127612
  • Unreal1942
    Simán elég mondjuk egy családi esemény vagy nyaralás pillanatait megörökíteni. Pár éve a nagyon népszerű kompaktok se tudtak többet.
  • Unreal1942
    Ha nem volna igény rá akkor nem is lenne okos telefon.
    Ettől még senkit ne fusztráljon ha neki csak telefonálásra meg sms re kell egy 3210 es Nokia :)
    Szerintem jó dolog, ha kéznél van egy ilyen sokoldalú készülék amit mellesleg telefonként is használhat az ember.
  • Lacee86
    A telefon nem fényképezésre való alapvetően, lehet benne akárhány MP-es kamera... Hirtelen egy-egy pillanatkép megörökítésére alkalmas, de többre nem.
  • bardocz
    Lehet az, nem értek hozzá. De még egy 60k-s gépet tök fölösleges nekem venni pl. Szökőévente vagyok egy kiállításon, ahol jól jönne, amúgy meg csak néha kell nagyon spontán. A 250k-s teleobjektív meg vicc, aki pénzt keres max annak van rá ténylegesen szüksége.
  • tigeroo
    de pont erről beszéltem, hogy mindenkinek mások az igényei.

a ladás hasonlat szerintem tökéletes, vonaton már rengetegszer segítettem pl. idős néniknek hogy megnéztem a menetrendet nekik konkrét késésekkel, vágányszámmal, mindennel. ilyen értelemben a valami funkció jobb mint a semmi, te nem használod ki, neked nincs szükséged erre, de szerintem ellehet ismerni hogy egy kezedben elférő kis oprendszeres készülék igenis tud hasznos lenni a felhasználó számára.

én elfogadnék még mindig mondom egy iphonet, kényelmes lehet itunesről pl. zenét venni pár centért aztán felhőben akármikor leszedni (vagy pl. syncelni ugyanígy felhő alkalmazással az otthoni nyomtatóval, pl. maradjunk a vonatnál, hogy mire hazautazom már ezzel ne kelljen foglalkoznom)

vagy pl. anno 6ezerért vettem egy seiko kromatikus hangolót a gitáromhoz, namost egy ugyanilyen hangoló app segítségével betudom hangolni kb. hasonló pontosan és nem merül az elem benne stb (nomeg még egy cuccal kevesebb amit magamnál kellene tartanom)
  • [HUN]FaTaL
    Jó ótvar fényképező lehet az ára ellenére. Nekem egy 60k-s kompaktom van és ezerszer jobb képeket csinál még autómata módban is mint bármilyen telefon.
  • Molnibalage
    Akkor nem a telód a jó, fényképezőgéped egy rakás szar. Egy középkat fényképezőgéppel és 250k-s teleobjektívvel olyan fotókat csinálsz, hogy összeszarod magad, ha értesz hozzá. A tesóm kb. 60k-s gépe 10-szeres optikai zoomot tud. Olyan képet lőtt vele repnapon, amit 10 éve csak teleobjektíves géptől láttam. Erre soha nem lesz képes egy mobil, mert 0 optikája van még egy sima fényképezőgéphez képest is.
  • bardocz
    Amit említettem lejjebb meg olyan hd videót csinál, amit én 100k-s fényképezőgépektől még nem láttam. Csak abban van még net, navigáció, tudsz vele telefonálni, naptár, minden szar. Sőt, a 60k-s telefonommal jobb minőségű képeket csinálok jegyzetekről, meg A4-es lapokról, mint egy 100+k-s fényképezővel. Az egyiken megnyomok egy gombot, és ár mehet email-ben másoknak, a másiknál meg még nekem kell állítgatni, hogy jó minőségű legyen a kép.
  • Molnibalage
    Annak akinek a funkciók 99%-a felesleges, annak az... Két éve van okostelóm és soha nem neteztem vele. GPS volt fent rajta, kétszer használtam, hogy a bringámon levő sebességmérőt pontosságát megnézzem. Szervízbe kellett adni és a minimális számú app. is eltűnt róla. Azóta semmi sincs rajta. A telefon + SMS + mp3 hallgatásán kívül semmire sem használom.

Mindig csodálkozom, hogy ki haszálja azt a sok szarságot és mire, amire képes egy okostelefon...
  • Fbn Lx
    én kicsit úgy érzem, hogy az okostelefonnal rendelkező emberek döntő többségének alapvetően nem lenne szüksége a telója által nyújtott lehetőségekre, de mivel már megvan a telefon, ezért néha nézegeti meg szórakozik egyes funkcióival, de igazából ki nem használja, csak úgymond félig kényszeresen próbálja hasznosítani a mobil lehetőségeit.
  • [HUN]FaTaL
    A smartphone nem csak telefon + kamera...
  • Molnibalage
    Nem értek a telefonokhoz és a fényképező gépekhez sem, de aztudom, hogy a tesómnak olyan középkat gépe van, hogy majd összefostam magam a minőségén. Semmilyen telefon nem tud olyat. Szóval olcsóbb és hatékonyabb a végeredmény, ha azember vesz egy mezei telót és egy fényképezőgépet...
  • Zoli007
    Én pl. 50 rugóért használtan vettem egy N8-at. Addig volt egy Canon a430-am fényképezni, egy Samu MP3 lejátszóm, meg egy 5310-es Nokiám. Na ezt a hármat simán kiváltotta, és tud egy rakat hasznos dolgot: navigáció, filmet lehet rajta nézni, stb.
  • [HUN]FaTaL
    De nem telefon. Kéziszámítógép telefon funkcióval. A telefon csak egy sokadik funkciója.
  • tigeroo
    btw ezt csak neked:D
  • Molnibalage
    80k horror ár egy telefonért.
  • HTS s3rg1nh00
    nekem htc desire s van,az nagyjából kiegyensúlyozott és újként sem volt horror ára(80k függetlenül). :)
  • Molnibalage
    Az autós érved bitang rossz. Egyfelől a Lada megbízhatósága köszönőviszonyban sincs egy mau autóéval, a komfortérzet meg aztán végképp más...

A telefonoknál egy 5000 forintos ezeréves használt telefonnal is elvan az emberek túlnyomó része. Nem csinál semmkit, amiért kellene okosteló. Vagy, ha igen, akkor egy funkcióért nem érdemes olyan venni. Nem szaros érintőképernyős, amit télen azért nem jó használni, mert lefagy az ujjad, nyáros meg szart sem látsz az erős fényben belőle és túlmelegedve meg aztán tényleg vicces dolgkora képest. (Mondjuk a sima ősrégi kijelzős is elég durván reagált, ha felmelegedd egy táskában, ha sütött ré a nap).

Nekem a Samsung Galaxy miniben van fényképező csak tudnám, hogy minek. Szart sem ér olyan harmatgyenge... A tesóm első 12 éves digitális gépe is többet tud nála.... Tehát nekem cask egy funkció kellene, de mivel szart sem tud a kedves telefon ezen a téren, veszek egy jobb digigépet a középkategóriából, mert a legdrágább okosteló sem tud olyat, amit az. Viszont a legdrágább okosteló olyan nagy, mint egy tégla - kell a tökömnek - és teli van olyan funkcióval, amit kifizetek, de büdös életben nem használom...

Szóval még ma is ott tartnuk, hogy nem igazán árulnak olyat, ami kellően egyenszilárd lenne. Vagy túl drága és túl sokat tud egy telefon, de még egyes téren így is kevés, cserébe hatalmas, de kiegyensúlyozott vagy "customizálható" modell az nincs.

• bardocz
    Nem, nem vettem. De ha ilyen árkategóriában néznék telefont, akkor már ez is szempont lenne. Jelenleg egy SE v630i-t használok, mert az okosabbikban lehalt a kijelző, de az is csak harmada ezeknek.
  • SzirmosSzisza
    Tehát akkor te fényképezés miatt vettél új mobilt? grat :D
  • bardocz
    Ez érthető, de pl egy Nokia lumia-n sokkal jobb kamera van, ha odatolod a katicabogártól 3 centire, akkor látod az arcán, hogy milyen napja volt, olyan éles a képe. Sőt, még nagyobb is. És nekem most ne jöjjön senki azzal, hogy fényképezni vegyek kamerát, mert ez is szempont egy ilyen árú telefonnál. Ha csak telefonálni kell, meg sms, arra itt a lassan 6-7 éves telóm, ami még tökéletesen működik.
  • Lacee86
    Az Apple cuccok abszolút Amerikának vannak kitalálva. Ott egy évi átlagfizetés 25-30 ezer dollár körül van, egy nagyobb tudású MacBook pro meg kb. 3000 dollár... Szóval ki lehet számolni, h ez magyar viszonyokhoz milyen arányt jelent.
  • Lacee86
    Mackbookot sem azért vesz valaki, mert olyan baromira többet tud azért az árért, mint a másik, sőőőt...
  • tigeroo
    valakinek presztízs ez is (ha pl. mánáger vagy szinte kötelező manapság)

clio erről tuti tudna mesélni (most szarkazmus nélkül)

sokan mondják hogy minek nekik ilyen kütyü, amikor a telefon telefonálásra való nekik elég a régi telójuk
    ez olyan hogy nem veszek golfot, mert a lada is autó és arra való hogy A pontból B-be elvigyen

de valahol az iphone is ugyanolyan nagyzolás mint egy bmw vagy merci, mert valóban vannak nála hasonlóan jó eszközök olcsóbban, de ez már másról is szól.

mindenkinek mások az igényei ezzel kapcsolatban is.

mondjuk nekem tökéletesen elég a mostani samsung galaxym:
    wifi, 3g és gmail sync nekem tökéletesen elég még most (a telefonálás és smsezés mellé).
  • SötétBarom
    Egy ipad jól jönne nálam a budira..
  • VRSDM
    pl. ha ronda tinilányok kell csinálni:D
  • VRSDM
    a jövőben nem kizárt egy iOS eszköz.
    elvégre ott figyel sok-sok értékes app-zene-film az accountomon.

csak egyenlőre nem elég meggyőzőek, hogy újra bevásároljak.

nem érdekel.
    nem érdekes.
  • Lacee86
    xDDDDD
    (Megj.: Hogy lehetne megunni a tinilányokkal való gruppenszexet?? xD)
  • Lacee86
    Én is. Eladnám, és az árából vennék egy nekem való telefont, plusz a maradékból kifizetném a nyaralásom. :D
  • bujcsik555
    TÉK
  • Fbn Lx
    azért ha >nagyon< gazdag lennék, és már meguntam volna a tini lányokkal való grupszexet a saját nudista-jachtomon havaj partjai közelében, én vennék egyet. vagy többet, már csak azért is, hogy megnézzem hogyan törik,
    és felraknám az epölös termékek tucatszámra való megrongálásáról készített videómat a jutubra. és áradoznék róla, hogy milyen gazdag vagyok, éppen 100-as szögekkel applikálom fel a sok macbookot a szobám falára, a maradék 6 darabot meg nekiadom az első applebuzinak akivel találkozok, de mind a hatra rá lesz festve a péniszem fotorealisztikus képe és fölé lesz írva, hogy "csóró buzi lol XD"
  • Fbn Lx
    szerintem jók a pogramok, adós ficsőrök vannak benn, meg tetszik hogy lehet benne olyat is csinál hogy, meg a másik része, ami még nagyon bejön, hogy van benne több belőle. és nem kell vele azt csinálni hogy jó legyen hanem már gondoltak rá a fejlesztők és azt is tettek bele.
  • bardocz
    Ha lenne pénzem sem adnék ennyit egy telefonért. Annyit nem tud.
  • tigeroo
    nemtom én elfogadnám ha adnának egyet, bár venni nem vennék, azért mert csóró vagyok alapvetően
  • Zoli007
    Csak szégyellik
  • N o N a m e
    ilyen kevés iphoneos van? :o hihetetlen..
  • morcosqtya
    Semmit, úgysem szól vissza...
  • videobaby
    azt sem tudom mi az. de a 7-es a verziószám gondolom, ha meg apple nekem sosem lesz. nem is kell.
  • Lacee86
    Annyit tudok róla, h az Apple oprendszere, és nekem ennyi bőven elég is a témáról. Nem érint, nem is érdekel.
  • Calver

[apro]pislogtam egy ideig bambán magam elé, de akkurvaéletbe