A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Még pár évet várni kell, hogy te meg én értelmesen beszélgethessünk.
Ha erre nem költenénk, nem nagyon lehetne társadalomnak nevezni azt, ami van..
Hát nem. Ott megtanulhatja mi a rend. Mi a jó és mi a rossz. Egy esélyt kap. Kiszakad a rossz környezetbõl. Megszakad az az ördögi kör.
egyik sem jó megoldás
a javító viszont megoldás lehetne...megfelelõ körülményekkel...nem ilyenekkel,amilyenek az adottak
Magyarul ha valakit megöl akkor õt is öljük meg??
Milyen igaz,egyetértek!!! :)
\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"
Az ugye eszedbe se jut, hogy az, akit egész életében büntetnek, csak egyre rosszabb lesz ugye? Egyszer összezárnálak egy pitbullal, akit a gazdája hasonló elvek szerint nevelt, és egész életében minden rossz dologért azzonal megverték/rugdalták -.-
Na, én meg azt mondom, hogy ha egy 11 éves gyerek bemegy az iskolába és elveszi a másiktól az mp3 lejátszót, mert olyan meggyõzõen tudja elkérni, az a gyerek menjen 6 hónapra egy elzárt helyre. Nincs kijárás, apuci meg anyuci 1 hónapban 1szer beszélgethet vele.
Létrehoznék egy gyermekbûnözéssel foglalkozó speciális szervezetet (pszcihológusok, pedagógusok, minimálisan rendõri dolog), melynek kiemelt feladata lenne, a társadalomtól eltávolodó, kezelhetetlen gyerekek ill. fiatalkorúak segítése (ez nyugodtan összefonódhat nagyobb állami cégekkel, hogy innen kikerülve könnyebben találjanak az ilyenek munkát, és a nagybetûs életben ne a csalódás és a visszautasítás legyen az elsõ élményük.. Gondolok itt a közterületfentartásra, postára, gészségügyre, stb.)
Mindezek azért nem valósulhatnak meg, mert nincs rá pénz. Sajnos ugyan ebbõl az okból kifolyólag is szabadulnak nagyon sokan idõ elõtt - nincs hely, nincs pénz, stb. Ahhoz, hogy minden jól mûködjön itt, ahhoz nagyon sok idõnek kell eltelnie..
Teljes.Egy 8 éves feltudja fogni tettei következményeit.8 évesen rohadtul tisztábban voltam tetteim következményeivel.Nincs kegyelem,nem szabad hogy az életkor kibúvó legyen.Egy valaminek minden államban alapnak kellene lennie mégpedig a közbiztonságnak.Nem hat meg hogy ha egy kis késelõ bünözõ a lelki és szülõi nevelésre fogja amit tesz.Elegem van abból hogy a bünõzöknek több joga van mint az áldozatnak manapság.Mindenféle kibúvók vannak és ez a gyakorta alkalmazott érv hogy miért ne büntesenek meg egy a többségi társadalomra veszélyes kisebbségi elszált agyú kölyköt.
A börtönök és "javító" intézetek semmit nem oldanak meg azon felül, hogy az onnan kijövõk messze rafináltabban és sokoldalúbban képzettek a bûnelkövetésre. Ráadásul elég sokan vannak köztük, akik számára az ottani körülmények messze jobbak, mint a kintiek.
Trent City: valamikor Ausztrália volt egy ilyen "börtön földrész". Nem tudom, mennyire megoldás a dolog, de engem az elgondolás a Kazohíniabeli behintelepre emlékeztet.
A legnagyobb problémának azt érzem, hogy a családterápiás módszerek és hálózat gyenge. Röhejesnek érzem, ha egy pszichológus elõadja: "ilyen helyzetben nem így kell viselkedni". Ez nem magyarázat és nem kínál megoldást sem.
A bûnözõ réteg nagyja vagy gazdaságilag és társadalmilag ellehetetlenített rétegbõl, vagy az iszonyat módon elkényeztetett, "én vagyok az, aki mindent megtehetek, mert a családomhoz hozzá se mernek szólni" rétegbõl kerülnek ki. Utóbbiak valóban nem kerülnek családterápiára, javító intézetbe, sehova. A legveszélyesebb csoport, hiszen a mostani trend: kövessük a gazdagokat!
Az általam eddig hallott leghatékonyabb büntetés: matematikai sorozat papíron történõ kiszámítása volt a büntetettek feladata. Az õ számításaik révén igazolandó a sorozat helyességét. 90%-kal esett vissza az adott városban a bûnelkövetés. Helybéli nem követett el semmit. Szerintem vannak még megoldandó feladatok. Ha meg nem: az õ kedvükért elõ lehet venni a régieket.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Az "addig rugdosnám a gyereket még lélegzik" elvet pedig megérdemelné miután majdnem megölt egy 10éves osztálytársát aki gyanítom nem cigány.
\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"
14-18éves korig=kiskorúak börtöne
18+=börtön
Legalábbis én így tudom.
akkor maraggyon minden a régiben :D
\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)
14-re szavaztam, mert személyi miatt sztem simán lehetne teljes jogú polgár. Szavazást még nem engednék.
\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)
Én úgy tudom,de mind1.
A lényeg hogy egy 13-14éves gyereket már lehetetlen megnevelni,ott már sem a javító,semmi sem segít!
Egy 6éves gyereket még meg lehet tanítani a jóra,de egy 14-et...lehetetlenség,ha eléri azt a kort,hülyén,akkor hülye is marad...
Nem ismerem a körülményeket, de jobb lenne nekünk, ha ez az arc ülne 20 évet???
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life