127612
  • Molnibalage
    ????

Soha nem volt keresztényfóbiám. Sőt, igen ritkán emlegetek bármilyen vallást is. Valakivel kibaszottul összekeversz...
  • Calver
    valószínűleg nem igazán örülnék neki... és? a világ többi részének csak egy ici-pici vonal lenne egy statisztikában, sőt, valószínűleg annyi sem.

édes (és kibaszottul kifacsart), h mennyire arra van fókuszálva az egész, hogy "úristen, mi történik ha egy ártatlant kivégzünk", nem pedig arra h közben 100 gyilkost is megsütnek, ezzel annál az egynél jóval több életet megmentve.

de amúgy is teljesen lényegtelen: kicsi média most kellemesen felfújt megint egy ügyet, amiből jött ez az egész, és amire két hét múlva senki nem fog emlékezni.
  • ManoNegra
    Na már megint a keresztényfóbiáddal jössz... Igen működött, mert azt csak Te gondolod, hogy minden baj azért volt, mert az egyház nem nézte jó szemmel a fejlődést.
  • Molnibalage
    Ki mondta, hogy bevált. Kivégezték az embereket és nem vizsgálták, hogy ez mire jó. Eretnekek is végeztek ki és ítéltek el évszádokig. Ma is igen nagyszámú katolikus hívő van, de az egyház is más és valahogy más keresztény, de nem katolikus vallás van.

Na ennyit erről, hogy "működött"...
  • ManoNegra
    Én nem érveltem anyagi haszonnal. De ha valami bevált ezer évig (minimum, de inkább hatezer), akkor miért kell mindenáron, bármilyen nyakatekert módon tiltakozni ellene?
  • Molnibalage
    No, akkor meg hol van az, hogy olcsó? Egy jenki rab eltartásában a dárgább költség az itthonihoz képest az őrők bére. Ellenben ilyen ügyekben olyan szakértők nyomoznak, akiknek éves fizetésük 200-300k dollár.

http://tiboru.blogrepublik.eu/2012/07/12/amerikai-bunuldozok/

Ha csak pár ilyen ember dolgozik fél évet, abból te bárkit élete végig eltartasz a sitten...
  • ManoNegra
    Na de a halálraítéltet sem végzik ki egyből, hanem halálsor, és addig egy elit alakulat végzi a nyomozást az ügyében (ahogy ezt jelezték már itt alább, hogy megy más országban ez). De ez az eset annyira egyértelmű, hogy nem is kérdés mit érdemel az ilyen ember(?)...
  • Molnibalage
    Persze, hogy nem volt. De akkor meg az lesz, hogy ha valaki véletlenül rossz időben van rossz helyen, akkor "sebaj, kiégzünk valakit", oszt "mindenki" boldog lesz. Kösz, de ebből nem kérek.

Attól, hogy valaki elkövetett más bűnt, az nem jelenti azt, hogy attól még ki kell végezni...

Ambrus kőkemény bűnöző volt. A 30-as években lehet, hogy "menekülés" közben agyonlőtték volna. A XX. század végén elfogták, ült, és a jelek szerint más emberként jött ki. Nos? Ez mi, ha nem példa arra, hogy ha az embernek van egy értelmes célja, akkor képes megváltozni? Ha valaki hirtelen felidulásból megöl valakit 20 évesen - és mondjuk soha nem követett el semmi mást - akkor te kivégeznéd? Szerintem nagyon durván megosztó kérdés.

Sokan elfelejtik, hogy az ember az hogyan van huzalozva a természet által, és bizony nem minden ember van minden helyzetben jó szellemi kondícióban, hogy felmérje, hogy mit tett.

A HB kérdése félig meddig már a filozófia határás súrolja. A kérdés meg akadémikus, mert az EU tagok számára tiltva van...
  • clio1616v
    nem kell megint a háborúsdit belevenni, eleve azzal van a baj, hogy nem azokat az állampolgárokat kellene megbüntetni, akik 50 helyett 60-al mennek, hanem akik Kft-ket alapítanak és a korlátolt felelőségükkel embereket csapnak be
  • ManoNegra
    Öcséd a tudodkid. phaszfej....

Nézd meg azt is, hogy a végén kit végeztek ki. Ha meg egy diktátor át veszi a hatalmat az ország felett, és politikai okból akar bárkit kivégezni, akkor meddig tart vajon a törvényeken változtatni??
  • Molnibalage
    Komcsi országokban nem azért alacsony a bűnözési ráta, mert halálbüntetés van. Maga a rendszer teszi, gátolja a szervezett bűnözést, mert maga az államapparátus olyan amilyen. A másik fele az, hogy bizonyos típusú bűncselekményeket meg elnézett. A SZU-t pl. a belső csemészet tartotta életben bizonyos fokig...
  • Molnibalage
    1989-ig diktatúr volt az országban. Az sem kőkor. Akkor állítsuk vissza, mert egyesekenek jó volt. Sőt, ma is sok helyen az van.

Öcsém, micsoda egy érvrendszer...
  • Molnibalage
    Aki attól az idióta rendezőtől filmet ajánl, azt nehezen tudom komolyan venni...
  • ManoNegra
    Szó se róla, ártatlanul bűnhődni más vétke miatt, az szívás. De azért Kaiser sem volt egy ártatlan virágszál, bár abban az ügyben igen.

Vannak egyértelmű esetek, ahol nincs értelme kételkedni.
  • Molnibalage
    Kíváncsi lennék akkor is ilyen nagy lenne a pofád, ha csak ártatlanul bevágnálak 10 évre a sitrre. Ha meg vinnélek a bitó alá, akkor mit szólnál. Igazából fel is akartam már tenni egy hasonló kérdést, asszem hétvégén megírom.
  • broman191
    Igen, a nyakazás olcsóbb mint az életfogyt, elrettentésnek sem utolsó...
  • Zoli007
    És most neked rosszabb, hogy ezen vitatkozunk 1001-szer is?
  • nonicks
    asszem még él az, aki 90'-ig volt Magyarország hóhéra
  • Unreal1942
    Igen igen igen! Teljesen egyértelmű, hogy a társadalom ezt akarja! Felesleges ezt megvitatni 1000* mindenhol.
    Dögöljön meg aki más életét szándékosan kioltja. Mi a fasznak eltartani.. Disznó tápnak el kell használni.
  • dezodor
    Töröljék el a közlekedési bírságokat, mert a GTi kocsimmal rendszeresen 150 nél válton az ötöst, 6osba meg megfutattom a szupersztrádán a 250 et is 103-as okko benzinnel!
    Úgy is a kocsimba élek engem nem zaavr senki meg semmit, csak nyomom a padlógázt, ráhajtok a sztádára, napszemcsim megigazítom, és jöhet a sebességek közötti kihuzatás, mikor beérek a városba, nézem a csajokat, közbe kicsit megbőgetem a motort, aztán elégedett vigyorral az arcomon továbbhajtok.
  • Zoli007
    Erről eszembe is jutott a potenciális holnapi kérdés: "A HB milyen kivitelezési formáját támogatod?"
  • bubi
    A társadalomnak nincs szüksége ilyen emberekre, el kell őket takarítani, van aki még ingyen is vállalná.
    Ha netalán kiszabadulna egy gyilkos a börtönből, és a te családtagod ölné meg másképp vélekednél.
    Amúgy megértem, én sem szívesen csinálnék ilyet, középkorban is voltak hóhérok akik megtették, de ne ezt képzeld el.
    Egyszerűen kellemesen hátradőlnek egy széken, homlokára vizet csepegtetnek, felhelyezik az elektródákat, és ámen.
  • ManoNegra
    Ha személyesen érintve lennék, akkor azt hiszem megtenném. Egyébként jópénzért mindig lehetne találni megfelelő embert megfelelő pozícióra.
  • jazzy
    Én nem állítanám vissza pár már felsorolt ok miatt, bár tényleg lenne pár ember akit ki kéne végezni több kérdés is felmerül.

Érdekelne, hogy akik visszaállítanák, illetve a nyílt téren végeztetnék ki, azok tényleg saját kezűleg törvényesen kivégeznék ezeket az embereket? Vagy mással végeztetnék a piszkos munkát?

Ezt nem gonoszkodásból kérdezem. Volt már nálunk ez téma régebben és páran azt mondták, hogy ők megtennék. De valóban? Én úgy gondolom azért ez nem kis felelősség. Én nem tudnék a tükörbe nézni úgy, hogy megöltem egy embert. Hiába volt akárki. Akár egy pedofil is, akit mindenkinél jobban elítélek. Inkább bezárnám örök életére. Nem tudnám megtenni.
  • tigeroo
    mittom
  • bubi
    Visszaállítanám!
    Már egy kisebb bántalmazásért is sokkal szigorúbb büntetést kéne adni, nem beszélve az iskolai erőszakról, ott is mehetne több év letöltendő egy kis ejnye majd megjavul helyett.-Ezekre is volt példa az utóbbi időben.
    A bolti lopásokért nem adnék nagyobb büntetést, sok a megélhetési lopás, aki most is bepróbálkozik, az már nagyon szegény lehet, na de elkanyarodtunk a tárgytól, szerintem hasznos lenne a halálbüntetés.
    Lehet kicsit morbidnak hangzik, de a legkegyetlenebb gyilkosokat úgy kellene kivégezni egy nyilvános téren, ahová az emberek elmehetnek végignézni a halálát, az akasztófa előtt biztos elgondolkozna tettén.
  • ManoNegra
    Azért persze hogy nem. De például a Cosma gyilkosság gyanúsítottait sem szabadna rászabadítani a társadalomra.
    Az pedig hogy az EU-ban nincs halálbüntetés, arra csak azt tudom mondani, hogy még nincs.
  • Zoli007
    Lehet, de amiért most ülne, azért nem kapott volna kötelet. Tekintve, hogy nincs az EU-ban HB, nem is lehet gyakori.
  • ManoNegra
    Na jó, de először azzal kezdted, hogy HA az épp aktuális stikliért bevarrják, akkor nem történik gyilkosság, tehát a börtön megfelelő. Akkor lehet hogy más hal meg később. Manapság pedig nem hogy halálbüntetés, de tényleges életfogytiglan sem gyakori.
  • Zoli007
    Mert akinek a bíróság kiszabná a HB-t, annak ennek híján az éltfogytot kellene.
  • ressy14
    +1

Ha ténylegesen rábizonyítható a gyilkosság (esetleg videofelvétel rögzíti), és megbánást nem mutat az elkövető, már azért a pénzért kár őt etetni.

Ott volt az az eset, amikor egy csávó baltával vagy mivel hidegvérrel szétkaszabolt egy embert valamelyik áruházban, videó rögzítette, még a halálra dolgoztatás is jobb megoldás lenne, mint az etetése.
  • mrzed001
    A pécsi gyilkos eltartása élete végéig (csak 70 éves korig számolva) ... kapaszkodni ... 150 MILLIÓ forint.
    Ahogy a jobbikos mondta, a gyilkost kivégezni, eltartásának költségét meg odaadni a halott családjának.
    Win-win
  • ManoNegra
    Mert a német mind egy szálig visszaadná... Százalékra lehet hogy ott több a becsületes de nem hiszem., Ez egyébként itthon is megtörténhet. Nem vagyunk rosszabbak mint a németek, csak szegényebbek.
  • nonicks
    akkor miből gondolod, hogy ha ott elejtesz egy 100€-róst, azt nem egy magyar vagy más külföldi fogja zsebre vágni azonnal?
  • BaliBoy
    Uhh.. Kösz. Hülyén haltam volna meg....
  • nonicks
    Németországba nem csak németek élnek...
  • VRSDM
    a büdös életbe nem fogod látni azt a százast haver :'DDD ne röhögtess már.

részemről míg ártatlanok tízezrei halnak éhen éhinségben - szomjúságban - nyomorban.

addig a "kettő lett maradhat" elven menjenek velük a bűnösök is.
    mert én nem akarok bűnösök között élni.
    és nem képmutatás, jobb életkörülmények, csökkenő bűnözés, jobb közösségi morál miatt.

egyszerűen nem akarok ilyen emberekre ráköszönni egy esti sétán.

lopás - csalás - garázdaság = levágják a kezed.
    gyilkosság - szekszuális zaklatás = halálbüntetés.
  • BaliBoy
    Szerintem országokat akkor sem lehet így összehasonlítani. Fel lehetne hozni néhány olyan kommunista országot ahol halálbüntetés van viszont alacsony a bűnözés... Ugyanez igaz a fegyvertartásra is. Van jó és rossz példa is.
    Biztos van olyan ország ahol nincs elrettentő hatása de biztos, hogy van olyan is ahol igenis van. Mindenhol az ország "adottságai" határozzák meg.
    Ha Németországban elejtesz 100€-róst az utcán akkor felveszik, utánad szaladnak és visszaadják Neked. Ha itt (vagy még keletebbre) ejtesz el 20 ezrest akkor azt többet nagy valószínűséggel nem fogod látni. Mentalitás...

A véleményem az, hogy Magyarországi viszonylatban igenis elrettentő hatása lenne a halálbüntetésnek. (persze hirtelen felindulásból elkövetett kivétel)
  • ManoNegra
    Tévedsz. Több gyilkost is ismerek, aki azóta szabadlábon van, mert leült kb. nyolc évet.

Legyen a szomszédod a vérpista...
  • Hegi90
    legalább beismered