127612
  • tigeroo
    jólvan, igazad van!
    bár egy szóval sem állítottam hogy tanárral semmi értelme, de tanár nem kell a tanuláshoz!

amúgy igen, a "billentyűs előadók" nem az erősségem :P

szóval ezt teis tudod hogy simán lehet, lépésben. mondjuk boci boci tarkával kell kezdeni, nem pedig valamilyen dream theater/children of bodom szinti szólóval :D vagy vangelis
  • z99999
    nana, először is félig meddig én is önerőből csinálom
    másodszor, most úgy húzod elő ezeket az embereket, mintha ők is csak néhány hónap alatt, minden erőfeszítés nélkül csinálták volna azt amit (ráadásul mind gitár, amit mint tudjuk egyik legkönnyebb megtanulni, és én zongorát kértem)
    harmadszor: hamár példálózól, legalább vangelist megemlíthetted volna :P
  • cenobite
    Gitár+szinti. Bár gitár már elég rég volt, mikor még zenekarunk volt, de kis gyakorlás után Satriani elbújhatna. :)
  • tigeroo
    internet nélkül is lehet...
    Audodidakta
    képzeld, ilyen emberek is voltak a történelem során, az internet megszületése előtt. Ismertebb példa: Jimi Hendrix, Kurt Cobain (Nirvana), John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), Slash (Guns n Roses) mindannyian így tanultak meg gitározni...

#41971:
    trombitázni, fuvolázni, szaxofonozni azért nehezebb megtanulni, mert ott el kell sajátítani a fogásokat, például. (csakúgy mint nagybőgő, cselló stb.)
  • Kicsikiraly
    tanár kell. neten nem tanulsz meg játszani rendesen, csak bizonyos számokat. + ahogy mondtad kottaolvasást sem tanulsz, ami meg viszont elengedhetetlen szerintem bármelyik hangszernél.
  • Bruk
    vagy trombitázni, fuvolázni, szaxofonozni stb :)
  • jackcsabi
  • z99999
    nyaham, akkor tanulj már meg internetről zongorázni plz :P
  • bardocz
    Így én is megtanulnék,amit most tudok az gagyi:( Mondjuk így sem tud mindenki.
  • tigeroo
    simán meglehet tanulni.
    -csak ésszel kell (pl. azért jó ha kedvenc számokat tanulsz ,tudod már az ütemét stb...)

-guitar pro nevű program (+hozzá adatbázis: 911tabs.com) meg mutatja hogy mikor hogy kell lefogni a nyakat...énis így tanultam, magam ura vagyok, utánanéztem kis eméletlen (skálák, hangtan, stb.)
    hátránya, hogy nem megy a kottázás.

gitártanárhoz sem érdemes évekig járkálni, amit tud azt át tudja adni annyi idő alatt. egy év után meg már tudja az ember hogy mit merre, tudja magát képezni...az alap dolgokat megtanulod, utána már csak dalokat kell tanulnod...najó meg 1-2 skálát ha összefutsz egy ismeretlennel... az meg megint más hogy valaki évekig jár zeneiskolába, de ott a szolfézs elviszi a "játékidő" felét..
  • DIESEL DOG #41966
    Nem, csak játszottam.

Anno lehettem olyan 8-9 éves amikor zongoráztam... de azóta már kottát sem tudok olvasni. :D

• zöldike manó
    igen billentyűzöm, zongorázom és szeptembertől csembalózni is fogok.
  • Cat 02 #41964
    De nem zenét...
  • Bruk
    Hidd el kell hozzá a tanár..
    Mondjuk ha nagyon tehetséges vagy akkor nem. Megnézném a jutubon hogy tanítanának meg trombitázni mert sztem sehogy. :D
  • Bruk
    "Nem, csak játszottam."
    5 év trombita...lol.
    #41956 háhá :D
  • CopyKing92
    hörögni meg tanulnék: PRedatR
  • tigeroo
    minek hozzá tanár?:P

youtube oktató videó, beszervezed magad 1-2x vmi zenészhez ismerősön keresztül és kész. autodidakta is lehet tanulni, de akkor tudni kell hogy mit is akarsz
  • Kicsikiraly
    többen írták hogy tanulnának csak nincs pénz. én se olyan húdegazdag családból jövök, de amikor mondtam hogy szeretnék dobolni tanulni és heti 2k lenne az óra, az egész család mondta hogy akár így akár úgy de finanszírozzák. ennek van értelme, nem csak elszórnátok a pénzt (persze akkor van értelme ha komolyan veszed és rendesen csinálod)
  • CopyKing92
    fasza :D
  • [HUN]FaTaL
    :DDDD
  • Pepsi Twist
    0:57-nél kezdődik a lényeg

• tigeroo
    az első nagyon jó! mi a pontos címe? ismerem már gyermekkorom óta...az a hegedű...:)

csak a konzervröhögés nem kéne bele, olyan mintha vmi sitcomot néznék :P de jó adja nagyon
  • tigeroo
    beatbox zene
  • Casillas
    amúgy ha már egyszer van zenei téma, belinkelem ezeket, Igudesman & Joo - A Little Nightmare Music, megéri meghallgatni

• birdo #41952
    Nem, csak játszottam....két év...zongora )
  • [HUN]FaTaL
    Se pénzem se affinitásom rá, jól megvagyok így is végülis. Nem lenne rossz, de nincs elég ambícióm se hozzá. :) Így marad a zenehallgatás "0-24" :D
  • tigeroo
    elkezdheted mostis, ha minden percét élveznéd a hangszernek amikor játszasz rajta.
    ha nem élvezed, akkor tényleg kár elkezdeni, és nem kell semmi másra fogni, csak affinitás kell
  • bardocz
    Gyakorolgass,és jólesz:-)
  • Hayni
    ezzel az a baj hogy 2 hetet tanultam netről..és nem tudtam egy számot se megtanulni...2x fél óra haveromnál..aztán itthon magamtól csiszoltam rajta és ment.
    Szal most megy egy szám xD
    Elvis Presley: Love me tender
  • DJKonya
    Nevem ellenére nem játszok semmin.
  • bujcsik555
    Nem, de szeretnék megtanulni.

Gitározni jó lenne megtanulni, csak hát az én botfülemmel ez problémás.
    Még általánosban voltam egyszer különórán, de az oktató azt mondta félóra után, hogy esélytelen.
  • [HUN]FaTaL
    Nem, és nem is fogok játszani semmin sem.

Pedig jó lett volna, de azt kb 8 évesen kellett volna elkezdeni.
  • Motoroj
    Ja igen, Sommernachtskonzertet esetleg látta valaki?
  • Motoroj
    Nem, de szeretnék megtanulni.

Csak sajnos azt még ez előtt 20 évvel el kellett volna kezdeni, ha akarok is valamit.
    Egyébként klasszikus zene rajongó vagyok, szeretem az orgonát, a kürtöt, a helikont, a nagybőgőt - meg a többit is, de ezeken tanulnék meg legszívesebben.
  • BB7
    Igen.. azon is... örülj.. este...
  • CopyKing92
    répán is nem?
  • BB7
    "Igen, más hangszeren"
    Bírok fütyülni...
  • CopyKing92
    na jóó nem :> az APOCALYPTICA jóóó :D
  • CopyKing92
    vonós hangszeren a sznobok játszanak :D
  • jackcsabi