A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chhaya
Egyiké sem túlzottan... ezek közül max csokit veszek, azt is kb. negyedévente.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Hegi90
huh

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

NEOreg3
mivel ezek közül egyiket se szoktam gyakran vásárolni, így nem igazán érint

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Lacee86
A 32/-130-as arányért meg kellett dolgozni. xDD

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

mindenkinek más okoz örömet, õ attól boldog, hogy rehabos
Büdös Bohóc
te se vagy ám 100%, de még csak 50 sem

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

csoki...nem tudok csoki nélkül élni

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

clio1616v
másfél - 2 hónapig tartott, hogy rászoktassam magam az inzulinra és egyensúlyba tartsam a vércukromat

azóta nincs fejfájásom, örülök neki, hogy cukorbeteg lettem, különben soha nem foglalkoztam volna azzal, mit mikor és hogyan eszek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Nem tart vissza az adó, ugyanúgy megveszem a terméket, mintha nem is lenne adó.

De ebbõl max a csoki/szeszes ital érint. Azokat sem nem nagy mennyiségben fogyasztom.

daeemoon

Egyébként csoki, meg valamennyire a szeszes italok.

HTS s3rg1nh00
szeszes italok egyértelmûen
ízesített alkoholos üdítõitalok
néha chips,energiaital
nagyon ritkán dohányáru

innen kell gratulálnom a kormánynak az öngóljához,a 20/30 milliárdos + bevétel elõrejelzéséhez,mert abból nagybetûs LÓF@SZ sem lesz,örülhetnek ha ugyanannyit beszednek a megemelt adókból,mint eddig...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Lacee86
Csöbörbõl vödörbe...

Egyelõre még nem olyan drasztikus az áremelkedés,hogy bármirõl is le kelljen mondanom.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tigeroo
jah most nézem már 270HUF a boci táblacsoki is 😞 (95g)

jhetedikj
Egyéb: Benzin + kötelezõ gépjármû biztosítás

anno 1987

viszont elveszik a szuperbruttót meg az adójóváírást
immovable
De emelik azt is. Igaz csak a képviselõknek.
Dzsini
Dehogynem, kötelezõ minimálbér-emelés lesz, ami elbocsátásokat hoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Manapság amúgy már mit nem emelnek... :/ Ja egyvalamit nem: a fizetést...

ennyi erõvel egyébként az autókat is be lehetett volna írni, ott is emelni fognak mindent
csoki
idióta balfasz kormány
Dzsini
Nem, ott csak a sima jövedéki adó növekszik 5 százalékkal. Az ízesített sörökre vonatkozik a termékadó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hegi90
A sima sör árát is emelik?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

immovable
Plusz nagyrészt azt is mondhatják, arra is hivatkozhatnak, hogy a dízel üzemanyag jó 20 Ft-al fog megugrani, (jövedéki adóemeleés, plusz áfa emelés így nõ a szállítási díj. (7,5 tonna feletti kamionok kapnak kedvezményt, de a kisboltokba jellemzõen nem nyergesvontató viszi a tejet.😊
Dzsini
Az említett cég pl. tisztán növényi anyagokkal dolgozik, tehát még kevesebb mesterséges vacak lesz benne.

Dzsini
Ez attól is függ, hogy mikor szerezte be, és milyen áron. Plusz van olyan cég, ahol azt nyilatkozták, hogy alapanyagok variálásával pl. cukor- és koffeinmentessé teszik az energiaitalt, mert annak a tartalmát fizettetik meg (8g/100ml illetve 10mg/100ml felett). Így drágább lesz az elõállítás, viszont még jóval kevesebb, mint az eredeti, termékadóval terhelt ár.

Lacee86
És még ki tudja, h milyen kihatásai lesznek... :/ Pl. ilyet is olvastam, h majd teleszórják a gyártók még több rákkeltõ mesterséges anyaggal a cuccaikat, h kikerüljék az adót...

Sir Quno Jedi
1000kcal gyakorlatilag finomított éhezés. DE ki lehet bírni. Szvsz. talán még ennél kevesebbet is. Csak ugye minél nagyobb emberke vagy, annál több kalória kéne, hogy ne purcanj ki. Azé' jobb, mint megdögleni. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lacee86
Ja igen, az új adó "fasza" következménye pl.: a Chio nem Magyarországon bõvít, így jó pár új munkahely lehetõségének annyi... FCK U kormány...

Lacee86
Na igen... Pl. a fél literes Hell 1-2 hete a Lidl-ben még mindig 200 Ft volt csak. (Hogy azóta is annyi-e, azt nemtom.) Vagy a Moster, vhol az adó bevezetése után rögtön szinte kétszeresére drágult (mondjuk ezt se értem hogyan a duplájára...), míg egy másik üzletben még rá egy hétre is a régi áron lehetett kapni... (Azóta persze már ott is felment.)

clio1616v
úgy érthetõ, a gyógyszerrel nem tudsz nagyon variálni

az 1000kcal az iszonyat alacsony, én 1800kcal-ra voltam állítva egy idõben az kibírhatatlan volt

ha aktívan sportolsz akkor 2200kcal is elmegy egy nap

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Dzsini
plusz számolj fejben 27%-os forgalmi adót 25 után 😊

Sir Quno Jedi
Csakhogy én nem használok inzulint, csak gyóygszert (igaz abból maxon vagyok) és 1000kcal diétán vagyok. Szénhidrátbevitelem minimálisra csökkentve.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

immovable
Ezek az új adók amúgy tök jók lesznek további bújtatott áremelésre. Nem sokan fognak utána számolni, hogy mennyi is a termékdíjjal növelt érték, így pár %-os emelés simán belefér pluszban.
clio1616v
én is cukorbeteg vagyok, de az nem azt jelenti, hogy nem ehetsz csokit...

a magas glikémiás indexû(ami gyorsan emeli a vércukrot) ételeket lehetõség szerint kerülni érdemes, de én ezért használok két fajta intenzitású inzulint egy gyors hatásút (Humalog) és egy 6 órás hatóidejût ez ilyen elnyújtott hatású (Humulin N)

morcosqtya
Érdekes árképzése van néhány üzletnek erre is, egy konkrét példán:

Termékdíj elõtt:
Gilroy: 210, akciósan esetileg 180 Ft
Monster: 350 Ft.
Jaguar: 99 Ft.

Termékdíj bevezetésének napján:
Gilroy 104,
Monster 580 Ft.
Jaguar: 79 Ft.

Múlt pénteken:
Gilroy: 99, másik boltban 290 Ft
Jaguar: 99 ft.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Lacee86
Szeszes ital: max sörözök, abból akkor veszek, amikor akciós... (150 Ft körül).
Szerencsejáték: anyu lottózik heti 2 szelvénnyel állandó számokkal, az úgyis megmarad. Én meg nagy néha tippmix, de az nem drágult.
Kávé: csak instantot iszom. Akkor vesszük, amikor olcsóbb...
Dohányáru: nem dohányzom...
Chips: nagyon nagyon ritkán chipsezek, max havi 1x. Akkor is inkább nem márkásat veszek. Ugyanaz, és olcsóbb jóval.
Ízesített alkoholos üdítõ: nem iszom ilyeneket...

Sir Quno Jedi
Nemigazán, de szív és cukorbeteg, ami azt jelenti, hogy a szerencsejáték az egytelen amivel élhetnék ezek közül, de arról meg leszoktam jópár éve (nincs több rulett).

Lacee86
Energiaital, meg talán vmennyire a csoki. Energiaitalt ugyan nagyon ritkán veszek, de pl. a Monster, amit különösen szeretek (nagyon ritkán vettem régebben), 280 Ft-ról 480 lett... Annyiért meg nem fogom megvenni, még ritkán sem. Csokiknál is észrevenni, de azért abból mindig látni vmi akciósat (fõleg táblás kivitelben), így arról nem kell lemondani. Amúgy sem zabálom a csokit, de néha azért megkívánom.

jehova vagy? 😄
Sir Quno Jedi
Csokoládé. - nem ehetem
Szeszes italok. - nem ihatom
Szerencsejáték. - nem játszok szerencsére (hülyék adója)
Energiaital. - nem ihatom
Dohányárú. - nem szívok ilyesmit
Izesített alkoholos üditõitalok. - nem ihatom
Chips. - nem ehetem
Kávé. - nem ihatom

Egyszóval ez engem nem különsebben érint.

morcosqtya
Nem is ez volt a tegnapi kérdés.. 😊))

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

tigeroo
Csipsz, csoki
clio1616v
33.3% 1Csokoládé.
33.3% 1Szeszes italok.
33.3% 1Nem tart vissza az adó, ugyanúgy megveszem a terméket, mintha nem is lenne adó.
0.0% 0Szerencsejáték.
0.0% 0Egyéb, nem említett termék.
0.0% 0Energiaital.
0.0% 0Dohányárú.
0.0% 0Izesített alkoholos üditõitalok.
0.0% 0Chips.
0.0% 0Kávé.

clio1616v
tehát ezután nem fogsz sört venni vagy nem veszel annyi sört mint eddig?

Sir Quno Jedi
mik a lehetséges válaszok?

QuippeR
kávé, csoki, kávés csoki.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

clio1616v
Nem érint egyik megadóztatása sem.

Mindegyiket rendszeresen vásárolom, mert szükség van rá - kivétel a dohányárú.

Például: ha 10 000 Ft lenne egy tábla mogyorós csoki, akkor is megvenném. Sokkal többet ér nekem mint a pénz így hajlandó vagyok odaadni érte sokkal többet is.

Petka
A cigit le tudtam rakni, úgyhogy mostmár csak a sör! 😊

immovable
Ó mea culpa, nem olvastam figyelmesen.<#worship>

Akkor a sör. 😊