127612
-
nem ismerem,illetve csak nagyon kis részét -
Nem. Suliban se tudom sose mikor akarnak épp kirúgni. -
Egy jó részével igen. Főleg a polgárjog és közigazgatás (államigazgatás) amit használok minden nap. A többiről kevesebb, illetve amennyi megmaradt a fejemben az egyetemi tanulmányaimnak köszönhetően. -
Nyilvánvaló, hogy a többség nincs tisztában, azért nyomta azt, amit... -
Szavazó roBOT #112266
Következő kérdés: Ismered a törvényeket, jogszabályokat?
Elsősorban a polgári és a büntetőtörvénykönyv a kérdés, az apropó a rendőrös kérdésnél többségben megjelenő "Nem, mert a törvények a bünözöket védik." válasz.
--- Igen, tisztában vagyok a valós tartalmukkal.
--- Nem, de van róla (téves) véleményem.
--- Nem, és tudom is, hogy nem ismerem.
Előző kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.
// | 47.6% | #####_____ | 49 | Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
// | 29.1% | ###_______ | 30 | Pár napra elegendő élemiszer és víz van.
// | 10.7% | #_________ | 11 | Több hétre elegendő élelmiszer és víz.
// | 6.8% | #_________ | 7 | Nincs semmi, de szeretnék majd.
// | 3.9% | __________ | 4 | Még bunkerem is van.
// | 1.9% | __________ | 2 | Több hétre/hónapra elegendő élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpá
-
no hát várólistába raktam pár kérdést (plusz vannak újak is ahogy elnézem), de nemtudom miért nem rakta be a mai napra a rendszer. valamelyik kollega segítsen :D -
AᗺBA -
kamionosjoe #112263 HAGYJÁTOK MÁR ABBA!!! -
Fbn Lx #112262 csum
-
kamionosjoe #112261 Itt a bunker!
http://www.youtube.com/watch?v=fAL-0tMi1lA
-
EnxTheOne #112260 Kinek van bunkere? Én is akajooook :D
Pár napra elegendő kaja és üditő van.
Ebböl jól jönne pár raklap
10 év shelf life nem rossz, nagy tételben meg kijönne talán 1000huf/napi adag alatt is :D -
kamionosjoe #112259 Nincs semmi felhalmozva, de fel vagyok készülve lelkileg és van már tervem arra vonatkozólag, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben. -
48 órát szoktak mondani félig teli, és 96 órát teljesen teli fagyasztónál, ha nem nyitogatod állandóan. Természetesen nyitogatni kell, és értelmes sorrendben kell felhasználni a dolgokat (húsokat hamarabb, zöldségeket később), de az egy hét nem irreális. De ha 3-4 napról van szó, akkor is már inkább a lent említett "már nem vagy ott" történet lép életbe közösségben.
Falun, tanyán, elzárva másoktól, stb. teljesen másképp működik a dolog, viszont kevésbé támaszkodnának a fagyasztott ételekre, ott van pince, kamra, ahol bőségesen lehet nem romlandó áru, ami nem érzékeny a hőmérsékletre. -
a legtöbb fagyasztó 17 órán át megtartja a hőfokot áramszünet alatt. aztán kezd leolvadni, ami akár 1 nap is lehet. ha nincs nyitogatva tényleg bírja hűteni a kaját majd 2 napig. -
ManoNegra #112256 Nem hinném. Télen amikor ezekben a nagy viharokban az ország északi részén áramszünet volt, konténerekbe gyűjtötték a büdös húsokat. Szerintem három nap alatt simán leolvad, főleg ilyen időben. -
a mi pincénk nem alkalmas élelmiszer tárolására. ki van lőve a lehetőségekből.
-
Pl pincébe. Konzervek száraz tészta és befőtök (lekvár, zöldség, gyümölcs stb konzerv), palackozott víz stb. Amúgy ha jól tudom annak idején (még a Szovjetunió időszakában) Svájcban kötelező volt minden családi házhoz bunkert csinálni és oda 30 napra elegendő élelmet tárolni, amit rendszeresen ellenőriztek. -
Minimum egy hetet kibír az átfagyott tároló, ha nem nyitogatod óránként. Ha az áramellátás hiánya azon túl van, akkor már rég úgysem otthon töltöd az idődet. -
clio1616v #112252 úgyis ki kell olvasztani -
ManoNegra #112251 A teli fagyasztó csak akkor jó ilyen esetbe, ha a katasztrófa nem érinti az áramellátást. -
fagyasztó és kamra megpakolva. az elég jó pár napig. annál több készlet meg hová? -
A fagyasztó telivan, illetve mindig van napokra elég innivaló(de csak azért, mert a coopos üdítők fosok, a Spar meg messze van)
:D -
Van sok minden, kényelmesebb, ha egy főzés nem azzal kezdődik, hogy elmegyek a boltba összevásárolni a hozzávalókat... -
Kajában igen, de víz az beza nagyon hamar fogy. -
A fagyasztó mindig tele van. Az pár hétre önmagában elég lenne, de amúgy sem üres a spájz. -
Örülök, ha vacsorára van kaja, nem, hogy felhalmozott :D -
clio1616v #112244 a tudást és a tapasztalatokat halmozom fel és a pillanatnak élek; 1-2 napnál hosszabb időre nem gondolkodok előre, mert szeretek azonnal és gyorsan dönteni és kellőképpen lusta vagyok
a szerint élek, hogy a kemény kitartó munka idővel kifizetődik; a lustaság meg azonnal
egy ilyen bizonytalan országban, ahol a szorgalmat büntetik, nincs értelme hosszú távú célokat kitűzni -
clio1616v #112243 nincs jó; ló a szamár is -
Szavazó roBOT #112242
Következő kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.
--- Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
--- Nincs semmi, de szeretnék majd.
--- Pár napra elegendő élemiszer és víz van.
--- Több hétre elegendő élelmiszer és víz.
--- Több hétre/hónapra elegendő élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpák, rádió, eü. csomag, fegyverek, stb.
--- Még bunkerem is van.
Előző kérdés: Hol ismerkedtél meg a jelenlegi pároddal?
Ha jelenleg nincs senkid, a legutóbbival?
// | 24.5% | ##________ | 24 | Sose volt senkim
// | 18.4% | ##________ | 18 | Interneten, Közösségi portálon, társkeresőn stb.
// | 17.3% | ##________ | 17 | Szórakozóhelyen/ (házi)buliban
// | 9.2% | #_________ | 9 | Egyéb, fel nem sorolt helyen
// | 9.2% | #_________ | 9 | Szabadidős tevékenység közben
// | 8.2% | #_________ | 8 | Iskolában
// | 5.1% | #_________ | 5 | Börtönben
// | 2.0% | __________ | 2 | Templomban
// | 2.0% | __________ | 2 | Várakozás közben, és/vagy utcán, állomáson/megállóban, tömegközl
// | 2.0% | __________ | 2 | Munkahelyen
// | 1.0% | __________ | 1 | Temetésen
// | 1.0% | __________ | 1 | Önkéntes munka közben
// | 0.0% | __________ | 0 | Koleszon
// | 0.0% | __________ | 0 | Bevásárlóközpontban
-
kamionosjoe #112241 Egy ismerősöm csaja volt, aztán mikor vele szétmentek akkor jöttem vele össze egy buliban. Végül is ezt jelöltem:
Szórakozóhelyen/ (házi)buliban -
A ~100 szavazó átlag életkora valószínűleg jóval alacsonyabb, mint a te ismerősi körödé. -
Érdekes mennyi embernek nem volt még senkijea szavazás szerint,de élőben alig ismerek ilyen embereket :D -
Egy közös barátunk által. Őt is meghívta a kerti partijára meg engem is. -
Hát persze, hogy a börtönben :D
Egyéb fel nem sorolt helyek: vizesárok, Mucsaröcsögei piac xD -
:DD -
AMPER áramot :> -
VOLT feszt. :> -
clio1616v #112233 sokcsaládos vagye :D -
Fbn Lx #112232 ok leadtam a drótot, mennek a tesók feldúlni a környéket és koponyákat baxni -

trolled