127612
-
Ma 1 ember 2-3 munkáját végzi. 15 évvel ezelőtt azért ez nem volt annyira jellemző. -
15 évvel ezelőtt is mentek dolgozni és ügyeket intézni. -
nem fordult meg a fejedben, hogy esetleg az az idióta szülő utána megy dolgozni, vagy valamit intézni? addig járnak csak kocsival, amíg telik rá. a bérlet sem olcsóbb. -
ManoNegra #109092 Ez igaz, ettől függetlenül drága fenntartani egy autót. -
"falun mindenkinek van kocsija"
Hát erre inkább nem reagálok... -
Mégis a marha nagy válságban egyre több kocsi van az utcán. Reggelente az ált sulinál alig lehet megmozdulni a rengeteg autótól, mert az idióta szülők az elkényeztetett kölykeiket képesek pár száz méterért kocsival vinni. Mi még anno bringával jártunk vagy gyalog. Alig lehetett kocsit látni, pedig ugyan annyian jártak oda akkor is, és ez mondjuk 15 éve volt.
Itt a lakótelepen szint úgy. Mi még fociztunk itt a ház előtti aszfaltos placcon, mert alig volt kocsi. Ma bezzeg, kocsi kocsi hátán... Pedig ugyanannyi lakás van, ugyanannyi lakóval. -
Ja, mert éves viszonylatban kocsit fenntartani rohadt olcsó...
-
nekem nincs a seggem alatt kocsi. én gyalogolni szoktam. egy falusi család nem fogja a gatyáját ráfizetni ilyenre. tanyasi már inkább. falun mindenkinek van kocsija, akinek meg épp nem telik benzinre, vagy karbantartásra a szomszédja vagy barátja, bárkije kisegíti.
mielőtt megköveznél... befejeztem. -
Arról beszélek, h ha pl. egy falusi család, akinek nincs autója, a gatyáját ráfizeti csak arra, h urambocsá be akar utazni a közeli városba... De ezt kurván nem érti, akinek a segge alatt ott a kocsi. -
itt messze nem közönyös az, aki nem adna ilyen támogatást. gondolj bele, hogy aki dolgozik mennyit fizet már így is. szerinted a szaros segélyeket, támogatásokat kiktől vonják? hmm? a munkásoknak van ám saját család is nem gondolod? értem én, hogy te ezt szeretnéd, és vehemensen állsz ki mellette. biztos van oka. rendben, de most is azt mondom, aki rászorul utazhat kedvezménnyel így is. utazási igazolvány (nekem is van), ingyenjegy, 90 %-os jegy, diákbérlet, rokkantságival, stb. mit akarsz ennél többet? tapasztalat, hogy távolságival olcsóbban utazok, mint helyijárattal. ezért nem is megyek városon belül busszal. belátom, nem lehet vacak időben, jó időben km-ket gyalogolni. nem az ókorban élünk. de akkor van más megoldás nem? bicaj, ismerősök kocsival, barnábbaknál lovaskocsi, akármi.
-
kamionosjoe #109085 De bizony ezt. Akár idézni is tudom magam, de ha kicsit lejjebb lapozol te is meg tudod nézni. :) -
De te abban a bizonyos kommentben nem ezt írtad... -
kamionosjoe #109083 Nem abban látom a segítséget, hogy ingyen(vagy kedvezményekkel) utaztatjuk őket keresztül-kasul az országban. A kérdés viszont erre vonatkozik jelenleg. -
"Hello, hello, én a régi vagyok,
Tévedésből jöttem a földre, és félek, hogy itt ragadok!" :) -
Nem a megfelelő bolygón élsz ez esetben. Ma már mindenki magáért! :D -
Csak feldühít az emberi közöny. Na mind1. -
kamionosjoe #109079 Ha esik az eső akkor majd megveszi a jegyet, de a többi napon tud gyalog is menni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A véleményemet leírtam a kérdéssel kapcsolatban, ha te emiatt személyeskedsz az téged minősít.
Te vagy itt a házigazda, akkor moderáld saját magad is.
-
ópályi egy közeli falu nálunk. nincs cigánybűnözés sem persze, csak pl. a biztosító nemköt ott a házakra sem biztosítást:D a nőket délután munka után hazafele sétálva nappal megerőszakolják csak ugye a hírekben sincs benne meg ilyesmi.
tessék, a polgármester levele a lakosoknak:
kultúrák harca -
tudod van itt a nyakunkon egy népcsoport,akiknek kurvára büdös a munka,inkább az ingyen pénz érdekli őket és ha lenne munkahely akkor se mennének el dolgozni,hiszen semmi az a 80-90 ezer,amit egy hónapban a segélyhez képest kapnának...arról meg ne is beszéljünk,hogy mivel a vérükben van a dolgok tönkretétele,direkt okoznának kárt (akár tényleges tönkretétellel,akár lopással)
arról meg már nem is beszélek,hogy mivel ők "kisebbség" és "(halmozottan) hátrányos helyzetűek",mindenhol kedvezmények járnak nekik...
persze a magyarok közt is van akinek büdös a munka,csak az arány nem mindegy...
a segélyezési rendszer (mint nagyon sok más rendszer is) egy kalap szar az országban,és értelmes újratervezéssel sok pénzt lehetne megspórolni...de mint tudjuk,a magyar puma most is ugrik,dübörög a gazdaság,lehagyunk mindenkit a környéken...csak épp nem a pozitív mutatókban :) -
Mindenkivel nem lehet jót tenni. Egyébként meg van olyan munkahely - pl ahol én dolgozom - ahol kifizetik neked a vonatjegy árát. Tudom, tudom nem minden melóhelyen van így de legalább van ahol létezik ilyen is és biztos nem az én munkahelyem az egyetlen. -
...meg az a néhány százezer ingázó. :) -
ez igaz. mondjuk most hogy belegondolok végülis csak kedvezménnyel utazó diákok és nyugdíjasok használják a vonatot
-
Rengeteg nem nyugdíjas, nehezen mozgó ember van. Főleg így, h a nyugdíjkorhatár már az egekben... -
Az ingyenes tömegközlekedésnek semmi realitása nincs, mi több, én is hülyeségnek tartom. De annak igen is lenne, h annak a szerencsétlennek, aki épp hogy a létminimumból (se) tengődik, ne kelljen már a méregdrága teljes árú jegyet megvennie, ha valahova el kell utaznia... -
ok
-
Az a beszélgetés #109047 -ben kezdődött, ahol ez olvasható: "Semmiféle kedvezményt nem adnék" -
Emlékezetem és inormációim szerint a nyugdíjasok még most is kedvezményesen vagy akár ingyenesen is utazhatnak tömegközlekedési járműveken. Sőt a 26 év alattiak pl 33%-os kedvezménnyel utazhatnak a vonaton. A diákkedvezményeket meg már nem is említem. -
Írtam - alacsony népesség, meglehetős jólét, akkor nem kerül túl sokba, és nincs nagy bevételkiesés a jegyekből.
Nagyvárosnál, életszínvonal-problémáknál felejtős a jelenlegi világban, de felesleges is, maximum választóvakításnak jó. -
Neked. De szar időben te sem szívesen gyalogolsz, plusz mi van az idősebbekkel, vagy azokkal, akik nem bírják ezt? Dögöljenek meg? -
ManoNegra #109066 Az már megvalósult.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Persze lehet hogy ez sem ingyenes... -
ebben igazatok van ezt elismerem.
nade akkor kérdés: hogyan lehetne ezen a logikán továbbhaladva leghamarabb ingyenes tömegközelekedésünk?:D -
hugopareiros #109064 Én momentán minden héten keddtől péntekig napi 15 km-t sétálok
és egyáltalán nem rossz vagy megerőltető.
Tény, hogy 'elvesz' ~150 percet a napomból, de közben tudok gondolkozni, meg amúgy is kell a testmozgás. -
Munkahelynek akkor van értelme, ha van mit csinálni (pl. termelni, és a termelt dolgokat eladni vásárlóknak), nem csak a semmiért fizetik a dolgozót. Mivel a termelés és a környékének a munkaerőigénye (és az emberek vásárlási szokásai) is jelentősen megváltoztak, így nem kell 30 ember összerakni egy rádiót, hanem elég hozzá 2 - ráadásul tizedannyi rádiót se lehet eladni, mert nincs rá kereslet, azt is kiszolgálják olcsóbban külföldről.
Ebbe belebicsaklott már néhány "ha munka van minden jó" rendszer a történelem során. -
de nincs igazam? :} nem munkahelyet követelek nem kell túlspilázni a szaglószerveidet
ha lenne munkahely nemkellene segélyre költeni, gondolom beindulna a gazdaság jobban, több gdp, jobb életszínvonal, több pénz forogna vissza az államnak is, és jöhetne az ingyenes tömegközlekedés is akár
tán egy országnak nem érdeke hogy termeljen? -
Kívánom, h csak egyszer kelljen gyalogolnod mondjuk 10 km-t szakadó esőben... Majd megtudod. Barom... -
Tudom, hogy milyen világ van ott. Viszont a világ nem úgy működik, hogy maguktól teremnek munkahelyek... Annyire komcsi szagú beszólás volt amit levágtál, hogy ihaj... -
gyere szabolcsba megmutatom itt milyen világ van -
Mondja az, aki ezt a kommentet képes volt megszülni...
inkább munkát adjanak az embereknek, akkor beindulna minden -
Nem baj. -
naív vagy