127612
-
ott a bibi. de gondold át. házasságot nem azért köt az ember, hogy majd jelleggel el akar válni. -
Egy válás költségesebb, mint csak úgy szétcuccolni. Gyakorlatilag a házasságban élők, azért tartanak jobban össze, mert félnek a válással járó hercehurcától és pénzkiadástól. Amikor azt olvasni, hogy a csak élettársi kapcsolatban élők könnyebben szétmennek, az javarészt ezért van. Hát köszönöm szépen az olyan "biztonságot", amikor csak azért marad velem a másik, mert macerás és drága a válás... -
a legtöbb ismerősöm házasságban él. gyerekkoromban nekem biztonságot adott, hogy szüleim házasok. ettől még kinek hogy alakul:) -
clio1616v #100429 tapasztaltad már vagy ezt gondolod róla, hogy biztonságnak kell lennie?
a vallásról vannak hasonló tévképzetei embereknek, elhisznek valamit, ami nem létezik és amint elhiszik, elképzelik máris létezik a számukra :)
de pont attól jó ez az egész, hogy van aki másképpen gondolkodik -
nem vagyok naív, nem kergetek légvárakat. de igen, a házasság sokkal nagyobb biztonság, mint csak úgy összecuccolni. -
clio1616v #100427 tehát azt mondod, hogy akkor érezheti magát biztonságban egy gyermek és a szülők, ha olyan családban élnek, ahol a szülők házasságot kötöttek
mert maga a házasság egy olyan összetartó erő, ami mással nem helyettesíthető?!
szerintem egy olyan illúziót kergetsz, ami nemcsak, hogy nem létezik, de ha el is hiszed, hogy a házasság biztonságot ad, akkor nagyon nagy csalódás érhet -
mindkettőjüknek, és majd a gyerekeknek is. gondolj bele, ez azért nem olyan kötetlen dolog, mint pl. élettársi kapcsolatban élni. azért ennek van erősebb behatása is. mégis csak hivatalossá teszik, hogy egymás társai akarnak lenni.
bár manapság annyira nem divat, mert nem akarnak sokan felelősséget vállalni. -
clio1616v #100425 milyen biztonságot nyújt és kinek? -
igaz, vagy csak annyi volt a gond már, hogy belefásultak és feladták. de összességében akkor sem maga a házasság rossz. csak az emberek többségében nem elég erősek hozzá. -
Fbn Lx #100423 így hát képbe jön a funkciója mint életben tartani valamit, ami nem működik
alapvetően elkeserítő hogy a klasszikus családmodell jelenti a legnagyobb egzisztenciális biztonságot, valamint a kor előrehaladtával már a biztos szexet sem annyira kockáztatja az ember, bármilyen is legyen az
de szerintem senki nem arra született, hogy 50 éven keresztül kényszeres együttlétben legyen egy kiválasztott másikkal
ki az aki ebbe nem keseredik bele -
Fbn Lx #100422 oka van annak, ha egyik fél sem hajlandó erőfeszítést tenni - egyik fél sem szereti már a másikat. -
nagyon nincs igazad. ha nem működik, el lehet válni, nem kell erőltetni. más tészta, hogy meg nem fog oldani semmit. a házasság 2 ember összetartozását jelenti, biztonságot nyújt. csak akkor nem működik, ha egyik fél sem hajlandó érte erőfeszítést tenni. -
clio1616v #100420 ez így is van, majd akkor leszel a 30-asok agyi szintjén, ha annyira elmegy az eszed, hogy megházasodsz :D
a házasság arról szól, hogy egy nem működő kapcsolatot összetartson -
Már gyerekkoromban úgy terveztem, hogy szeretnék minél hamarabb megházasodni, mert erősen konzervatív és családközpontú vagyok, de most 26 évesen még sincs kilátásban.
Legyünk optimisták, a 25-29 közöttire szavazok. -
Eddig úgy gondoltam, hogy 30 éves korom előtt nem ártana, de az ijesztően közeli dátumnak tűnik úgy, hogy eddig nem túl sok mindent tudok felmutatni, szóval inkább fogalmam sincs. -
kamionosjoe #100417 Szintén 4 hónap. Nem tudom még mikor, de a de a dolgok jelenlegi állása szerint ez soha nem fog megtörténni. -
Vállalkozásból élni lehetetlen? Ráadásul simán le lehet passzolni a gyereknek is, aztán csak figyelni kell, dolgozni nagyon nem :) -
extramagascsaj #100415 25-29 (van még 3,5 évem) -
helló, csak a wikipedia-ról.
Michael Moore egy hazudozó, szenzációhajhász patkány volt mindig is, egy igen egyszerű okból: profit. a szenzációt el lehet adni, a valóság tényszerű feltárását már nehezebb.
de higgy amit akarsz, nem akarok én beletaposni senki tudatlanságába
-
Tudod ez olyan, mint amikor azt kell cáfolni, hogy miért hülyeség a pénzenergia megy gyurcsok tv-s távgyógyító... -
Tehát semmid sincs, csak fröcsögés....
Így könnyű valakit ócsárolni. -
Baszod, anno n+1 oldal vesézte ki, hogy mekkora hazudozó. Te most tényleg kb. 10 éves témát akarsz előrángatni. Az az ember egy ideig a troll szinonímája volt. Én azon csodálkozom, hogy emlékszik még valaki arra a balfaszra... -
Bizonyítékot vagy GTFO! -
Fbn Lx #100409 0.283367%? az nagyobb mint a lottó ötösé -
"szeretnék már 55 évesen nem dolgozni"-> Erre alapvetően 3 opció van:
-kva sok pénzt nyersz
-lerokkansz
-meghalsz
Utóbbi kettő gondolom nem szimpi. :/ A legelsőre meg nincs túl sok esély. Jah, a 4. lehetőséget kihagytam, h leviszik 55 évre a nyugdíjkorhatárt. Annak az esélye meg kb. köbgyök lottó 5-ös valószínűsége. xD -
HisF8 #100407 "korkülömbség" - ez különösen szép volt, főleg a tegnapi körkérdés fényében... -
Fbn Lx #100406 akkor, ha lesz megfelelő partner és van hozzá anyagi hátterem, úgyhogy erre a kérdésre többnyire magától értetődő a válasz - nem tudom.
A felhajtás többnyire inkább a nőknek kell egyébként, na meg a két fél családtagjainak. én nem nyerek semmi egy ilyennel.
Közelebb állna a szívemhez még az is, ha az erdőben meztelenül egy fa tövében ölelkezve fogadnánk esküt egymásnak, ami csak a mi füleinknek szól.
A templomi az értelmetlen, olyan dolgokat mondanának a templomban, amiket én egyáltalán nem gondolok. és nincs kedvem a birkák szövegeit hallgatni ceremoniálisan. a polgári meg rideg és ízléstelen. aztán meg az 50es rokonaim elvárják majd, hogy valami mulatós szar cigányzenére táncolhassanak, piálhassanak, zabálhassanak ahogy az nálunk szokás a lagziban. Nem vagyok hajlandó gusztustalan zenét hallgatni, és általam gyűlölt szokásoknak alávetni magam a saját párommal való ilyen "nemes" alkalmon, semelyik rokonom kedvéért sem. -
Abraham1 #100405 Egy kis matek: nem akarom, hogy a gyerekem még ne legyen önálló (25), úgy hogy én már nyugdíjas (65) vagyok. Sőt szeretnék már 55 évesen nem dolgozni. Azaz max 30 év korkülömbség lehet köztem és a gyerekem között. A nőt, akit megiserek szeretném legalább 3 éve ismerni mielőtt elveszem és gyereket szül nekem. Tehát 25-30. -
Idehánytál egy linket. Ez mit akar bizonyítani...? mm egy tahó bunkó hazudozó, aki tényfeltáró dokusnak akarja beállítani magát. Kicsit olyan, mint trvko, csak nagyobb az arca és a pofája is... -
35-39 között
35 éves korig a karriert kell hajszolni.
amúgy is azt mondják minél öregebben csinál a férfi kölköt az annál intelligensebb lesz. -
Tényleg... Tiszta hülye az az ember....
Hollywood döbbenten áll
-
nem tervezek házasodni.
talán harminc környékén, inkább felette. -
HisF8 #100400 És hogy bírtad?:) nekem a rekord 10 nap, és elmúltam 30:) -
30-34..
Volt egy csajom egy jó 5 évig, vagy 15 rövidtávú, a mostani már egy éve tart és eddig beszt. :> -
jelenleg és még sok-sok évig le fogom szarni a házasodást -
ADSL? :) -
A leghosszabb kapcsolatom kemény 4 hónapig tartott. No comment.
-
Ergo: asszony kell a házhoz!
További jogorvoslatnak helye nincs!
Pfaff! :)
-
Lassan 30 leszek, de agyilag néha alig 20. Inenntől fogva a kérdés eldőlt. :) -
"úgyis rábaszol".
Ezzel sem hiszem, hogy meghozod a kedvüket..