127612
  • SötétBarom
    Fejezd már be, van dohányzós topik. :P [elfordul, lehunyja a szemét]
  • G_ArchAngel #14735
    nem eletkor kerdese, mikor tudorak miatt veszited el a szeretteidet, vagy az unokatestvered a fel labat 30 evesen, nikotin altal okozott erszukulet miatt...

es az sem eletkor kerdese, hogy bizonyos esetekben elfordulunk, vagy lehunyjuk a szemunket...

reszemrol is befejezve, eleget szenvedett a kornyezetem a korlatot emberek miatt, a forumon nem akarok ezzel veszodni...

(ezt nem rad ertettem)
  • ba32107
    Megmondom őszintén, egy 30 feletti embertől kicsit több érettséget vártam. De nem akarok kötekedni, részemről abbahagytam.
  • G_ArchAngel #14733
    Sajnalom, de a dohanyzok az listam elejen vannak...

• ba32107
    1. nem ismerem
    2. engem is buziztak már le itt, mégse írtam olyat, hogy kifizetném a temetését...
  • G_ArchAngel #14731
    a haverod buzizott le, picit olvass vissza, htxvm
  • Pepsi Twist
    Szegeden is a tömegközlekedés a nyerő reggeli forgalomba meg a délutáni csúcsba :D amúgy meg autó
  • ba32107
    Ha praktikusságról van szó, akkor (nem Bp!) az autó jobb, mint a tömegközlekedés, majdnem minden szempontból. Viszont, éjszaka hazabuszozni, annak is van egy fílingje.....vagy ha nagyobb táv, akkor a vonatozásnak.

De ugyanez az autóval is, az is élvezetes :)
    Egy szó mint száz, nem tudok dönteni, de ezt már írtam lejjebb is
  • G_ArchAngel #14728
    "megneheziti a tarsadalom eletet es ebbe a helyzetbe sajat maga altal kerult bele..."

mit nem ertesz?
    senkit nem itelek el azert, amirol nem tehet...

mielott masokat minositesz, hogy "frocsogve beszel", talan ertelmezni kellene, amit leirt...
  • ba32107
    stílus
  • immovable
    repülőt
  • whiskeyman
    ha az a lényeg, hogy melyiket szeretem a legjobban, akkor az autó, mivel nekem az a legkényelmesebb
    munkába pl, gyalog vagy busszal megyek 3 megállót
    taxizni is szoktam, ha egy görbe este után nincs kedvem sétálni, vagy buszozni
    barátnőmhöz vonattal vagy busszal, vagy néha autóval szoktam menni, saját autóm még nincs, így a szüleim vagy a bátyám autóját hajtom...

egy szó, mint 100, itt Bp-en a tömegközlekedés
  • qtab986
    Ja térjünk vissza.
    Szerintem kb.napi 2 órát közlekedni mindenképpen érdemesebb biciglin mit más járművön.
  • Molnibalage
    A kérdés szar, ez így nem definiálható. BP-n napközben a tömegközlekedés a belvárosban kötöttpályán verhetetlen. Hétvégén az autó a nyerő.
  • DJ Skyline
    jelen pillanatban Tömegközlekedés mert még jogsim sincs igazából (csinálgatom, hétfőn rutin vizsga), nem hogy autóm. de szerintem ha már lesz autóm akkor sem fogok mindíg azzal menni.
  • SötétBarom

Nem vagy te kicsit 6 éves?
  • milk41

• Pepsi Twist
    háháhá! xD
  • milk41
    mármint autóra,motort sosem akartam
  • milk41
    Saját autó / motor

de még kell rá 1évet várnom:(
  • SötétBarom
    Nem fogjuk meggyőzni egymást :)

Térjünk vissza az aktuális kérdésre.

Remélem miután betiltják a dohányzást (mert be fogják), utána szép lassan betiltják majd az alkoholt is, majd nem sokkal később a húsevést is. És csócsálhajuk a csírákat 110 éves korunkig, 80 évre felemelt nyugdíjkorhatár mellett ;)
  • BaliBoy
    Nemi betegség: Nem tudom, de én még senkin sem láttam kívülről ráírva, hogy nemi beteg vagyok. Óvszert meg sokan használnak. (ami egyként nem 100%-os védelem)

Egy valamiről megfeledkezel: Senki nem úgy ül az autóba, hogy én most balesetet fogok amiben leszakítom az arcom. A baleset egy olyan tevékenység közben történik aminek nem feltétlen következménye maga a beleset. Ergó ez nem TB-s dolog.
    Míg a dohányzás egy olyan tevékenység aminek minden másodperce káros! Remélem érted a különbséget.
  • Ability
    Nu, úgy látom népszerű lett a tegnapi kérdésem. :O
  • SötétBarom
    A dohányosokra is értettem a szerves mondatot.

A sportos érvedben van igazság, belátom, de az arányok miatt a lényege nem változik - elkerülhető a nyílt bokatörés, ha focizás helyett kocogni jársz.

Nemi betegségek - óvszerre minden átlag embernek van pénze - szerintem

Büntetés - persze megbüntetnek. És? Akkor is megbüntetnek, ha nem okozok balesetet, csak gyorsan hajtok. Az én TB-m által finanszírozott arcvisszavarrás volt a kérdés, és annak semmi köze a rendőri szankcionáláshoz.
  • SötétBarom
    Ez kicsit beteges felfogás, de szíved joga. Hogyan állsz a mozgássérültekehez, esetleg a értelmi fogyatékosokhoz? Irtsuk? És a dagadtakat? Azokat is. Dohányosokat? Szintén. Képzelten munkanélkülieket? Gödörbe velük. Nyugdíjasokat? Tarkón.

Mielőtt leírsz valamit, picit próbáld árnyalni, tudod nem csak fekete és fehér létezik. Attól, hogy valaki elszív napi 3 doboz benson&hedges-t, még lehet a társadalom számára szintekkel hasznosabb, mint Te. Vagy én mondjuk. És a jövőben ha kibontakozna bármilyen más témájú vita, próbálj nem fröcsögve beszélgetni, nem ezért járunk ide legtöbben - én hallgatok elég faszkalapot nap közben is.
  • BaliBoy
    "A helyetelen táplálkozás, a rizikós sportok, a nemi betegségek és a súlyos közlekedési szabálysértésből adódó balesetek is mind elkerülhetők. Tőlük miért nem sajnálod a TB-det?"

A helytelen táplálkozást már írtam. Ha valakiről egy értelműen meg lehet állapítani, hogy azért hízott el mert mindennap a mekdonálcban zabál akkor igen, tőle is sajnálom.
    Rizikós sportok: Amíg nem olyan mértékben űznek rizikós sportokat mint ahányan dohányoznak felesleges foglalkozni vele.
    Nemi betegség: Szerintem senki sem akar szándékosan nemi beteg lenni. A szexet meg nehogy megtiltsd már!
    Súlyos balesetek: Nem tudom melyik bolygón élsz de itt a Földön, főleg a fejlett, vagy fejlődő országokban keményen meg szokták büntetni a szabálysértésből adódó balesetet okozókat.

Azért érdekelne, hogy milyen logika alapján gondolod úgy, hogy az alkoholisták, drogosok nem érdemelnek új szerveket/kezelést de a bagósok igen....
  • G_ArchAngel #14710
    Nem, miattam arra is mehet 2m termotalaj...
    szamomra az nem ember aki kozvetve/kozvetlenul megneheziti a tarsadalom eletet es ebbe a helyzetbe sajat maga altal kerult bele...

engem nem erdekel senki szarmazasa, borszine, anyanyelve - kizarolag az, hogy mennyire hasznos tagja a tarsadalomnek

...mert ilyen kocsog demagog vagyok!
  • Pepsi Twist
    akkorja... tudok részegen vezetni teljesen normálisan :)
  • whiskeyman
    hagyd már, kubikos barátunk ennyit ér
  • whiskeyman
    akkor sem kellene ilyen hangnemben beszólni, lehet kicsit kulturáltabban is...
    "de az elhantolasodra szivesen fizetek tobbet is..."

okosan kellene LÉTEZNI b+
  • SötétBarom
    Congestion charge - dugódíj :DDDDD
  • SötétBarom
    Tehát ha valaki esetleg dohányzik, már nem is érdemes segíteni rajta, ugye? De persze egy otthon fetrengő, magas vérnyomásos cukros dagadt couch potato-n, azon már megéri.. omgplz.
  • SötétBarom
  • G_ArchAngel #14703
    addig erdekel, amig tudobeteg bagosokra megy el a fizetesem egy resze, nem olyanok kezelesere, akik nem szandekosan okoztak maguknak a betegseget es erdemes lenne segiteni rajtuk...
  • SötétBarom
    A helyetelen táplálkozás, a rizikós sportok, a nemi betegségek és a súlyos közlekedési szabálysértésből adódó balesetek is mind elkerülhetők. Tőlük miért nem sajnálod a TB-det?

"vagy autót vezetni, sportolni" Egyrészt egyáltalán nem muszáj, mászrészt:

Autó vezetni lehet okosan, meg ökörállat módon is. A sport pedig nem mind1, hogy mi. Futhatsz, de jöhetsz le a hegyről bringával 50-60kmh-val, mint én régen. Elkerülhető lett volna az a halom tetanusz, röntgen, stb.? Naná! Ha valaki csap részegen rommá töri magát autóval, akkor szerinted az arca visszaoperálása után benyújtják neki a számlát?

No mind1, off vége. De nem szeretem ezt a hozzáállást. Az ok, hogy ne kapjon egy piás-alkoholista-drogos új szerveket, mer minek. De túlzásokba ne essünk.
  • whiskeyman
    szépen beszéljél már, kit érdekel, hol és mit dolgozol?
    magasról sz@rok rá, én is dolgozok, én is fizetek, lehet, hogy nem annyit keresek, mint te, de közel van hozzá
  • G_ArchAngel #14700
    el lehet takarodni SG-rol, ha valami nem tetszik, kicsilany...

mit forditsak le azon, ami magyarul nem letezik?
    "forgalmi torlodasi ado"?

menj, szivj el egy doboz cigit, remelem tenyleg megroviditi az eleted...

(mielott beszolnal, magyar epitesz irodanak dolgozom, Magyarorszagra fizetem a TB-t, de az elhantolasodra szivesen fizetek tobbet is...)

• ba32107
    Nagy újdonság:D

Ha meg inni akarsz, akkor ittas vezetés, mi?
  • BaliBoy
    A lényeg az, hogy vannak olyan dolgok amiket nem lehet kikerülni. Ilyen az, hogy ki kell mennem az utcára és sajnos muszáj levegőt venned és szívni a szmogot, vagy autót vezetni, sportolni.... stb. De amit el lehet kerülni és nem kötelező akkor annak ki kell használni a lehetőségét. Na a cigi is egy ilyen dolog. Elkerülhető.
  • Pepsi Twist
    Saját autó / motor

nem is emléxem mikor mentem gyalog vagy biciklivel vagy akár busszal vagy taxival akárhova is :D mióta van autóm azóta mindig azzal járok