127612
-
Az szép :D -
Lesz egy...
Semmit.
Kurva anyád! -
De főzni már természetlellenes fújj!
Mikor esik bele az őzike egy forrásponton fortyogó termálforrásba!!4
-
clio1616v #119233 a hűtött állati hús kompromisszumképes, mert a hűtés egyben azt is jelenti, hogy lelassítod kémiai folyamatokat -
Akkor a húspultból se kérjen húst, az már több órás/napos, korántsem friss.
Vágjon disznót ott helyben, vagy marcangolja le az élő állatról, az friss lesz.. -
-Helló cigi van?
van.
-Akkor kérek..
milyet?
-Dobozosat.
márka?
-Pallbroloshophi
személyit kérhetek?
-Igen kérhetsz
akkor kérném
-Tessék itt van.
még nem múltál el 18
-Akkor jó csókolom
-
Szigorúan nyelvtani értelemben amúgy kizárólag a kérek, kérek szépen verzióknak van értelme. A többire lehet ostobán válaszolni.. Pl.:
-Hello kérhetek egy sört?
-Igen /bámul
-Akkor kérek.
-Parancsolj.
..stb. -
Kérnék szépen egy... / Kérhetnék egy... / ... szeretnék kérni.
Köszönöm.
Általában ezeket használom. Amíg nem bunkók nem vagyok az, sajnos ha azok akkor én is. -
Blum #119228 Kerek/kernek szepen egy...
Koszonom,koszonom szepen,koszi
Nem.
Ha rossz a kiszolgalas (pl. bunkok) akkor nem sullyedek le arra a szintre hanem inkabb nem megyek oda tobbet. -
Kérek szépen,vagy tudnál-e adni,ezt meg azt,ezeket szoktam használni.
Nem szoktam bunkó lenne,aki egyszer bunkó volt velem azzal az is leszek végig.
-
Kérek és köszönöm, nem szoktam eltérni ettől.
Kérek szépen és köszönöm szépen általában családon belül fordul elő, esetleg max. barátokkal. -
clio1616v #119225 :D -
Fbn Lx #119224 bazmeg neee beleestem -
Fbn Lx #119223 ez a komment = gecinagy argumentum ad naturam illetve téves hasonlatok, pl erjesztő baktériumok egy kalap alá vétele a patogén baktériumokkal
te tényleg mérnök vagy? -
clio1616v #119222 Hogyan kérek? - Adj már egy kg paradicsomot, hogy ne kelljen kérnem!
Ha odaadja? - Hagyd csak az aprót. vagy - 500ból légyszi.
Nem térrek el a szokásaimtól, mindig változik a stílusom. -
clio1616v #119221 sem tejet sem kenyeret sem szalámit nem eszek egy ideje, hasonló megfontolásból, a bomlásnak indult élelmiszerek lehetnek finomak és vagy táplálóak, de semmiképpen nem természetes élelmiszerek, ahogy a tartósított ételek sem azok
elég nehéz úgy téplálkozni, hogy ezeket elkerüljük, én mindenesetre törekszek rá a komfortzónámon belül -
Kérek szépen egy..
Köszönöm szépen..
Leszarom. :D
/vendéglátós -
Fbn Lx #119219 egy lófaszt kérnék
csak én mondom feltételesen? biztos önbizalomhiányos vagyok -
Szeretnék egy ...-t. Köszönöm.
Néha eltérek, de igyekszem nem bunkó lenni akkor sem, ha a kiszolgáló az. -
karajjj #119217 a "lesz egy..." rendelést nagyon utálják a vendéglátósok, és tény, hogy elég hülye megfogalmazás -
Én mindig kínosan, a végletekig menően udvarias vagyok velük, akkor is ha ők mogorvák és taplók. Az ÚR a pokolban is úr. Sőt jelzem, ha finom volt az étel, ital, vagy elégedett vagyok valamivel. Ha kell még kedveskedek, vagy viccelődök is velük, játszom a hülyét, hogy azt higgyék kihasználhatják... -
kérek egy...köszönöm szépen.
ettől el is térhetek, attól függően, hogy milyen a kiszolgálás:rövid véleményt is hozzá szoktam fűzni olykor. -
szépen kérem és köszönöm -
Ha elmegyunk pialni,valamely reszen az estenek elokerul a palinka is.Ugyhogy mondjuk 'alkalmankent',foleg 'hazi',es legyen mondjuk 'meggy'. -
Hát, a házigazdáknak - főleg a foci részlegben - lesz dolguk :) Ezért nem teljesen publikus még az új felület, hogy az ilyenekre fel lehessen készülni.
Úgyis lesz gond a teljes átálláskor, de minél kevesebb, annál kevesebb ősz hajszál várható :) -
Ok. -
A Juve topik pl. be sem jön amúgy. Pontosabban csak a fejléc. -
Azokat egyszer végigklikkeled és helyrejönnek (viszont a két párhuzamos felület miatt még lehetnek elcsúszások, máshogy tárol dolgokat). -
Köszi. Amúgy nem rossz az új dizájn, de még úgy látom, nem ok a rendszerrel minden. Pl. kiírja, h 500 olvasatlan hozzászólás ebben a topikban stb. -
ha az sg.hu/forum.php -t töltöd be, az a régi felület (pl. a főoldalról oda vezet a fórum gomb)
ha az sg.hu/forum -ot (php nélkül) az pedig az új -
Na, most meg megint a régi lett... Ez hogy van? :D -
Júj, de fura ez az új felület... Bár kétségtelen, h modernebb. -
A rendes pálinka olyan, hogy előtte is hányni kell. -
Tetszés szerinti táplálékkal kapcsolatban meg lehet találni azt a csoportot, akik szerint az egészségtelen / nem illik a diétájukba :)
(amúgy a laktózérzékenység "kitenyésztése" az emberből tényleg egy érdekes sztori...) -
egyesek szerint tejet sem egészséges inni
-
A sajtokat, a tejfölt, a túrót és az egyéb, valójában "romlott" tejterméket hova pozicionálod? (a nemespenésszel érlelt sajtokat belevéve)
A kovász, amit a kenyér készítéséhez használnak szintén élesztőgombák és savtermelő baktériumok elegye, az is "romlott" lisztet állít elő, amit utána megsütsz (vagy megromlasztod benne az uborkát, koviubi célból).
A húsokat (sonka, szalámi, stb.) szintén szokták érlelni, akár szabad levegőn kifüggesztve is, a te meghatározásod alapján az se friss, a téliszalámit konkrétan penész borítja.
Nem olyan egyszerű ám meghatározni, hogy mit nevezünk frissnek és/vagy jónak, és mit romlottnak. Első indikációként ott van az, hogy mit érez büdösnek, rossznak a szervezet (a kellemetlen ízérzet kapcsolódik a problémás ételekhez), de egyrészt az sem teljesen megbízható, másrészt a kultúra rengeteget alakított ezen. -
Akkor ne együnk tejtermékeket sem?
Ne készítsünk tejfölt, camembert sajtot.
A márványsajtról nem is beszélve. -
clio1616v #119199 az alkohol nem természetes élelmiszer, a gyümölcshús magról való lebomlásakor baktériumok által = erjedéskor keletkezik, ezáltal energiát nyernek a rothasztó baktériumok azáltal, hogy a szénhidrogéneket alkohollá alakítják
ahogy nem állsz neki elfogyasztani egy útszélén elhullott állatot, illetve annak a tetemnek a levét nem gyűjtöd össze, szűröd le és nem iszod meg, úgy a gyümölcsöknél sem egy természetes dolog ezt meginni
mára ebből már borkultúrát és pálinkafőző mestereket csiszolt a tapasztalat, de a végeredmény ugyan az marad
az élet tudománya azt mondja, hogy ne fogyassz olyan gyümölcsöt illetve élelmiszert, ami nem friss, tehát rothadó gyümölcsöt illetve újramelegített ételt -
Sajnos én rendszerint az ilyen gyomormaró izéktől összehányom magam. :( Nem egyszerre, de elég óránként h "na igyunk még egy felest", és a 3-4. nél úgy hirtelen a gyomrom jelez, h ez nem kóser... -
Ez mind a pálinkakészítőn múlik, ittam már olyan pálinkát (eper) ami nagyon nagyon jól el volt készítve, nagyon finom illata és íze volt, bármikor megmondtad miből készült, pedig erős volt, de finom.
Meg van a "nagyapámpálinkája", igyad fiam, nagyon jó, kimarja a belem, de szó szerint megiszom és fáj tőle pár másodpercig a gyomrom, ég, mert annyira kibaszott erős, na ezeket vagy hatás miatt iszom (nagyon nagyon ritkán) vagy alkalom miatt, koccintani, nem illik visszautasítani.