A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
\"Heroes never die. They just reload.\"
Hááát, azért ez merész kijelentés. Megy a NatGeo-n egy sorozat a küzdõsportokról meg harcmûvészetekrõl, ebben volt egy izraeli Spec Ops-os (kb izraeli SWAT, nemtom fejbõl mi a neve) katona, aki az egyik legprofibb Krav-Magás napjainkban. Nem túlzok amikor azt mondom hogy apár másodperc alatt képes kinyírni egy embert akár többféle képpen is. Lehet hogy iszonyat szívósok a ketrecharcosok, de ha egy olyan emberrel kerülnének szembe aki tinédzser kora óta azt gyakorolja minden nap, hogy hogyan öljön pár mp alatt(mert ez a munkája!)... hát nem tudom ki jönne ki gyõztesen.
Én ha valakivel verekedek akkor az nem csak 1 pofon. az nem bunyó.
de pl multkor egyik gyerek szívózott suliba, jött a chck off bitch reakció csatt hereverés>fetrengés😄
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
de jó is volt😄
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Nagyon belegabalyodtatok ebbe a vékony/kigyúrt, harcmûvész/boxoló vitába. Nincsenek éles határok, kellõ felkészültség mellett mindkét típus veszélyes lehet. Lenézni egyiket vagy másikat nagy felelõtlenség. Bárki részérõl. És aki magas fokon elsajátít egy önvédelmi/támadó módszert, az tudja igazán jól elkerülni a harcot.
#21541 videó: Szép volt, így kell ezt. A tahó paraszt nagy sallert adott a lánynak, valószínûleg én sem kérdeztem volna õket hogyan telt a napjuk.
<#eljen>#eljen>
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
én túl nagy vagyok ehhez... én is tudok verekedni és tudok kis mini terminátorként mûködni de ezek a gyors küzdõsportok nekem nem jönnek be 😊 afféle Bud Spencer effekt van nálam 😄 mondjuk tudok gyors is lenni de 1 140 magas kis japán rizs-t sosem tudnék lenyomni sebességbe...
😄
"Magam miatt" sosem verekszem, engem annyira nem húznak föl, mert ezt megtanultam. Max önvédelem, illetve segítség esetén harcolok.
Azt nem bírom, h sokszor nem pusztakezes harc van, elõkerülnek egyéb dolgok. Plusz ami még sztem rossz, h ha tudsz harcolni azt fegyverhasználtaként számítják. Önvédelem viszont nem mindig jó, mert vannak strapa emberek (vgyis oanok, akik bekattannak) és jönnek amíg tudnak. Szval pl ha elõkapnak egy kést, akk lehet "rákapcsolni" és szétszedni. Viszont ha vki lökdös, meg hadonászik, akk csak letenni lehet, és ott kell hagyni... Aztán megint felkell, és felb*ssza az agyad, akk is csak összekötni lehet, és lefogni (ienkor lehet vele beszélni).
Am elsõ dolog amit tehetsz ha belédkötnek, az az, h arréb mész, v futsz. Kerülni kell! Meg sztem aki megtanult/akit megtanítottak harcolni, az nem verekszik, és nem bánt, nem mondják annyit, de ezt megtanulod. Én csináltam pár évig küzdõsportot, és jártas vok ez által önvédelemben, plusz "önszorgalomból" jártas vok egy harcmûvészetben is.
Még a Nagyember vs. Kisprofi-hoz. Átlagba szerintem igaz, h a Kisprofi jobb. De ien alkalom NINCS (ez is csak egy vélemény). Ha elém jönne egy akkora ember, akire már azt mondom, h megfeküdnék, ha meglegyint, akk nem hagyom h megüssön. Itt nem a boxolós "kitérek elõle"-re gondolok, hanem (atletizáltam is) elfutok, ugrok, ami kell, nem hiszem, h utolér(ne).
DFTBA ಠ_ಠ
de azon felesleges vitatkozni, hogy nagyobb részüknek célja, hogy megtanítsa az embert hatékonyan küzdeni. kisebb-nagyobb sikerrel. vannak ebbõl a szempontból hatékonyabb, és kevésbé hatékonyabb stílusok, de végsõ soron leginkább az egyén fejében dõl el a dolog, nem a stílus milyenségében. Az, hogy vannak különbségek, nem megy a hatékonyság rovására, mivel egyetlen problémát számtalan oldalról megközelíthetsz. A pálcikával evõs példa teljesen jól szemlélteti azt, hogy ugyan fennállnak különbségek, de a sajátját mindenki mûvelheti mesteri szinten - egy japán tud olyan gyorsan enni pálcikával, mint te villával. Attól még fennáll, hogy: az evésnek mindig ugyanaz marad a célja, ahogy a te kezeidnek és lábaidnak is egy küzdelemben. Az evési etikettben képzetlen ember minden korban ugyanolyan módon tömte tele a száját: úgy, ahogy érte.
A harcban képzetlen ember minden korban ugyanolyan módon küzd: ott hadonászik, kalapál, ráfog, ellök, ahol ér.
az utca, az élet mindenkit ugyanazon ütés/rúgástípusokra tanít meg. 1000 évvel ezelõtt egy harcmûvészetet nem tanult ember ugyanúgy idegbõl, és ugyanazokkal az alap, jól elterjedt technikákkal támadt rád, mint most. Ezért az átlag emberrel szemben egy 1000 évvel ezelõtt kialakult stílus, ami erre fókuszált, a mai napig lehet hatékony.
Mellesleg azt a harcmûvészetet amit én tanulok, bõ 300 évvel ezelõtt fejlesztették ki mindössze, célja eredendõen az volt, hogy rövid idõn belül hatékonyan tanítson meg küzdeni.
Azóta az idõ folyamán kibõvült, csiszolódott, és mostanság is vannak benne változások, idomul a korhoz.
Egy barátom 15 éve ûz japán szamuráj harcmûvészetet, a hasonlat tõle származik, és szerintem rendkívül találó is. Sokszor voltam már a bemutatóikon is, nekem leginkább a tánchoz hasonlít. Persze vannak különbségek, olyan mozdulatokat sajátítottak el, amivel akár eltörhetnének emberi koponyákat, sokkoló, ritmuszavarokat okozó testütések képesek leadni, stb.
Az önvédelmi... technikák egy teljesen külön ágat alkotnak. Egyetlen szempontjuk a jelen korban való minél nagyobb hatékonyság. Ha ehhez fel lehet hazsnálni valamilyen régebbi korból származó technikát, ami a hagyományõrzés miatt nem merült feledésbe, akkor felhasználják, ennyi. Az viszont nem igaz, hogy ezekbõl erednek, az egyik legnépszerûbbet pont a budapesti zsidó gettóban találták ki...
A harcmûvészet egyfajta hagyoményõrzés, nem szolgál praktikus célokat az egészségmegõrzésen kívül. Az más kérdés, hogy közülük sok valaha bevett harcmodor, vagy önvédelmi technika volt, de ez se mindegyikre igaz. És ha az is volt, attól a kortól már annyira elütnek a jelen követleményei, hogy mára közel hasznavehetetlenné váltak eredeti funkciójukban.
Tehát egy része igaz annak amit mondasz,mert nem egy olyan videót láttam már,ahol a semmitõl esnek össze,vagy indul l a fejük a a föld irányába,de ott nem is láttam még törött orrot,6 centis szakadást szemöldökön,meg szép felpuffadt fejeket.Ellenben extremen elég szépen gyilklják egymást,és technikásan.
Mondjuk ott van egy gladiator challenge nevû mûsor is,na arra teljes mértékben ráillik az amit leírtál.Pár bohóc csapkod általában,semmi technika,parasztlengõ powaa.
ha lenne pár éves tapasztalatod, elmélyülnél egy igazán összetett harcmûvészetben, megértenéd, hogy miért. sokkal többet kapsz, mint egy koreográfia, arról nem is beszélve, hogy egyes harcmûvészetek küzdelemben a nyers hatékonyságra törekednek, ergo nem feltétlen látványosak. Ezektõl sokkal többet kapsz, mint harci tudást. megtanítanak gondolkodni.
Mellesleg azok a technikák, amiket különleges erõk, rendõrök használnak, szerinted honnan származnak? 😊
különbözõ harcmûvészetek válogatott módszereit oktatják, kiragadva belõlük azokat a dolgokat, amiket legjobban alkalmazhatónak tartanak.
A ketrecharc egy szórakoztatóipari termék, TV mûsornka való, amin egyes emberek képesek szórakozni, nem avgyunk egyformák. Tulajdonképpen közelebb áll a pankrációhoz, mint a fenti kettõhöz.
Vannak még az önvédelmi/rendõri/katonai technikák, ezek egyikhez sem hasonlítanak, olyan eljárásokat tanítanak, amivel szorult helyzetben meg lehet úszni, vagy másokat lehet könnyen szorult helyzetbe hizni, megbénítani, megölni.
Nyilván bármelyik mûvelése elõnyt ad egy nem sportoló átlagemberhez képest, ha fizikai tettlegességbe torkollik egy konfliktus. De attól még más a funkciójuk, más embereket vonzanak, másra tanítják meg a testet.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Látom megint itt az sg-n az összes gyúrós-kondis majom. Valaki írta, hogy semmit nem érnek egy képzetteb 60 kilós ember ellen. Ez teljesen így van, sõt tapasztalatból tudom, hogy még akkor is hátrány a nagy súlyokkal való izom-, ízület-, és ínrongálás, ha emellett valamilyen küzdõsportot is folytat az illetõ. Általában ezek az emberek szépen felhalmoznak magukon egy 10-20 kiló zsírt a "testépítõ táplálkozás" miatt, lusták a futáshoz, úszáshoz, lassúak az izmaik, lomha a lábmunkájuk, rugalmatlanok, és kifulladnak 2 perc alatt. Nálunk egy srác van, aki súlyzózik, és emellett jó teljesítményt mutat a kick-box-ban is, de tudom róla, hogy rengeteget úszik, fut,kerékpározik, és mindenkinél többet nyújt, hogy konpenzálja a merevedési gondjait.
nyugtató az aurám 😄
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
amúgy a tájbox a legjobb Roma vs. Magyar😄
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"