A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az sem garancia,hogy ha nem megy javítóba nem folytatja az egészet, vagy tévedek?

Darukezelõ
Gondolom csak arra akart célozni, hogy a javító, börtön nem garancia arra, hogy onnan kisangyal ként jönnek ki az emberek. Különben nem lenne ennyi visszaesõ.

qtab986
Már találtak egy megoldást a túlzsúfolt börtönökre. Az a neve Tent City.

nem piti dolgokért küldenek emberkéket javba azért

Nem elég sárga ez az új logó :D

SötétBarom
Azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy tizen-akárhány éves gyerekeket kellene szankcionálni, mindenféle elzárással, meg intézettel.. Ebben a korban alaul ki a személyiség, az értékrend, itt kezdõdnek a komoly emberi kapcsolatok (életreszóló barátok, szerelem, ilyesmi).. Ebbõl a közegbõl kiemlve "büntetés" céllal annyit jelent, hogy sorozatban gyártanánk elvadult, anitszociális egyéneket.. Az ég világon nem változna semmi, sõt.. Akik rendszeresen élvezik valamelyik hazai BV intézet vendégszeretetét, azok nem büntetésként tekintenek rá, hanem úgy, mint valami szükséges rosszra.. Engem, mint normálisan szocializált egyént nyilván elrettent mindenféle illegális tevékenységtõl, de feleslegesen, mivel a nevelésem miatt amúgy sem utaznék ilyesmiben..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

bizony

Pepsi Twist
itt pl a büntetés adás is teljesen rossz rendszerbe van... nem igazán van egyensúlyba az egész...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

ez így van, de én pl. büntethetõség alatt nem feltétlen börtönt értek kapásból. Na meg azért kiskorúak között nagyon ritka az olyan bûncselekmény, amiért felnõttek esetében börtönbüntetés jár... amit én alapjában véve is egy elcseszett büntetés-végrehajtásnak gondolok, de ez mindegy
SötétBarom
Azt azért jól gondoljátok át, hogy ha letolnánk 8 évre a büntethetõség korhatárát, az is lehet, hogy a szobátok felét is cellává kéne alakítani, hogy legyen hova tömni a "bûnözõket"..

PJack
nem akarok rasszistának tûnni, de romáknál ez 8 év alá is eshet, viszont magyaroknál olyan 12-14 felé. a 12t jelöltem be.

Pain is inevitable. Suffering is optional.

RoR zsozso
Addig rugdosnám a gyereket még lélegzik.
Szaros 10éves és van pofája kést rántani??
Bevallom,1,5éve én is bicskát+boxert hordok magamnál,ugyanis ez a sok tejeskávé színû köcsög miatt,bármikor életet menthet.
Igaz,már az önvédelmet is büntetik manapság,de inkább leszúrom aki rám támad,mint hogy megdögöljek.

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"

SötétBarom
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Jól megfigyelhetõ kutyák bizonyos eltérõ fajtáinál is jelentõs viselkedésbeni különbség.. Sokban gyökreznek különféle ösztönök, genetikus szinten.. Agresszió, nyomkövetés, játékosság, ingerküszöb, stb.

Sztem ez meg kell, hogy legyen embereknél is.. Nem véletlen, hogy a svédek 80al autókáznak a volvoikkal, míg a digók GT puntóval, dudán könyökölve 130al közlekednek mindenhol.. És ez részben szociális különbség, de sztem mélyebben gyökerezik..

bardocz
Néhány helyen olyan mesterségre tesznek szert a börtönben,amibõl utána meg tud élni,és nem kell lopnia.Lehet ott is normális kezelést kapni.
az,h Mike szûklátokörû, és kapaszkodik a szavakba,h kiforgassa azokat

hozzátenném,h szakirodalmakban is mindig van,h két egymással szemben álló hipotézis létezik egymással párhuzamban

qtab986
Aztán az mi zárja ki, hogy akit 2 évre elzárnak az kezelést kapjon? <#lama>

Darukezelõ
Hát, állapotnak hívják ezt, majd kinövik, vagy kinevelik belõle. Nem az élet neveli a gyereket hanem a szülõ. Ez az élet meg az utca nevel ilyen detroiti lakókocsiban élõ 20 éves lepukkant anoním rapper jelölt szövege. Igen, ismerõs lehet a 8 mérföld címû filmbõl. :D Ott is milyen körülmények között éltek, milyen körülmények között nevelkedtek? Na ugye.

nem
csak pl. nem véletlen,h már az életbiztosítás kitöltésénél is figyelembe veszik azt is,h miben hunyt el a szülõ (pl. öngyilkosság),ill. családban elõforduló betegségekrõl is nyilatkozni kell...

milk41
10 éves életkor.

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

bardocz
Az az elõítélet lehet nem véletlenül alakult ki.Legtöbb embernek nincs itthon semmi baja a zsidókkal,négerekkel,de érdekes módon az orkokat még az olyanok is utálják,akikbõl azt nem nézi ki az ember,hogy leüt egy legyet.
erre most mondhatnám azt, hogy nem vitatkozom mûvelteskedõ, egoista emberekkel, de nem teszem... Hoppá, mégis kimondtam.
érvek és konkrétumok nélkül hivatkozni bizonyos "forrásokra" üres beszéd, elfogultan mûveltebbnek, tapasztaltabbnak tartani magadat egy adott témában azért, mert különbözik a véleményed pedig nagyképûség.
leírtam a tapasztalataimat, minden bizonnyal dilettáns vagyok.
amíg pest "mûvelt" forgatagából ki nem teszed a lábad, ne oszd az észt a kriminálpszichológiáról. Gyere el Miskolcra éjszaka, búzatér, aluljáró, és megkapod a pofádba a nagybetûs pszichológiát, ahol többek között 12 éves cigánygyerekek (is) bandáznak.
NAPPAL az utcán több 100 ember között akaszkodott rám 3 cigánygyerek múltkor is. Egyrészt leszarják, mert nem fogják büntetni õket, másrészt a járókelõk is leszarják, mert nem akarnak belekeveredni, mert azt õk szívják meg, maximum. Ez az igazság.
könyvekbõl csak útmutatást tudsz tanulni, valóságot nem.
nandorb
hat a kisverpistikek ugy velekednek

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Tehát ha van telefonod érettebb vagy szellemileg ? <#szomoru1>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

kezelésre és büntetésre

caseih9400
én úgy nyúltam le egyszer egy csokit hogy észre se vettem hogy a kezembe van , beleraktam a kezembe mondtam majd a fizetésnél megmutatom hogy ezis van és teljesen kiment a fejembõl...észre se vették...nembaj ingyen 3bit csoki nemrossz :D

khm...khm...

nandorb
8 éves életkor.

ma mar minden elobb kezdodik a kis verpisitikeknek mar Nokia N95-el mar ellege jol feltudja fogni a dolgokat

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Darukezelõ
Ezzel azt akarod mondani hogy lehet bûnözõnek születni? Elég nagy butaság lenne. Én is vittem haza az oviból Matchboxot, én is nyúltam le csokit a boltból. Mégsem vagyok bûnözõ, tök normális életet élek, eszemben sincs senkit megölni, kirabolni.

Mike at home
nem faji hanem szociális és életforma különbségek vannak

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ölhet, de akkor az a gyerek kezelésre szorul, nem pedig börtönre, javítóintzetre, ahol hetente egyszer ránéznek, és ahol vagy õt terrorizáják, dugják meg a többiek, vagy õ veri agyon azokat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

és szellemi fogyatékosnak sem születik senki?!
egyébként több dolgot öröklünk a szüleinktõl mint gondolnánk...

ha rámutatsz arra, hogy faji különbségek igenis léteznek, rögtön lerasszistáznak.
pedig ha belegondolsz, alapból mekkora elfogult idióta elmélet, hogy minden embertípus egyforma?
nem arra utalok, hogy egyik jobb a másiknál, mielõtt valaki belém kötne. mert ezt nem lehet így eldönteni. Hanem arra, hogy a bizonyos embercsoportok igényei, életminõsége, életútja, hite bizony eltér egymástól, és egy-egy mai, kötött eszméket valló társadalomba nem lehet beilleszteni olyan embercsoportokat, akik az életben, a boldogulásban más szempontokat keresnek. Akiknek az értékrendszere és vérmérséklete nem egyezik meg egy másik embertípussal.
Tehát: nem azok a rosszak, akik nem tudnak beilleszkedni. nem mi vagyunk a rosszak, mert nagyon sok lehetõséget adunk rá. A hangsúly a különbségen van. nyilvánvalóan nincs akkor különbség mint egy pávián és egy gorillakolónia között, de az életmódbeli különbség nagyon hasonlatos.
Mike at home
OFF!

úgy érzem lassan, hogy te szándékosan vagy velem ilyen
leirtam, te leszarod
kialakult az agyad 16 évesen? szerintem nem, de a kötözködés, faszágok összehordása, zsidózás, cigányozás már jól megy
ilyen lenne egy budais diák? szégyen
imádkozz, hogy kinõdd

többiektõl elnézést a személyeskedésért

qtab986
Azt hiszem 1994-ben volt egy eset Szingapúrban. Fiatalkorúak összefirkáltak autókat meg ilyesmi. A wikipedia szerint ez volt a büntetés az amerikai állampolgárságú srácnak:
four months in jail
S$3,500
four strokes of the cane

Aztán meg lehet nézni honnan indult Szingapúr és hol tart ma. Gazdaságilag, életszínvonal meg közbiztonság szempontjából.

Mike at home
nem, nincs alapból gonosz gyerek, ez hazugság, max horrorfilmben

Mike at home
azt kivánom neked, hogy aegy tündér változtasson téged egy évre cigánnyá, aztán majd megtudod mi az hogy elõítélet

Mike at home
de ilyen elõfordul éves sziten 1-2
a tövényeket nem az extremitások alapján kell meghozni

Rockynhooo
30+

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

nem mondom,h a nevelésnek nincs köze hozzá...van (80-90%-ban tuti)
nem vagyok szakértõ a témában...csak a személyes véleményem írom le a témában

lehet,h fiatal vagyok...de elég sok emberrel találkoztam már én is életemben...némi következtetést magam is letudtam vonni a tapasztaltakból...

Mike at home
nem felnõttet, hanem 15 évest, és a kiskölök 10 éves volt, a kerületi a gyivisek meg évekig basztak csinálni bármit is, jó másfél évig, amikor a közfelháborodás akkora lett, meg pár halálosztó úgy gondolta, majd saját kezébe vészi az ügyet a kiskölyköt mimimum megöli, jé egybõl haza tudták vinni

Pluskast
Természetesen! A "fehér ember" sem ártatlan.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

de hogyan fejlõdhet ki megfelelõ értékítélet egy fejletlen lélekben,ha nem tanítják meg a következményekre?

Pluskast
Szerintem azt nem mondta, hogy büntetlenûl kell hagyni. Itt a kérdés az, hogy egy 10, 12 éves gyerek szellemileg van e olyan fejlett, hogy felfogja tette következményeit. Pl ölhet e egy ennyi idõs gyerek elõre megfontolt szándékból?

Darukezelõ
Szép és jó, de te meg azt értsd meg hogy nevelésen alapszanak a dolgok. Ha valaki leszarja a gyerekét, akkor ne csodálkozzunk ha elkallódik. Ha valaki foglalkozik a gyerekével, akkor a gyerek is normális. Ez a két véglet van, eközött vannak a különbözõ dolgok, hogy ki hány éves korára érti meg azt amit, ez nem egy sablon hogy 10 éves korban már ez és ez van. Sok felnõtt tök gyerekesen viselkedik, miért is várjuk el a gyerektõl a komolyságot? A média is nagy hatással van a gyerekre, nem feltétlenül a gyereket kell felelõsségre vonni mindenért. Amíg Gyõzike üvölt fõmûsoridõben, addig ne csodálkozzunk ha rászokik a hülyeségre. Az országban kéne kis rendet rakni magunk körül, felnõtteknek, és akkor talán nem lenne ennyi barom tini.

egyet értek vele
mások az arányok...de azért nem csak a rézbõrû harcosok tehetnek rossz fát a tûzre
bizony köztünk is van jónéhány égetnivaló...

Mike at home
nem vitatkozom dilettánsokkal
olvasgass szakirodalmat, gyermeklélektant, kriminálpszichológiát, nem én találtam ki, felesleges a szót itt szaporítani

13-14 éves kordra messze nem fejlõdik ki a személyiséged, szerencsére
sõt még 16 évesen sem

Pluskast
Ok ez igaz. Viszont az is mutat valamit, hogy a bünözõk nagyobbik része egy bizonyos etnikai csoprtból kerül ki. Ami szerintem a szocializációs problémák miatt van.

bardocz
Jah és ha nem nevelik,akkor nézzük is el neki?
sztem nem lehet MINDENT ráfogni a neveltetésre,meg bõrszínre...korra...nemre
egyszerûbben is lehet nézni a dolgokat...vannak normális meg nem normális emberek
van aki gonosz és kész...más meg nem
(de nyilván sok minden alakítja azt,h milyen emberré válunk...)

Mike at home
látta vki a Knallhart c. filmet?
a srác most bûnözõ vagy áldozat?