127612
  • HTS s3rg1nh00
    nem ismerem,illetve csak nagyon kis részét
  • SzirmosSzisza
    Nem. Suliban se tudom sose mikor akarnak épp kirúgni.
  • Pluskast
    Egy jó részével igen. Főleg a polgárjog és közigazgatás (államigazgatás) amit használok minden nap. A többiről kevesebb, illetve amennyi megmaradt a fejemben az egyetemi tanulmányaimnak köszönhetően.
  • Molnibalage
    Nyilvánvaló, hogy a többség nincs tisztában, azért nyomta azt, amit...
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Ismered a törvényeket, jogszabályokat?
    Elsősorban a polgári és a büntetőtörvénykönyv a kérdés, az apropó a rendőrös kérdésnél többségben megjelenő "Nem, mert a törvények a bünözöket védik." válasz.

--- Igen, tisztában vagyok a valós tartalmukkal.
         --- Nem, de van róla (téves) véleményem.
         --- Nem, és tudom is, hogy nem ismerem.

Előző kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
    Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.

// | 47.6% | #####_____ | 49 | Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
    // | 29.1% | ###_______ | 30 | Pár napra elegendő élemiszer és víz van.
    // | 10.7% | #_________ | 11 | Több hétre elegendő élelmiszer és víz.
    // | 6.8% | #_________ | 7 | Nincs semmi, de szeretnék majd.
    // | 3.9% | __________ | 4 | Még bunkerem is van.
    // | 1.9% | __________ | 2 | Több hétre/hónapra elegendő élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpá

• tigeroo
    no hát várólistába raktam pár kérdést (plusz vannak újak is ahogy elnézem), de nemtudom miért nem rakta be a mai napra a rendszer. valamelyik kollega segítsen :D
  • Motoroj
    AᗺBA
  • kamionosjoe
    HAGYJÁTOK MÁR ABBA!!!
  • Fbn Lx
    csum
  • kamionosjoe
    Itt a bunker!

http://www.youtube.com/watch?v=fAL-0tMi1lA

• EnxTheOne
    Kinek van bunkere? Én is akajooook :D

Pár napra elegendő kaja és üditő van.
    Ebböl jól jönne pár raklap
    10 év shelf life nem rossz, nagy tételben meg kijönne talán 1000huf/napi adag alatt is :D
  • kamionosjoe
    Nincs semmi felhalmozva, de fel vagyok készülve lelkileg és van már tervem arra vonatkozólag, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben.
  • Dzsini
    48 órát szoktak mondani félig teli, és 96 órát teljesen teli fagyasztónál, ha nem nyitogatod állandóan. Természetesen nyitogatni kell, és értelmes sorrendben kell felhasználni a dolgokat (húsokat hamarabb, zöldségeket később), de az egy hét nem irreális. De ha 3-4 napról van szó, akkor is már inkább a lent említett "már nem vagy ott" történet lép életbe közösségben.

Falun, tanyán, elzárva másoktól, stb. teljesen másképp működik a dolog, viszont kevésbé támaszkodnának a fagyasztott ételekre, ott van pince, kamra, ahol bőségesen lehet nem romlandó áru, ami nem érzékeny a hőmérsékletre.
  • videobaby
    a legtöbb fagyasztó 17 órán át megtartja a hőfokot áramszünet alatt. aztán kezd leolvadni, ami akár 1 nap is lehet. ha nincs nyitogatva tényleg bírja hűteni a kaját majd 2 napig.
  • ManoNegra
    Nem hinném. Télen amikor ezekben a nagy viharokban az ország északi részén áramszünet volt, konténerekbe gyűjtötték a büdös húsokat. Szerintem három nap alatt simán leolvad, főleg ilyen időben.
  • videobaby
    a mi pincénk nem alkalmas élelmiszer tárolására. ki van lőve a lehetőségekből.
  • Pluskast
    Pl pincébe. Konzervek száraz tészta és befőtök (lekvár, zöldség, gyümölcs stb konzerv), palackozott víz stb. Amúgy ha jól tudom annak idején (még a Szovjetunió időszakában) Svájcban kötelező volt minden családi házhoz bunkert csinálni és oda 30 napra elegendő élelmet tárolni, amit rendszeresen ellenőriztek.
  • Dzsini
    Minimum egy hetet kibír az átfagyott tároló, ha nem nyitogatod óránként. Ha az áramellátás hiánya azon túl van, akkor már rég úgysem otthon töltöd az idődet.
  • clio1616v
    úgyis ki kell olvasztani
  • ManoNegra
    A teli fagyasztó csak akkor jó ilyen esetbe, ha a katasztrófa nem érinti az áramellátást.
  • videobaby
    fagyasztó és kamra megpakolva. az elég jó pár napig. annál több készlet meg hová?
  • szabii98
    A fagyasztó telivan, illetve mindig van napokra elég innivaló(de csak azért, mert a coopos üdítők fosok, a Spar meg messze van)
    :D
  • Dzsini
    Van sok minden, kényelmesebb, ha egy főzés nem azzal kezdődik, hogy elmegyek a boltba összevásárolni a hozzávalókat...
  • Molnibalage
    Kajában igen, de víz az beza nagyon hamar fogy.
  • Motoroj
    A fagyasztó mindig tele van. Az pár hétre önmagában elég lenne, de amúgy sem üres a spájz.
  • SzirmosSzisza
    Örülök, ha vacsorára van kaja, nem, hogy felhalmozott :D
  • clio1616v
    a tudást és a tapasztalatokat halmozom fel és a pillanatnak élek; 1-2 napnál hosszabb időre nem gondolkodok előre, mert szeretek azonnal és gyorsan dönteni és kellőképpen lusta vagyok

a szerint élek, hogy a kemény kitartó munka idővel kifizetődik; a lustaság meg azonnal

egy ilyen bizonytalan országban, ahol a szorgalmat büntetik, nincs értelme hosszú távú célokat kitűzni
  • clio1616v
    nincs jó; ló a szamár is
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
    Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.

--- Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
         --- Nincs semmi, de szeretnék majd.
         --- Pár napra elegendő élemiszer és víz van.
         --- Több hétre elegendő élelmiszer és víz.
         --- Több hétre/hónapra elegendő élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpák, rádió, eü. csomag, fegyverek, stb.
         --- Még bunkerem is van.

Előző kérdés: Hol ismerkedtél meg a jelenlegi pároddal?
    Ha jelenleg nincs senkid, a legutóbbival?

// | 24.5% | ##________ | 24 | Sose volt senkim
    // | 18.4% | ##________ | 18 | Interneten, Közösségi portálon, társkeresőn stb.
    // | 17.3% | ##________ | 17 | Szórakozóhelyen/ (házi)buliban
    // | 9.2% | #_________ | 9 | Egyéb, fel nem sorolt helyen
    // | 9.2% | #_________ | 9 | Szabadidős tevékenység közben
    // | 8.2% | #_________ | 8 | Iskolában
    // | 5.1% | #_________ | 5 | Börtönben
    // | 2.0% | __________ | 2 | Templomban
    // | 2.0% | __________ | 2 | Várakozás közben, és/vagy utcán, állomáson/megállóban, tömegközl
    // | 2.0% | __________ | 2 | Munkahelyen
    // | 1.0% | __________ | 1 | Temetésen
    // | 1.0% | __________ | 1 | Önkéntes munka közben
    // | 0.0% | __________ | 0 | Koleszon
    // | 0.0% | __________ | 0 | Bevásárlóközpontban

• kamionosjoe
    Egy ismerősöm csaja volt, aztán mikor vele szétmentek akkor jöttem vele össze egy buliban. Végül is ezt jelöltem:
    Szórakozóhelyen/ (házi)buliban
  • Dzsini
    A ~100 szavazó átlag életkora valószínűleg jóval alacsonyabb, mint a te ismerősi körödé.
  • Willenbrock
    Érdekes mennyi embernek nem volt még senkijea szavazás szerint,de élőben alig ismerek ilyen embereket :D
  • Pluskast
    Egy közös barátunk által. Őt is meghívta a kerti partijára meg engem is.
  • Guidorace20
    Hát persze, hogy a börtönben :D
    Egyéb fel nem sorolt helyek: vizesárok, Mucsaröcsögei piac xD
  • SötétBarom
    :DD
  • Motoroj
    AMPER áramot :>
  • SötétBarom
    VOLT feszt. :>
  • clio1616v
    sokcsaládos vagye :D
  • Fbn Lx
    ok leadtam a drótot, mennek a tesók feldúlni a környéket és koponyákat baxni
  • tigeroo

trolled