127612
  • daeemoon
    Az ország melyik részében? :)
  • Lacee86
    Külföldön? :D Milyen mérnök? :)
  • Molnibalage
    Semmi különös, átlag mérnök fizetés...
  • Lacee86
    Szerencsés vagy, h ilyen jó állásod van.
  • Zoli007
    Vagy úgy.
  • Molnibalage
    Suli mellett is dolgoztam, meg persze a szokásos nyári meló, júliustól szeptember 2. hetéig. Ma 1 hónap alatt háromszor annyit keresek, mint akkor egész nyáron. Nagy a kontraszt...
  • Zoli007
    Pénztelenség? Meló?
  • tigeroo
    vártam, mert legalább vége a nyárnak
  • immovable
    Leszarom nem vagyok már diák. Talán annyi jó van benne, hogy végre vége a nyárnak.
  • Molnibalage
    Vannak dolgok, amik hiányoznak az fiatalságon azon korszakából. Viszont a pénztelenség nagyon nem...
  • Lacee86
    Szívesen lennék újra egyetemista, csak koleszban, más szakon és jó messze.
  • Zoli007
    Nem érint, de annyiban jó, hogy sűrűbben járnak a buszok.
  • HTS s3rg1nh00
    egyéb:végre kezdődik az egyetem,annak minden jó és rossz oldalával
  • daeemoon
    Nem érint. Max nagyobb valamivel a forgalom.
  • pxxl
    +1
  • Lacee86
    Már nem érint, így semleges. Annyiból nem, h sajna vége a nyárnak.
  • NEOreg3
    egyik félévet sem várom
  • Szavazó roBOT
    Szerinted van élet a Földön kívül? ==>> Vártad már az iskolakezdést? (2012)
  • clio1616v
  • clio1616v
    :D pontosan

láttad a cola zero-s reklámot? :DDD
  • clio1616v
    a hangyás hasonlat szerintem nagyon jól szemléltette, hogy a hangya lehetőségei eleve a Föld megismerésére erősen korlátozottak(ahogyan az emberé is, hogy megismerje a teljes univerzumot)

pláne ha belegondolsz, hogy hány hangya jut el a Holdra például ;)

azok a szerencsétlen kis állatok maximum néhány méter magasságig jutnak el a Föld felszíntől
  • clio1616v
    nincsen ilyen hogy kezdete és vége, ezeket az fogalmakat, állításokat az emberi agy kreálta meg

és nem kell zavarba jönni, ha ezt nem tudod ráhúzni mindenre
  • morcosqtya
    Van.
  • Attila8805
    NINCS!
  • VRSDM
    Annak a valoszinusege hogy az univerzumban szereplo anyagokbol ez alljon ossze, amit itt latunk a bolyonkonnayon pici. Es megis van.

Ugyan ennyire pici eselye van az ertelmes eletnek mashol is.
    Kialakult itt is, kialakult mashol is.

Csak varni kell :)
  • VRSDM
    " a vegen senki nem kerdezi meg hany bentlid es rolexed volt, a vegen csak az szamit hany embert " erintettel " meg.

Ha nem vagy hatassal masok eletere elfelejtenek. Ilyen egyszeru :)
  • Dzsini
    Ez kétségtelen, viszont egy saját vélemény is megváltoztatható racionális érvek hatására.
  • Dzsini
    annál azért régebbi elmélet :)

(mellesleg rengeteg online felületet lehet találni, ami mögött szervereken futtatnak pár millió virtuális majmot, és egész komoly eredményeket értek már el Shakespeare műveinek reprodukálásában :) )
  • Fbn Lx
    szóval láttad ezt a filmet :D (azthiszem ebben volt)
  • tigeroo
    én szeretem az ilyen elmélkedéseket. arra is megvan az esély hogyha egy majmot leültetünk egy írógép elé random gépelni, akkor leírja 1:1 a rómeó és júliát:D
  • Fbn Lx
    Már olyanok is vannak, akik kiszámolták, hogy mennyire kellene messzire mennünk ahhoz, hogy találkozzunk a saját tökéletes másunkkal.
    A matematikai formula azon alapul, hogy vették a világot felépítő összes különféle típusú elemi részecske számát, és azok összes lehetséges kombinációját, és, mivel a kombinációs lehetőségek száma nem végtelen, ezért x milliárd fényév távolságban a rendszer ismétlődik, és egy pont ugyanolyan Föld, és egy pont ugyanolyan Te létezik.
    Bár szerintem elég komolytalan elmélet, de azért érdekes
  • Fbn Lx
    A hangya története nem jó hasonlat. az ember nem azért gondolja végtelenül nagynak az univerzumot, mert nem tudja bejárni! Ennek logikai megfontolásai vannak, mégpedig, hogy a 3 dimenziós tér végessége önmagában nem értelmezhető, csupán vonatkoztatási rendszerben, ami a végtelenséget kizárja, és így ellentmondásba ütközünk.
    Ha az univerzumot véges kiterjedésű objektumként képzeljük el, akkor azt mondjuk, nagysága és térbeli lokalizációja van. Ez nem oldja meg a problémát, mert annyiban változott a helyzet, hogy egyetlen univerzumban élünk a végtelen számú univerzum közül, amik végső soron mégis végtelen sokaságú rendszert alkotnak.
    Azzal, hogy az univerzum határa a "tér-idő határa", ugyanez a helyzet. Csak egyetlen, tér-idővel rendelkező rendszer, univerzum létezik, vagy ugyanúgy több, végtelen számú? És a tér-idő határa önmagában a mindenség határa is lenne, nincs tágabb összefüggés?
    Az elképzelhetetlen, hogy a mindenség véges legyen, legalábbis emberi elme nem foghatja fel. Az érzékelés tapasztalatai alapján automatikusan úgy gondoljuk, hogy egy rendszer határán kívül új rendszer kezdődik, mert nem lehet a rendszer határán túl a semmi. A semmi is önmagában létező, és a semmi is új rendszert képez. Ugyanígy a végtelenséget sem képes az elme elképzelni, mert az azt jelentené, hogy egy határokkal nem rendelkező rendszerről lenne szó, márpedig egy kinevezett rendszer sajátossága az, hogy határokkal jól elkülöníthető azoktól az elemektől, amiket kívül esőnek tekintünk.
    Ezt már többféleképpen próbálták feloldani, egyes matematikusok egyenesen azt állítják, hogy ha elég sokáig számolnánk, akár a 10nek a milliárdadik hatványának magasságában, előbb-utóbb vissza kellene érnünk a nullához, és a számlálás elölről kezdődne, ilyen módon a végtelen nem létezik, és a világ ciklikus. Nekem ezek az elméletek nem szimpatikusak, még mindig azt tartom valószínűnek, hogy az emberi logika illuzórikus, és a gondolkodás az agyműködésünk által determinált mintákon való fixáció. Így a megoldatlan problémák, mint például a végtelen vagy végesség kérdése csupán az elménk szerkezetéből adódó ön-szemfényvesztés. Egy biztos, a szavak rendszere egy idő után korlátossá válik ahhoz, hogy igazán átadd, amit erről gondolsz.
  • immovable
    Kommentem utolsó sora beszédes lehet.
  • Dzsini
    "nem is hit kérdés, sokkal inkább matematikai bizonyosság"
    Mivel nem ismer(het)ed a Drake-formula összetevőit, így az, hogy bizonyosság nem állítható. Egyelőre nagyon távol vagyunk attól, hogy egyáltalán a bolygók létezését kivételként vagy szabályként tekintsük egy-egy csillag körül (bár ez most kezd úgy kinézni, hogy szabály), a többi összetevőről nem is beszélve.
  • immovable
  • Blum
    NWO topikban nem vagy nepszeru,igaz?
  • immovable
    Biztos, hogy van intelligens élet valahol, rajtunk kívül.

Az, hogy van és akár intelligens is, nem is hit kérdés, sokkal inkább matematikai bizonyosság. Egyszerűen az univerzum mérete, csillagok száma, lehetősége sokasága kapcsán. Az, hogy itt járnak a földön, az már erősen kétséges.

Szerintem. :)
  • ManoNegra
    Persze hogy nem kell szükségszerűen magában foglalnia, de nem is lehet kizárni.
  • Fbn Lx
    ez téves. attól, hogy egy tér kiterjedése, vagy egy halmaz elemszáma végtelen, még nem kell szükségszerűen magában foglalnia egy megnevezett elemet, adott esetben a Földhöz hasonló bolygót.
    Erre jó példa a 2 és a 3 közötti valós számok halmaza. bár végtelen elemszámú halmaz, még sincs benne például a 4.
  • videobaby
    szerintem lehet élet a földön kívül is, de hogy milyen formában, nem tudom.
    érdekes lenne, ha a miénkél fejlettebb életformák megkeresnék a Földet:D erős kétségeim vannak a mindenfelől látható/hallható hírekkel kapcsolatban, hogy ufo itt, ufo ott. híresztelések jönnek, mennek, ki tudja, mi igaz belőlük. az viszont tény, hogy az univerzum hatalmas, nehogy már csak itt, ezen a pici bolygón legyen élet. az is esélyes, ha van máshol értelmes éetforma, nem ránk lesznek kíváncsiak. ha meg mégis idetalálnak, jól megnézik miket művelünk a bolygónkkal, visítva menekülnek innen. de ne hagyjuk ki a divatos gonosz marslakós históriát sem. jönnek, leigáznak, azt lesz nagy baja az embereknek. bár ebben végképp nem hiszek.