A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0Fritz0
Ez igaz, minap is volt a hírekben a Pápa Vs. Buzik kismilliomodik összecsapása.
Hajrá papó, adj nekik! 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

bulba
Azt kimutatták hogy a hívõk (akik ugye nagy valószínûséggel tanultak hittant)több szolidaritást mutatnak más emberek iránt, mint a nem hívõk.
A fizikai betegségek nagy része gyógyítható, de a szolidaritás hiánya sokkal nagyobb problémákhoz is vezethet.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
"ha létezik a keresztény Isten, biztosan nem olyan szûk látókörû, hogy a szemében az emberi értéket a szóban forgó emberek száma határozza meg."
Isten elõtt minden ember egyenlõ. Teljesen mindegy hogy valaki "jó" vagy "rossz" ember volt. Így csak a szóban forgó emberek számában lehet gondolkodni. De a hozzászólásod végében ezt te is leírtad, így itt van egy kis ellentmondás a részedrõl.

"Ahogy más egyéb gondolatmenet is nagyon alap emberi sajátosság, amivel Istent "felruházták".
már alapjában véve, a szemlélet, hogy Isten önkényesen beskatulyázza az embereket Pokolba/Mennyországba, gonosz és jó oldalra. "
Elég sok ember van aki nem hisz a predestinációban (ahogy te írtad a "beskatulyázásban").

SötétBarom
A vallás szellemi dolog, a testmozgás viszont megóv a gerincferdüléstõl, az elhízástól, a magas vérnyomástól, és még n+1 pozitív hatása van -.- Attól, hogy mozgásra szoktatnak még nem leszel droid, viszont nem tudom találkoztál-e már bigott kereszténnyel.. Elég ijesztõ.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Akkor tudod mit,a hittan is kell.Nehogy már te mond meg másnak mi kell.Ha a vallás magánügy akkor a sport is.Menj katonának ha olyannyira kivánod😄

SötétBarom
Az kell. Katonaság is kéne.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

A testnevelés is legyen választható és ne kötelezõ.

Akik azzal érveltek hogy a vallást ne kényszerítsék rájuk azzal egyetértek,de ilyen alapon azt kérdezem hogy a sportos életmódot milyen alapon kényszerítik a fiatalokra?haggy döntsék már maguk el mi a jó nekik én utáltam egész végig soha többé nem fogok sportolni

és ez így van... mióta én is megtanultam azóta nekem is állandóan szemet szúr😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

aha😄

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

nem <#gonosz1>
NEOreg3
kb😊

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

= szart se <#idiota>

Látom a "Kiben bízol?" szavazás népszerû lesz. Jó ötlet volt?😛

NEOreg3
szal mi? a véleményom pont annyit ér, mint a tiéd😊

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

koryne
Érdekes kérdés...
Minek kéne kötelezõvé tenni? Aki azt akarja, hogy a gyereke betéve tudja az összes zsoltárt, az úgyis megtanítja neki otthon / elviszi a templomba / olyan iskolába íratja. Vannak ugye más vallások is, most azoknak a gyerekeknek is tegyük kötelezõvé, akiknek a szülei nem is keresztények?
Ugyan kis szaros koromban leöntött egy pap vízzel a templomban, ettõl baromira nem érzem magam oda tartozónak, nem értek egyet nagyon sok mindennel, amit akkor hallottam, amikor néha napján betévedtem egy-egy "istenházába" (esküvõk, illetve ifjabb rokonaim lelocsolásának alkalmával).
Nem hiszek a gyónásban, nem hiszek az eredendõ bûnben, abban viszont igen, hogy az embernek felelnie kell a bûneiért, és nem miatyánkokkal... A saját lelkiismerettel (már akinek van :C) sokkal nehezebb szembenézni, mint elmesélni, mit vétkeztünk, majd feloldozást nyerni, merthogy valaki már "szenvedett miattunk"...
Ezért szavaztam nemmel.
Bocs a hosszért 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

pyrohun
neked semmihez semmi kedved, az élethez sem, szal 😊)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

"(Ne õlj = 10 parancsolat = Szent Írás = Biblia.)
Kivéve ha egy gyilkossággal biztosan több ember életét mented meg mint ahányat megölsz."

ha létezik a keresztény Isten, biztosan nem olyan szûk látókörû, hogy a szemében az emberi értéket a szóban forgó emberek száma határozza meg.
ez a fajta többség-kisebbségben való gondolkodás emberi sajátosság.
Ahogy más egyéb gondolatmenet is nagyon alap emberi sajátosság, amivel Istent "felruházták".
már alapjában véve, a szemlélet, hogy Isten önkényesen beskatulyázza az embereket Pokolba/Mennyországba, gonosz és jó oldalra. E két véglet között az emberi tudat (tapasztalás alapján) tesz különbséget.
Ha valaki az emberi tapasztalás által elkülönített szélsõségeken (jó és rossz) nem tud felülkerekedni, az nem isten, mert úgy gondolkodik, mint egy ember. S mint olyan, az ember hibázik, és a gondolkodása nem tökéletes. Így arra a következtetésre juthatunk, hogy istent a legkevésbé sem érdeklik olyan felületes, és buta dolgok, mint a jó ember és a rossz ember, a jutalom és a büntetés. A zsidók sértõdõs, emiatt egyszerûen még inkább emberi istenérõl nem is beszélve.
Kicsikiraly
Ne legyen. a keresztény vallás ráerõltetése az emberekre idióta középkori szokás. se belõlem se a gyerekeimbõl ne csináljanak hívõt, majd azt õk eldöntik ha elég érettek lesznek.

DFTBA &#3232;_&#3232;

NEOreg3
ne legyen

nekem legalább is semmi kedvem nem lenne más emberek kitalált faszságairól tanulni

somdav95
Engem nagy anyám nem hagyott, ezért muszály volt elsõáldozónak lennem. Sajnos az öregek, ilyen vallásos emberek, de én nem vagyok, és nem is fogom erõltetni semmilyen embertársamra, vagy majd a gyerekemre ( messzi jövõ... 😊 )

Benny04

DJKonya
nem vagyok vallásos nem is leszek, kerülöm a templomokat is nagyívbe ha lehet....a többit nem is említem...

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

banok
nem

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

HöfEE
Én a nemre szavaztam. Amúgyis szerintem minden gondolkodó ember hisz valamiben, van világnézete és elképzelése a világ dolgairól, az életrõl stb. A hitre szükség van. Viszont a klasszikus értelemben vett vallásoknak nem látom a 21. Században értelmét, többnyire civilizált országokban élünk, hiszen a vallások eredeti szerepe a kultúrált életforma kialakítása volt és az emberi jogok tiszteletben tartása, de mára erre szerintem már nincs szükség. Viszont mint már említettem szerintem mindenkinek megvan a saját "vallása". A klasszikus értelemben vett vallásokban és azok dogmáiban ma már csak akkor hisz valaki ha nagyon ötletszegény és nem is akar egy kicsit elmélkedni... szerintem. Mindenesetre ha valaki ilyen azt is tiszteletben KELL tartani!

bulba
"Sajnos a Keresztény Katolikus vallás az a Default a világban."
Afrika? Ázsia?

"Holott az a legellentmondásosabb vallás is egyben. Példának említeném a keresztesháborút"
Igaz, az egy rossz döntés volt. Viszont az új korban tudtommal nem indítottak háborút.

"(Ne õlj = 10 parancsolat = Szent Írás = Biblia.)"
Kivéve ha egy gyilkossággal biztosan több ember életét mented meg mint ahányat megölsz.

Magiszter
A Hit és a Vallás két külön kategória és nem összekötendõ / keverendõ. Aki hisz ebben, abban, amabban az Hívõ, de nem egyenlõ a Vallással. Ha amiben hisz irányítja az életét és a körülötte lévõk életét is (esetleg azért mert õ vette rá a környezetét) az már Vallás. A Vallás az egy útmutató, "Hogyan éljünk" útikalauz.
Ha a Hittan alatt arra tanítanák a kölyköket hogy hogyan higgyenek valamiben, és hogy az miért fontos akkor azt mondanám hogy menjen. De mivel a Hittan azt mondja miben higgy így már nem tartom jó ötletnek.
A Hittérítõket is mindig sikerül összezavarnom mikor azt mondom hogy "Hiszek, de nem vagyok vallásos." Nem értik hogy miért van különbség a kettõ között.
Akinek nem lenne világos mirõl beszélek, álljon itt egy példa:
Hit: Hiszek benne hogy Õsi szellemek irányítják a nap felkelését. Hiszem hogy az halál után újjászületek egy állat képében... stb.
Vallás: Keresztény, Muzulmán, Protestáns... stb. Az Ateizmus is egy vallás, és nem a vallás hiánya.

Sajnos a Keresztény Katolikus vallás az a Default a világban. Holott az a legellentmondásosabb vallás is egyben. Példának említeném a keresztesháborút (Ne õlj = 10 parancsolat = Szent Írás = Biblia.).

milk41
Nem. Azért nem lehet kötelezõ a hittan mert ... Például: belõlem vagy a gyerekembõl senki se akarjon hívõt csinálni; ez hittérítés, ehhez nincs joguk; stb.

nem vagyok vallásos sem hívõ sem követõ

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

<#taps><#eplus2>
Higyj abban amit látsz és akiben megbízól amenyire lehet.

Sajna addig jól fog menni a hitbiznisz míg lesznek lámák akiket lehet befolyásólni 😞

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

nandorb
nah en ateista vagyok,csak annyi hozza hogy nalunk kotelezo volt valasztani hogy mit tanulunk:-hitan
-Polgari neveles
en az utobbit valsztottam akik meg az elsot azok is atjottek vegen a polgari nevelesre mert Bibliat kellett felolvasni.
Most meg mar piszkos politikat meg miegymast tanulunk.A tanarno azzal fenyegetozik hogy beir egyest mikozben ezt a tantargyat is ugy osztalyozzak mint a viselkedest.Meg ha nem akarok reszt venni a temaban akkor siman azt mondhatom hogy:TOVABB

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Sztem az a korrekt, hogy 18 évesen dönt az ember h mit is akar, addig meg hagyják békén.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

bulba
Igen. Mégpedig a következõ módon: kell 2 intelligens ember. Egy hívõ és egy nem hívõ. A gyerekek föltesznek nekik a vallás fõbb témáival kapcsolatos kérdéseket (etika, Jézus tettei, Biblia stb stb) és a két intelligens, elég tudással rendelkezõ ember normális hangnemben megvitatja ezeket a kérdéseket.
Szerintem ez így korrekt. Szerintetek?

birdo
Nem.... tulajdonképpen a " családnak kell eldönteni ezt a kérdést.... nem egy kívül állónak....egyenlõre....asszem

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Az összes hittérítõ rohadjon meg ugy ahogy van, olyan faszságokat amiket elmondanak az hihetetlen. isten ugysincs szal bekaphatja a szolgáival együtt<#mf1><#boxer>

😄😄😄

tigeroo
zuhanó repülõgépben nincs ateista.
poppe
akkor te a számtekrõl beszéltél, nem a hittanról 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Egyébként legyen kötelezõ a hittan, amit átnevezhetnének "manipulációtól független gondolkodás" nevû tantárgyra, ahol bölcs, fanatizmustól mentes emberek tanítanák azt, hogyan legyenek saját nézeteink.
amilyen határtalan az ûr, akkora esély van rá, hogy létezik olyan, hogy Isten.
Csupán ki hogy fogja fel. Én istennek tekintem azt, aminek korlátlan, és megdönthetetlen befolyása van a természet, és az emberi élet fölött. Úgymond, mint egy szabályszerûség, egy egyetemes törvény - esetleg maga a tiszta energia, amibõl minden atom keletkezett.
Ugyanakkor, ha minket egy távoli faj hozott létre, esetleg kísérletek vagyunk, esetleg programok vagyunk - akkor is azok az isteneink, akik minket létrehoztak.
Ha az atomjaink az õsrobbanáskor keletkeztek, a világegyetem szabályszerûségei a mi istenünk.
Szóval Isten az, ami egy lépcsõvel magasabb szinten áll, mint mi. Elég magasan ahhoz, hogy minket létrehozzon, és arra a szintre emberként már ne legyen rálátásunk.
Egy magasabb érzékelési szintre feljutni lehetetlen, de a saját világunkat megismerhetjük.
Legegyszerûbb szemléltetési példa egy számítógépes program, mesterséges intelligencia egy szimulációban. Egy program csak annyira lehet fejlett, hogy fokozatosan megismerje a szimulációt, az összefüggéseket, a saját világát.
Olyan szintû AI létrehozása lehetetlen, ami a mi alkotói világunkat képes érzékelne, nem csak azt a környezetet, ahová teremtették.
Ebbõl a szempontból vagyunk mi is Istenek, és tudunk mi is teremteni egy újabb lépcsõvel alsóbbrendû létet.
bardocz
Kb annyira,mint a gép elõtt ülõ zombik,nem kell mindent szó szerint érteni😉
poppe
és a vallásosság meg a zombiság?

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

bardocz
Ezek hogyan függenek össze?Szerintem sehogy.
poppe
mér lenne zombi? mert nem a metált szeretné? vagy mert nem közgazdásznak menne?

MINDENT!😄

sweech
bazmeg, te miden témát össze tudsz kapcsolni a tv-vel? 😄

Igaz.

bardocz
A tv csak egy buta emberbõl tud olyat csinálni,a vallás meg értelmes emberekbõl is.
",meg se próbáljanak a gyerekekbõl gondolkodást nem ismerõ zombikat csinálni." A TV is azt teszi.

bardocz
Ne legyen kötelezõ,meg se próbáljanak a gyerekekbõl gondolkodást nem ismerõ zombikat csinálni.