127612
-
Kb 20-22 évvel ezelőtt vettem egy basic programozásról szóló könyvet és próbálgattam 386-os gépen autodidakta módon képezni magamat :) Tartott vagy másfél hétig az érdeklődésem és a kíváncsiságom. Ha a matekhoz értenék valószínűleg foglalkoznék ezzel az egész témával de így csak felesleges erőlködés lenne a részemről. -
Nagyon jó alapozás az az algoritmus-alapú gondolkodáshoz :) -
+1 -
Jimmyke #115108 Commenius Logo általánosban számít? :D -
Igen, Pascal, PHP, C, C++, Java, Verilog, Assembly, C#, XSQL, Prolog, Erlang, kb ilyen sorrendben. Illetve Pythont nem tanultam, de azt használom napi szinten :) -
Valami elképesztően minimálisat általánosban. Nem emlékszem belőle semmire. :D Érdekelni egyáltalán nem érdekel, sőt, halál unalmasnak találom.. -
Igen, de nem magas szinten. Középsuli PIC ASM, Pascal, egyetemen x86 ASM, C, meg szkriptelés. Hobbiból néha dobok össze valamit, mag ha melóba kell néha pársoros dolgokat. -
Fbn Lx #115104 még időben elmenekültem szal kevest -
Jelenleg főiskolán tanulok java,c( és #,++),python, cobol-t. -
Nem. Nem is nagyon érdekel. -
Igen, de nem olyan magas szinten. - és gyűlöltem. -
Pedig az a legszebb nyelv. 
Mi van azzal, aki tanult, de nem ez a munkája? Üreset nyomjon? -
Minimálisat. Hasznos lenne, de nekem mindig szenvedés volt. Hiába tudom fejben strukturálni, hogy mit akarok még olyan programokkal, mint Mathlab is csak szenvedtem. Életem legkomolyabb programozása az volt, amikor egy kétfáziú fluidizált szállítás parciális diffegyenletét oldottam meg. Nekem két hét szenvedés volt, a havernak egy délután. Picit irigyeltem... -
hugopareiros #115098 Igen, Progtervinfó.
Java && Python
-
Naná -
Gazdinfo 1. félévben VBA-t tanultunk, de épp csak belekóstoltunk. De később lesz még más is. -
tanultam, de elég is volt belőle, C#-ot nyomattunk javarészt, meg html de az jóval könnyebben tanulható -
Gimiben minimális fokon Pascalt, de már akkor sem érdekelt, nem is értettem. -
jelenleg műszaki szakközépiskolába járok, és informatika osztályba, szóval most tanulom. bár még csak az első év, és nagyon alap, pascalozunk épp. aztán majd html, C meg minden ilyesmi :D -
csak minimálisan tanultam. eleve gép előtt többet megtanul az ember, mint képzésen.
-
Programtervező Informatikusra jártam, de váltottam és nem tudnám elképzelni, hogy valaha programozóként dolgozzak. -
minimálisan még álltalánosban pascalt... -
lord nihilus #115089 Igen, sőt (részben) ez a munkám.
Pti bsc-t végeztem el nyáron, remélhetőleg dolgozni is fogok tudni hamarosan)... -
Ok ezzel én is tisztában vagyok amit itt mind leírtál, de a kérdésemre még mindig nem válaszoltál :) Hogy kényszeríted ki, hogy az illető bemenjen egy hajléktalan szállóra? Nem fogathatod le és nem cipelheted be erőszakkal. Idehaza is úgy szól a fővárosi szabályozás, hogy életvitel szerűen nem lehet a rendeletben szereplő területeken élni (ahogy írtad megágyazni nem ágyazhat meg magának). Kikísérni meg sehol senkit nem kísérnek ki a város határain kívülre mert azt egy törvény sem tiltja (ahogy te is írtad)hogy parkokban sétáljon vagy aluljárókban álldogáljon.
A közterület foglalási engedély mondjuk nem értem, hogy hogy jön ide de amúgy meg szerintem elbeszélünk egymás mellett és ugyan azt mondjuk :)
-
Más városokban/országokban is megteszik. Ha valahol nem lehet csövezni (tilos), akkor onnan kitessékelik a járőrök. Ha jó kisfiú, akkor a szállásra kísérik és életben marad, ha nem kooperál, akkor a városhatáron kívülre és ott joga van megfagyni, mert ahogy mondod szabad államban élünk, nem lehet kényszeríteni senkit semmire. Ennyi.
Ugyanis sétálni joga van a városban bárkinek, de már pl. megágyazni/lefeküdni aludni, pisi/kaki stb. nem, ha rendelet tiltja. Közterületen legalábbis nem, ott megtilthatják. Magánterületről meg a tulaj viteti el rendőrökkel, ha rájön. Az utca NEM lakóterület, ahol be lehet rendezkedni szabadon.
Mondok egy példát. Nálukfelé, ha kiteszel egy pár díszkövet, vagy oszlopot, avagy bármit, kiszedeti veled az önkormi. Bokrot is, virágot is, fát is, bármit, ami nem az övék és/vagy nem adtak rá külön engedélyt. De szigorúan. Az utca a járda, az árok, a füves részek stb. az ÖVÉK, hiába a házad körül van. Ja takarítani azt neked kell, mer rendesek és ha nem teszed, meg nem nyírod a füvet, vagy télen nem lapátolod el a havat, simán szarrá büntetnek, de durván... Mindig járnak a felügyelők KOCSIVAL és gyalog is és mindent ellenőriznek. Nekem is úgy kellett pályázaton nyernem, hogy fát kaphassak és ÜLTETHESSEK stb., de az továbbra is az önkormányzaté, én ki sem vághatom utána stb. (és csak oda tehettem és azt stb.).
Szóval az utca az nem hajléktalanoké, de nem is az állampolgároké, vagy józsikáé. Ott nem lehet hupákolni, csak azt csinálni amit megenged az authority (néha még azt sem). Rend a lelke mindennek egy rendezett városban. -
Kötelezően? Azt még is, hogy csinálnád? Kényszeríteni senkit sem kényszeríthetsz. Szabad mozgás korlátozása. A lehetőség megvan a számukra, ráadásul Budapesten a hajléktalan szállok soha - még téli időszakban sem - nincsenek 100%-os telítettségen. -
Nem tudom. -
immovable. -
Engem nem zavarnak amíg nem fexenek keresztbe a kocsim előtt. Ja meg ha kéregetnek az is idegesítő (pláne parkolókban, ahol nem is tudod elkerülni őket).
DE jobb ha elszállásolják őket éjszakára KÖTELEZŐEN, mert így legalább nem fagynak meg és nem kerülnek annyi felesleges pénzébe az államnak, meg humánusabb is, mivel ők is emberek, megérdemelnek egy fűtött pihenőhelyet. Igazándiból a problémájukat úgysem oldja meg senki, sem itt sem nálunk 1000x civilizáltabb államokban. Evvan. A szegényekkel senki sem törődik (igazándiból még ő maguk sem saját magukkal).
A cél az lenne, hogy NE legyenek hajléktalanok EGYÁLTALÁN, azaz mindenkinek tudjanak szállást és napi meleg ételt biztosítani + tisztálkodási lehetőséget és hasonlók. Ezt azonban valószínűleg tényleg csak akkor lehet elérni, ha tiltják hogy bárhova maguktól ledekkoljanak... Randa módszer, de másképpen maradnak ahol vannak, mert kitudjamiért. Én sem szívesen közösködnék másokkal, így megértem őket valahol, de nincs mit tenni, ez így rájuk nézve is veszélyes, meg ezernyi problémát okoz a hatóságoknak, a helyieknek.
Esetleg lehetne hajléktalan zónákat kijelölni, ahol szabadon letáborozhatnak (mint a kempingek), de ebbe úgyse menne bele senki (a prostiknál is csak a balhé megy évtizede). -
tiltsák ki nyugodtan. van szálló, bár megértem, ha annyira nem vágynak oda.
viszont nem tetszik, hogy buszmegben, parkokban, stb. nem lehet úgy elmenni, hogy ne botlana az ember beléjük és a hozadékaikba. rendben, hogy nem önként és dalolva teszik amit és élnek ahogy, de ne a szaguk és szemétdombjuk legyen már amivel szembesül az ember menet közben. kevésbé bánnám őket, ha nem csinálnának akkora trutymót maguk körül. -
erre muszáj vagyok adni egy +t. -
clio1616v #115080 helyes tiltsák ki őket a közhelyekről és lakoltassák be őket a politikusok házaiba, tanuljanak tőlük, hogyan kell megélni úgy hogy nincsen munkahelyük és nem értenek semmihez, anélkül, hogy bűnt követnének el és a magyar polgárok eltűrjék őket -
Ellenzem. Éljenek ott, ahol akarnak.
Hajléktalanba sokszor belerúgnék. Nem azért, mert rosszat tett, hanem ingerből, ősi barlanglakói ösztönömből.
Node!
Pl a közterület-felügyelőket, parkolóőröket, NAV ellenőröket és sok számomra nem megfelelő viselkedésű humanoidot az utcán agyonlőném.
Őket nem lövöm agyon, koldusba se rúgok bele. Ha meg nem teszek semmit, akkor leszarom, hogy mit csinál és hol csinálja. -
EnxTheOne #115078 Kéne építeni egy spéci hajléktalan szállót,
olyasmit mint a kapszulahotel.
Nagyon kis szobák, csak pár m2-esek. (és 2 egymás tetején van)
Csak egy ágy van a szobában, meg pár kisebb szekrény.
A lakóknak lenne privát tere, és akkor nem kéne félniük hogy meglopják őket a többi hajléktalan.
Igaz aki non stop részeg vagy nem akar vissza illeszkedni, azokon ez nem segít, de aki változtatni akar a helyzetén azon sokat segíthet.
-
Támogatom, de csak akkor, ha el tudják őket helyezni emberhez méltó körülmények között. Természetesen nem ingyen: a szállásért, élelmiszerért cserébe pl. közmunkát végezzenek. Valamit valamiért: nekik egy kulturáltabb életminőség, nekünk pedig az elvégzett munka eredménye. -
#115100 -
#115074 -
Leszarom. -
Az a baj ezekkel, hogy rohadt nagy tárhely kell nekik és itt nem ilyen berakok mögé ipon-ról egy terrás vinyót aztán jó lesz az +1 hónapig szintről van szó. Főleg, ha ilyen full HD, meg 360 fokot erőltetik. -
Fbn Lx #115072 ja, én egyszerűen nem vagyok hajlandó ilyen irritáló kukkoló kis geciket elviselni, az ilyesmihez túlzottan alacsony az ingerküszöböm
mint amikor a cigánygyerek érzi hogy ránéztek, és beszól hogy MIT NÉZEL GECI
lényeg, hogy számomra nem kifizetődő, mert semmi extrát nem vagyok hajlandó elviselni a nagyobb közbiztonságért cserébe - nekem nem jó üzlet, ugyanis a nagyobb közbiztonság számomra nem képvisel semekkora értéket. tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegivel, sosem szoktam az utcán parázni, még nem loptak meg, nem kerültem verekedésbe, nem öltek meg stb.
nem vagyok hajlandó drasztikus lépések megtételét elfogadni annak érdekében, hogy teszem azt egy biztonsági tényezőt 99.7%-ról 99.72%-ra növeljünk
a befektetés drasztikus mértéke és a várható eredmény nincs összhangban