A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hajrá papó, adj nekik! 😄
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
A fizikai betegségek nagy része gyógyítható, de a szolidaritás hiánya sokkal nagyobb problémákhoz is vezethet.
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Isten elõtt minden ember egyenlõ. Teljesen mindegy hogy valaki "jó" vagy "rossz" ember volt. Így csak a szóban forgó emberek számában lehet gondolkodni. De a hozzászólásod végében ezt te is leírtad, így itt van egy kis ellentmondás a részedrõl.
"Ahogy más egyéb gondolatmenet is nagyon alap emberi sajátosság, amivel Istent "felruházták".
már alapjában véve, a szemlélet, hogy Isten önkényesen beskatulyázza az embereket Pokolba/Mennyországba, gonosz és jó oldalra. "
Elég sok ember van aki nem hisz a predestinációban (ahogy te írtad a "beskatulyázásban").
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Minek kéne kötelezõvé tenni? Aki azt akarja, hogy a gyereke betéve tudja az összes zsoltárt, az úgyis megtanítja neki otthon / elviszi a templomba / olyan iskolába íratja. Vannak ugye más vallások is, most azoknak a gyerekeknek is tegyük kötelezõvé, akiknek a szülei nem is keresztények?
Ugyan kis szaros koromban leöntött egy pap vízzel a templomban, ettõl baromira nem érzem magam oda tartozónak, nem értek egyet nagyon sok mindennel, amit akkor hallottam, amikor néha napján betévedtem egy-egy "istenházába" (esküvõk, illetve ifjabb rokonaim lelocsolásának alkalmával).
Nem hiszek a gyónásban, nem hiszek az eredendõ bûnben, abban viszont igen, hogy az embernek felelnie kell a bûneiért, és nem miatyánkokkal... A saját lelkiismerettel (már akinek van :C) sokkal nehezebb szembenézni, mint elmesélni, mit vétkeztünk, majd feloldozást nyerni, merthogy valaki már "szenvedett miattunk"...
Ezért szavaztam nemmel.
Bocs a hosszért 😊
Xbox Live gamertag: kilencnad
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Kivéve ha egy gyilkossággal biztosan több ember életét mented meg mint ahányat megölsz."
ha létezik a keresztény Isten, biztosan nem olyan szûk látókörû, hogy a szemében az emberi értéket a szóban forgó emberek száma határozza meg.
ez a fajta többség-kisebbségben való gondolkodás emberi sajátosság.
Ahogy más egyéb gondolatmenet is nagyon alap emberi sajátosság, amivel Istent "felruházták".
már alapjában véve, a szemlélet, hogy Isten önkényesen beskatulyázza az embereket Pokolba/Mennyországba, gonosz és jó oldalra. E két véglet között az emberi tudat (tapasztalás alapján) tesz különbséget.
Ha valaki az emberi tapasztalás által elkülönített szélsõségeken (jó és rossz) nem tud felülkerekedni, az nem isten, mert úgy gondolkodik, mint egy ember. S mint olyan, az ember hibázik, és a gondolkodása nem tökéletes. Így arra a következtetésre juthatunk, hogy istent a legkevésbé sem érdeklik olyan felületes, és buta dolgok, mint a jó ember és a rossz ember, a jutalom és a büntetés. A zsidók sértõdõs, emiatt egyszerûen még inkább emberi istenérõl nem is beszélve.
DFTBA ಠ_ಠ
nekem legalább is semmi kedvem nem lenne más emberek kitalált faszságairól tanulni
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
Afrika? Ázsia?
"Holott az a legellentmondásosabb vallás is egyben. Példának említeném a keresztesháborút"
Igaz, az egy rossz döntés volt. Viszont az új korban tudtommal nem indítottak háborút.
"(Ne õlj = 10 parancsolat = Szent Írás = Biblia.)"
Kivéve ha egy gyilkossággal biztosan több ember életét mented meg mint ahányat megölsz.
Ha a Hittan alatt arra tanítanák a kölyköket hogy hogyan higgyenek valamiben, és hogy az miért fontos akkor azt mondanám hogy menjen. De mivel a Hittan azt mondja miben higgy így már nem tartom jó ötletnek.
A Hittérítõket is mindig sikerül összezavarnom mikor azt mondom hogy "Hiszek, de nem vagyok vallásos." Nem értik hogy miért van különbség a kettõ között.
Akinek nem lenne világos mirõl beszélek, álljon itt egy példa:
Hit: Hiszek benne hogy Õsi szellemek irányítják a nap felkelését. Hiszem hogy az halál után újjászületek egy állat képében... stb.
Vallás: Keresztény, Muzulmán, Protestáns... stb. Az Ateizmus is egy vallás, és nem a vallás hiánya.
Sajnos a Keresztény Katolikus vallás az a Default a világban. Holott az a legellentmondásosabb vallás is egyben. Példának említeném a keresztesháborút (Ne õlj = 10 parancsolat = Szent Írás = Biblia.).
nem vagyok vallásos sem hívõ sem követõ
Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB
Higyj abban amit látsz és akiben megbízól amenyire lehet.
Sajna addig jól fog menni a hitbiznisz míg lesznek lámák akiket lehet befolyásólni 😞
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
-Polgari neveles
en az utobbit valsztottam akik meg az elsot azok is atjottek vegen a polgari nevelesre mert Bibliat kellett felolvasni.
Most meg mar piszkos politikat meg miegymast tanulunk.A tanarno azzal fenyegetozik hogy beir egyest mikozben ezt a tantargyat is ugy osztalyozzak mint a viselkedest.Meg ha nem akarok reszt venni a temaban akkor siman azt mondhatom hogy:TOVABB
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Szerintem ez így korrekt. Szerintetek?
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
Csupán ki hogy fogja fel. Én istennek tekintem azt, aminek korlátlan, és megdönthetetlen befolyása van a természet, és az emberi élet fölött. Úgymond, mint egy szabályszerûség, egy egyetemes törvény - esetleg maga a tiszta energia, amibõl minden atom keletkezett.
Ugyanakkor, ha minket egy távoli faj hozott létre, esetleg kísérletek vagyunk, esetleg programok vagyunk - akkor is azok az isteneink, akik minket létrehoztak.
Ha az atomjaink az õsrobbanáskor keletkeztek, a világegyetem szabályszerûségei a mi istenünk.
Szóval Isten az, ami egy lépcsõvel magasabb szinten áll, mint mi. Elég magasan ahhoz, hogy minket létrehozzon, és arra a szintre emberként már ne legyen rálátásunk.
Egy magasabb érzékelési szintre feljutni lehetetlen, de a saját világunkat megismerhetjük.
Legegyszerûbb szemléltetési példa egy számítógépes program, mesterséges intelligencia egy szimulációban. Egy program csak annyira lehet fejlett, hogy fokozatosan megismerje a szimulációt, az összefüggéseket, a saját világát.
Olyan szintû AI létrehozása lehetetlen, ami a mi alkotói világunkat képes érzékelne, nem csak azt a környezetet, ahová teremtették.
Ebbõl a szempontból vagyunk mi is Istenek, és tudunk mi is teremteni egy újabb lépcsõvel alsóbbrendû létet.
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™