A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebben segített az is, hogy a tévében látott riportban a megszólaltatott fiatalemberek mûvészetnek titulálták tevékenységüket.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Lecseréltük a kulcsainkat, új, síkmágneses rendszert építettünk ki.
Nem mondtam, h egyetemisták voltak, nem is értem, miért hoztad szóba õket.
másik jótanács, talán érdemes lenne a lépcsõházak védelmivel is foglalkozni, mielõtt állandó vendégekké válnak a csövesek és besurranó tolvajok és tsaik
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Gondolom, nem hallottad még soha. :-P
te mennyivel vagy jobb, hogy ide írsz az sg fórum publikus "falára" és káromkodással rongálod a topikot?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
De nekem mindkettõ rongálásnak számít ameddig a mások által teremtett értéket teszik tönkre.
Nem az én dolgom megtalálni a lehetõségeket.
Festegessék csak a mûvész urak az elhagyott házaikat, nem bánom.
Vagy mondok jobbat:
Elsétálnak a tüzép telepre, vásárolnak 100 négyzetméter fal elkészítéséhez szükséges anyagot és felépítik a falat.
Ja, hogy ez már nem megy? Mûvészkedni, más faszával verni a csalánt az igen, de érteni vmihez az nem.
Elnézést, de ez kijött.
olyan elhagyatott épületeket kellene pingálni ami már használaton kívül van (akár a belsõ felületet is), ebben kellene segíteni nekik.
nehéz általánosítani, pl. az utcai versenyzések helyett sokan inkább pályára járnak hódolni a szenvedélyeiknek. ha nem biztosítanák nekik a helyet akkor valószínüleg õk is illegálisan a társadalom kárára az utcán élnék ki magukat
a tagelés meg kurvára nem egyenlõ a graffitivel, elõbbinek semmi mûvészi értéke sincsen.
kicsit ez már hozzánõtt az urbánus élethez is.
inkább nézek ilyen felületeket mint jópár évtizedes elhasznált, csupasz, romos, rozsdás, egyáltalán nem karbantartott, totálisan elhanyagolt (!!!) vagonokat vagy épületeket
Valószínû, hogy azért, mert ott eszébe sem jut egy üveg borral nekiindulni az éjszakának és alkotni, még akkor sem ha mûvészi szempontból fölötte áll a pór népnek.
Nevezd aminek akarod. Lakótelepünkön 6 millió forintért kifestettük 12 lépcsõházunkat.
Két nap sem telt el, megjelentek a mûvész urak.
Eléggé bepöccentek a lakók, nekik nehéz lesz megmagyaráznod, mûveletlen parasztok akik " bizonyos szempontokból jóval képzettebb" emberkék kezét tördelik el.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Elõször is különbséget kéne tenni a street art, a graffiti és a rongálás között. Sok esetben ezeket a köznyelv összekeveri, mert az oktatásban nem kap helyet a vizuális kultúra. Elég csak szétnézni az XXII. kerületben a tehetõs emberek ízlésficamaira, pedig nekik lenne rá pénzük.
Na de ne térjünk el a témáról. Nem csak a panelprolik csinálják ezt, hanem számos szaktársam járt ki egy üvegbor kíséretében "alkotni". Na most a csonkítás pártiakat megkérdezném, h velük mi a helyzet? Olyan emberek életét tennék tönkre, akik bizonyos szempontokból jóval képzettebbek, tehetségesebbek, mint az itt hõbörgõk együttesen.
Közmunka és pénzbírság tökéletesen megfelel, persze a mûemléki épületeket összebaszókat jobban kell büntetni. Milyen munka? Én Budapest utcáit és zöldterületeit egyáltalán nem elég tiszták, gondozottak. Elég csak kilátogatni Svájcba, ahol a nem turista részeken is minden élére van állítva, mellbevágó a különbség.
A büntetésnek nevelõcélzatúnak kell lenni, és nem egyfajta bosszúnak. Ez nem olyan súlyú bûn, h valakit ki kelljen zárni a társadalomból, akár véglegesen (börtön, kivégzés). Nem kéne hasonulni, a középkori kivégzéseket népünnepélyként megélõ plebshez, vagy számos arab országhoz, ahol továbbra is sötétségben élnek (sajnos). Ez nem európai kultúra, mondjuk mûemlék rongálás sem az.
Végezetül egy személyes példa. Páréve nálunk hülyegyerekek el kezdték felszedni a frissen lerakott térkövet a ház elõl. Elég volt egy erélyes fellépés tettlegesség kilátásba helyezésével, azóta sem láttam õket a környékünkön. És nem mentem a fejszéért...
Azokat az idiótákat akik kimennek és fújkálnak jókedvükben, aztán áthúzzák mert írni sem tudnak, meg összemaszatolnak mindent azokat pénzbüntetésre ÉS közmunkára ítélném. Mossák le, fessék újra.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
firkálás meg graffiti az nem ugyanaz.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a "szigno"-kat gyülölöm
Van, mégpedig itt: Egerben a vártól nem messze van egy aluljáró, ami mindig végig van festve, ott tavaly volt egy olyan rész, mintha galériában lennének festmények, rendesen kerettel, kordonnal megfestve, az marhajól nézett ki szerintem 😊 de már átfújták.
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Konkrétan nincs, de örülnék ha ehhez hasonlókkal lenne tele a város:
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a tagelést gyülölöm
Banksy. (google/képek)
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
a megrendelésre készülõ mûvészibb irányzat tetszik
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
azok akik karcsonkítást, meg akasztást javasolnának, bizonyára nem torzult a személyiségük....
Nem
Talán 1-2-t láttam, ami elmegy kategória, amúgy szar az összes, ez nem mûvészet, szebbet hányok a falra a legtöbbnél...
Nincs
Nem
Van amelyik nagyon jó, de pl.: a "szigno"-kat gyûlölöm
Nincs
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
Az utóbbi kiváltható lenne mindkét keze eltörésével.
Nem.
Van amelyik jó, de azok is olyan helyen legyenek, ahova legálisan csinálták.
Nincs.
mert alapvetõen óvom a környezetünket, még ha ez csak látványbeli problémákat is okoz
Nem csináltam graffitit, és nem is csinálnék oda, ahol kárt teszek vele. Direkt erre kijelölt helyre 1x kipróbálnám szívesen, csak nem egy olcsó mulatság, jó drágák ezek a festékek ha jól tudom.
Vannak amúgy szép, igényes graffitik, csak mondjuk nem mindig a legjobb helyen. De amúgy az ízléses darabok nagyon fel tudnák dobni az unalmas, egysíkú város képét.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
amúgy komolyra fordítva, az ilyen tagelõs barmokat büntetném, mert az nem mûvészet hogy odafírkál valami nevet...
a graffitiseknek viszont inkább nyújtanék valami lehetõséget az önkifejezésre, mert ez is mûvészet. (mittom, annyi régi gyártelep van vagy hasonló, azokat simán kipingálhatnák legalább feldobná a lepukkant negyedeket)
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(