127612
-
Attól függ:
-tankönyveket, jó állapotú használt tuhát unokahúgomnak/unokaücsémnek
-vannak dolgok, amiről úgy gondolom, h még jól jöhet, bár jelenleg nem kell, azokat megtartom
-ami végképp nem kell, azokat kidobom -
Rendelek pár 15 tonnás konténert jó pénzért, megpakoljuk és elviszik. -
Sokáig gyűjtögetem aztán ha sok összegyűlik lomtalanításkor kidobom.Onnan kiválogathatja mindenki ami kell neki de mindíg szólni kell hogy tegyenek mindent vissza amit nem visznek el,örökké széthánynak mindent. -
kamionosjoe #101352 kidobom, elajándékozom, eladom ismerősnek vagy ingyen odaadom ha olyan -
Elég nagy a padlás. Kidobni nincs szívem, a csereberéhez / eladogatáshoz lusta dög vagyok. -
clio1616v #101350 úgy, hogy eleve nem veszem meg, ami felesleges -
Többnyire sehogy, nagy kacattartó vagyok.
-
Elajándékozom, nagyon ritkán eladom. Mivel alapból nem tartok felesleges holmit, ezért ez igen ritka. Elnyűtt cipőimet oda szoktam adni az első csövinek, a régi számítógépemet hol eladtam, hol a tesómnak adtam. -
reactor1 #101347 én sose dobok ki semmit, jó lesz az valamire még.
Pincébe tárolom a régi holmikat, nosztalgia meg ilyenek.
Mindegyik tárgyhoz van valami emlékem, olyankor beleszagolok, lehunyom a szemem, és leperegnek előttem a régi események. -
attól függően, hogy épp mit néztem át, és a kikerülő dolgok milyen állapotúak, vagy ismerősöknek adom, vagy kikukázom. soha nem pénzért, vagy más dologért cserébe. nekem már nem kell, de attól másnak jól jöhet akármi is az. -
Annihilálom. -
Blum #101344 Eladom,elajandekozom,kidobom. -
amikor elég sok összegyűlik, kilövöm majd a Napba -
Fbn Lx #101342 bár asszem van még pár pólóm, amit 14 évesen hordtam és kb jó rám, csak kissé kopott : S -
Fbn Lx #101341 sajnos 17 éves korom óta nem nőttem ki ruhát, az utolsó magazin amit megvettem valószínűleg a buci maci volt, a könyvek elférnek nálam, a régi telefonokat leadom a témobilnál 5ezerért, magnóm sose volt, egyéb kütyü, ha volt, akkor nem kellett már, ha szar lett és kidobtam -
+1 -
odaadom ismerősnek, ha jó/kell neki, kidobom, egyéb (kazánba vele bár ez csak télen praktikus) -
Szavazó roBOT #101338 Neked milyen kivégzési forma jön be legjobban? ==>> Hogyan válsz meg a felesleges "kacatjaidtól"? -
nézd, leírtam, én csak és kizárólag a gázkamrákról beszéltem, nem a halott emberekről... akiknek mellékesen érdekes megcsappant a "számlált" száma, de én ezt már nem is említem... a hazugságokat pedig szintén nem, elég csak mondjuk Anne Frank 'írására' gondolni, esetleg a sok hamisított képre, amik hivatalos iratokban, újságokban is megjelentek, esetleg említhetném a "körtúrán" nem említett medencét is két barakk között, hm, van itt miből csemegézni, talán a gázkamrát készpénznek lehet venni arra, hogy ott öltek meg embereket? - és most megintcsak a zsidók kivégzésére szántakról van szó -
tehát... igen, ott volt a krematórium mellette, miért is? tudjuk nagyon jól hogy, ott volt a tífusz betegség, nem csak ott, hanem akkor elég sokfelé... a rossz körülményeket szintén ismerjük, nem egy luxus hely volt... na, akkor miért is kellett a krematórium? igen, voltak akiket elástak, nagyobb hegyeket, mert nem bírta már a krematórium... a régebben 5 és 6 milliós "elégetett" számot megint nem kommentálnám..
arról pedig ne feledkezzetek meg, hogy a Zyklon-B fertőtlenítő, a neves "gázkamrák" pont erre voltak kitalálva, hogy ott tisztítsák meg a dolgokat, amikre szükség volt... legyen ez ruha, párna, bármi...
tehát itt a golyó általi halálról senki nem beszélt, ez kicsit elkanyarodott...
de nem kívánok én ezen vitatkozni, nem ezért szóltam hozzá, ne is értsen félre senki :) egész egyszerűen csak utálom, amikor jönnek azzal, hogy ejha, mennyi zsidót elgázosítottak... természetesen az idő múltával ott is változtak az állítólag kivégzési módszerek a kamrákban.. persze, igen.. érdemes elolvasni amit linkeltem, akit ténylegesen érdekel ez az egész téma
kicsit elcsépelt, de Béke! nem kívánok senkivel összeszólalkozni vagy ilyesmi, csak azért, mert eltérő véleményünk van... sajnos ellentéttben 1-2 emberrel/a többséggel... -
akkor tartsd el saját pénzből a gyilkos életfogytosokat pls
-
Azért ott is van egy kiskapu, a valószínűségge foglalkozó matematika, statiszika, attraktorok, stb.
-
clio1616v #101334 van benne valami... a matematika a kiszámíthatóságról szól, pedig az életben nem minden történik szándékosan - okkal
ezzel becsapják magukat -
Egyesek lehet, hogy ezért szeretik a matematikát.
-
clio1616v #101332 az élet nem az igazságról szól, hanem a hazugságról
ha mindenkiről és mindenről az igazságot látnád, nem lenne élvezhető -
Ennek ellenére történelmi léptékben a nagy mocsokságokat nem tudták letagdani. Sorolhjak párat? Ókortól megy egészen a '90-es évekig...
Pl. Európában divat "sátáninak" lefesteni a Perzsa inváziót a görögök ellen. Pedig csak arról volt szó, hogy az Athén akkori szinten burtálisan a liberális perzse kormányzás ellen felkelő államokat kőkeményen támogatták ami végül azzal végződött, hogy porig égettek legalább egy várost. Perzsia ezt a beavatkozást akarta megbüntetni...
(Az meg tényleg vicces, hogy Nagy Sándor hódítását mennyire sztárolják, pedig kőkemény agresszor volt az ipse. Persze ő is viszonylag liberálisan szerette volna kormányozni a meghódított területeket, de hogy mi lett volna belőle, azt már nem tudhattuk meg, mert fiatalon meghalt.)
Modern kori példa? A német megrendezett színjáték a lengyel határon '39-ben, szovjetek és Katyin, a szövetségesek amnesztiája háborús bűnösöknek, mind mind kiderült. Megpróbálták lehazudni, letagadni, ellhalgatni, nem sikerült egyiket sem.
Szóval ez a "győztesek írják" a történelmet lehet, hogy rövidtávon igaz. Hosszútávon valahogy sosem sikerült... Az, hogy KNDK meddig áll még, azt megjósolni sem tudom. -
Azért ha egy gyereknek átírt történelmi eseményeket tanítanak meg és a szüleik sem mondják meg neki, hogy az nem úgy volt, akkor nagy az esélye, hogy élete végéig abban a hitben él. -
Nem szeretnék kivégzést nézni,nem vagyok szadista ezért egyik sem "jön be".Ha már nagyon kéne választani akkor a golyót választanám mert gyors és valószínűleg nem sokat érez belőle az áldozat. -
Fbn Lx #101328 és sokszor a szemlélet, és az események prezentálása többet számít a tetteknél. Tekintve, hogy egy esemény annyiféle szemszögből megközelíthető, amennyiből csak jólesik. Ezen alapul a politika. -
Fbn Lx #101327 most konkrétan mely elméletre gondolsz, ami bizonyíthatóan kamu, de terjed? Hogy földalatti gyíkemberek irányítanak? nyilván nem ilyesmire kell gondolni, és nincs is szó a világtörténelem teljes átírásáról sem. Ezek végletek. Az természetesen akkora kamu lenne, ami mindenkinek leesne. Apró finomságokról van szó, mint hogy ki volt a jófiú a világháborúkban, ki volt elmebeteg tömeggyilkos és ki volt hős tömeggyilkos, a nagy magyar finnugor eredetelmélet, amin az mta-n kívül mindenki nevet. Apró finomságok, egy-két elferdített kutatási eredmény, egy-két eltussolt tett és a háttérben futtatott nagy pénzek ismeretlen kilétű emberek által, és összeáll a világtörténelem, meg az a része is, amit tanítanak. -
Amíg bizonyíthatóan kideríthető, hogy kamuzik a másik oldal, addig egy röhejes duma. Márpedig itthon nem tudod átírni cakk-pakk a világtörténelmet. Észak-Koreában gykorlatilag igen, mert szó szerint el van vágva a világtól.
@David2
Tökmindegy, hogy mi volt leírva, az emberek komoly többsége tudta, hogy hazugság. É-K-ban ellenben valóban elhiszenk bizonyos dolgokat, mert teljes bezártságban élnek szerencsétlenek. -
Fbn Lx #101325 Ez ott, Észak-Koreában működik. Más a rendszer. Nálunk "demokrácia" van, itt kevésbé erőszakos és jobban átgondolt módszereket kell alkalmazni, és az információ könnyebben ellenőrizhető, ebben a rendszerben az nem működne. De mindenhol megvan ennek a módja.
A hatalmasok úgy hamisítják a történelmet, ahogyan a befolyásos cégek a kutatásokat.
Példának okáért az, hogy egy étel egészséges-e, vagy, hogy egy adalékanyag bizonyos koncentrációban egészségtelen-e, vagy, hogy egy antidepresszáns hosszútávon nem ront-e esetleg a helyzeten, csak pénz kérdése.
Szerinted, a politika egyéb szintjei nem ugyanezen a mezsgyén operálnak? Azt kell mondjam, hogy naiv, aki politikusnak, legyen az magyar vagy amerikai, túl sokat elhisz. Minden neves hírlapot egy adott politikai háttérrel tolnak, és ugye amit a lapok leközölnek, az már történelem. Így konkrétan csak a médiát kell irányítania annak, aki a jelenkor történelmének urává szeretne válni. -
Akkor mondok én is egyet, Magyarország. Nézz csak bele bármely lexikonba, amit még a szocializmusban adtak ki, nem gyengén van átitatva ideológiailag, történelmi események átértelmezése, hazugságok stb. Magyarországnál maradva, még a magyarok eredetébe is belenyúl a politika.
Vagy elég csak megfigyelni a román, szlovák, magyar történelem könyveket, valahogy mások, pedig sokáig ugyanarról az országról szólnak. Továbbá még vicces a mindenáron erőltetett dákó-román kontinuitás elmélet, amire nem sok bizonyíték leledzik.
A politika mindig is felhasználtál a történelmet, mint eszközt saját ideológiájuk alátámasztására, ezt könnyen belátja az, akit érdekel a történelem. Nem mindenki balfasz ám, akivel nem vagy egy véleményen. -
ManoNegra #101323 Magyarországon is oda meg vissza írták a történelmet az aktuális győztes szája íze szerint, és még ma is vannak olyan témák, amik kínosak, vagy el kell hallgatni őket. -
Elég elmebeteg kérdés, h mi jön be a legjobban. Ha mégis lenne halálbüntetés, akkor vmi gyorsnak és humánusnak kellene lennie, és nem népünnepélyt csinálni belőle, a középkor már elmúlt. Hogy legyen vmi elrettentő ereje is, persze a média leadhatná hírként, h ki miért mivel lakolt. -
Igen. Mondjak egy helyet, ahol tényleg felül írják a történelmet? Észak-Korea.
Sajnos a netet elárasztotta a túl sok bafasz, akiknek gőze nincs semmiről, mikor ilyen veretes hülyeségekkel szórja tele a fórumot. -
Fbn Lx #101320 mi az összefüggés? Úgy gondolod, hogy azért nem ők írják, mert ha tényleg ők írnák, akkor annak az igazságtartalmát nem lehetne megkérdőjelezni?!
Micsoda logikai bravúr. Véletlenül egy hamis elméletben nem egyszerűbb kételkedni, mint egy igazban? -
Ienkor meg kék nézni a sejt című filmet, az segítene neki! :D
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Cell
-
- Nemtom, nem tudok pszichopataként gondolkodni.
Jaj, ez a mai fiatalság, az empátia teljes hiánya...
-
normális ember ilyeneken nem gondolkozik... :D
de válaszolok csak neked :D
- Milyen módszerrel akarod hogy kivégezzenek?
- Mind1, csak gyors legyen.
- Melyik szórakoztatna legjobban?
- Mi van ezen ami szórakoztató?
- Melyiket kívánod felebarátodnak?
- Egyiket sem.
- Ha sorozatgyilkos lennél, hogy ölnél embereket?
- Nemtom, nem tudok pszichopataként gondolkodni. -
Legésszerűbb amúgy, ha nem a fogoly kínzása a cél, csupán a kivégzése, az a méreg injekció, vagy mérgező gáz. Olyasmi, amitől szépen, fájdalommentesen elalszik és sosem kel már fel. Ez "humánus", gyors és 1xű. Nem látványos az igaz, de egy civilizált államban nem feltétlen kell mutogatni az ilyesmit.
Persze ha példát kell statuálni, akkor a lefejezés, villamosszék, négyfelé szakítás (pl. lovakkal), élve boncolás stb. sokkal hatásosabb és látványosságnak sem utolsó. (vagy amit az angolok kedveltek indiában is, az ágyú elé kötözés és beng, az nagyot szól)
Végül ha kínt IS szeretnénk okozni az illetőnek, mert a gyors halál túl kegyes lenne, nos arra vannak évezredes remek módszerek, amik szörnyű kínok között ölnek (pl. a nádnövesztés).