127612
-
Ebben az országban senki nem rasszista, nem tudtátok? -
Elítélem a rasszistákat. -
Nem.
Elítélem a rasszistákat.
Volt cigány barátnőm, a tágabb családomban vannak cigányok és afrikai felmenőkkel rendelkező emberek is. -
Ez feltételezi, hogy valaha is dolgoztak. Épp ezért, ezt az elméletet elvetném. :D -
Fbn Lx #110054 érdekes, de néhány elvetemült történész állítja, hogy nem indiából jöttek, hanem egyiptomi szolganép voltak -
Fbn Lx #110053 "a fekete egyébként azt jelenti, hogy nincs fény"
ezért Bronxban már megkéseltek volna! -
elmagyarázni, vagy magyarázkodni nem ugyanaz. veled viszont úgysem lehet érdemben kommunikálni. -
Fbn Lx #110051 egyébként úgy gondolom, hogy a rasszizmus tudományosan megalapozott, és ténylegesen rasszizmusnak a létező genetikai különbségek, hajlamok tudomásul vételét nevezik. tehát rasszista az az illető, aki a tudományos tényeket a rasszok közötti különbségek terén hangoztatja. -
Fbn Lx #110050 én is a kaukázusit kedvelem a legjobban nyilván, ennek ellenére láttam már pl. igazán qrós cigánylányt nem is keveset, akik egészen konszolidáltak voltak
szóval ez is tud izgató lenni ám -
Mondtál valamit. -
Fbn Lx #110048 nem vagyok rasszista
a cigányokat -
clio1616v #110047 ha már magyarázkodni kell akkor régen rossz...
a fekete és fehér hozzáállás nem azt jelenti, hogy két szín van
hanem azt jelenti, hogy döntésképes vagy és nem magyarázkodsz mindenért
a fekete egyébként azt jelenti, hogy nincs fény, a fehér meg azt hogy nincs szűrve a fény, hanem teljes spektrumot érzékeled -
rájuk hagyom. -
Hogy belülről akarod bomlasztani a rendszert. -
Valahogy így. -
na igen, az okosok lazán beskatulyázzák az emberi hozzáállást fekete-fehéren. mégsem ez a két szín van csak. ha rasszista vagyok, mert úgy összességében a csordában közlekedő cigányokat, románokat, albánokat... elkerülöm menet közben, mivel magyarázzák, hogy van félvér(afrikai-magyar) barátom, van cigány barátnőm, van román, kínai, vietnámi ismerősöm akikkel nagyon jól megvagyunk? -
Jah, lehet fokozni, de mind szórul-szóra igaz lesz! :D -
Inkább neonáci, nyilas, fasiszta, holokauszt tagadó, antiszemita söpredék.
-
Az vagy. Sőt mindjárt vérnősző neonáci, vagy valami ilyesmi. :D -
"Alapjába véve minden embert utálok" Ezzel egyet tudok érteni. -
Az előítélet és a rasszizmus ugyanaz? A rasszista az zsigerből után egy jól körülírható csoportot. Én nem utálok mindegy cigányt, de ettől egyes viselkedést felmutató tagjaival szemben igenis előítéleteim vannak. Akkor én most rasszista vagyok vagy nem...?
-
Nomármost, ha előítéleted és ellenérzésed van velük szemben (jogosan), akkor megnyugtatlak, vérbeli RASSZISTA vagy. Ugyanis ezt nem te döntöd el magadról, hanem vannak okos emberek, akik ezt jól megmondják. Én mondjuk hányok azoktól a ravasz, álszent emberektől, de attól még így van. Ha őszerintük az amit csinálsz az rasszizmus, akkor bármit is gondolsz magadról, buktad a dolgot, mert ez az ő világuk és ők döntik el mi az igazság... -
Én nem rasszista vagyok, csak színérzékeny :D
A cigányokat pipáltam be, de korántsem utálom az összeset, csak a 95 %-ukat, akik mindenféle bűncselekményekkel hozhatók összefüggésbe, de az is zavar, ha trógerként köpködve, zenét bömböltetve és énekelve, beszólogatva járják az utcákat.
Alapjába véve minden embert utálok, aki nem tud beilleszkedni a társadalomba a viselkedésével, törvényszegéssel, vagy azért, mert árt az országnak (vezetők, stb.). -
nem.
elítélem a rasszistákat. nem hiszem, hogy bármelyik rasszhoz tartozónak több joga/oka... stb. lenne az élethez, mint a többieknek.
viszont elég rendes ellenérzésem van a környékemen élő cigányokkal és románokkal szemben. nem véletlenül. ugyanígy van magyarok között is olyan, akitől hidegrázást kapok, mert ingyenélő, alkesz, munkakerülő és még nagyszájú is. -
Nem érzem magam rasszistának. Tény, hogy a cigányokkal szemben előítéleteim vannak, de nem gyűlölöm őket. Tőlem nyugodtan éljenek, de ne itt bűnözzenek, hanem Indiában, ahonnét jöttek.
Továbbá, nem vonzódom más rasszbeli nőkhöz. -
Blum #110033 Igen,ciganyokat.
Eloiteletes vagyok a ciganyokkal szemben,teljesen jogosan. -
Ez így elég durva megfogalmazás, talán azért is vádoltak rasszizmussal. Nem vonzódsz hozzájuk, maradjunk annyiban. Én sem, bár néha látni szemrevaló színesbőrű vagy ázsiai csajt is. :) -
Hm, érdekes kérdés, de ilyen szempontok szerint nem tudok nyilatkozni mint a fentiek. A környezetem rasszistának tart, én nem tartom magam annak.
Alapvetően nincs bajom semmilyen bőrszínű emberekkel, mint ember. Viszont kifejezetten visszataszítónak találom a nem fehér, nem európai vonású nőket szexuálisan. De mint írtam, emberileg semmi gondom velük. Ez rasszizmus? Szerintem nem, sokak szerint igen...
Cigányság? Hm, nálam a cigányság inkább viselkedésben megnyilvánuló dolog mint külsőben, de elítélem azt a viselkedést. Rasszizmus elítélni egy viselkedést? Szerintem nem, sokak szerint igen...
Vannak olyan stílusok, érdeklődési körök, kultúrák, ilyen-olyan szexuális orientációk amiket elítélek. Erre szokták mondani hogy kulturrasszista vagyok. Szerintem nem, sokak szerint igen...
Szóval ez nem ilyen könnyen behatárolható dolog a véleményem szerint, ráadásul manapság sokan nincsenek is tisztában a rasszizmus valódi jelentésével, és itt fel lehetne még hozni jó pár hasonló fogalmat(antiszemitizmus, sátánizmus, és egyéb vallási megkülönboztetések...). -
Mert komoly oka van. :( -
A szavazás állása alapján többen is úgy vannak, hogy nem vallják magukat rasszistának, de a cigányokat utálják.
A velük szembeni előítélet valahogy nem rasszizmus, hanem természetes... -
Ami a színes bőrű/ázsiai stb. kérdést illeti, egyáltalán nem veszem számításba, h kinek milyen bőrszíne van, vagy hogy honnan származik. Mindenki ember, egyformán. -
Nem vagyok rasszista, és elítélem a rasszizmust. Ennek ellenére előítélettel kezelem a romákat, és ahogy lehet, távol tartom magam tőlük. Azt hiszem, nem alaptalanul... -
+1 -
clio1616v #110025 nem rasszista vagyok, hanem előítéleteim vannak a főleg Magyarországon előforduló rasszok ellen
mondok egy példát:
ma reggel mentem biciklizni és látom, hogy egy fehér Fiat furgon áll a társasházi mélygarázsunk bejárata előtt és egy szép egyenletesen barnult kissrác ült benne és sasolta a félmilliós MTB bicómat, aztán ahogy felültem láttam, hogy a garázs roll ajtaja nyitva és 4 nem kevésbé lebarnult fickó jön fel a mélygarázsból hónuk alatt BMW kerekekkel
ezt a storyt csak azért írtam le, mert nekem pl nem az jutott eszembe, hogy ők éppen kiköltöznek
szóval nem utálok senkit, de még mielőtt megismernék valakit van egy előítéletem vele szembe a fenitek alapján például nem mentem oda az öttagú költöztető csapathoz megkérdezni, hogy segíthetek-e a pakolásban -
azt még arra írtam amikor megláttam a gyűjtőhelyen:D -
Azt ne mondd, hogy nem örülsz!
-
nem, szívem kitárom mindenkinek hogy késeljenek meg a vonaton nyugodtan :)
ccc, ilyen kérdést:D -
ManoNegra #110021 Ez egy olyan kérdés, amire a PC terror értelmében jobb ha nem válaszolsz. -
nem/nincs/egyéb
ha magyarországon nem számít cigánybűnözésnek,hogy szerény kis városunkban a rablások/lopások száz százalékát cigányok követik el,akkor én sem vagyok rasszista,hiszen csak a 99%-ukat utálom,aki aljas módon lop,csal,hazudik és baszik dolgozni,hiszen sokkal több pénzt kap segélyekből. -
Tsol #110019 Hát jah, nem egy "hordasz magaddal esernyőt?" fajta. :D