A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Bár szinte biztos vagyok benne, hogy az a CNC-s cucc nem legális ilyen formában, kérdés, hogy lopásnak számít-e. (pl nekem van jó pár játékom Steamen, de valamelyiket torrentezni kellett ami ott meg van, csak Windowson fut a Steames verzió). Filmet nem tudom, nagyon régóta nem nézek egyet se, utolsó talán a Klondike volt egy negyed éve, de az is inkább sorozat :)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
warezolok majd egy bömöst
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Hülye játékokon nem játszok, így sem legálisan sem illegálisan nem kellenek. Filmek detto. Mondj már egy filmet, amiért az utóbbi idõben megérte volna torrenttel szarakodni? Hobbitot pl. mai napig nem láttam, pedig azt mondják jó. Sorozatok közül is csak a Trónok harca van, ami tetszik, azt meg HBO-n nézem (ha elkapom).
Még kérdés cicamica?
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
(és ezért kérdéses pl. szöveges anyagok torrenten való terjesztése, hiszen te egy helyrõl nem szerzed be a "teljes mûvet", és arról nem tehet senki, hogy neked különféle darabokból összejön a teljes mû)
pl: http://www.oszk.hu/masolatkeszites
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
Igen, titkosak.
Ilyenkor attól is függ, hogy a könyv szerzõje legalább 70 éve meghalt-e. Ha igen, akkor szabadon felhasználhatod a mûvét saját kiadás készítésére, mert a szerzõi jogokkal járó korlátozások megszûntek (tehát Petõfi verseskötetet bárki adhat ki). Addig nem, mert a jogtulajdonos (szerzõ és az örökösei) meghatározhatják, hogy kik, milyen formában afhatják ki a mûveit, és minden kiadásért nekik jogdíj jár (ami megegyezés kérdése).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mivel neked más fogalmad van az illegális dolgokról, játékokat, filmeket, zenéket, sorozatokat ne számíts legálisnak légyszíves :)
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

A heavy cost. I pay it gladly.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Büntetõ Törvénykönyv
XXXVI. FEJEZET
A VAGYON ELLENI BÛNCSELEKMÉNYEK
Lopás
370. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
Mielõtt minden hülyeséget lopásnak titulálunk - ez egy büntetõjogi kategória, pontos meghatározással. A szerzõi jogok megsértése például nem ide tartozik, az illegális szoftvermásolás se. El szabad ám olvasni, nem harap a jogi szöveg, még ha néha nem is könnyen értelmezhetõ.
Ha Youtuberól minden illegális/jogsértõ tartalmat leszednének a 70% odalenne (és az csak audió és videó).
Nem kampó szöveg ez (bár ez a kampó kifejezés se nagyon frappáns), egyszerûen csak bánt, hogy rafkósabb vagyok nálad és nincs fogáspontod rajtam.
Nem mellesleg, amivel érveltem azok jogi szempontok. A jog prioritását (akár a logikával szemben) meg neked nem kell magyarázni. Hovatovább a vesszõparipáid egyike: Izrael nem írta alá a nukleáris f. kor. egyezményt Irán igen. Stb usw etc...
#116964: szerintem a könyv fénymásolás egész jó hasonlat :)
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Igen, szoktam.
Nem, tõlem nincs mit.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
a kurvából egy példány van, így ha kipróbálod, az õ idejét rabolod, amiben potenciálisan pénzt is kereshetne.
ha azzal a helyzettel hasonlítottad volna össze, hogy lopsz DNS-t a kurvától és leklónozod õt magadnak, hogy egész nap ingyen dughasd a kurva klónját, az már korrekt lenne, viszont ebbõl látszik, hogy valódi hasonlat a hétköznapi életbõl véve nincs a torrentezésre, így eléggé egyedi és önkényes elbírálás alá esik. a jelenlegi helyzet (illegális, de aktívan mégsem üldözik) a létezõ legjobb megoldás. Illegális kell, hogy legyen, különben túl kicsi lenne az ösztönzõ erõ a szoftver megvételére, és az iparág meghalna. de nem szabad, hogy üldözzék, mert nem a hagyományos értelemben vett bûncselekmény, ami esetében egzakt bizonyítható, hogy anyagi kárt okoztál (nem bizonyítható objektíven, hogy ha nem töltöd le, megvetted volna).
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A kommentem arra vonatkozott, hogy miért drága itthon sokminden. Ezért...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Saját célra biztonsági másolatot létrehozni elvileg lehet, de egy egyre inkább digitális terjesztésre építõ piacon ez egyre kevésbé értelmezhetõ.
Szoftvert te csak kiadótól, vagy viszonteladói joggal rendelkezõ forrásból szerezhetsz be, és általában nem értékesítheted tovább azt, amit magáncélra megvettél (vannak kivételek, pl. konzolokon a használtjáték-piac létezõ dolog).
amúgy úgytudom a másolás nem bûn max a terjesztése.
15k-ért meg milyen játékot veszel? Zsír új húzóneveket lehet 8-10k-ért venni Steamen a szar HUF ármolyam mellett. A válság elõtti HUF árfolyammal az új játékok ma 6-8k HUF-ba kerülnének.
Az WG Red Dragon és Rome TW II-õt kb. ennyiért vettem.
Igazság szerint a játékkészítõk/kiadók szúrták el ott, hogy minõségen aluli szarokat kezdtek el kiadni, és manapság már a játék neve vagy a készítõ csapat se jelent semmit sem. (Szó szerint megerõszakolják a régi nagy neveket, így szerintem nem csoda, hogy az ember nem akar zsákbamacskát venni 15000-ért.)

Azt te nem tudhatod, hogy valami jogtiszta-e. (jóhiszemûség elve fennáll, torrenttel nem csak illegál dolgot lehet letölteni. Max akkor tudhatod kétséget kizáróan, hogy valami illegális, ha már teljesen lejött.