127612
  • Blum
    Dehogynem szalkas,de ugyanakkor van rajta hus is boven.
  • chhaya #116551
    A legkevésbé sem vonz a horgászat, a halból készült ételeket viszont nagyon szeretem. Édesvízi és tengeri egyaránt jöhet, gyakorlatilag minden formában (sütve, rántva, paprikás lisztben forgatva, olajos hal, ruszli, akármi)... A lazac a kedvencem. *_* Csak az árától kapok sokkot sajnos... Egyedül a halászléért nem vagyok oda.
  • BaliBoy
    A ponty nem szálkás? Én pont fordítva vagyok vele. Inkább keszeg, kárászt eszek mert azt jól át lehet sütni úgy, hogy a szálkát is meg lehet enni. A pontyot viszont nem lehet úgy átsütni.
  • BaliBoy
    Sajnos ritkán jutok el horgászni. Azt viszont kifejezetten idegesítőnek tartom, hogy a halastavakba szinte kivétel nélkül csak azt a rohadt igénytelen pontyot telepítik, mintha más hal nem is létezne.
  • hugopareiros
    Egyéb: régen szerettem nagyon, de mára már egyáltalán nem járok
    A halat 99%-ban utálom
  • videobaby
    szerencsére sosem kellett kipróbálnom.
    halászlén kívül minden halétel jöhet.
  • Blum
    Igen,akar hetekre is kiszoktunk menni. Szigoruan csak nyaron vagy keso osszel,de akkor csak 1-1 delutanra.

2 evvel ezelott nyaron 17 napot voltunk kint. 2 hetre akartunk maradni de olyan vihar kapott el minket az utolso napon,hogy nem tudtunk kimenni autoval a foutig. Meg a traktor is elsullyedt.

Kurva jo erzes osszepakolni,hajnal 4-kor elindulni a topartra szarasig rakva az autot cuccokkal meg par rekesz sorrel es magunk mogott hagyni a varost. Ejjel pedig bambulni a semmibe,szivni a cigit es a toba eresztett szak aljarol kivenni a jeghideg sort.

Halaszle,rantott ponty/amur barmikor johet. Keszeget meg a tobbi szir-szar szalkas aprosagokat nem szeretem.
  • pxxl
    nem, nem látom értelmét naphosszat ülni és nézni a vizet...

nem szeretem, csak a tengeri halat. az itthoni pocsolyás ízű izét nem eszem meg. szó szerint hányingerem van tőle. a másik meg, hogy én abban is találok szálkát, amiben gyárilag sincs :D úgyhogy nem eszek sok halat. ha igen, akkor is konzerv, vagy ruszli.
  • Motoroj
    Párszor kipróbáltam, nem mondom hogy nem tetszett, de mondjuk évi egy-két alkalomnál többször biztos nem csinálnám, főleg hogy már nem nagyon van kapás.

Nagyon szeretek sokféle halból készült ételt.

Az viszont tényleg komoly, hogy szinte lehetetlen pontyon meg afrikai harcsán kívül bármit beszerezni, azt is csak azért mert itt helyben tenyésztik.

Pedig én is megennék már egy keszeget.
  • ressy14
    Gyerekként kipróbáltam, unalmas, de néha papámhoz kiültem a tó mellé 1-2 órára dumálgatni, amíg ő pecázott.

A halászlét és a rántott halat (mindkettőt pontyból) szeretem, más halételt eddig nem ettem. Kivéve a hekket és a mirelit halrudacskákat, de ezeket nem tartom normális halkajáknak.
  • Nirz
    Igen, édesvizi rosszul tudtam
    De viszont csomagolását látva származási hely Vietnám volt mindig ráírva,tudom mert konyhán a beszállító mindig olyat hoz.
    Való igaz a kereskedelem kaphatóak németországból származnak elsősorban azt már izén is észre lehet venni meg az állagán ami zsíros és fehér keményedésekkel teli.
  • Dzsini
    A pangasius édesvízi hal, és amit itthon kapsz, az 99%, hogy Németországból jön, ott tenyésztik iszonyatos mennyiségben.
  • Nirz
    Nem érdekelt sosem.
    A tengeri halat szeretem főleg a vietnámi pangasiust mert nincs halbűze. mocsár iszap ize mint az édesvizi halaknak.
  • immovable
    Nem, igen.
  • Dzsini
    Én csakazértis paprikás lisztes keszeget kérek :)
  • Zoli007
    Kipróbáltam, de nem jött be. Imádom a halat. Egyébként rühellem az egész halászmaffiát, amiért a halászat engedélyköteles, és remélem, hogy mindenkinek, akinek köze van hozzá, lerohad a pöcse. Az meg külön vicc, milyen büntetési tételei vannak az engedély nélküli horgászatnak.
  • Lacee86
    Ja, meg a Balaton parton a hekk a legnagyobb sláger. :D A hekk finom amúgy, csak ez azért fura...
  • Dzsini
    Ezért a szomorú smiley, ez az igazán szomorú - hihetetlen, hogy ha valaki konkrétan ott lakik egy folyó mellett (de sajnos ugyanez igaz a Balatonra is), akkor nem talál egy kőhajításnyi távolságon belül egy normális halas boltot, ahol az aznapi fogásból vásárolhat :(
  • BRAT
    "Az Alföldön egyes részein"
    De, hogy te pl. a Fekete-Körös mellett laksz az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem kell kurvasokat utánajárkálni a friss halnak.
  • Dzsini
    Ja, mert a Tisza vagy a Körösök olyan rohadt messze vannak az Alföldön :(
  • BRAT
    Az Alföldön egyes részein könnyebben szerzel fegyvert, vagy dizájnerdrogot, mint friss, édesvízi halat. Penny "tengeri filéket" azt hagyjuk.

A norvégokat és olaszokat a halukért pl nagyon irigylem.
  • Pluskast
    Gyerekkoromban nagyon sokat pecáztam édesapámmal és a nagybátyámmal. Ma a munka és egyéb magánéleti dolgok mellett ma már erre sajnos nincs időm. Pedig jó párszor eszembe jut, hogy menni kellene. Amúgy harcsát meg a tengeri halat szeretem, mást nem.
  • Lacee86
    Kis koromban kipróbáltam, akkor még érdekesnek tűnt. Ma már nem igazán izgat a téma. A halat viszont szeretem, többféle formában, többfélét is, de inkább a tengerieket (rántott hal, sült hal többféle módon elkészítve, olajos hal, halászlé stb.).
  • Dzsini
    De annyiért, amennyiért jéggel hizlalt mirelit tengeri halat lehet kapni (aminek szintén nincs túl sok saját íze - apropó láttatok már hekket?), annyiért van normális édesvízi is :/

Esetleg elő lehet szedni a "de az édesvízi hal szálkás" kártyát is, legalább annyira megalapozott, mint az iszapos íz.
  • BRAT
    A legtöbbeknek csak tényleg a tavi szar jut, ezért az előítélet.
    Neked könnyű Tutajos Dzsínó... lemész a Dunához és pecázhatsz.
  • BRAT
    Nem eszel halat? Buzi-e vagy?
    #116519 Nem érted a logikáját? Buzi-e vagy?
  • Dzsini
    Kíváncsi voltam hány hozzászólás kell az első "iszapos ízű hal" hozzászólásig... hát, csak kettő :(

Érdemes lenne félretenni az előítéleteket és megkóstolni rendes, minőségi édesvízi halat, jól elkészítve.
  • tigeroo
    utálom, kiskoromban rám akartatták erőltetni de engem nem köt le a horgászás.

utálom a halat, max ha hallé van azt kitunkolom kenyérrel.

a tengeri halakat néha megeszem azoknak legalább nincs büdös iszapos, folyami fos íze
  • BRAT
    szeretek, de egyedül nem jutok ki, nincs is kedvem. túl drága, sok az ellenőr. a horgásztavak zsúfoltak és nem adja...
    ha éhhalál fenyegetne, akkor is inkább halásznék, az hatékonyabb.

sült, rántott hal, tejszínes gombás hal, halászlé jöhet minden mennyiségben.
    kedvencem a sült busa.
  • Molnibalage
    Gratulálok a mélyenszántó megjegyzéshez.
  • lord nihilus
    Igen (legutóbb az Asking Alexandria tagokkal sikerült, bár a közös fényképeket jobban szeretem)

Nem
  • Fbn Lx
    mert homokos vagy
  • HTS s3rg1nh00
    nem,az utolsó oldalra bevésték az aláírásukat :P
  • Molnibalage
    Miért, ezek szerint az első és a fordított esetnek van értelme, de másnak nincs...? Nem is értem a gondolatmeneted logikáját...
  • clio1616v
    igen, szerződéseket szoktam aláíratni
  • Freeda Krueger
    Könyveket szoktam néha dedikáltatni.
  • Fresh Duke
    Aláírtak egy szaktanárit?
  • HTS s3rg1nh00
    nem-nem
    középiskola 9.osztályban a tankcsapdával dedikáltattam az ellenőrzőmet kb.félévkor,ez volt az első és egyetlen
  • Fbn Lx
    az, hogy nők dedikáltatnak férfiakkal még oké, de én miért örüljek annak, ha egy másik férfi aláír nekem valamit?
  • Molnibalage
    Nem és nem.