A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Ha nem a ruszkikkal építjük meg az is legalább ennyibe került volna. Ha az anyagi részét nézzük én nem tudom, hogy hogy lehetne jól kijönni belõle (politikait meg ne feszegessük mert az itt tabu).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

HTS s3rg1nh00
alapból szar a kérdés,az atomreaktoroknak van egy bizonyos mûködési idejük,azt mi most meghosszabbítottuk tán' 25-30 évvel,de ugye mint tudjuk a 20 éves személygépjármûveket is le lehet még vizsgáztatni,de egyre több és több baj lesz vele,jobban szennyezi a környezetet,többet fogyaszt,stb.az új viszont nagyon-nagyon-nagyon sokba kerül,de valamikor akár meg is térülhet,mivel nem tudunk alternatív energiát használni földrajzi adottság miatt,ez a legkevésbé "fájó".
az már egy másik kérdés,hogy pont nem Putyin méteres kékeresét kellett volna elfogadni,mert ennek bizony csúnya vége lesz,a kérdés csak az mikor.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

QuippeR
támogatom, de ez nem bõvítés.

azt is támogatnám egyébként, de sajnos már ebbõl is nehéz lesz anyagilag jól kijönni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Pluskast
Nemcsak, hogy drágák, hanem nem is lehetne annyi energiát kiváltani vele mint amennyit Paks hoz. Arról el lehet vitatkozni, hogy kik építsék meg. Még arról is, hogy legyen népszavazás. De azt azért szeretném hallani akik nemet mondanak, hogy akkor úgy 20-30 év múlva mi a fenét üzemeltessünk ami minimum annyi áramot termel mint most Paks. Ráadásul 3 évtized múlva valószínûleg az energiaigényünk még több lesz mint most, ergo a jelenlegi szint kiváltása kevés.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

videobaby
felõlem, ha annyira van kedved, akkor írd. hátha meggyõzöl.
#115985 inkább úgy fogalmaznék, hogy nem nyílt haraggal. azért nem annyira örültek.

videobaby
nem kell egyet érteni vele, ahogy nekem sem kell mások véleményével egyet értenem.

Molnibalage
Az baj. Érdekel, hogy miért orbitális marhaság amit írtál? Csak azért kérdezem, hogy koptassam -e feleslegesen az ujjaimat és pazaroljam az idõmet vagy se...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én úgy tudom, hogy amikor kizavartuk a szovjeteket, akkor pár napra rá sokkal többen jöttek vissza. Amikor pedig kétoldalú megállapodás értelmében elhagyták az országot, akkor nem haraggal mentek el.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

az baj.
they took er jerbs
videobaby
nem hát, csak úgy írtam...de.

videobaby
egyáltalán nem önként.

Az oroszok nem önként mentek haza?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Molnibalage
Remélem ezt a marhaságot nem gondoltad komolyan...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

videobaby
nem és ne is szavaztassanak róla, mert hülyeség. az oroszoknak eleve a begyükben vagyunk amióta haza lettek küldve, még az kellene, hogy onnan kunyeráljon az az okosmajom pénzt. a csudának akaják bõvíteni, mikor arra sem tudnak rendesen vigyázni ami megvan. addig kínlódanak majd, amíg csinálnak egy paksi "csernobilt".

Molnibalage
Rankine-ciklus rulez... 😊

Dzsini
Tulajdonképpen a legtöbb erõmû valamilyen gõzgép 😊 Az a lényeg bennük, hogy mivel gyújtasz alá a kondérnak.

(mondjuk a szél és bizonyos fajta naperõmûvek nem)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

benőmenő
<#taps>
Calver
üres, nincs olyan mélyreható ismeretem a témával kapcsolatban, h ítélkezni tudjak... így is pár hete egy világ dõlt össze bennem amikor megtudtam, h az atomerõmûvek nem robbanásokkal és mágiával termelik az áramot, hanem gyakorlatilag mindegyik egy túlmisztifikált gõzgép <#zavart1>

"The trees move. Do you not see it?"

benőmenő
Támogatom. Az energiára szükség van, fosszilis tüzelõanyagunk meg nem sok, a megújulók pedig drágák.
A kölcsön az más tészta, de a pontos feltételeit úgy sem fogják nyilvánosságra hozni, kapjuk akár az oroszoktól , akár mástól. :/
Molnibalage
Eszméletlen téveszméket sikerült bezsúfolni két sorba. Érdekel egy nagyon rövid válasz, hogy hol tévedsz?

pxxl
Mert még van ideje a mostani erõmûnek, ráér a fejlesztés. Törnek fel az alternatív megoldások, veszélyes, nevetséges összegért, nevetséges feltételekkel (amiket tudni lehet

All hail the double x!

Molnibalage
Miért tartod feleslegesnek?

pxxl
Nem támogatom, és nem bõvítés lesz, teljesen különálló, egymástól független erõmû lesz, lenne. Egyébként meg felesleges.

All hail the double x!

Lacee86
Na igen, a forrásra nem tér ki a kérdés. Ezen én is ráncolom a szemöldököm. :/

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Az az igazság, h Magyarországnak sajnos nincs olyan természeti adottsága, amivel –jelen pillanatban- a megújuló erõforrásokat gazdaságosan ki tudnánk használni. A hõerõmûveket meg egyértelmûen ki kellene iktatni. Így jelen pillanatban a leggazdaságosabb, legkevésbé szennyezõ megoldásnak az atomenergia tûnik. A bõvítés új munkahelyeket adhat, olcsóbb elektromos energiát, viszont óriási felelõsség, és óriási biztonságtechnikára van szükség. Egy ilyen bõvítésrõl mindenképp meg kellene kérdezni az embereket, csak sajnos sokan az elõítéleteikre, érzelmeikre hagyatkozva nem tudják felmérni a kérdést, és egybõl, csípõbõl, megrögzötten ellenzik.

tigeroo
múltkor a vonaton láttam egy greenpeace matricát, rajtavolt hogy: atomenergia? paks? csernobil? válaszd a zöld energiát a jövõért

jóízûen felröhögtem rajta,kb. fingjuk sincs az ilyen idiótáknak (gondolom fizetné drágább, akár 2x akkora villanyszámlát is a zöld agyával)
tigeroo
nem támogatom az orosz alamizsna elfogadását

*köp*

amúgy az atomenergia jó, tiszta, egyszerû, olcsó
immovable
Mondjuk igazad van. 😄
Jim Morrison
most is azok döntöttek <#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

immovable
A bõvítést támogatom.

Népszavazás? Még az kéne.

A sok iq-betyár aki kb. annyit tud az energiatermelésrõl, szabályozásról, rendelkezésre állásról, mint az öreganyám. Még õk döntenének. Betenne.
Lacee86
Támogatom, de népszavazást kellene tartani róla.

Dzsini
Mert a vaníliásban normális esetben is krém van, tehát magas nedvességtartalmú anyag, a kakaópor pedig nem az, ott a puhaságot a tészta saját nedvességtartalma adja (ami belül, a vastagabb részen jobban megmarad, mint a peremen).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tigeroo
érdekes mondjuk hogy általában a vaníliás csigák szélei puhábbak mint a kakaós változatok.
dartonite
Nem szeretem.
immovable
Leszarom.
Motoroj
Attól függ, amelyik úgy van ropogósra sülve, hogy közben nem betonkemény, annak jobban szeretem a szélét. Nagyon kevés helyen sütik olyanra.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Narxis
A szárazat én szegény koldusoknak se adnám, az olyan mint kívülrõl nyalogatni a cukros üveget. 😄 Egyszerûen jól kellene megcsinálni és nem kint hagyni sokáig. Ettem már olyat ami teljesen puha volt.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Fresh Duke
Nyilván nincs belseje külseje nélkül. De attól még a belseje a jobb. <#finom>

A heavy cost. I pay it gladly.

BRAT
Miva'? 😊

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

chhaya
A kettõre együtt van szükség, mert a finom ropogós széle után még jobban értékelem a még finomabb, csokiban ázó belsejét.
Ez volt a mai nap bölcsessége.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Narxis
ejnye

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

BRAT
Olyan csigát veszek ami 100% puha. szikkadt szarokat adják a koldusnak.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Willenbrock
Komoly a kérdés,mint a vakbélgyulladás 😊A közepét,de ha választani lehet,akkor inkább fahéjas csigát szoktam venni.

Vanilliás csiga <3

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

tigeroo
mindegy, egészében nézem a rendszert
Bachstein
Nem szeretem a kakaóscsigát.
Sir Quno Jedi
Fahéjas egyik fele, másik kakaós. Én pl. a tebegrízet is így szoktam enni, hogy felén ez van, felén az és ha ügyes aki ráteszi, akkor még ábra is van, pl. jinjang.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

QuippeR
én is

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

közepe nyilván
de a pizzáscsiga meg a fahéjas csiga sokkal jobbak
a fahéjas kéne most, omnom
jó puha, vastagon fahéjjal