127612
  • Dzsini
    A svédeknél is a finnek örülnek, és a részegjáratnak is becézett komphajók :)
  • SzirmosSzisza
    Ha ezt bevezetnék, akkor talán a legjobban a Magyarország határán levő külföldi városok örülnének :)
  • Lacee86
    Csak azon nem érzékeli a külvilág, aki keveset szív. Máskülönben igen, és az ellen fürödhet meg subickolhatja magát akárhogy.
  • Blum
    Azt azert gyorsan jegyezzuk meg,hogy nem minden dohanyos ember budos es igenytelen. Szemely szerint en is utalom,amikor megallok valaki mellett aki dohanyzik es arad belole a tomeny fust szag.

En dohanyoskent odafigyelek arra hogy ezeket a dolgokat elkeruljem. Zart terben nem dohanyzok,ragozok,kezet mosok cigizes utan es meg soha nem szoltak erte hogy budos vagyok es olyat se lattam hogy valaki fintorog. Meg meg is szoktam kerdezni ismerosoktol,hogy nem-e vagyok budos mert ha az lennek akkor zavarna.
  • clio1616v
    ha így haladunk előre, akkor én kíváncsi leszek a Nemzeti Kábítószerbolt logójára

rühellem a dohányzó emberek ótvar szagát így a logójáról is ez jut eszembe, utálat és undor
  • Knabb
    A helytől függ, ha fejethajt akkor megkapja a logót és árulhat. Pólusnál az OMV is árul, cserébe ottvan az oldalán a baszottnagy nemzeti dohánybolt.
  • Dzsini
    Illegálisan eddig is lehetett ezer helyen kapni, nem az volt a kérdés.
  • banok
    Lehetne jobb is
  • KaBuTo666
    Azt te csak hiszed! :)
  • Jimmyke
    Nálunk erősebbek a sörök más országokhoz képest (mondjuk ahol jelentős sörkultúra van, ott is hasonló mint nálunk), én is meglepődtem anno ezen.
  • Dzsini
    Csak ilyen üzletekben lehet jövő hétfőtől kapni, se hiperben se benzinkúton, se kocsmában, se fesztiválon.
  • videoanyuci
    csak most láttam a hivatkozásra kattintva. nagyon nem érdekel.
  • Lacee86
    A fene tudja, de elméletileg ennek akkor lenne értelme, ha csak ezeken a helyeken lehetne kapni ezentúl. De hát Mo-n ugye mi az, ami logikusan megy...
  • Dean Winchester
    annyit azért kérdeznék,hogy ezek után hipermarketokban sem lehet majd cigit kapni? esetleg benzinkúton sem vagy ezekre nem vonatkozik a módosítás?
    nem dohányzom nem vagyok érdekelt benne de azért örülnék ha tudnám, hogy ez pontosan mit is takar.
    köszi
  • Lacee86
    3,5 %? :D És minek van 3,5% alatti alkoholtartalma? :D Max. a gyümölcsös Soproninak. xD
  • Tsol
    Az, hogy kontrasztos, tetszik. A barna viszont nem tetszik. Összességében gáz. Nem csak a logó.

#111974 +1
  • Dzsini
    Hát, ha ezen múlik az esztétikai merénylés, és nem az (óriás)plakátokon / járműreklámokon, akkor már jól állunk :)
  • Fbn Lx
    azért az sem utolsó, hogy az állampolgár mekkora esztétikai merénylettel találkozik szembe nap mint nap
    a magyar logóval egyébként nincs bajom, de jónak sem mondanám
  • Dzsini
    Nem is a reklámozás a célja, csak a jelölés. Azt elvileg minél kevésbé feltűnő, de egyértelmű módon kellene megvalósítani - ebből a szempontból az olasz tényleg jó.
  • Fbn Lx
    az olasz elmegy, a másik kettő vérgagyi
  • Zoli007
    Nem kell minden szart átvenni.

Kérdéshez: katasztrófa. Mintha egy óvodás Paintben szórakozott volna max. 5 percig.
  • Dzsini
    A példa megvan rá északon, ott éttermeken kívül bizonyos alkoholszázalék fölött csak állami kezelésű boltban lehet kapni. Svédorszában 3,5%, Finnországban és Norvégiában 4,7% a határ, Izlandon az összes alkoholtermékre vonatkozik.
  • SzirmosSzisza
    Reménykedjünk ...
  • Lacee86
    Amúgy Nemzeti Italboltok nem lesznek? :D
  • Lacee86
    A cigi ára hadd nőjön. Legalább egyre kevesebben veszik és egyre kevesebb embert kell kezelni mindenféle tüdő meg érrendszeri betegséggel.
  • Desiderata #111964
    messziről olyan a logó mint egy vadnyugati striptease bár cégére
  • Blum
    Mert nem szeretem a kesz cigarettat. En szoktam tolteni magamnak,az a biztos :)
  • kamionosjoe
    Nem ismerem a logóját.
  • tigeroo
    mértnem arany malbi? alább ne add!
  • Blum
    Kulonosebben nem erdekel.
    Lenyeg hogy legyen Szurke Golden Gate dohany! :D
  • KaBuTo666
    Képek nem sokat érnek tapasztalatom szerint. Kollégám ránéz a cigis dobozra amin egy dohányos tüdő van, mosolyog és rágyújt. Barátom meg leszarja hogy hogy néz ki a tüdeje. Sorolhatnám.
    Viszont a dohány árnövekedésnek örülök mivel a körömben sokan leszoktak illetve leszokóban vannak a dohány ár miatt. Meg persze be is vallják hogy szar dolog, de ez megint csak fejben dől el. Ha az illető tényleg leakar szokni, akkor leszokik...ha leszarja akkor meg tökmind1.
    Nekem is tökmind1, ki hogy bassza el magát. Nem az én dolgom, de az fix hogy előttem nem dohányozhat senki mert köhögök tőle rendesen.
  • Sir Quno Jedi
    Végigmentünk az Ezüstparton, beültünk drága étterembe is és bezony mindenhol kint a dohánytálca és dohányoznak is a kedves külföldi vendégek (mondván terasz, meg nyitva van, meg blablabla). Mi mondtuk, hogy tőlünk gyorsan tűntessék el az asztalunkról a bűztálcát. Elég rugalmasan értelmezik a törvényeket, annyi szent. (DE még durván fizetős strandon is vannak dohányos asztalok)

Nekem személy szerint már a tököm teli van a dohányosokkal. Tisztelet a kivételeknek term.
  • jazzy
    Közepébe a T alá kisebb betűvel kiírni, hogy üdőrák, és belül kitapétázni olyan képekkel és feliratokkal mint amik a cigisdobozokon vannak mostanában, na az tetszene.

Illetve az is tetszene ha lassan be lenne tartatva az, hogy ahol tilos dohányozni ott tilos dohányozni, például autóbusz megállókban.
  • Dzsini
    Összehasonlításképp olasz, francia, osztrák logók:
  • Lacee86
    Amúgy a kérdés onnan jutott eszembe, h sokaknak -többek közt pár ismerősömnek is- az a nagy kínjuk, h milyen gagyi... Hát, az biztos, h agyon nem kellett törni magát a készítőnek, de legalább nem vmi csicsás szar. A 18-as karika kellően figyelemkeltő, a nemzeti szín mondjuk nem kéne bele. :/
    A "Kijelölt Dohányárusító Hely" elnevezés amúgy jobban tetszene, h egy kicsit a névről is beszéljünk.
  • Lacee86
  • chhaya #111953
    Végül is tetszik. Elég feltűnő, dizájnos, a barna tényleg illik a dohányhoz.
  • Dzsini
    A linkelés mikor akadályozott meg bárkit abban, hogy teljesen értelmetlenül válaszoljon? :)
  • Lacee86
    Persze hogy nincs, mert aki nem is tudja milyen, arra van egy opció. :D
  • Dzsini
    Talán nem véletlen, hogy a logóról van a kérdés - a többi nem igazán illik a politikamentes fórumba.
    (és nem véletlen, hogy a logó nincs belinkelve a kérdéshez :) )