A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Programtervezõ Informatikusra jártam, de váltottam és nem tudnám elképzelni, hogy valaha programozóként dolgozzak.
MR ME
minimálisan még álltalánosban pascalt...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Igen, sõt (részben) ez a munkám.

Pti bsc-t végeztem el nyáron, remélhetõleg dolgozni is fogok tudni hamarosan)...

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Pluskast
Ok ezzel én is tisztában vagyok amit itt mind leírtál, de a kérdésemre még mindig nem válaszoltál 😊 Hogy kényszeríted ki, hogy az illetõ bemenjen egy hajléktalan szállóra? Nem fogathatod le és nem cipelheted be erõszakkal. Idehaza is úgy szól a fõvárosi szabályozás, hogy életvitel szerûen nem lehet a rendeletben szereplõ területeken élni (ahogy írtad megágyazni nem ágyazhat meg magának). Kikísérni meg sehol senkit nem kísérnek ki a város határain kívülre mert azt egy törvény sem tiltja (ahogy te is írtad)hogy parkokban sétáljon vagy aluljárókban álldogáljon.

A közterület foglalási engedély mondjuk nem értem, hogy hogy jön ide de amúgy meg szerintem elbeszélünk egymás mellett és ugyan azt mondjuk 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sir Quno Jedi
Más városokban/országokban is megteszik. Ha valahol nem lehet csövezni (tilos), akkor onnan kitessékelik a járõrök. Ha jó kisfiú, akkor a szállásra kísérik és életben marad, ha nem kooperál, akkor a városhatáron kívülre és ott joga van megfagyni, mert ahogy mondod szabad államban élünk, nem lehet kényszeríteni senkit semmire. Ennyi.

Ugyanis sétálni joga van a városban bárkinek, de már pl. megágyazni/lefeküdni aludni, pisi/kaki stb. nem, ha rendelet tiltja. Közterületen legalábbis nem, ott megtilthatják. Magánterületrõl meg a tulaj viteti el rendõrökkel, ha rájön. Az utca NEM lakóterület, ahol be lehet rendezkedni szabadon.

Mondok egy példát. Nálukfelé, ha kiteszel egy pár díszkövet, vagy oszlopot, avagy bármit, kiszedeti veled az önkormi. Bokrot is, virágot is, fát is, bármit, ami nem az övék és/vagy nem adtak rá külön engedélyt. De szigorúan. Az utca a járda, az árok, a füves részek stb. az ÖVÉK, hiába a házad körül van. Ja takarítani azt neked kell, mer rendesek és ha nem teszed, meg nem nyírod a füvet, vagy télen nem lapátolod el a havat, simán szarrá büntetnek, de durván... Mindig járnak a felügyelõk KOCSIVAL és gyalog is és mindent ellenõriznek. Nekem is úgy kellett pályázaton nyernem, hogy fát kaphassak és ÜLTETHESSEK stb., de az továbbra is az önkormányzaté, én ki sem vághatom utána stb. (és csak oda tehettem és azt stb.).

Szóval az utca az nem hajléktalanoké, de nem is az állampolgároké, vagy józsikáé. Ott nem lehet hupákolni, csak azt csinálni amit megenged az authority (néha még azt sem). Rend a lelke mindennek egy rendezett városban.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pluskast
Kötelezõen? Azt még is, hogy csinálnád? Kényszeríteni senkit sem kényszeríthetsz. Szabad mozgás korlátozása. A lehetõség megvan a számukra, ráadásul Budapesten a hajléktalan szállok soha - még téli idõszakban sem - nincsenek 100%-os telítettségen.

Molnibalage
Nem tudom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Calver
immovable.

"The trees move. Do you not see it?"

Sir Quno Jedi
Engem nem zavarnak amíg nem fexenek keresztbe a kocsim elõtt. Ja meg ha kéregetnek az is idegesítõ (pláne parkolókban, ahol nem is tudod elkerülni õket).

DE jobb ha elszállásolják õket éjszakára KÖTELEZÕEN, mert így legalább nem fagynak meg és nem kerülnek annyi felesleges pénzébe az államnak, meg humánusabb is, mivel õk is emberek, megérdemelnek egy fûtött pihenõhelyet. Igazándiból a problémájukat úgysem oldja meg senki, sem itt sem nálunk 1000x civilizáltabb államokban. Evvan. A szegényekkel senki sem törõdik (igazándiból még õ maguk sem saját magukkal).

A cél az lenne, hogy NE legyenek hajléktalanok EGYÁLTALÁN, azaz mindenkinek tudjanak szállást és napi meleg ételt biztosítani + tisztálkodási lehetõséget és hasonlók. Ezt azonban valószínûleg tényleg csak akkor lehet elérni, ha tiltják hogy bárhova maguktól ledekkoljanak... Randa módszer, de másképpen maradnak ahol vannak, mert kitudjamiért. Én sem szívesen közösködnék másokkal, így megértem õket valahol, de nincs mit tenni, ez így rájuk nézve is veszélyes, meg ezernyi problémát okoz a hatóságoknak, a helyieknek.

Esetleg lehetne hajléktalan zónákat kijelölni, ahol szabadon letáborozhatnak (mint a kempingek), de ebbe úgyse menne bele senki (a prostiknál is csak a balhé megy évtizede).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

videobaby
tiltsák ki nyugodtan. van szálló, bár megértem, ha annyira nem vágynak oda.
viszont nem tetszik, hogy buszmegben, parkokban, stb. nem lehet úgy elmenni, hogy ne botlana az ember beléjük és a hozadékaikba. rendben, hogy nem önként és dalolva teszik amit és élnek ahogy, de ne a szaguk és szemétdombjuk legyen már amivel szembesül az ember menet közben. kevésbé bánnám õket, ha nem csinálnának akkora trutymót maguk körül.

HTS s3rg1nh00
erre muszáj vagyok adni egy +t.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

clio1616v
helyes tiltsák ki õket a közhelyekrõl és lakoltassák be õket a politikusok házaiba, tanuljanak tõlük, hogyan kell megélni úgy hogy nincsen munkahelyük és nem értenek semmihez, anélkül, hogy bûnt követnének el és a magyar polgárok eltûrjék õket

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

BRAT
Ellenzem. Éljenek ott, ahol akarnak.

Hajléktalanba sokszor belerúgnék. Nem azért, mert rosszat tett, hanem ingerbõl, õsi barlanglakói ösztönömbõl.
Node!
Pl a közterület-felügyelõket, parkolóõröket, NAV ellenõröket és sok számomra nem megfelelõ viselkedésû humanoidot az utcán agyonlõném.
Õket nem lövöm agyon, koldusba se rúgok bele. Ha meg nem teszek semmit, akkor leszarom, hogy mit csinál és hol csinálja.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

Kéne építeni egy spéci hajléktalan szállót,
olyasmit mint a kapszulahotel.
Nagyon kis szobák, csak pár m2-esek. (és 2 egymás tetején van)
Csak egy ágy van a szobában, meg pár kisebb szekrény.
A lakóknak lenne privát tere, és akkor nem kéne félniük hogy meglopják õket a többi hajléktalan.

Igaz aki non stop részeg vagy nem akar vissza illeszkedni, azokon ez nem segít, de aki változtatni akar a helyzetén azon sokat segíthet.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lacee86
Támogatom, de csak akkor, ha el tudják õket helyezni emberhez méltó körülmények között. Természetesen nem ingyen: a szállásért, élelmiszerért cserébe pl. közmunkát végezzenek. Valamit valamiért: nekik egy kulturáltabb életminõség, nekünk pedig az elvégzett munka eredménye.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Fresh Duke

A heavy cost. I pay it gladly.

pxxl

All hail the double x!

immovable
Leszarom.
SzirmosSzisza
Az a baj ezekkel, hogy rohadt nagy tárhely kell nekik és itt nem ilyen berakok mögé ipon-ról egy terrás vinyót aztán jó lesz az +1 hónapig szintrõl van szó. Fõleg, ha ilyen full HD, meg 360 fokot erõltetik.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

ja, én egyszerûen nem vagyok hajlandó ilyen irritáló kukkoló kis geciket elviselni, az ilyesmihez túlzottan alacsony az ingerküszöböm
mint amikor a cigánygyerek érzi hogy ránéztek, és beszól hogy MIT NÉZEL GECI
lényeg, hogy számomra nem kifizetõdõ, mert semmi extrát nem vagyok hajlandó elviselni a nagyobb közbiztonságért cserébe - nekem nem jó üzlet, ugyanis a nagyobb közbiztonság számomra nem képvisel semekkora értéket. tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegivel, sosem szoktam az utcán parázni, még nem loptak meg, nem kerültem verekedésbe, nem öltek meg stb.
nem vagyok hajlandó drasztikus lépések megtételét elfogadni annak érdekében, hogy teszem azt egy biztonsági tényezõt 99.7%-ról 99.72%-ra növeljünk
a befektetés drasztikus mértéke és a várható eredmény nincs összhangban
az utcakövet koptatva és elmélázva hétköznapokon még soha nem fogant meg a fejemben, hogy lenne egy dolog amire kifejezetten szükségem van, ez a dolog pediglen nem más, mint egy drón a fejem fölé.
nem, azt hiszem nem merült még fel az eziránt való igényem. ráadásul csak ellenezni tudom, ugyanis alkalomadtán bizonyos emberek izgatónak találhatják a szabadban való baszást, amit ez ellehetetlenít
Dzsini
A lehetõség persze megvan, de a hatásfok jelenleg azért elég kérdéses (amennyivel drágább és amennyivel kényelmesebb). Ebben szerintem egyetértünk. A technológia egyelõre ifjú tinicipõben jár, még pártíz év kell neki, hogy versenyképes legyen, és ne bazári mutatvány a katonai felhasználáson kívül, ahol nem úgy számolják a pénzt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
Nem szûk. Közlekedési balesetektõl kezdve bûncselekményikig számtalan dolog visszanézhetõ rajta.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Na, akkor sikerült találni egy elég szûk használati lehetõséget, ahol esetleg van rá lehetõség, hogy kényelmesebben használható, mint az 1-2 emelet magasságba helyezett, esetleg alacsonyabb minõségû (mondjuk 50 méterrõl <1 inches, sötétséghez és rossz idõhöz infravörös lámpával ellátott), jóval olcsóbb kamerák.

Ez a jövõ 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nem ezen múlik a nagy többségnek 😊

Molnibalage
A nyomozás úgy kezdõdik, hogy mikor, hol és ki. Ha az ürge kilépésének idõpontja és kb. a ruhája színe megvan, akkor onnantól fogva követhetõ valamelyien szinten. Nem az arcát kell felismerni... Ha megvan a menekülés útvonala, akkor amerre ment, akkor ott már visszakereshetõ, de ehhez kell a mindent látó szem.

Ha nem gigantiksu bevásárlóközpontról beszél az ember, akkor egy 1 perc ablak megadásával gyakorlatilag eldönthetõ, hogy mikor hagyta el az elkövetõ az épület. Onnantól fogva meg csak türelem és erõforrás kérdése, hogy meddig követik a felvételen.

videobaby
ezért nem akarnám annyira forszírozni a dolgot, mert belemásznának vele az ember magán szférájába. viszont, ha ilyen vackokat keringetnek felettünk, elõtte úgy sem fogják megkérdezni, hogy akarjuk-e, vagy nem.

Dzsini
6 colos felbontással nem tudsz beazonosítani egy embert. Azt látod, hogy ott mozog valaki, de ha egyenesen felnéz, akkor 2x1 pixel az arca, egy fekvõ ember 12 pixel hosszú. Az imént még arról volt szó, hogy bizonyítékként lehet használni, hogy XY ott járt-e vagy sem, koherens kép és beazonosítható ember.
Ennyit lehet látni valakibõl:

Molnibalage
Arra sem figyelmeztet senki, hogy ha éppen egy mûhold figyel tédeg, vagy a nyitott égbolt porgam keretében éppen rajta vagy egy felvételen és n+1 más esetben sem.

Nem permanens dolgokra is szoktak figyelmeztetni több helyzet és termék estén is, amikor a figyelemeztetés úgy szól, hogy "elõfordulhat az, hogy..."

Személyiség jogi meg azétr nem lehet, mert önmagában a rendszer nem képes emberek azonosítására, csak nyomozással vagy földi megfigyelõkkel együtt. Ellenben egy mezei ipari kamerán bizony olyan felvétel lehet rólad, amin felimerhetõ vagy...

Pluskast
Sok mindent elmondtatok itt már amit én is elakartam, úgyhogy arra nem is reagálnék 😊 A személyiségi jogi problémák szerintem ott kezdõdhetnek, hogy míg egy fix pontú kamera elhelyezése során tájékoztatnak, hogy a megfigyelt terület ahova te belépsz kamerával van felszerelve, így gyakorlatilag te tudomásul veszed, addig ez egy mobil rendszer esetében kétséges, illetve kérdéses. Teszem azt mi van ha az egyik ilyen uav elkezd a kerted felett filmezni téged?

tigeroo
lol
BRAT
Én nagyobb biztonságba érezném magam, ha lenne nálam egy pl.: mikor a nyugati aluljáróban este 9-11-kor kell korzóznom.
Ez nem tévképzet kisfiam, hanem tapasztalat.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

QuippeR
nem tudom miféle tévképzetek alapján gondolod, hogy minél több lõfegyver van az utcán, annál nagyobb biztonságban vagy, de ezt lehetõleg ne terjeszd.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tigeroo
a tolvajkergetõknél volt az hogy valamilyen bérház pincéjébe vezettek a nyomaik és találtak egy foszló hullát :'D
BRAT
Chip is legyen akkor beültetve a medencecsontba...

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

BRAT
Pont eleget láttam és tapasztaltam is a magyar policéból, hogy masszív elõítéleteim legyenek. Azok akik a TETRA telefont se tudják magabiztosan használni majd ilyen high-tech szarral fognak eredményesen bûnt üldözni?<#nevetes1>
Részemrõl kiderült, hogy hármónk közül én vagyok a legkevésbé naiv és valszeg a legokosabb is.
TK-s reklámfogások és UAV-ok helyett engedélyezze a P. a büntetlen elõéletû és büntetlen családi hátterû workereknek a lõfegyver viselését és tartását.
Megveszem magamnak a használt CZ-75 és megvédem a cangámat és magamat is.

Molnibalage
Ja. Képtelen megérteni azt, hogy a jól mûködõ megyfigyelõ rendszer önmagában semmit sem ér. Ez pont olyan, hogy egy jó Forma 1 autóval is csak jó sofõr lesz világbajnok, egy átlaguser az elsõ kanyarban felkenõdne a falra.

A kamerarendszer nem csodaszer, de ha mögéterszik a HUMINT-et, akkor már elég durva.

Sir Quno Jedi
Ember, te nagyon rákattantál erre. Azt ugye tudod, hogy a barlangokba sem lát be és ha alumíniumfóliát teszel a fejedre csákónak, akkor a gondolataidat sem hallják az idegenek...

Szerintem nézzél kicsit több bûnüldözésel kapcsolatos mûsort, hogy mi alapján és hogyan zajlik egy átfogó nyomozás. Ugyanis a diszkók szerencsére nem érnek egymásba és a bûnözõ bácsik néha a napon is jönnek-mennek (nemúgy mint a vámpírok). 😄

Molnibalage
A TK csapat pont arra világított ár, hogy az ilyen bûnözõket nem fogja el itthon sajnos a rendõrség, de még ha igen, nem büntethetõ, mert olyan magasan van az értékhatára annak, ami a leültetéshez kell, hogy az elkapott megússza enyjebejnyével. Ellenben, ha ellop egy komoly értékû csali cuccot és visszaesõ, akkor bizony évekre bevarrják.

Azt mondtad, hogy ismered a TK-t. Akkor a jelek szerint nagyon nem figyeltél...

BRAT
Dehogy tudja.
Diszkókba belát? hogy ki-kinek mit mennyiért ad oda? Meg tudja állapítani, hogy a rekesz pezsgõsüveg melyikében van a cucc?
Nem!

Sir Quno Jedi
Nekünk felesleges, mert a béka segge alatt vagyunk AMÚGY bûnüldözésileg. De egy fejlett rendszerekkel rendelkezõ, jól ellenõrzött országnak jól jöhet ez a kieg.

Molnibalage
N+1-szer perelték már õket, és gyak. jelentéktelenek buktak vagy talán egyet sem. Pedig TC-t folyamatosan zargatják...

A TK-tól eddig egy Spybikeot sem sikerült elvinni.

BRAT
Pont ezt mondom. Gázsit a helyi rendõr is elkapja, mert kocsmában elhõsködik másnap, hogy ellopta a szar 25 ezres kínai Tescos montit a buszmegállóból. A profik egy lépéssel mindig elõrébb járnak. Nem kell ilyen drága fos rendszer.

Na jó. Vegyen egyet az ország. 1 db-ot! És kísérje/fedezze az afganisztáni konvojainkat.

Sir Quno Jedi
Dehogynem, tisztán látszik rajta az emberek mozgása és kis tucsingolással az is, hogy mit csinálnak. Ez egy követõ/megfiogyelõ rendszer, szerves része a bûnüldözésnek. Nyilván nem ez fogja elkapni a rosszfiúkat, de ez alapján sokakat elfognak majd.

BRAT
Pedig kifizetõdõ.. A RC drogok még óvatos becslések szerint is 500 milliárd-os biznisz volt 2009-tõl 2012-ig.
Jah ez is olyan bûntény, amit nem tudsz ilyen drága szarral felderíteni.

Sir Quno Jedi
De az azé nyilávnvaló, hogy Gázsi, aki félrészegen megfújta a bringádat eddig, az NEM visz magával hájtek felszerelést ugye... 😄

Ha valami el akarnak lopni, há ellopják, van az a technológia. De ehhez felkészültnek kell lenni, az idõ, pénz, szervezettség stb.

BRAT
"A Tolvajkergetõket ismered...?"
Igen láttam õket youtubon is. És tudok arról is, hogy a jó szándék ellenére õk nem bûnüldözõ szerv és féltucat személyiségjogi, magánlaksértési per indult ellenük. (Megsúgom halkan, hogy az új cangatolvajok (mint autós kollégáik) GPS Spammer-rel mennek és kiszedik ezeket a vackokat a drága cangákból)

Molnibalage
Most még igen. A számítógépeket is elõször csak kutatóintézetek használta, ma meg a telefonodban nagyobb számítási kapacitás van, mint kis hazánk összes számítógépen összesen a '80-as évek elején...

UAV rendszerek is kataonai eszközök voltak, ehhez képest ma fejlettebb országkban más civil vagy köztes szervek is bírnak ilyennel.

Nem azt mondtam, hogy holnaptól lesz ilyen, de 20 év múlva lehet, hogy ez is filléres eszköz lesz az alkalmazó erõforrásaihoz képest.

Ma a "szaros" 100k-s fényképezõgépem olyan optikával és képességekkel bír, ami 20 éve olyan teleojektíves gépeknek is álom volt, ami akkor egy állampolgár évi fizetését bõven meghaladta kis hazánkban...

A képrögítõ és optikai rendszerek ára olyan durvát zuhant és olyan képességeket kaptak az elmúlt 20 éven, hogy arra szavak alig léteznek. Pedig én csak laikusként látom a fejlõdést.

Sir Quno Jedi
Engem nem a gazdaságosság vezet, hanem hogy megértsék kis barátaink, hogy a "BÛN NEM KIFIZETÕDÕ"!!! 😄

Molnibalage
A lenti videón láthatod a mai csúcsrendszerrel elérhetõ felbontást. Ebbõl elõbb utóbb gyakorlati alkalmazás lesz. 5 km magasság, 6 hüvelykes felbontás. Ez már bõven elég.

Azt is mondtam, hogy a rendszernek vannak korlátai, ahogy a mai térfigyelõ eszközöknek is. Ez nem a szent grál, de a mai térfigyelõ rendszerekkel összevetve atombrutál. Persze az ára is.