127612
-
A fele hasbeszéd, meg siránkozás... -
Tudod a topikban általában szélesebb körben vannak megvitatva a kérdések. -
Épp bekapcsolódtam volna a beszélgetésbe, de eltűnt egy talicska komment.
Amúgy SQJ-nek igaza van.
Kézbe 200 alatt nehéz emberszerűen élni. Szerintem. Mondjuk a minimálbérrel sok baj nem lehet, mert nem halnak éhen az emberek, meg van rajtuk ruha is.. -
Maradjunk abban, hogy te is egy vagy a trollok között. A pontjaid is jól mutatják
-
A kérdés kurvára nem erről szólt, hogy milyen közg. átalakítások kellenek, a minimálbér megteremtéshez, hanem mekkora a összeg, ami normális lenne.
OK?! -
pláne hogy a munkavállalók 80%-a minimálbéren van bejelentve hogy kevesebbet kelljen adózni -
És ezt ki finanszírozná? Tudod mit tenne a munkáltató, ha ilyen szinten emelnéd a minimált? Kidobná az emberek egyharmadát, a maradék közt pedig szétdobna pár csontot párszázalékos béremelés formájában. -
Azért kell bruttózni, mert a nettó kurvára sok mindentől függ. -
Mi a faszért kell itt bruttózni? Munkás ember nettóból él...
Egyedülálló felnőtt esetén nettó: 130000/fő
Kapcsolatban élőknél: 110000 nettó/ kereső
1 gyerek 2 felnőtt: 130000/kereső
2 gyerek 2 felnőtt 155000/kereső
Ez alatti összegek: nyomorszint, hónapról hónapra való vegetálás.
A minimálbér az nem a létminimum, amivel túléled a hónapod, hanem az az összeg, amivel egy minimalista, de európai színvonalú életvitel tartósan fenntartható.
Nyilván 750000-ből is ki lehet húzni hó végén, ha a lakókörnyezeted felújítására nem teszel félre, nem eszel rendesen, 15-16 fokban vacogsz télen, minden 2. nap fürdesz és folyton el vagy úszva az egyéb kiadásokban, de a nyomorszint az nem= a minimálisan elvárhatótól! -
Nem hinném, hogy olyan sok munkalehetőség volna, amit full time lehetne végezni minimálbérnél kevesebbért. -
Realitás érzékem az nekem sincs 26 évesen, a mostanival elégedett vagyok, de el tudnám képzelni, hogy fentebb megyek, és nekem még diplomám sincs, mert egy lusta fasz vagyok. -
Csak neki van egyéb juttatása. Olyan szolgálati autója van saját használatra, hogy azt mondták neki. "Itt a lista 4 milláig azt raksz össze, amit akarsz". A srác sem panaszkodik, de kapjál már a fejedhez. Bruttó 800-as fizetés az kurva magas már itthon. Azt kell hogy mondjam ennyi idősen nemigen van realitás érzéked... Egyelemes mintából extrapolálsz. -
Kibaszott szar memóriád van öregem... -
Megerdemled a mostani helyzeted. Mikor akarsz tobbet dolgozni most vagy eleted csucsan, ha megelegszel ennyivel ne nyavajogj plane ha lehet valtani -
hugopareiros #118781 Hát ha b@szik fizetésemelést kérni, akkor nem tudom mit vár.
Maguktól nem fogják emelni a fizetését.
Két másik gyerekkori ismerősöm dolgozik még a Boschban (egyikük folyamatmérnök a másikat nem tudom, de ő is gépészmérnökként végzett (mindketten munka mellett még letolták az Msc-t is gödöllőn)) és ők sem panaszkodnak a fizetésükre. :) -
hugopareiros #118780 A beszólásomat annak köszönheted, hogy hetente egyszer megemlíted hogy te diplomás mérnök vagy és nem keresel olyannyira jól.
Gyerekkori barátom végzett 3 éve villamosmérnökként és kezdett el utána dolgozni 0 tapasztalattal a samsungban. Nettó 180 + utazási támogatás + anyámtyúkja. Párszor már mondtam neki hogy vagy kérjen emelést, vagy hagyja ott a samsungot, mert 180-nál már bőven többet kapna fizetésként.
Kifogása hogy "háát de nem biztos az...költözni kellene (igen el otthonról a szülőktől 25 évesen...ideje lenne)...megamúgy is már megszokta".
Megmondtam neki, hogy "hát öreg te idióta vagy" és azóta nem beszélünk a munkáról. Néha panaszkodik a fizetésre, de aki nem képes arrébb költözni az maradjon is meg annál a fizetésnél amit ott kap ahol. -
hugopareiros #118779 2 éves. Egyetem utolsó évét (heti 20-25 óra) illetve végzés óta (heti 35-40 órát) dolgozok.
Utolsó évben irodában, azóta itthonról. -
hugopareiros #118778 A morgan stanley első 3 hónapban kiküld londonba / new yorkba továbbképzésre (fizeti a nettó 300as fizut, az utazást és a szállást).
A továbbképzés után pedig újratárgyalják a szerződést a képzés alatt nyújtott teljesítmény alapján. Így az ő szerződésében még nincsenek ilyenek tárgyilagosítva.
Bátyámat nem tudom. Megmondta hogy felvették és hogy mennyivel. Ennyire érdekelt engem. Nem vagyunk jóban.
Epam lakástámogatást ad még barátomnak a fizun felül, de az nem számít bele a fizetésbe. -
Azt sejtettem, de gondoltam az életkort jól szokták megadni, van már munkatapasztalatod? -
hugopareiros #118776 23 vagyok
sejtheted hogy nem az a teljes nevem ami ott meg van adva
nem debrecenben hanem pesten élek
tavaly végeztem debrecenben pti szakon
-
Blum #118775 Baszod,szerintem mi ugyanott dolgozunk :DDD
Higito,lakk,festek,gyokerek..minden stimmel :D
Kerdesre: 160k -
Ezek a számok amúgy is mindig érdekesek, sok embert látok a környezetemben, akik nettó sima fizetést mondanak, sokan pedig cafeteriával, műszakpótlékkal, autó kilométer pénzzel együtt írják, azért nagy a különbség :D -
"Foglalkozás: tanuló"
Valószínűleg még nincs 18. -
Ha te 30-35nek vagy kiírva és bátyádat most vették fel és első munkahelye.. what? -
Kicsit nagy a csipája egyik másik embernek... -
Hát ne légy benne biztos. Az egyik barátom 2 évvel idősebb nálam, BME villamosmérnök és a Boschnűl asszem csoportvezető. Ő sem keres még annyit sem, amit írsz. -
Fogalamam sincs, hogy nemzetközi szinten milyen szintűnek számítok, de már dolgoztam külföldiekkel, akik bizony néha olyan hülyeségeket álmodtak, hogy eldobtam a hajam...
Valahol bírom, hogy egyesek ilyen lazán ítélik meg egyesek szakmai színvonalát látatlanban. A HTKA-s írásaimat olvastad? Na, azokat csak hobbiból csinálom. Talán érdemes lenne mondjuk azokat megnézni és utána ekkora arccal beszólni tes zseni... -
hugopareiros #118768 Most látom, hogy a BME-n végeztél.
Bátyámat most vettél fel a hatvani Boschba villamosmérnöknek 270 nettóval. Első munkahelye. ;) 5 év múlva biztos vagyok benne hogy simán megduplázza ezt a számot.
Tehát még az iskolára és arra sem foghatod, hogy "nem pesten vagyok". -
hugopareiros #118767 Annyiszor leírtad már ezt a nagy halálod.
A szomorú valóság pedig az, hogy ha 5 éve dolgozol a szakmában és jó lennél, akkor már többet keresnél.
Kutyaütő mérnökből meg dunát lehet rekeszteni, tehát örülj a 400 bruttódnak.
Van két programozó barátom. Egyikük 300 nettóval kezdet egyetem után (0 munkatapasztalattal) a Morgan Stanleynél. A másik tesztelőként (2 év tapasztalattal) rögtön diploma után az EPAM-nál szintén 300 nettóval.
Én havi 220at kapok távmunkában kötetlen munkaidőben (tehát ha kell még pénz akkor kis freelancer meló és több jön be).
Nem kellenek ismerősök, nem kell semmi extra. Olyan területen dolgozol ahol ha jó vagy, akkor megfizetnek. (A te szinted kb a mérnöki minimálbér.)
Szóval abbahagyhatod ezt a "nagy mérnök vagyok", mert a fizetésed eléggé azt jelzi, hogy "kismiska" vagy. -
Én ezt mind értem, és rendben is van, de most a minimálról beszélünk, ill. mivel nettó annyit kap, értelmetlen volt az egész szócséplés. A minimáltól nem tudsz kevesebbet kapni, szóval anyagilag nincs kockázat a váltásban. Azért bruttó 400 rugónál már rizikósabb a váltás, ahogy írtad is. -
Én is "csak" (?) bruttó 400-at + juttatásokat kapok, ami valjuk be 5 éve szakmában dolgozó gépésznél nem a világ teteje. Én sem váltok, mert a várható kockázat nem éri meg a hasznot. Ennél lényegesen többet nem keresnék sehol, de majdem biztosan költözni kellene és a jóég tudja, hogy a környezet milyen lenne. A munkahelyemen nincs feketézés meg más kellemetlen dolog és a légkör is jó. Rugalmas munkaidő meg amit akarsz. Ha még 25-30%-kal többet kapnék, de mindez elvesze nem érné meg... -
Bazsalusz #118764 Pl.: Nem szólnak ha elkések, nem szólnak ha nincs kedvem bemenni melózni(!) :) Akkor kajálok amikor akarok.Cserébe szívom a higítót egész nap és sötét paraszt munkatársaim vannak.Ráadásul még a napi 8 órát sem kell ledolgoznom ha lehetőségem adódik rá, hogy hamarabb megcsináljam amit kell.Még egy ilyen munkahely nincs ennyi pénzért. -
Bazsalusz #118763 Bocsi az kimaradt hogy én nettó keresek annyit, de ez is baromi kevés.Mert nagyon "laza" a mostani munkahely.Ahhoz képest jól keresek, de sajnos nincs előrelépési lehetőség.Nem kockáztatnám meg hogy máshol ugyan ennyiért vagy kevesebbért szarabb körülmények között kelljen dolgoznom.Bár mostanában a munkatársak miatt gondolkodok a továbblépésen, kibaszott sutyerák az összes... :( -
Nem célom, de valahogy nem teljesen értem, hogy ha valaki minimált keres, és nem elégszik meg vele, akkor miért nem keres másik állást. Persze megértem, ha testi fogyatékos, vagy egyéb objektív oka van, ezért is kérdeztem tőle. -
Most átmész Clio-ba...? -
Miért nem keresel másik munkát? -
Bazsalusz #118759 160.Abból már nem halsz éhen.Most 110-et keresk, pont arra elég hogy kitöröljem vele a seggem.Persze kereshetnék 140-et is, csak akkor félholtra kellene dolgoznom magam így 23 évesen!Sebaj, a pénz nem boldogít... -
-
2014-ben a minimálbér 101.500 Ft ami nettó 66.483 Ft.
Tehát a minimálbér csökkent a te számításaid alapján. -
És ez így van rendjén.
A kérdéshez: ha valaki minimálbért keres, annak valószínűleg okai vannak. Éhen nem hal, nem látok okot a növelésére.