127612
  • Molnibalage
    Erről beszélek. Egy büntető rendszert erőltetsz, ami képtelen változatani a jelen helyzeten. Nem ironikus, hogy ezt sem veszed észre?
  • ManoNegra
    Nézd, lehet hogy véresszájúság, de ha a (ebben az esetben) halálbüntetés is kiszabható lenne, akkor nem mondana olyat, hogy "egyedül viszem el a balhét", hanem dobná fel egyből a többi morét... A börtönnek náluk egy fikarcnyi visszatartó ereje sincs, sőt talán még dicsőség is.
  • Molnibalage
    Nekem meg az jut az eszembe, hogy az első bűncselekmény után miért nincs olyan program, ami a bűnözői életmódtól eltávolítaná az embert?

Persze, itthon semmire sincs pénz, de az a szemlélet nekem már igen ordas, hogy mindig mindenki csak megölni meg eltávolítani kell. Manapság már nem divat megpróbálni valakiből embert faragni...?

Régen én is pont olyan véresszájú voltam, mint itt sokak. Gőzöm sincs, hogy mitől változott meg a véleményem, de megváltozott.
  • ManoNegra
    És szerinted ha leüli a büntetését, meg fog változni, és nem fog többet ilyet elkövetni? Nyilvánosan kellene felakasztani!
  • kamionosjoe
    Jó így, ahogy van.

Annyit lehetne még csinálni, hogy valamilyen hasznos munkát adni nekik odabent, hogy valami hasznukat vegyük.
  • Zoli007
    De ez pont az a példa, hogy elég lenne a börtön is, hisz ha következetesen be lett volna tartva, most ez nem történik meg.
  • Lacee86
    Ha most pl. erre a szerencsétlen csajra gondolok, akit Pécsen megerőszakolt és megölt az az állat (akinek "mellesleg" már börtönben kellett volna rohadnia), akkor még jobban elmegy a véleményem az igen irányába.
  • Lacee86
    Nehéz kérdés, de ugyanakkor a gyilkosságok jó részében egyszerűen nem egyenértékű büntetés az a 8-10-12 stb. év, amit le kell tölteni. Így alapos indokkal, kivizsgálással azt mondanám, h igen.
  • Zoli007
    eleve sokkal jobban kellene büntetni már a kis bűnöket is, lopás, szexuális zaklatás stb... vissza kell állítani a normális gátlást az emberekbe

Ezzel az a baj, hogy pl. a szex. zaklatás rohadt ingoványos talaj. Valakinek azért menjen pl. börtönbe, mert valami pi***a kitalálta, mivel nem kapott fizuemelést?

Visszaállítani a gátlást? Hmmm, van valami statisztikád, hogy több erőszakos bűncselekmény történik, mint 100 éve?
  • clio1616v
    sokkal komolyabb elrettentés kell, ahhoz hogy az emberek féljenek attól, hogy bántsanak másokat:

kínzás, nyilvános megalázás, ellehetetlenítés...

eleve sokkal jobban kellene büntetni már a kis bűnöket is, lopás, szexuális zaklatás stb... vissza kell állítani a normális gátlást az emberekbe
  • Blum
    Igen,abszolut.

Aki gyilkolt,az egesz egyszeruen nem melto arra,hogy a tovabbiakban a tarsadalom tagja legyen. (Persze kivetelek vannak..)
  • Peter1
  • extramagascsaj
    Igen, mert bizonyos esetekben az életfogytiglan (vagy tényleges életfogytiglan) nem azonos ellenértékű büntetés.
    Így is hét bőrt húznak már le a magyar adófizetőkről. Nehogy már még azt is ők fizessék,hogy a szarházi gyilkosokat etessék,meg meleg helyen tartsák. :S
  • Zoli007
    Nem, mert azt a pár embert aki megkapná, szerintem gazdaságilag nem gond eltartani, természetesen valós éltfogytal egyetértek. Viszont jelentősen szigorítanám a büntetést erőszakos cselekedeteknél. Kőfejtő és tsa.-ra gondolok, aki meg szökni akar, lelőni, mint a kutyát. Gyanítom, első pár hónapban szabadulna fel pár szálláshely.
  • Molnibalage
    Az egy általános téveszme, hogy a börtönökben olyan kurva jó. (Van egy ismerősöm, aki BV-s.)
  • HTS s3rg1nh00
    kedvet is kapnának a börtönélethez nálunk amilyen jó világ a börtönökben van...
  • karajjj
    egyértelmű, aki ellenzi, az jöhet körbenézni borsodba és garantálom, hogy megváltozik a véleménye
  • NEOreg3
    mint a huzat
  • VRSDM
    igen.
    aki nagyobb kárt okoz a köz életében, mint az általa termelt haszon felőlem mehet a levesbe.
  • Pluskast
    Volt asszem a national geographicon egy dokumentumfilm. Fiatalkorúak követtek el valami bűncselekményt ami súlyát tekintve nem nagy. A lényeg, hogy nem zárták be őket, hanem van Amerikában egy bv intézet ahol egy napig bemutatják ezeknek a srácoknak maguk az elítéltek, tényleges életfogytosok, rablógyilkosok hogy milyen a börtönélet. Abszolút nem bánnak kesztyűs kézzel azok akik végigvezetik őket. Több ilyen 16, 17 éves is elsírta magát mert annyira megrettent de mindegyikük arcán látszott a félelem és a döbbenet. A jó ebben az, hogy direkt nevelő célzattal csinálják és szerintem ezek után százszor is meggondolják, hogy még egyszer valami törvénytelent kövessenek el. Ilyesmit nálunk is csinálhatnának.
  • Molnibalage
    Pontosítok, az USA egyes államaiban van. A probléma nem a rendszer "súlyos végén" van szerintem. A bibi az USA-ben és sok helyen máshol is ugyanaz. A bütnetésvégrehajtás csak büntet, nem nevel. Aki a bűn útjára lép miután kijön a sittről sokszor ott folytatja, ahol abbahagyta. Ezzel a szemlélettel meg halálbüntetés mindenkire, mert a bűnözők nagy hányada soha nem váltzoik meg...?
  • Molnibalage
    Nem látom a szavazást, ezért csak kommentelek. Röviden? Nem. A magyar ítélkezés színvonala és pontossága mellett? Kaiser Edét is bűnösnek mondta ki a bíróság Mór ügyében. Azt később kiderül, hogy köze nem volt hozzá...

Olyan országokban is jó a közbiztonság, ahol nincs. Az USA-ban van. %-os arányban ott csukják le a legtöbb embert...
  • HTS s3rg1nh00
    akár nem gyilkossági esetekben is-ennek azt hiszem,lenne elrettentő ereje,ha meg nem,akkor sincs baj,legalább fogynának a hiperpigmentáltak.
  • immovable
    Igen, mert bizonyos esetekben az életfogytiglan (vagy tényleges életfogytiglan) nem azonos ellenértékű büntetés.

A szemet szemért, fogat fogért elvnél nincs igazságosabb.
  • Pluskast
    Abszolút. A többszörös visszaesők esetében mindenképpen. Aki mondjuk megölt valakit kapott érte 20-30 évet kijön majd ismét embert öl az teljesen megérdemli a halálbüntetést. A társadalom semmi hasznát nem veszi és még veszélyes is a helyi közösségre. De például itt van ez az ominózus rendőrségi pszichológusnő esete is. A faszit már leültették rablásért. Kiengedték hazament majd az ott lakók onnan vették észre, hogy hazajött, hogy megszaporodtak a környéken a lopások. Aztán a szabálysértésből eredő pénzbüntetését a bíróság megváltoztatta elzárássá, amit ugye nem kezdett meg, nem vonult be, hanem helyette megölt és megerőszakolt egy ártatlan nőt. Kérdem én az ilyen ember minek létezik még és miért kell, hogy az én és a többi adófizető ember pénzén eltarts az állam egy fegyházban?
  • Szavazó roBOT
    El szoktad olvasni a tudományos híreket? ==>> Visszaállítanád a halálbüntetést Magyarországon?
  • broman191
    Ritkán, ha valami elsőre érdekesnek tűnik belenézek, aztán a legtöbbször pár mondat elolvasása után "na hagyjuk" lesz a vége, sok tudományos cikk számomra tl;dr a több képernyőnyi irománnyal, másrészt hamar elalszom rajtuk...csak elvétve tudnak érdekesek lenni.
  • clio1616v
    persze; ha a címe kellőképpen felkelti az érdeklődésemet akkor el
  • Blum
    Nem.

Nagyon ritkan olvasok ilyen temaju cikkeket,ha megis,azt se SG-n teszem.
  • pxxl
    igen elolvasom, leginkább a wc-n ülve szokásom :D
  • kamionosjoe
    Igen, nagy részüket elolvasom / megnézem.

Minden ilyesmit elolvasok, ez a hobbim. Pl. ami itt kint van a főoldalon ott is mindent el szoktam, még ha tudom is hogy sok hülyeséget írnak.
  • Lacee86
    Csak amik érdekelnek, ill. úgy gondolom, h nagy jelentősége van. Pl. az qvára nem érdekel, h egy 500 éve meghalt híres emberről kiderítették, h hosszú haja volt meg szerette a kávét... :/
  • NEOreg3
    eh :(
  • NEOreg3
    nem olvasom el a tudományos híreket

inb4 szavazóbot
  • Szavazó roBOT
    Vonzó még a Balaton a nyaralóknak? ==>> El szoktad olvasni a tudományos híreket?
  • immovable
    Nem.

Inkább Horvátország. Útiköltség többletét leszámítva nem drágább, sőt. Inkább oda járunk.
  • Lacee86
    Amúgy nagy királyság lehet, ha vkinek van egy nyaralója a Balatonon. :) Ki lehet adni, jön a lé, plusz bármikor le lehet ruccanni akár 1-2 napra is. :)
  • Stig95
    Vonzó főleg haverokkal. :D
    Idén sok a holland és a belga és mintha kevesebb lenne a német, lehet hogy tavaly is ennyien voltak csak nem figyeltem.
  • szabii98
    igen. és egy ***** szálloda mindenhol minimum 90.000.
    Viszont, a balatonon rengeteg nyaraló ház van , amit ki lehet venni, és a külföldieknek ez jobban megéri, mint lemenni az Adriára kétszer annyiért.:D
  • Blum
    Nem. Az oltozkodesbol,jarasbol es a beszedkulturajukbol.