A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért a bélmûködés motívumát ebbe a kommentbe is becsempészted kreatívan
immovable
winfos
kvótát kell magadnak szabni, hogy mondjuk hány embert ölsz meg egy hónapban maximum.
mittudomén. asszem valami android. van más android is vagy csak gúgöl van?
Fresh Duke
Épp ezért... fájdalmat a világnak!

A heavy cost. I pay it gladly.

pxxl
Háború nélkül nincs béke 😊

All hail the double x!

Sir Quno Jedi
Mindannyiunkban van bõnyállal erõszak, bármennyire is elkényelmesedtünk és próbáljuk elnyomni magunkban. Ott van az, mivel emberek vagyunk, ez a részünk. Nem megtagadni kell, hanem irányítani, medret szabni neki, kezelni, törõdni vele progresszíven, életünk szerves részeként kezelni. Jó az, ez a túlélésünk egyik záloga.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fresh Duke
És akkor az erõszakos emberek atombombával próbálják meg kiirtani egymást. Majd válaszul õk is atomot kapnak. A világ megismeri az igazi fájdalmat. És a fájdalomtól való félelem hatására békét kötnek, és kirekesztés nélkül élnek. De idõvel a fájdalom és a félelem a múlté lesz, és újabb háborúkat indítanak. És a fájdalom köre ezzel bezárul.

pxxl
...és azokat az embereket, akik erõszakkal szigeteltek el erõszakos embereket, egy másik banda megint erõszakkal szigeteli majd el õket, és így tovább.

All hail the double x!

Molnibalage
Ekkora baromásot lájkolni... Az igen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

lájk
clio1616v
erõszakos embereket erõszakos emberekkel szigetelek el, vannak motiválható(buta, befolyásolható) erõszakos emberek akik erre alkalmasak, õket hívják rendõröknek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

benőmenő
Hát...ha már szavazós topic kérdésekkel, meg minden. <#miaz>
Ezek szerint túl naiv vagyok.
Molnibalage
És erõszakos embereket hogyan szigetelsz el...? Bingo, erõszakkal, mert önszántukból nem megy. Ez a farkába harapó kígyó esete némi rózsaszín ködös álmodozással nyakonöntve...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

clio1616v
téged tényleg érdekel az, hogy mi a kérdés?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

benőmenő
Nem ez a kérdés szvsz.
Szinte minden résztvevõnél lehetne találni háborús bûnöket. Elég randa minden háború, a II. vh. pedig különösen az volt.
Az egy dolog, hogy a gyõztes felek döntöttek a háború után, hogy kiket ítéltek/nem ítéltek el értük.
clio1616v
egy gondolattal összefoglalva:

csak azt tedd meg másokkal, amit szeretnéd, hogy veled is megtegyenek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nem szeretem az ilyen fizikailag történõ megsemmisítéseket

azzal tudok egyetérteni, hogyha valaki szereti a háborúsdit, akkor az csak olyanokat öljön meg aki szintén szereti...

keressenek egy olyan helyet, ahol másokat ezzel nem zavarnak ott aztán úgy ölik halomra egymást, ahogy akarják

így vagyok bármilyen más bûnnel is lopás rablás erõszak - ne a normálisan gondolkodó emberekkel szemben kövessék el, hanem azokkal akik hasonlóan rablók, tolvajok és erõszakolók

továbbra is azt mondom, amit már itt egyszer leírtam - ezeket az embereket el kell szigetelni és ott egymáson halomra elkövethetik a bûnöket

Lacee86
Eltelt közel 70 év...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Az origón olvastam. Még le sem tagadhatja, mert az idióta bepoloskáztatta saját magát.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

SzirmosSzisza
Annyira talán nem vészes 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Nem vagyok otthon annyira a témában, de mindenféle háborút ellenzek és elítélek; egy ilyen szintû katasztrófát, aminek még évtizedek múlva is hatása van, meg fõleg.

Molnibalage
Õ biztosan nem. Anno Koreában is a kicsit hülye McArhtur erõsködött, hogy vessék már be. Két perc alatt zavarták el a francba a politikusok, akiknek kivételesen (?) kicsit jobb realitás érzékük volt.

Vietnámban még célpont sem lett volna neki Hanoit leszámítva. Egy ideig még azt sem akarták bombázni - lásd a totálisan balfasz RoE és célpontlistát - mert "jajistenem, oroszok halhatnak meg". Gondolod, hogy akkor atomfegyvert akartak bevetni, aminél biztosan meghalnak oroszok...? Hol találtad ezt a sületlenséget...?

Fresh Duke
Én nem álltam volna meg egynél; le kellett volna dobni legalább még egyet, mondjuk Nagasakira. Oh, várjunk...

Szerintem is lényeges szempont volt kipróbálni élesben. Egy nevadai robbantás nem produkál olyan visszhangokat, például a világ közvéleményére gyakorolt pszichikai hatást, amik meghatározóak lettek az atomfegyverekkel kapcsolatban. Ha nem készült volna el a világháború végére, és nem tudják ott kipróbálni, akkor bevetették volna Vietnamban.

Ha ez ennyire egyértelmû, hogyhogy nem dobtak le egyet Vietnámra? Nixon mondjuk gondolkodott rajta.

vizes
Igen, 1990-ben még javában mûködött a Bakony Harcihelikopter Ezred.
Repülés kiértékelõ voltam, a helikopterek fekete dobozainak (SzARPP) filmjeit hívtuk elõ és értékeltük, ha valami gond volt adtuk tovább az okosabbaknak. A gyakorlatokon ellõtt fotogéppuska találatokat is mi láttuk meg elõször.
Érdekes munka volt.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Motoroj
Persze hogy az volt, mint ahogy minden ilyesmi.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

a három említett esemény közül talán ez volt a legkevésbé háborús bûnnek nevezhetõ, a másik kettõt inkább tartom annak
ezt is persze, civilek mészárlása mindig bûn, az már más kérdés, hogy egy potenciálisan nagyobb tragédia megelõzését szolgáló bûn volt.
MR ME
kurva régen volt, kurvára nem érdekel

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Molnibalage
Ilyen a stílusom, meg sajnos már fórumokon pár idióta elérte az, hogy bizonyos témák kapcsán az ilyen rózsaszín ködös hülyeségek miatt hamar lerepül a gépszíj nálam.

Szentkirályon milyen beosztásban voltál? Akkoriban bõven voltak ott még asszem helikopteresek. A felszámolás elõtti utolsórepnapon voltam ott.

vizes
Ja, és mint ahogyan kezdtem is: az akkor ellenzõk véleményérõl beszéltem.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

vizes
Ej, de nekem ugrottál. :-P
Egyet kell értenem abban, hogy kétbites a szavazás, így hozzá kellett volna tennem, hogy nem tudom eldönteni.
Igen, hatvan év távlatából nehéz lenne egy ilyen kérdésre ennyire egyszerûen válaszolni.
( katona azért voltam, már ha azt annak lehet nevezni, egy évet én még lehúztam a Magyar Honvédségnél Szentkirályszabadján)

Molnibalage
Totálisan rózsaszín ködös elképzelés, naív tudósok vetették fel ezt.

Addigra több olyan japán nagyváros volt, amit felperzseltek és eszük ágában sem volt megadni magukat. Azokhoz több száz bombázó kellett. Aztán jött egy, ami egy bombával kicsinált egy várost. No, ez azért kijóznaítóbb, mert ráadásul nem gyújtóbomba volt. Azokkal a japán fegyveres erõket nem állítod meg, de egy hadseregere ledobott atomfegyverrel sem tudtak volna mit kezdeni.

Az éleseben kipróbáls duma ott hasal el, hogy robbantottak a sivatagban is. Nagyon hülyének kell lenni, hogy az ott mért adatokból ne az jöjjön ki, hogy mit fog eltörölni úgy nagyjából.

Az USA elnökének nem azon kellett lamentálnia, hogy hány japán életet kímél meg, hanem hogy hány amerikait. Az elõdje biztosított egy olyan proramot ami egy eszkök volt. Most õszintén, ki az aki nem vetette volna be...?

60 év távlatából könnyû úgy ugrálni, hogy háború közelébe sem voltál és sanszosan katona sem. Akkor már 20 éven belül egy második olyan háború volt, ahol könyékig gázoltak a vérben. Egy ilyen demonstrációnak semmi értelme nem lett volna, ezen felül milyen kisebb szigetre dobtad volna és hova? Ha elõre értesítik a japánokat, azért egy gépet még simán le tudtak volna lõni. Azért küldték nem egy nagy kötelékben elrejteve a gépet, mert 1-2 gépet csak idõjárási felderítõnek véltek és nem foglalkoztak vele.

Az kellene megérteni, hogy akkor olyan emberek is döntöttek, akik bizony harcoltak már háborúban és látták a II.vh-s pusztítást is. Ezek után épeszû ember nem mondta azt, hogy "ne próbáljuk meg". Már csak azért is, mert amire elbasztak 1939-es árfolyamon olyna 2,5 millárd dollárt nem lehetett megtenni, hogy nem vetik be amerikai életek megmentése érdekében.

Egyesek képtelenek belátni az érdekek és értékek és lehetõségek háromszögét. A dolog legnagyobb iróniája, hogy sokkal több japán életet mentett meg, mint jenkit. Három opció volt ugyanis.

1. Partaszállnak. Japán, mint ország lényegében megsemmisül a nemzet harakirijében és tizmmiliók halnak meg japán és milliós nagyságrendû jenki.

2. Nem szállnak parta, de blokád alá veszik Japánt és lényegében hagyják õket éhenhalni, betegségekben elpatkolni és ahol hideg van, ott megfagyni. Ez kevés jenki áldozattal áldozattal jár, de sokáig tart és itt is millók haltak volna éhen.

3. Bevetik a bombákat és remélik a legjobbakat, hogy ez azért már éhez téríti ezeket az öngyilkos szellemû idiótákat.

A 3. változat végülis bejött, de egyes nézetek szerint a szovjet támadás is kellett. A japán szárazföldi hadsereg érintetlen volt, csak az anyaországtól sokan távol voltak, de hazavinni már nem tudták õket. A szovjetek meg olyan sebességgel gázolták le õket, hogy nyilvánvaló volt, hogy mennyi esélyük lett volna. Kb. semmi. A japán szárazföldi erõk a lengyelek 1939-es szintjén, ha voltak. Nem csoda, hogy a németeken edzõdött és háborús evolúción átesõ nehézfegyverzettel tápolt embertömeg úgy nyomta el õket, mint a rajzszöget.

A legtöbb embernek egyszerûem fogalma sincs sem a HT-rõl, sem a történelemrõl sem a világpolitikából és csaj egy oldalról látja az esetet, nem képes azt átérezni, hogy a döntéshozól felelõssége mi volt és mikor voltak a valódi opciók fõleg úgy, hogy még háborúcskákat is - mert a II. Vh óta kb. nem volt komoly háború, minden kis helyi háború csak csetepaté volt a II. világégéshez képest - is legfeljebb TV-n és a neten látnak képen és videón... Így könnyû ilyen lózung dumákat nyomatni, hogy "csak ki kellett próbálni", meg "volt más lehetõség is".

vizes
Azért már akkor is voltak ellenzõi, akik felvetették, hogy egy Japánhoz közel álló kisebb szigeten kellene ledobni egy erõdemonstráció részeként.
Ha következményeket már a Japán hadvezetés is láthatta volna, biztosan nem vállalják ezt a hatalmas áldozatot.
De ki kellett próbálni az új fegyver erejét "élesben" is.

Molnibalage
Túl kétbites a szavazás. A véleményem az, hogy akkor már könyékig ért a vér. A bombázás sanszosan megelõzte azt, hogy parta kelljen szállni. Ezzel több százezer amerikai és több tízmilló japán életet mentettek meg, mert a "kedves" japán hadvezetés egy nemzet harakirijeként képzelte el a védelmet...

Fresh Duke
Bump, mert látom keveseknek tûnt fel.

chhaya
Mindent megértek, az extrém példákat meg különösen imádom.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

miért lenne szomorú?
videobaby
értelmezd azt, amire eleve felhoztad az abortuszt.

Fresh Duke
Hol volt kérdés, hogy kit adnál örökbe? <#wow3>

videobaby
értetlen... a téma az örökbeadás volt. erre jössz az abortusszal. megkérdeztem, hogy akkor kit is adnál örökbe? mert akkor már nincs kit.

Fresh Duke
Mi van? Miért akarnék bárkit is örökbe adni? Pénz vagy achievement jár érte?

videobaby
akkor mégis kit akarnál örökbe adni? hm?

Lacee86
Elég szomorú...

immovable
Annyi mindent leszarok,hogy már észre sem veszem. My bad. 😄
Fresh Duke
#117230?

immovable
Anyám.
Nem.
Fresh Duke
Abortusz? Tudtommal manapság elég felkapott megoldás. ^/_\^

videobaby
megesik olykor, hogy azért teszik/teszi, mert jobbat akarnak/akar adni, mint amit õk /õ képesek/képes. 1 példa: apuka meghal egy balesetben. anyuka akkor már terhes veled. kiderül, hogy beteg, nem fogja megérni azt sem, hogy oviba menj. rokonok nincsenek olyanok, akik vállalnának. mit tegyen, jobb híján lemond rólad, hogy olyan családba kerülj, ahol szeretnek, megadnak neked mindent. érted már?