127612
  • miki30246
    Föld alá kéne építkezni, aztán halvány piros, vagy kék fénytechnikával megvilágítani az luxus alagutrendszereket, ahová nem jut el a napfény, mert az erős fénytől begyullad a szemem, meg pislogok állandóan.
  • Motoroj
    Szép házak topic
  • Fbn Lx
    ez a stílus jön be nekem is
  • Lacee86
    Mint épület, érdekes, de h mint szimbólum, mennyire állja meg a helyét, hát, ez számomra kérdéses.
  • Molnibalage

Ezek épületek. A lentiek nagy része meg valami más.
  • ManoNegra
    És a bábel tornyáról mi a véleményed?

• Lacee86
    Neem. :)
    Az épület lankás, áramvonalas fele északra néz, azaz ahonnan az uralkodó szélirány van, míg a másik fele, ahol a szintek egymás fölé ugranak ki, a déli oldal. A kiugró szintek így szépen egymást árnyékolják.
  • Motoroj
    Kíváncsi vagyok. Valami iszlám vagy indiai jelkép?
  • Lacee86
    Mindenkinek ez jut róla az eszébe. :)
    Nos, ez a londoni városháza. :) Lehet tetszeni/nem tetszeni, de meg van az oka, h miért ilyen alakú.
  • ressy14
    ez hol, mi ez?
  • ManoNegra
    Ez egy bukósisak. :-)
  • Lacee86
    Nem tudom, h ezt ki ismeri. :)
  • Lacee86
    Nekem sem. Van egy böszme nagy rámpa, amin nem történik semmi. Ehhez képest gyakorlatilag -főleg ezen a képen látszik- elveszik a dobozszerű épület.
  • rastaman
    nem, nem volt még
  • ManoNegra
    Ez nekem se tetszik. :D
  • kamionosjoe
    Ha már Pannonhalma, akkor emellett az étterem mellett se menjünk el. :)
    Persze ízlések és pofonok van akinek ez sem tetszik.
  • Lacee86
    Igen. A győri egyetem tervezési tanszékének vezetője a tervező. Nem bírom az ürgét, meg az egész tanszéket rühelltem, de jó szakember.
  • ressy14
    Két éve egy előadás alatt kezdődött el a városunkban az éves katasztrófavédelmi gyakorlat, szirénázás meg minden. Pont az óra alatt hangzott el a figyelmeztetés, hogy ez csak próba lesz, ne parázzon senki.
    Csakhogy én ezt nem hallottam, hála az épületben eldugott előadóteremnek, aztán amikor vége lett a fejtágításnak kisétáltam az utcára, hogy veszek a boltban valami kaját, mert volt egy órás szünetem. (Tudni kell, hogy kicsi egyetem, kevés diákkal). Sétáltam békésen, tök üres volt az utca, egy kocsi vagy gyalogos sem volt rajtam kívül, ekkor elkezdtek légvédelmi szirénázni veszettül, én meg csak ott álltam hülyén, hogy most mi a francot csináljak? :D
    2 percig sétáltam a kihalt utcán, amikor bemondták, hogy csak próba volt.

bocs a hosszúságért
  • ManoNegra
    Pannonhalma ugye? Ez tetszik!
  • Lacee86
    Nekem is tetszik. Egyetlen baja a környezet, sajnos. Gyakorlatilag nem látszik rendesen az épület, eltakarja a benzinkút stb. Ez a fotó is vmi nagy látószögű géppel készült, így sosem látod gyakorlatilag.
  • kamionosjoe
    On: Egyszer, de csak próba volt.
  • kamionosjoe
    Szerintem a Győri Ítélőtábla ezerszer jobban néz ki (3 vagy 4 éves szóval ez sem régi épület):
  • Lacee86
    Így is meg lehet fogalmazni egy mai épületet. Modern eszközöket használ, és mégsem kirívó vagy idegen a tájtól:

• miki30246
    fenrobansz ha nem mensz ki
  • clio1616v
    vigyék ki a bonbát; én nem megyek sehova
  • ressy14
    én is így látom. Olyan helyen, ahol nem annyira gazdag a történelmi építészet, mint nálunk ott jól mutatnak az ilyen kocka, egysíkú épületek. Nálunk a homlokzatok rendkívül stílus gazdagok, ebben a környezetben a modern építészet furán mutat.
  • Motoroj
    Nem jól kérdeztem, én nem csak a barokkra gondoltam, hanem úgy általánosságban véve az olyan építészetre, ami a klasszikus és a modern építészet közt tátongó űrt hidalja át olyan értelemben, hogy inkább az előbbi „fejlődésének” tekinthető, nem pedig attól való elszakadás.

Nem kell giccsesnek lennie, az pedig hogy nevetséges lenne, mennyivel rosszabb, mint a lejjebb már szemléltetett, inkább siralmasnak nevezhető objektumok?

Ami giccses, az a jelenlegi Nemzeti Színház. Ha az egykorit újra felépítették volna, jobban jártunk volna vele. A környezetében lévő Művészetek Palotája is olyan otromba, hogy sem a művészet, sem a palota szót nem esik jól leírnom. Szinte el sem hiszi az ember, hogy ilyen komoly művészeti előadások hogy férhetnek be oda.

Na meg amikor a belvárosba, abba a környezetbe ilyen épületet szánnak, akkor az INKOMPETENCIA szó is felvillan előttem.

Én így látom a dolgokat.
    Néhány kérdésre azért sejtem a választ.
  • ManoNegra
    Nekem is jobban tetszenek azok a régi épületek. Persze nem az újgazdag csilli-villi házak, de egy, bírósági, vagy valamilyen önkormányzati épület sokkal jobban mutat. Pláne ha a környezet is megkívánná.
  • Zoli007
    Igen, de előtte kényelmesen megebédeltem.
  • zsoltioregon
    Szentpétervárra, vagy Moszkvába le kéne ugranod :D
    Nyomják az oszlopos épületeket 1000-el.
    SZPV az egyik legszebb város a világon
  • Lacee86
    Természetesen egy műemléképület rekonstrukciója egész más tészta. De az nem is olyan jellegű tervezés.
  • Lacee86
    Nevetséges és giccses lenne. Egy barokknak megvolt az oka, h miért olyan volt, amilyen, és akkor, amikor... Csak úgy előhozni ezeket az elemeket itt a 21. században csak azért, mert mondjuk szép sokak szerint, giccses és röhejes lenne. Sajnos sokan ezt mégis megteszik, h régebbi korok elemeit próbálják beletenni az épületeikbe. Nem egy tehetősök által felépített házat látni ilyen kis "gagyi cuki" görög oszlopocskákkal meg mittomén mikkel. Borzalmas...
  • Motoroj
    „Persze nem lehet a mai világban cirádás barokk épületeket tervezni, és persze szép kis sátortetős házikókat sem, de vmikor ez már túlzás.”

Mi az akadálya? Az nem igaz, hogy igény nem lenne rá.
  • Motoroj
    Azt gyakorlatilag minden művészeti ágról el lehet mondani. A modern művészet külön kategória.
  • Motoroj
    Egyéb. Bombariadó miatt nem hagyhattuk el az épületet.
  • pxxl
    nemtom, mert ez ~6 éve volt, én meg már 5 éve nem melózok ott :D
    de am mindenki tudta, hogy ki volt, csak bizonyítani kellett (sztem)
  • tigeroo
    akkor a nyomozás jelen állása szerint...
    *napszemcsi felvesz*
    nincs állása

• pxxl
    nem voltam benne :D részleteket se tudtam
  • zsoltioregon
    Te is benne voltál, mert a gyanú úgy is rávetül

[SokCSI-tnéz]
  • pxxl
    +1

+ egyszer melóhelyen is volt :) egy kirúgott alkalmazott miatt :D de ez csak 1 volt a sok dolga közül, ráküldte az ANTSZ-t, NAV-ot, BSA-t a cégre, leöntötte kromofággal a főnök volvóját, kiszúrta a kerekeit...volt is belőle rendőrségi ügy, meg kihallgattak minden melóst :D