127612
  • videobaby
    csak azért, mert annak van mindig felvétel. el lehet menni gyárba gépsorra, vagy akármi.
  • Dzsini
    Majd jön SQJ és megmondja, hogy nem megfelelő diplomával is csak pénztáros lehetsz :)
  • SötétBarom
    Vicces, hogy minden második komment úgy állítja be, hogy vagy diploma, vagy segédmunka/pénztáros. :DD
  • Unreal1942
    Végzettségtől függetlenül.
    Munka az mindig van csak pénz nincs megfizetni. Igaz ez szinte minden területre itthon :(
    Szar az egész ahogy van. Nem véletlen, hogy 500 ezer+ Magyar dolgozik már kint és a fiatalok legalább 50% tervez inkább külföldre menni dolgozni, élni.
  • videobaby
    a válaszlehetőségek felszínesek, így egyéb.
    a diploma annyit jelent, hogy nem 12 évig seggelt a padban az illető, hanem jobb esetben 16-17, rosszabb esetben ennél több évig. igen, az állam bácsi eltolt mindent, amit csak módjában volt, de még biztos tudja fokozni. a diákot ne okoljuk már azért, mert olyan szakon tanul, amire jelenleg nincs kereslet. és? jobb esetben azért ment oda, mert azt szeretné, rosszabb esetben azért, mert hülye lenne a nehezebb szakokhoz, de időt akar nyerni a munkához (vagy nem is akar dolgozni).
    eleve, nem a diploma szabja meg, hogy valaki dolgozik, vagy sem. legfeljebb az van, hogy sutba vágja a papírját és megy segédmunkásnak, betanított munkásnak(operátornak, ha úgy csinibbnek hangzik).
    a véleményem az, ha bármi végzetségtől függetlenül önhibáján kívül nem kap munkát, akkor az állam disznósága nagyrészt, másrészt a munkaadóké, ha van elég a környéken. ha lustaságból, válogatásból nincs munkája, akkor meg megérdemli, de segélyt se kapjon.
  • Misuka963
    Így jártak,semmivel sem különb emberek azoknál akiknek nincs diplomájuk.
  • Fbn Lx
    egész ésszerűen látod a világot
  • clio1616v
    mi a véleményetek azokról a diplomásokról, akik sem a diplomájukkal sem anélkül nem hajlandók elmenni dolgozni, mert azt hiszik majd ölőkbe hull a szerencse

fiúk esetén, ha akarsz munkát akkor kapsz, mert lehet rád számítani nem fogsz elmenni szülni - ha hülye vagy, akkor benzinkutas, takarító vagy biztonsági őr még lehetsz ébérér

lányok esetén mindegy hogy van diplomád vagy sem teljesen felesleges dolgoznod, elég ha jól nézel ki és/vagy nem vagy elhízva dagadt disznónak és egy kis szexért bármit megkaphatsz - ha dagadt vagy akkor még takarítónő, pénztáros lehetsz
  • Fbn Lx
    ha az egyéb opció a legnépszerűbb az egy elég masszív jel arra, hogy rosszak a válaszlehetőségek
  • MR ME
    leszarom
  • tigeroo
    soft skilleket nem lehet iskolában elsajátítani, az segíthet
  • Zero 7th
    Egybites...
  • Molnibalage
    Túl kétbites a szavazás, ezért az egyébre szavaztam...
  • SzirmosSzisza
    Ha azt szeretné csinálni csinálja azt, csak kalkulálja bele, hogy nehezebb lesz munkát keresnie.
  • BRAT
    Idegen esetében nem. Könnyen b.e. alanya lehetek, van elég gondom. Aki meg akar halni az tegye.

Ismerős esetében talán igen-talán nem. A helyi közterest is ismerem, de mivel gyűlölöm, hát pusztuljon. Ha érdekem fűződik hozzá ismerősön feltétel nélkül.

Ui.: régen nem ilyen voltam, de a magyar "igazságszolgáltatásban" dolgozók milyensége engem is közönyössé tett. Engem nem fog egy 26-7 éves ügyészke 2-4 évig tárgyalásokra citálni, mert valakin megpróbáltam segíteni.
    A közönyről egy tanúságos videó:kínai gázolás
  • immovable
    Leszarom.
  • clio1616v
    szerintem itt arra gondolnak, hogyha valaki leveti magát a 3. emeletről és annyira eltöri a lábát, hogy már képtelen visszvánszorogni a 6. emeletre, hogy újra próbálkozzon, akkor természetes, hogy a hóna alá nyúlsz és fel segítesz neki jutni a kívánt emeletre
  • Zoli007
    Értem, és értettem Motoroj felvetését is. Igen, ha nagyon akarom, lehet így is értelmezni, de ne kukacoskodjunk már. Tőled függ az élete -> segítesz neki, ebből az emberek nagy többsége pozitív, életmentő dologra asszociál. Nem törvényt alkotunk, bakker.
  • hugopareiros
    Ha valaki meg akar halni és segítséget kér, akkor az a segítség ha segítesz neki abban, hogy meghaljon. Ha megmented az életét, akkor éppen meggátolod abban amit ő el akart érni, így nem segítettél neki. (Az ő szempontjából.)
  • Fbn Lx
    én nem is szeretem ezt a "viselkedjünk mindenkivel ugyanúgy, mintha nem vennénk észre hogy néger vagy cigány vagy buzi" dolgot, mert mindenki egyforma és ugyanolyan
    ebben érzek egy kényszeres feszültséget, és szűklátókörű ostobaságot, amit ugyanolyan súlyosnak tartok mint a másik végletet, az erőszak alkalmazását rassz alapon
  • Fbn Lx
    valószínűleg igazuk is van
    természetes reakció idegenkedni a közösséged jellemző vonásaitól távol álló emberektől
    ha nem hasonlít rád, akkor valószínűleg máshogy viselkedik, másak a reakciói mint neked, nem tudod olyan jól kiszámítani, tehát óvatos vagy vele
    az etnocentrizmus természetes dolog, az idegeneket kevesebbre tartod, mint a saját mesterfajodat jellemzően
    a négerek és a cigányok is kinézik maguk közül a fehéreket
  • Zoli007
    Ne viccelj már! Mi az általános értelmezése a segítségnek, ha tőled függ valaki élete?
  • clio1616v
    nem segítek neki, fejezze be amit elkezdett

ha ismerős akkor csinálok egy selfiet és megy a fészre

ha barát akkor még lájkolom is
  • Motoroj
    Segítesz rajta?

Mármint segítek élni, vagy segítek meghalni? Szerintem nem egyértelmű.

• Zoli007
    Alapvetően igazad van. Mondjuk úgy, nekem ismerős az is, akit egyetem óta nem láttam, és ott sem voltam vele nagy haver, de annyira nem az, hogy érdekeljen, mi van vele, szóval gyakorlatilag egy idegen, szobámba nem engedném be.
  • hugopareiros
    Ha valaki ismerős az nem idegen.
  • Zoli007
    Nem/nem/igen. Közömbös ember vagyok, nem különösebben izgat idegenek élete.
  • Bazsalusz
  • Fresh Duke
    Rasszista vagy? [1]
    50.6% 42 Igen.
    49.4% 41 Nem.

Ha rasszista vagy, akkor kiket utálsz? [∞]
    69.1% 56 A cigányokat.
    13.6% 11 Egyéb.
    7.4% 6 Az afrokat.
    6.2% 5 Az ázsiaiakat.
    3.7% 3 A fehéreket.
  • videobaby
    persze, hogy segítek bárkinek, amennyire csak lehetőségem lenne rá.
  • Misuka963
    Alapból arra nevelik a négereket és a cigányokat,hogy ne keveredj a fehérekkel,mert te is azzá válsz,szóval szerintem túl van tárgyalva ez a téma,szabolcsi vagyok :D
  • hugopareiros
    "Amúgy a feketék is rasszisták"

Amúgy szerintem is ők a legnagyobb rasszisták, csak saját magukkal szemben. Mindenhol azt akarják meglátni, hogy a többiek lenézik őket a bőrszínük miatt. (3 afroamerikait ismerek, mindegyik azt vallja, hogy a fehérek lenézik őket még ha nem is mutatják ki)
  • Misuka963
    Nem is akarnának :(
    Amúgy a feketék is rasszisták de inkább nem offolok :/
  • Lacee86
    A feketék se fognak rajtad... Rasszista.
  • Misuka963
    Csak ha fehér ember akkor segítek rajta.
  • karajjj
    mind igen
  • tigeroo
    igen, segítek neki megdögleni sportszelet reklám sztílóban

• Fbn Lx
    az első gondolatom egyébként az volt, hogy valószínűleg törvénybe ütköző lenne nem segítenem. szóval a segglyukam jelenlegi átmérőjének szeretete és tisztelete valószínűleg minden más morális meggyőződésemet felülírná
  • Fbn Lx
    most így a nemre kattintottam, szerintem ez része az emberségnek
    ha már odáig jutott, hogy megölje magát, valószínűleg nem örül túlzottan a lehetőségnek, hogy élhet
    és ha pl begyógyszerezte magát és kap egy gégemetszést mert hívom a mentőket, na utána valószínűleg még jobban fogja élvezni
    hagyjátok meghalni, ne szenvedjen értelmetlenül, ez merő kegyetlenség
    aztán ha ott lennék és pánikolnék, lehet máshogy cselekednék, főleg ha érzelmileg közel áll hozzám. sosem lehet ezt előre megválaszolni
  • Roger6
    Én meg pont fordítva értelmeztem a kérdést. Azzal segítesz, ha kinyírod.

Szóval nem segítek neki meghalni, ellenben segítek túlélni neki, és utána úgy seggbe rúgom ha felépült, hogy újra kórházba kerül.