A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
vannak gyerekeid?
szard ki õket egy szarkupacra.
akkor majd érdekel!

u dont have to listen anybody else but me

Molnibalage
A mûanyagnál nem egészen. Azt még elégetni is jobb lenne, mert szinte a kõolajjal egyezõ fûtõértéke van. Ha már egyszer sok energiával készen van a mûanyag, akkor maradjon csak abban a formában vagy égessük el. Eltemetni a mûanyagot kb olyan, mintha a kibányoszott kõolajat belengedéd egy gödörbe. Semmi értelme energetikailag.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ic3 m4n
Nem, mert nincs a közelben szelektív hulladékgyûjtõ.

Salgótarján, így szeretlek! :D

Hegi90
Egyebkent mar azzal is sokat lehet segiteni, hogy nem vesztek bolti palackozott vizeket. A legtobb helyen tokeletes a csapviz is, csak az emberek ma mar lustak szodazni. Ha meg nem tetszik, hogy kloros, lehet venni fillerekert viztisztito kancsot.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
A szelektiv hulladekgyujtes/ujrahasznositas sosem arrol szolt, hogy megeri-e vagy sem anyagilqg vagy energiaban. Egyszeruen azert kell, mert annyi szemetet termelunk, hogy nem tudjuk hova szallitani.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

clio1616v
mondok jobbat:

van a munkaadód, aki kitermeli a költségedet legyen 750 000 forint, ebbõl kapsz kézhez olyan 350 000 forintot, a többi megy alapból az államnak, utána a többi amikor elköltöd 27% ÁFÁ-ja megy az államnak szintén; tehát 275 590 forintot költhetsz magadra, ebbõl mindenféle illeték, dokumentumok, szolgáltatásokért és jogosultságokért szintén fizetsz az államnak illetve az állami tulajdonban lévõ cégeknek marad kb. 200 000, amibõl éppen fenn tudod tartani magad(lakás, autó, használati tárgyak, ruhák és élelmiszer)... ebbõl félretenni már nem lehet

végülis jogos elvárás, hogy a hulladékot is szelektáljuk <#gonosz1>

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

mrzed001
1, Te mint magánszemély kifizeted a zsírúj palack árát, amikor megveszed ami benne van.
2, te mint magánszemély szépen elkülönítetten tárolod
3, te mint magánszemély szépen elsétálsz a legközelebbi szelektív gyûjtõpontba és elkülönítetten kidobod
Neked ugyebár tiszta ráfizetés.

Akik összeszedik, eladják kínának, meg a kínaiaknak akik csinálnak belõle valamit, nekik meg tiszta haszon (majdhogynem ingyen alapanyag).
Ez így igen béna.
Ha itthon lenne feldolgozva (nem elégetve, hanem újrahasznosítva), új terméket elõállítva, GYÁRTVA (mert gyárunk már közel 0), akkor a haszna is itt csattanna le, nem csak a költsége.
Volt talán tv-be, hogy OSBlapszerûket gyárt belõle egy magyar vállalkozó, amibõl akár gyorsházakat is lehet felhúzni ... na azt kellene államilag támogatni, erõsen.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

egy ilyen új iparág kiépítésében mindig sok lehetõség van, részben gazdasági, részben politikai jellegû, mint az egész globális felmelegedés-mizériában amit annyira meglovagolnak és ami csak az usában közel 10ezer embernek ad munkát. újságírók, lobbisták, kutatók, meg aztán egy felkapott, politikai hátszéllel rendelkezõ ágazat kutatási tevékenységeibe rengeteg pénzt lehet fecskendezni, ilyen pl. a meteorológia, ahol ezeket a pénzeket amiket globális felmelegedés meg jaj-széndioxid-kibocsátás ürügyekkel kapnak, végül hasznos kutatásokra fordíthatják
Néha kell egy-két kamu téma amin lehet rágódni és amit fel lehet használni, de az soha, semmiképp nem szokott jövedelmezõ lenni senkinek, hogy gyökereiben, vagy alapvetõ átszervezéssel megoldja a problémát, mert egy jól mûködõ folyamatba, pl. hulladékkezelés, sokkal kevesebb ágazatot lehet bevonni és így kisebb pénzek forognak, nem jövedelmezõ senkinek, a gazdaságot nem tartja életben
a szelektív hulladékgyûjtés egyetlen elõnye, és szerintem alapvetõ célja is ez volt, hogy egy ilyen többlépcsõssé tett folyamattal több embernek tudnak munkát adni, ami manapság fontos szempont
Az újrahasznosítás sok esetben elég energiaigényes folyamat és valamilyen szinten az is környezetszennyezõ, ami pont kerülendõ a nagy aktív szelektív gyûjtõk szemében ugye, ezért csinálják
és a szelektíven begyûjtött hulladék sok esetben ugyanúgy kimegy mondjuk a kínai üzembe, ahol elégetik, és a levegõbe kerül

ha az újrahasznosítási folyamat rendesen ki lenne építve, megfelelõ mennyiségû üzemmel, és az utolsó cseppig lenne felvásárlója a palackozó üzemek, a papírgyárak stb. személyében, akkor talán jobban mûködne
De egyébként ez is csak vészmegoldás, az egész hulladékkezelési modell nem itt hibádzik, hanem a vásárlói magatartás befolyásolásán, a tervezett elöregedésen, stb
amíg az lesz a kapitalista modell, hogy 2évente cseréld le az elektronikus eszközeidet a legkorszerûbbre, vegyél meg minden szart aztán dobd ki, addig egyre nagyobb hulladék lesz forgásban amivel nem annyira lehet lépést tartani, a legegyszerûbb módszer azt elégetni és belepumpálni a levegõbe

Meg majd ha az újrahasznosító üzemek nem fosszilis tüzelõanyagok elégetésével fognak mûködni, hanem megcsinálják napenergiából, akkor azt fogom mondani, hogy fasza
Sir Quno Jedi
Nem. TE fizetsz a szemétszállításért (ki sem lehet bújni alóla, ha pl. kertes házad van, mert kötelezõ, bármit is csinálsz, beszedik tõled), õk meg ezen gazdagszanak. Ha azt mondják, hogy fele a szemétdíj pl., ha szelektíven gyûjtöm a hulladékot és látom mi lesz a végeredménye, akkor TALÁN elgondolkodom, hogyan tovább. Az étteremben sem szeretnék én mosogatni, mivel én vagyok a fizetõvendég.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pluskast
Nem értem az eszmefuttatásodat. Miért bénaság? Aki eladja az pénzt kap érte, aki meg megveszi az pénzt csinál belõle.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

pxxl
eladom neked a szart, amit a disznók csináltak, te betrágyázod a földet, és a kukoricát eladod nekem, amibõl a disznók megint szart csinálnak. ezen mi a bénaság? :D tök logikus üzlet :D

All hail the double x!

mrzed001
Ugyebár nem az a lényeg, hogy te szelektíven gyûjtsd a hulladékot ... hanem hogy újrahasznosítsák azokat.
Valamikor régebben láttam a discoveryn egy kis filmet, hogy kiskínaiak felvásárolják a fehér pet (ásványvizes) palackokat, azokat feldolgozzák (nem háztömbnyi böhöm, csak ilyen 1-2 eszterga méretû "kis"gépekkel) ... és a végeredmény amit jópáran vettünk már szerintem kínaiban, a plüss hatású takaró-pléd.
Na EZ a lényeg.
Szóval, mi is történik itt az összegyûjtött palackokkal, nekem ezt mondják meg végre pontosan (mert ilyen gyártó kisüzemet ugyebár nem látni kis hazánkban).
Ha látná az ember, hogy össz ennyi tonnát szedtek össze, abból x ide, y ide lett eladva(-ingyen átadva), amibõl xy készült ... akkor lenne értelme.
Annak, hogy eladjuk a kínaiaknak mi is (mármint õk, mert mi ugyebár ingyé gyûjtjük és adjuk oda, ebbõl nekik van kizárólag hasznuk), és abból a kínaiak csinálják a plédet és hozzák vissza és adják el nekünk ... igen bénaság.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Hegi90
miért?

VRSDM
Akik azon akadnak fenn hogy mégis egy helyre önti a kukás auto.
Kérem nézzen utána, milyen technikákkal lehet a "vegyes" szemetet szetvalasztani.

De ezen technikák is csak akkor mûködnek ha tudják mi van a kosárban.

A koszos óvszerek senki nem akarja lebegtetéssel ujrahasznositani. :)

Aki még nem látja az elõnyét a szelektív gyûjtenek primitív. Ember.

VRSDM
Igen, teljes Mértékben!
Fém - fa - papír - üveg - mûanyag - biohulladék

Lacee86
<#eljen>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Pluskast
Budapesti kedves fórumozótársaknak mondom, hogy jövõ év elejétõl a fõvárosban szelektíven kell majd gyûjteni a hulladékot, ugyanis elindul az FKF házhoz menõ szelektív hulladék projektje.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

jazzy
Ez igen, nem gondoltam volna, de ment a plusz!
pxxl
Vagy esetleg eleve úgy kellene gyûjteni nem? nekünk is van otthon 3 kuka, 1 papír, 1 mûanyag, 1 mindenes. A szelektív kukák meg ott vannak elõttünk 20 méterre.

All hail the double x!

immovable
Ja.
Sir Quno Jedi
+1

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

de még ha ténylegesen mûködik is rendesen, a szelektív hulladékgyûjtés annyit ér, mit a kemoterápia a végsõ stádiumban lévõ rákosnak
clio1616v
meg nem is az... én turkáljak a szemétben, amikor annyi napbarnította ember kapja a szociális alapon a támogatást a semmittevésért, válogattassák ki velük, hamár egyszer egész nap semmit nem csinálnak, minek pénzelem õket akkor az adómból?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Ha mindketten gyöngyösiek és ezt mondják akkor lehet abban a városban tényleg úgy megy. :)
(#101708; #101727)

★★★★★

szabod
nem igazán, ugyanaz a kukásautó volt, ami az utcánkba is jár, azt meg már láttam eleget, hogy tudjam nincsenek külön tárolói, mellesleg a kukások is mondták, õk sem értik, de ez van...

Mente et Malleo

Dzsini
Annak belül vannak rekeszei, és másik tárolóba teszi a különféle hulladékokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szabod
hát láttam már olyat, de felénk még marhára egy kocsi ("natúr" kukásautó) viszi a cuccot... én sem értem így mi értelme van, max a népet szoktatni a szelektív gyûjtésre

Mente et Malleo

bardocz
Az egy kocsi fel van osztva hat részre, és mindent külön helyre pakolnak.
Lacee86
Ú, már a panda meg a koala miatt önmagában megnézném. :D *.*

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207147355&no=101720#193
Köszi!

Attila8805
+1

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Sir Quno Jedi
nem, szelektálja akinek hat anyja van

georgesmatyas
Azt hittem csak hülyülsz :D

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Metalmilitiakid

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

★★★★★

daomo
Vidéki megyeszékhely külvárosában nincs erre lehetõség.

Willenbrock
(Ez nem válasz akart lenni.)

Willenbrock
Nem,egy kukánk van abba megy minden,Hétfõn meg elviszik.(ha elviszik...)Csak amiatt szokott fõni a fejem hogy hogy férjen bele az egyheti termés ebbe az egy kukába.

amúgy nem szelektálok, értelmetlen
nálam ez fordítva volt
utólag tudtam meg, hogy a picsát nem csak seggre, hanem érett pinára is használják
broman191
Amit csak lehet szelektíven gyûjtünk.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Lacee86
Az szép ár. Bár már pesti állatkert is 2400, és gondolom érdemes megnézni.

A kastélyt megnézni kívülrõl meg a parkot az ingyenes, de minden másért fizetni kell. Az állatkert 15€.

★★★★★

ressy14
még mindig igyé' lehet bemenni a parkba?

Dum spiro, spero.

Éppen pénteken voltam Schönbrunni állatkertben, elég nehéz lenne onnan egyet eltulajdonítani. :D

★★★★★

videobaby
idõm lenne rá, de értelmetlen. a gyûjtõkbõl aztán mindent egybe szórnak a kocsira. akkor meg minek? csak az elemeket viszel el a gyûjtõkbe.azokat talán tényleg külön kezelik.

&#63743;

georgesmatyas
vagy a döblingi kolala-kisérletiteleprõl, ahol szemétevésre szoktatják rá a eukaliptuszzabáló koalaákt<#idiota>

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC