A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

broman191
A jellemzésekrõl: össze tudnak mindig általánosítani annyit, hogy az ember magára tudjon belõle venni valamennyit...néha részben igaz sem jön össze és totál bullshit. :)

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

tigeroo
skorpió

nem

van jellemzés ami igaz, de amúgy bullshit
chhaya
Rák, az általános jellemzésekben akad igazság, a jóslás viszont hülyeség, nem érdekel és nem is hiszek benne.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

predator1982
ehhez csak annyit hogy az élet nem csak fekete és fehér...

pred

látom a bikáknak benne van a horoszkópjában, hogy kockák!
ókos
predator1982
vízöntõ, nem, van jellemzés, ami igaz, de szerintem hülyeség...már amennyi horoszkópot én elolvastam...

pred

Dzsini
#78623-tól (174. oldal jobb felül) már átbeszéltük, nem ismételem el :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Yoda001
szintén, ugyanez... néha néha volt olyan ami igaz volt, de ennyi.
annak pedig örülök, hogy Bika és nem más a horoszkópom :)

http://9gag.com/gag/5135249

Bika...

Nem... szkeptikusan állok hozzá minden efféle hókusz-pókusz dologhoz....

Ahány szerzõ annyi féle jellemzés... párat kíváncsiságból elolvastam, pár dolog volt jellemzõ, de szerintem az csupán a véletlen mûve...
NEOreg3
nyilas

nem

faszság mind

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Pozitív vagy negatív hatással volt a fizetésedre az adójóváírás kivezetése? ==>> Mi a horoszkópod?
Sir Quno Jedi
Szvsz. hagyjuk a témát.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Büdös Bohóc
eh, most itt a leszarozásról volt szó, egy felettes, vagy a közösség érdeke mióta is diktál olyat, hogy leszarozd más munkáját? Ez eléggé érdekes megnyilvánulás volt részedrõl szvsz...

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Motoroj
Elég veszélyes abban az álomvilágban élni, hogy minden f***a, fõleg ha a valóságban k***a nagy gondok vannak, mert a valóság elõbb-utóbb pofán vágja az embert, és az egy fájdalmas ébredés lesz.

Ez nem panasz, ez a helyzet. Az egy utópia, hogy az emberek szó nélkül tûrjenek mindent. Sõt, disztópia.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

SötétBarom
Üres, nem adózom itthon.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

"Fél szemmel mindíg azt lesik milyen a kedve a saját fõnöküknek,mit merjenek vagy ne merjenek csinálni,döntési helyzetben sunnyognak,ha valamit elcsesznek dühüket a legvétlenebb de legkiszolgáltatottabb beosztottra zúdítják."

Ezzel tökéletesen egyetértek.
Voltam 2 hét gyakorlaton egy helyi üzemben és egy elég rég óta ott dolgozó,kitûnõ szakember irányítása alatt dolgoztam. Õ maga nem,de az õ fõnöke állandóan vagy õt vagy engem baszogatott olyan bakikért,amihez nekünk -vagy legalábbis nekem- közünk sem volt.
Másnap reggel a kapuban meg bezzeg pacsi-pacsi...hányok az ilyen emberektõl.
A "mesterem" sunyiban meg is mondta,hogyha kezemben van a technikusi bizonyítványom,akkor erre a helyre eszem ágában ne legyen dolgozni menni. Õ is csak azért van ott,mert legalább rohadt jól megfizetik.
Nyáron megyek egy jóval komolyabb-nagyobb üzembe,meglátom ott mi a helyzet.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Willenbrock
Vannak az országban egész megyék ahol már rég nem választás kérdése a munkahely.2 lehetõsége van ott az embereknek:vagy vállalják ami éppen van vagy elhúznak külföldre.Az utóbbit a legtöbben már csak azért sem tehetik mert családosok és nincs egyszerre elég pénzük sem hogy csak úgy 1-2re kiköltözzenek külföldre.Pár kedvezményezett szerencsés emberke a közalkalmazotti pozícióba beül, a nagy tömegeknek meg marad az egyre kevesebb munkahely,lassan már a rabszolgamelókért is marakodni fognak annyira nem lesz más.Kb ennyi a választási lehetõség az északkeleti megyékben pl.Pest körül azért nyilván jobb a helyzet,de az ország nem csak Budapestbõl áll.Fõnökökrõl annyi a tapasztalatom hogy többségük azt sem tudja pontosan mit és miért csinál.Be vannak szarva a felettestõl emellett maguk sem megfelelõ szakemberek,gyakran emiatt nem képesek önálló döntést hozni.Hárítanak minden problémáért a beosztottat teszik felelõssé,a dicsõségekben-ami pedig nem nekik köszönhetõ- szeretnek sütkérezni.Fél szemmel mindíg azt lesik milyen a kedve a saját fõnöküknek,mit merjenek vagy ne merjenek csinálni,döntési helyzetben sunnyognak,ha valamit elcsesznek dühüket a legvétlenebb de legkiszolgáltatottabb beosztottra zúdítják.Kb. 4 fõnököm volt eddig az mind ilyen volt.

Lacee86
Hát sajnos igen...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Magic Boy
Errõl egy vicc jutott az eszembe.

A fõnök behívja a fiatal kollégát, odahívja az ablakhoz.
-Látja fiam azt a villát, óriási úszómedencével elõtte azzal a luxus Mercédesszel?
-Látom!
-Na ha maga lelkiismeretesen dolgozik, akkor hamarosan az mind az enyém lesz!

Sajnos Magyarországon ma ez a helyzet.

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Sir Quno Jedi
Szerinted a fõnököknek nincs fõnökük? Esetleg tulajdonosok egy szint fölött. A politika, egyéni és közösségi érdekek stb. nem szólnak bele? Sorolhatnám még. A kollegák meg ha botrányosak, ha nem, azzal az emberanyaggal kell dolgozni, amit kapsz.

Mind1, van aki naív, van aki meg szopott már.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Büdös Bohóc
és akkor maradjunk Mo-nál és nem Steve Jobsnál, aki sokszor azért szarozott le dolgokat, hogy ösztönözze a maga idióta módján a dolgozókat, hogy valami jobb legyen, természetesen ez keveseknél vált be.

Büdös Bohóc
ha nem a munka minõsége és a fõnök szemétsége/hozzáállása van amögött, hogy a fõnök leszólja a munkád, akkor ugyan mi még? :D

Sir Quno Jedi
Látatnaban is a harmadikra szavaznék?! Bááár a második néha állja a helyét, de önmagában nem elég.

Büdös Bohóc
ha odamennek és peremig teleszarják a fõnökeid amit csinálsz, akkor 2 eset lehetséges

1. kurva szarul dolgozol
2. szarok a fõnökeid

érdekes módon nálunk megbecsülnek mindenkit (nem egyenlõ arányban, ahogy elnézem)

StephenKing
Nekem nõtt 6ezerrel meg még ezen felül a cég ráemelt +20%-ot. Ugyhogy én jóljártam.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

immovable
Az esetek nagy részében a hivatalos bér messze nem a teljes bér, sokszor csak a 1/3-a hivatalos, a többi....:)
Sir Quno Jedi
Hehe, kezd cájenfingsönybe átmenni a dolog úgy vélem... :_D

clio1616v
ha a fõnököd az ellen van, hogy te jól dolgozol, akkor megkérdõjelezõdik, hogy jó helyen vállalsz-e munkát

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Molnibalage
Persze, én parancsolok a fõnökömnek mi? Te teljesen hülye vagy...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jhetedikj
A rengeteg mínusz után erre adtam egy pluszt :)

anno 1987

jhetedikj
Ugyanannyi maradt. - ezt választottam

Igazából nõtt, mivel még csak most kezdtem ezen az új helyen és decemberben nem is dolgoztam még teljes hónapot.

Viszont a régi munkahelyemhez képest jelentõsen csökkent, miközben a szabadidõm a duplájára nõtt azt hiszem ez is jelentõsen számít.

anno 1987

clio1616v
velük kell csináltatni és akkor nem fogják

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Sir Quno Jedi
Talán annyi különbséggel, hogy ha kitakarítod az azutódat, akkor nincsenek ott a kollegáid/fõnökeid, hogy azonmód peremig teliszarják...

clio1616v
errõl beszélek...

(megint csak a panaszkodás: "ha tudnád mi folyik némely cégnél"...)

Motoroj
Ha tudnád hogy itt némelyik cégnél mi folyik...

clio1616v
Két fõ lehetõségük van.

1. ez az egyszerûbb - nem csinálnak semmit és nem panaszkodnak a jelenlegi helyzetükkel, hanem szerencsének fogják fel, hogy valami pénzt kapnak a munkájukért = megelégszenek azzal, ami van

2. ez az ami nehezebb és tenni kell érte - utánanéznek milyen lehetõségük van változtatni a helyzetükön, többletmunkát vállalnak vagy munkahelyet változtatnak, ahol jobban megbecsülik az elvégzett munkájukat és nagyobb a motiváció, az elégedettség

csomó ember hajlamos arra, hogy az õ munkáját többre tartja mint amennyit keres vele és a munkahelyét elhordja minden szemét kizsákmányolónak, inkább hátráltatja a munkavégzést és rontja a munkahelye hírnevét, rosszhírét keltve, hogy az õ munkahelye nem becsüli az alkalmazottjait, és csodálkozik, hogy nem megy a "bolt" nincsenek jutalmak, prémiumok...
ezeknek eszükbe sem jut, hogy a cégnek akkor megy jól, ha õk akik benne dolgoznak megtesznek mindent azért hogy jól menjen... nagyon el van tévedve mindenki aki ilyen mentalitáson van

A legfontosabb, hogy mindent úgy csinálj meg a munkáltatódnak, mintha magadnak csinálnál meg valamit. Az autómat ha kitakarítom a legutolsó csavar is ragyog, én ugyanezt teszem a munkahelyemen is, amikor dolgozok... hiszen magamnak dolgozok ott is.

Nem érint. Nem adózom Mo.-on.

Motoroj
Azt gondoltam hogy nem azért.

Esetleg tudnál-e szolgálni valamilyen jó tanáccsal a azok számára akiknek csökkent, azt leszámítva hogy fogják be a pofájukat, és panasz nélkül vegyék tudomásul? Hátha megfogadják a tanácsodat, és legközelebb õk is elmondhatják magukról, hogy nem azért emelkedett, mert panaszkodtak.

Lacee86
Kevesebb lenne 8 rugóval, de kompenzálták, úgyh ugyanannyi maradt, legalább is a pénz. A cafeteria sokkal kevesebb...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

NEOreg3
/munkanélküli

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Hajrá ess neki, és csináld te... semmit sem tudsz igazából az egészrõl...

Vitát továbbá nem nyitok...
clio1616v
nem azért emelkedett, mert panaszkodtam hidd el

Motoroj
Mondja ezt az, akinek emelkedett.

clio1616v
nem panaszkodni kell

Willenbrock
Eddig minden évben kb 40-50-et térítettek vissza.Az is valami volt így hát persze hogy kevesebb.

Vállalkozást üzemeltetünk, érdemben annyit lehet róla mondani hogy se nem jobb, se nem rosszabb... többnyire rapszodikus az egész.

Ámde közel sincs akkora forgalom mint pl. 2-3-4 éve... :/
QuippeR
ez alapján akkor innen senki sem keres bruttó 217e és 660e között? vagy félreértem a kérdést?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Még nem dolgozok, nem vagyok keresõképes.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

clio1616v
szerintem, nem erre gondolt a kérdésfeltevõ hanem, hogy a nettód változott-e