyen. De amúgy az ízléses darabok nagyon fel tudnák dobni az unalmas, egysíkú város képét.

tigeroo
cipóra hasítanám a szájukat...

amúgy komolyra fordítva, az ilyen tagelõs barmokat büntetném, mert az nem mûvészet hogy odafírkál valami nevet...

a graffitiseknek viszont inkább nyújtanék valami lehetõséget az önkifejezésre, mert ez is mûvészet. (mittom, annyi régi gyártelep van vagy hasonló, azokat simán kipingálhatnák legalább feldobná a lepukkant negyedeket)
NEOreg3
nyilvánosan felakasztani õket

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

szabod
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a "szigno"-kat gyülölöm
A Keletinél van egy Hofi portré, na az tetszik és olyan helyen van, ahol nem is tettek vele semi kárt.

Mente et Malleo