A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

efti
tanitottak, meg is van a fantaszikus nyomdahibas kis papiros, miszerint "elsõsegélynyújtási ismeretekbõk sikeres vizsgát tett"

Valosagban nem rendelkezek barmire is alkalmas ismeretekkel, max elmeletiekkel, zavar is.

WWFSMD?

NEOreg3
tanultam és nem emlékszek semmire

nem, mert csak elbasznám

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Tanultam - jogosítvány megszerzéséhez kellett.
Igen,tudnék. A helyzet súlyosságától függõen.-#94599

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

immovable
Tanultam. (de hiányos a tudásom, így csak a kevésbé súlyos helyzetekben állnám meg a helyem) - jogosítvány megszerzéséhez kellett tanulnom, de már nem sokra emlékszem, illetve diákként lenyomtam egy nyarat kórházban segédápolóként - ki akartam magam próbálni az egészségügyben. 😊

Igen, tudnék. A helyzet súlyosságától függõen. Alap dolgokat tudnék tenni, nyomókötés, stabil oldalfekvés, vagy ha nyaktörés gyanús nem mozdítom, kihúzom a nyelvét ha kell, hogy meg nem fulladjon, lélegeztetés. Kb. ennyi.
Szoktál jótékonykodni? ==>> Tanultál elsõsegélynyújtást?
Willenbrock
Ha éppen jobban állok anyagilag és biztosra tudom hogy oda megy a pénz ahova mondják akkor néha szoktam.Az utcai tolvaj csalóknak nem adok,kivéve ha látszik az illetõn hogy tényleg lecsúszott.Annak is csak akkor adok ha megfelelõ modorban beszél.

jazzy
Én nem szoktam jótékonykodni, mert nincs mibõl. Amikor volt munkám, akkor adtam gyakran az utcái muzsikusoknak, vagy azoknak akiknek úgy gondoltam, nem nagy összeget. Utána visszamentem tanulni, és mióta kijöttem nem találok munkát.

Csak rosszabb lesz, egyre több lesz a hajléktalan, és bizony-bizony egyre több ember önhibájából készül kerül az utcára. Ha nem lennének itt a szüleim én sem tudom mibõl élnék meg. Pedig bármilyen munkát elfogadnék amire el lehet menni.

Az emberek nagy része akar dolgozni.. csak nincs hol.. nincs mit.. a legpitiánerebb közmunkákra is százan ezren jelentkeznek..
Bruk
Szép is lenne, ha így lenne. Ez lenne a normális, senki sem panaszkodna. Még hogy spórolni! Amint megkapják az emberek a fizetést máris mínuszban vannak a sok befizetés miatt. Aztán még enni is kell valamit...

Ezekre nyomtam:
Ha kérnek és látom, hogy nem átverés, akkor adok.
Kisebb összegekkel.

Nagyon ritka eset, mert nekem sincs semmim. Elõször is magamon kéne segítenem, aztán tudnék másokon. Amúgy pár hónapja adtam pár száz forintot egy magyar hajléktalan bácsinak. Kedves volt és látszott rajta, hogy nem saját hibájából került utcára és hogy nem piára költi. Meg ha arra költené, az sem érdekelne. Megérteném, kicsinálta eme nagyszerû rendszer, esélytelen, hogy egyenesbe jöjjön mert minden egyre csak rosszabb. Egyetlen öröme egy kis mámor, hát miért vetném meg ezért...

Lacee86
Kisfiam, gyere ide okoskodni 5-6 év múlva. Kíváncsi lennél, mit írnál ugyanehhez a témához. Most leülhetsz, 1-es...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

jazzy
Ez rohadtul nem így mûködik, ahogy te azt a középiskolából, otthon a szobából elképzeled. Az elképzelés szép és jó, de a világ nem ilyen.
somdav95
Persze, oke, én nem errõl beszéltem, csak az átlag emberrõl, aki lusta az élethez 😊
Az alábbi hárommal amit írtál teljesen egyetértek, viszont õket se támogatnám, csak úgy hogy én veszek meg mindent/juttatok el hozzájuk.(amit jelen pillanatban nem tudok megtenni, mert igazán nincs mibõl...)
Mindenféle adomány szedõ szervezetet kihagynék, elég sokról hallok(ismerõsi körben is..). Olyan szintû állami támogatásokat húznak le évente, hogy egy átlag ember 50 év alatt se keres meg. Nem igazán láttam még ilyen szervezetben olyan vezetõt aki ne felsõ kategóriás autóban ült volna, és ne jó helyen lakott volna..
Az már más ügy hogy mindenki ezt játssza aki jobb pozícióba van.. Lopni amennyit csak lehet. Tisztelt volt polgármester asszonyunk is olyan vagyonnal rendelkezik, mint a fél kertváros, mégse kapott semmit, megvannak a megfelelõ helyeken az ismerõsei... ( tudom, nincs politika, de nem bírtam ki .. )

egyébként meg csak egy aranyat kell odatolnotok a csövesnek, és olyan áldást kaptok, hogy órákra megnõ a speechcraft-otok
amitõl persze olcsóbb lesz a boltban a kenyér
Pedig sok olyan jó cél, vagy szerencsétlen sors van amit érdemes lenne támogatni, (állatmenhelyek, beteg gyerekek, értelmi fogyatékosok, stb) akik nem, vagy csak nehezen tudnak maguk erejébõl segíteni magukon, csak sok a rossz tapasztalat az adományokat kezelõ szervezetekkel kapcsolatban.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

somdav95
Dehogy jótékonykodom 😊
Bárki megtehetné hogy elmenjen dolgozni(szakmunkásként, közmunkásként, bármi) kivegyen a (akár hajléktalan haverjaival )családtagjaival egy kisebb/szerényebb albérletet ahelyett hogy eligya minden pénzét, teljesen leépüljön, és kéregessen.
Minden csak elhatározás kérdése.
Ha nagyanyámék meg tud élni az õ szerény nyugdíjaikból(30-40 ezer/fõ ha jól tudom, és még spórolni is tudnak...), és felnevelt 4 gyereket, és megpróbál mindent megadni az unokáinak is, és még boldog is ..
Addig nem kéne minden második embernek sírni hogy nem tud megélni.
Meg kéne tanulni spórolni, nem Tescoba járni minden nap már hobbyból szinte.
Mentalitáson kéne változtatni elsõsorban Magyarországon....

HTS s3rg1nh00
általában arra sem méltatom õket(ránézés alapján),hogy a fülest kivegyem.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

morcosqtya
Bájos (függetlenül attól, hogy mennyire történt meg..).

És aki egy százasból visszaadott egy ötvenest azzal, hogy "ma akció van"?
<#zavart1>

A legtöbb viszont sajnos így közeledik:

- FÕNÖK ÚR! Jónapot kívánok, áldott jó napot FÕNÖK ÚR!! Egy kis aprót ha lehetne,,,
majd ha közlöm, hogy "sajnálom, nincs apróm" akkor így folytatja:
- ÓóóóHEEEE a rák vigyen el akkor!!!
(opcionálisan utánam köp)

Olyan õszinte ez a tisztelet nem? "Fõnök Úr"...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

OrioN the S
aki tényleg rászorul és nem lecsúszott élõsködõ annak adok.

ezt meg lehet olvastátok, láttátok, mert amolyan "fészbúkos lájkos" történet és szerintem elgondolkodtató.

"odajön hozzám egy hajléktalan és elkezdi mesélni történetét.. kitárja kezét és megmutatja, amit ma összeszedett. 135 ft. van idõm. hallgatom. vártam mikor kér, de nem kért semmit, csak azt, hogy meghallgassam, azt, hogy úgy érezze van még ember aki szóbaáll vele anélkül, hogy egy szó után elküldené. beszélgetünk. teljesen kitárja magát. majd kínosnak érzi és tovább áll. én még várok valakit. néha visszanéz rám. majd bemegy a mellettem lévõ virágoshoz. már csak annyit látok, hogy ott áll elõttem egy szál virággal a kezében. mert látta szomorú vagyok. az összes pénzét elköltötte mert felakart vidítani.ilyen is van."

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

😄DD
van éneklõs-táncolós is, aki kélyesen vonaglik és közben "énekli" hogy kííííínai negyeeeed
Molnibalage
Néha, változó összeggel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hegi90
az a disznó cigányasszony engem is mindig megtalál a keletinél <#gonosz3>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Én ezeknek a "haza akarok menni" csõcseléknek azt szoktam válaszolni, ha odajönnek hozzám a vasútállomáson, hogy "Bocs, haver! Nincs nálam pénz, bérlettel utazom.". Ez annyira logikus és hihetõ, hogy nem zavarnak utána. 😄

morcosqtya
"..minek jön fel BP-re, ha nem tud visszamenni?" <#nevetes1>

szabod
Én ezeket a haza akarok menni, már csak 100 Ft kell embereket utálom nagyon. Elég béna duma sztem, egyáltalán minek jön fel BP-re, ha nem tud visszamenni? Egyszer a stadinoknál kunyerált egy gyerek, hogy haza szeretne menni Gödöllõre. Pár nap múlva már a Nyugatinál volt és Esztergomba szerett volna hazamenni. Vágott egy fejet, amikor megkérdztem tõle, hogy elköltöztetek Gödöllõrõl? 😄

Csövesekben viszont van 1-2 nagy arc. Pl a patkányos csöves, akinek egy fehér patkány ül a vállán, és úgy lejmol, hogy kéne pénz patkányeledelre.
Egyszer meg ez a párbeszéd zajlott le:
- Elnézést, én nem az a fajta vagyik, aki cigit kér. Nekem csak egy kevés apró kellene.
- Sajnálom nincs.
- Akkor adjá' cigit!

Mente et Malleo

szabii98
Utcai zenészeknek, akik tényleg jók, illetve ilyen boltokban ilyen dobozok h éhezõ emberek meg ilyenek.A suliban is van kupak gyûjtés.
Max 200at.

I met God. She's black

ilyen "Pénzgyûjtõ" emberkéknek akik már évek óta a keletiben "gyûjtik a pénzt a rákosoknak" nem szoktam, ráadásul még pofátlan lehúzósak is
-jaj, nem igaz hogy nincs 200 forintod
100 forintod sincs?
csöveseknek meg régen néha, mostanában biztos hogy nem tenném
Egyéb:
Csöveseknek nem adok semmit. Olykor-olykor adtam...de már leszoktam róla.
Nem véletlenül vannak az utcán. Mindenkinek seggig ér a keze. Gondoskodjon magáról. Ha olyanoknak adnám a pénzem,akik lusták dolgozni és piálnak,akkor én is élhetnék az utcán...mert az összes pénzem nem lenne elég nekik,amiért robotolok.
Másképp igyekszem segíteni. Pl. boltban egy kislány nem tudta kifizetni a kenyeret,meg a szalámit...és odaadtam a pénzt,ami hiányzott hozzá. Vagy észre vettem,h egy idõs néninek,aki nagy szatyrokkal vár a helyi járatos buszra még mindig ott áll fél óra után is a megállóban...elvittem haza kocsival.
Nekik szívesen segítettem.

byzhouse
+1

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

chhaya
Évente 1x kb, kevés pénzzel.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Guren
megvettem a humble indie bundle-t

Yoda001
Ha kérnek és látom, hogy nem átverés, akkor adok.
Kisebb összegekkel - Inkább nem pénzzel jótékonykodok, hanem pl. használt ruhákkal, játékokkal, mûszaki cikkekkel.
de volt hogy karácsonykor vittünk le 2-3 csövesnek meleg kaját, sütit, gyümölcsöt, szaloncukrot, igazából mindent... szerencsétlenek el sem hitték hogy valaki hozott nekik egyáltalán bármit...

http://9gag.com/gag/5135249

jhetedikj
Mindig adok borravalót a pizzafutárnak.

anno 1987

morcosqtya
Alkalmilag ruhákkal, vagy szerzöi tisztelet-díj lemondással. Utcán max étellel, nem veszek elö pénzt.

tigeroo
ez a wikisre ment 😄
tigeroo
ha szembejönne velem adnék neki aprót.

de a macera nem éri meg (amennyit én utalok)

majd ha meglesz az államvizsgám küldök nekik 10 eurót 😄
Hegi90
Kíváncsi vagyok: Wikipediának hanyan adtak innen?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

NEOreg3
nem

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

89
Koldusoknak szoktam adni rendszeresen...nem a lejmolós csöves félének

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Büdös Bohóc
legundorítóbb fajta: nem is cigányok voltak, hanem inkább valamiféle vallási szektának tûnõ elvakult 2-3 embere csoportnak, akik odajöttek hozzám papírral minden, hogy adakoznék-e egy kicsit, kezembe nyomtak egy "ajándékot" közben majd mondják mennyivel adakoznék... Mondom hm 200 Ft. Ok odaadtam, erre mondja és akkor még 2000 Ft azért a szarért amit adott a kezembe stb. Értitek így szó nélkül a fejemhez vágja a tényt, hogy most azért is fizessek, semmi felvezetés meg infó elõtte. Visszakértem a 200 Ft-ot és otthagytam a picsába õket egy félig-meddig ízléses káromkodás közepette.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Egyszer adakoztam egy alapítványnak, azóta is zaklatnak. Utánuk néztem, mi lelhetõ fel róluk a világhálón, hát nem sok minden. Egy árva oldal volt, ahol az elérhetõségük található, de sem arról, hogy mire fordították az adományt, sem arról mikor, hol mettõl meddig, semmi. Azóta sem adok ilyen sms-es lenyúlós, vöröskeresztes cigánynyaraltatós, élelmiszeradományokat pénzér továbadó alapítványoknak semmit... Inkább egy koldulónak az utcán.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

immovable
Csak ha személyesen adom át és látom, hogy rászorulnak. Ilyen betelefonálós, sms-s, központilag megszervezettben sosem veszek részt. Ellopják csak a lóvét.
predator1982
Errõl a kérdésrõl eszembe jutván. Nekem moszkván volt, hogy punkszerüségek kértek kis pénzt, de legalább azok korrektek voltak, mert megmondták hogy piára kell😄 Az ilyennek adok, mert legalább nem hazudik. Ugyanígy jártam egyszer a közért elõtt amíg vártam a buszra, csaj ugyanígy. Mondta hideg van, egy felest akar inni. Ennyi, nálam az õszinteség a nyerõ.

Még hozzáteszem, ha mindenkinek adnék aki kéreget, kb. a fizetésem el is fogyna míg beérek a melóhelyig. Sajnos ez a tendencia.

pred

predator1982
nehogy azt hidd. egyik kolléganõmék is így oldják meg a vacsorát pont amiatt hogy a mamája és az anyukája ne gürizennek karácsony elõtt, és teljesen korrekt áron. nem tudom szoktál-e bevásárolni, de mondjuk tegyük fel, hogy mindent meg kell venned a karácsonyi vacsorához, gondolj az alapokra is só stb. ugyanott tartasz kb:-)

pred

Marci0115
a kérdés elég vicces, ugyanis az adónkból tartják el magukat a zsidók,cigányok,politikusok,stb., bár ezek nem önkéntes jótékonykodások

egyébként ha odajön egy csöves és azt mondja hogy piára kell akkor természetesen adok,

de amikor ott szobroznak az utca közepén ilyen emberek akik állítólag gyûjtenek pénzt a rászorulóknak, azokat általában elküldöm a fenébe

tigeroo
ha kérnek és látom hogy nem átverés (gyk. pénzt nem adok, ha épp van nálam pár kifli a teszkóból hazafele battyogva akkor odaadom neki)

pénzt nem adok mert egyszer valami csávó kért tõlem 200Ft-ot, elõtte beadta hogy a feleségének jött be a városba megnézni a leletét, mert hogy rákos, adjak már 200Ft-ot, itt lehet a közelben valami telefonfülke.

rá pár hétre láttam lófrálni részegen a környéken.
efti
Minden honapban: a berkoltsegem majd 2/3at nem en kapom, hanem nyugdijasok, munkanelkuliek es egyeb eltartottak. Nem epp onkentes az adomany, de ennel tobbet nem adok. Ezt se szivesen...

WWFSMD?

Ritkán,de szoktam. Már ha jótékonykodásnak számít az,ha oda adom a bevásárló kocsit a LIDL-nél vagy a TESCO-nál a hajléktalannak,hogy tolja vissza.
Btw,múltkor anyut jól megszivatták.

Kijön a LIDL-bõl a bevásárlókocsival,odamegy hozzá egy fiatal lány,hogy nagyon fázik meg nagyon éhes.(Rohadt hideg volt) Állítása szerint épp akkor engedték ki az intézetbõl.
Anyám mondta,hogy oké..ha segítesz hazacipelni a szatyrokat,akkor kapsz egy kabátot.
Haza is hozták,kabátot megkapta,csaj eltûnt.

Rá két napra anyuval jövünk egy forgalmas utcán,csajon szinte csak márkás ruhák voltak,egyik kezében szatyor,benne 3 nagy üveges kóla,másik szatyorban meg vagy 3-4kiló csirkecomb.

Azt hiszem felesleges folytatnom..😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Dzsini
A második kérdésre lehetne többszörös választás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mit vársz az idei karácsonytól? ==>> Szoktál jótékonykodni?
Büdös Bohóc
(kis túlzással persze)

Büdös Bohóc
Igen majd rendelünk étterembõl kaját fejenként annyiért, mint amibõl az egész vacsora kijön mi? 😊