A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A heavy cost. I pay it gladly.
All hail the double x!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ezek szerint túl naiv vagyok.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Szinte minden résztvevõnél lehetne találni háborús bûnöket. Elég randa minden háború, a II. vh. pedig különösen az volt.
Az egy dolog, hogy a gyõztes felek döntöttek a háború után, hogy kiket ítéltek/nem ítéltek el értük.
csak azt tedd meg másokkal, amit szeretnéd, hogy veled is megtegyenek
azzal tudok egyetérteni, hogyha valaki szereti a háborúsdit, akkor az csak olyanokat öljön meg aki szintén szereti...
keressenek egy olyan helyet, ahol másokat ezzel nem zavarnak ott aztán úgy ölik halomra egymást, ahogy akarják
így vagyok bármilyen más bûnnel is lopás rablás erõszak - ne a normálisan gondolkodó emberekkel szemben kövessék el, hanem azokkal akik hasonlóan rablók, tolvajok és erõszakolók
továbbra is azt mondom, amit már itt egyszer leírtam - ezeket az embereket el kell szigetelni és ott egymáson halomra elkövethetik a bûnöket
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Vietnámban még célpont sem lett volna neki Hanoit leszámítva. Egy ideig még azt sem akarták bombázni - lásd a totálisan balfasz RoE és célpontlistát - mert "jajistenem, oroszok halhatnak meg". Gondolod, hogy akkor atomfegyvert akartak bevetni, aminél biztosan meghalnak oroszok...? Hol találtad ezt a sületlenséget...?
Repülés kiértékelõ voltam, a helikopterek fekete dobozainak (SzARPP) filmjeit hívtuk elõ és értékeltük, ha valami gond volt adtuk tovább az okosabbaknak. A gyakorlatokon ellõtt fotogéppuska találatokat is mi láttuk meg elõször.
Érdekes munka volt.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
ezt is persze, civilek mészárlása mindig bûn, az már más kérdés, hogy egy potenciálisan nagyobb tragédia megelõzését szolgáló bûn volt.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Szentkirályon milyen beosztásban voltál? Akkoriban bõven voltak ott még asszem helikopteresek. A felszámolás elõtti utolsórepnapon voltam ott.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Egyet kell értenem abban, hogy kétbites a szavazás, így hozzá kellett volna tennem, hogy nem tudom eldönteni.
Igen, hatvan év távlatából nehéz lenne egy ilyen kérdésre ennyire egyszerûen válaszolni.
( katona azért voltam, már ha azt annak lehet nevezni, egy évet én még lehúztam a Magyar Honvédségnél Szentkirályszabadján)
Addigra több olyan japán nagyváros volt, amit felperzseltek és eszük ágában sem volt megadni magukat. Azokhoz több száz bombázó kellett. Aztán jött egy, ami egy bombával kicsinált egy várost. No, ez azért kijóznaítóbb, mert ráadásul nem gyújtóbomba volt. Azokkal a japán fegyveres erõket nem állítod meg, de egy hadseregere ledobott atomfegyverrel sem tudtak volna mit kezdeni.
Az éleseben kipróbáls duma ott hasal el, hogy robbantottak a sivatagban is. Nagyon hülyének kell lenni, hogy az ott mért adatokból ne az jöjjön ki, hogy mit fog eltörölni úgy nagyjából.
Az USA elnökének nem azon kellett lamentálnia, hogy hány japán életet kímél meg, hanem hogy hány amerikait. Az elõdje biztosított egy olyan proramot ami egy eszkök volt. Most õszintén, ki az aki nem vetette volna be...?
60 év távlatából könnyû úgy ugrálni, hogy háború közelébe sem voltál és sanszosan katona sem. Akkor már 20 éven belül egy második olyan háború volt, ahol könyékig gázoltak a vérben. Egy ilyen demonstrációnak semmi értelme nem lett volna, ezen felül milyen kisebb szigetre dobtad volna és hova? Ha elõre értesítik a japánokat, azért egy gépet még simán le tudtak volna lõni. Azért küldték nem egy nagy kötelékben elrejteve a gépet, mert 1-2 gépet csak idõjárási felderítõnek véltek és nem foglalkoztak vele.
Az kellene megérteni, hogy akkor olyan emberek is döntöttek, akik bizony harcoltak már háborúban és látták a II.vh-s pusztítást is. Ezek után épeszû ember nem mondta azt, hogy "ne próbáljuk meg". Már csak azért is, mert amire elbasztak 1939-es árfolyamon olyna 2,5 millárd dollárt nem lehetett megtenni, hogy nem vetik be amerikai életek megmentése érdekében.
Egyesek képtelenek belátni az érdekek és értékek és lehetõségek háromszögét. A dolog legnagyobb iróniája, hogy sokkal több japán életet mentett meg, mint jenkit. Három opció volt ugyanis.
1. Partaszállnak. Japán, mint ország lényegében megsemmisül a nemzet harakirijében és tizmmiliók halnak meg japán és milliós nagyságrendû jenki.
2. Nem szállnak parta, de blokád alá veszik Japánt és lényegében hagyják õket éhenhalni, betegségekben elpatkolni és ahol hideg van, ott megfagyni. Ez kevés jenki áldozattal áldozattal jár, de sokáig tart és itt is millók haltak volna éhen.
3. Bevetik a bombákat és remélik a legjobbakat, hogy ez azért már éhez téríti ezeket az öngyilkos szellemû idiótákat.
A 3. változat végülis bejött, de egyes nézetek szerint a szovjet támadás is kellett. A japán szárazföldi hadsereg érintetlen volt, csak az anyaországtól sokan távol voltak, de hazavinni már nem tudták õket. A szovjetek meg olyan sebességgel gázolták le õket, hogy nyilvánvaló volt, hogy mennyi esélyük lett volna. Kb. semmi. A japán szárazföldi erõk a lengyelek 1939-es szintjén, ha voltak. Nem csoda, hogy a németeken edzõdött és háborús evolúción átesõ nehézfegyverzettel tápolt embertömeg úgy nyomta el õket, mint a rajzszöget.
A legtöbb embernek egyszerûem fogalma sincs sem a HT-rõl, sem a történelemrõl sem a világpolitikából és csaj egy oldalról látja az esetet, nem képes azt átérezni, hogy a döntéshozól felelõssége mi volt és mikor voltak a valódi opciók fõleg úgy, hogy még háborúcskákat is - mert a II. Vh óta kb. nem volt komoly háború, minden kis helyi háború csak csetepaté volt a II. világégéshez képest - is legfeljebb TV-n és a neten látnak képen és videón... Így könnyû ilyen lózung dumákat nyomatni, hogy "csak ki kellett próbálni", meg "volt más lehetõség is".
Ha következményeket már a Japán hadvezetés is láthatta volna, biztosan nem vállalják ezt a hatalmas áldozatot.
De ki kellett próbálni az új fegyver erejét "élesben" is.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly