A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Heroes never die. They just reload.\"
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szerintem meg nem tartozik hozzá az általános mûveltséghez. Szerintem az általános mûveltséghez az tartozik, hogy 14 éves korra az emberek 90%-a magas szinten beszél angolul és 16 éves korra 80%-a + 1 másik idegen nyelven (pl.: németül), 18 éves korra 70%-a + 1 harmadik nyelven. Mert legalább ennyi százaléka képes rá. És ez legalább hasznos. Nem is kicsit.
Most ez lehet, hogy egy kicsit gay volt, de ez van :D. Ady meg a többi köcsög elbújhatna ezek mellett szvsz.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Hát jó órák voltak, szerettem az irodalmat, legalább ott adtak ilyen tudást, egyetemen már nyoma sincs ilyennek (attól függ hova mész) :P
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
-A költõ azt írta "feleiti", nem azt hogy "felejti". Mit állapítasz meg ebbõl?
-(Túl sok bor? Elírás? Egy jó bõr ment el elõtte mikor írta?)
-Mivel "j" helyett "i"-t írt, ez az "i" a tudatalatti "igen" kivetülése, míg a "j" a "jnem"-é. Tehát tudat alatt a kedvese után epekedett.
(A vers egy tölgyfáról szól)
Az egy dolog hogy megszállott irodalmárok ezzel töltik az idejüket, na de középsulis srácok/csajok...
Egy-kettõ ilyenbe azért belefutottam én is.
Meg szerintem ez is hülyeség hogy eleve mire gondolt a költõ mikor írta? sztem full nem így írt egyik se hogy na vmit írni akarok és akkor elrejtem már meg itt igazábol erre gondolok meg arra... Petõfi is beült a borozoba kért egy kanna bort , és írt mert szeretett én mindig ennyivel probáltam rendezni :D
ಠ_ಠ
Az irodalmat kedveltem, de csak azokat a részeket, amik érdekeltek. Sok olyan része volt, amit egyszer elolvastam, de egy szóra nem emlékszem már belõle. És volt egy csomó olyan, amiket az unalmas órákon újra és újra elolvastam. Örkény egyperceseirõl nem is beszélve.
A verselemzések nekem nagyon egyszerûek voltak, pedig a legtöbbjét nem, vagy csak egyszer futottam át (szégyen, nem szégyen). Egy mondat kellet hozzá, hogy alapjában mirõl, kirõl szól. Ennyi. Érettségin verset elemeztem, úgy hogy nem emlékeztem sem az íróra, sem a versre (valahogy kimaradt a tételek közül). A verselemzés négyes lett, a nyelvtan öt. Ott helyben elemeztem ki. Szóval ennyire nem nehéz. Egyedül azért nem lett ötös, mert nem írtam bele hogy szerelmes vers. Tényleg nem írtam bele szó szerint, de gondoltam ez egyértelmû. Hát nem volt az.
Még valami, idõhiány miatt éppen az irodalom számomra egyik legérdekesebb része lett a legrövidebbre fogva, a huszadik századi irodalom. Ez azért kár.
Elég hosszúra sikeredett, de ha már az irodalom a téma... :)
ennyi volt.. össze vissza osztályozott az a nõ.. nem is értette senkisem. volt olyan hogy 6 pontos dolgozatbol vki elért 6,5 pontot és azt mondta h ebbe egy nagyon fontos dolog nincs benne viszont egy fontos plusz benne van de így csak négyes... de akkor adjon rá 5pontot , de féllel többet mint a max :D
most versek helyett a dalszövegeknek van mondanivalójuk
ha megnézed, pl a rap is errõl szól, különféle ütemekre elhadarják a verseiket (ne az ilyen pop izéket nézzétek hanem az underground rappereket akik tényleg a nyomort, a monotown-ról írnak).
pl anonim mc-t "Lehet nem imponál neked, ahogy én komponálok,
attól ne ítéljél már meg, ne mondd nekem, hol állok
A te listádon, ahol a 50 cent az elsõ,
tudom nincs nekem,Kigyúrt és sexi felsõ
Testem, csak vézna karom, meg egy tollam,
De ha neked ez számít, akkor szálljál is le rólam."
vagy pl. egy depresszió dalszöveget nézzél meg (lásd, itt az én idõm, stb.)
az irodalom, fõleg a líra már kiégett ilyen szempontból...
az meg ugye megint más hogy régen ezeket a mûveket szórakozás céljából írták, nem azért hogy majd valamikor irodalomból oktassák nekünk...
mert én elnem tudom képzelni hogy valamikor majd barátok köztöt fognak elemezni a nebúlók, pedig elfog jönni az az idõ is
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Vegyes érzéseim vannak az irodalommal kapcsolatban.Tényleg hasznos sok szempontból fejleszti a szókincset stb.
Viszont általánosba nem szerettem,fõként azért mert pofára ment az osztályzás.Beskatulyázás szerint.Írtam egy hármas fogalmazást és onnantól kezdve bármilyen szart vagy jót is írtam 3 ast kaptam a fogalmazásaimra,ezt csak elmélettel tudtam korrigálni ezért 4 es voltam mindig:D.Középben már jó volt a helyzet mert ott a tanár jónak könyvelt el mindig 4-5 ös voltam.
A másik fenntartásom az irodalommal kapcsolatban hogy tanításában nagyon erõsen beleszól az aktuális politikai helyzet nagyon sokszor volt hogy számomra és nemcsak számomra értéktelennek tûnö mûvekkel emberekkel kellett foglalkozni.Jó példa erre Ady Endre aki egy beképzelt majom volt és szidta Magyarországot ott ahol tudta,közben élete se volt igazán erkölcsös.Meg a Nyugathoz kapcsolódó írók költõk aránytalanul sokat szerepelnek a tananyagban másokat meg teljesen kifelejtenek talán nem véletlenül pl:Németh...Az a lényeg az irodalom oktatás igencsak liberális szellemben folyik...
A középiskolai tanár meg már eléggé öreg volt és mindig a fasizmusról és az újraéledõ fasizmus veszélyeirõl beszélt az utolsó évben:D.....
Az irodalom tanítás egyébként is alapjaiban el van rontva. 100-200 évvel ezelõtti emberek életrajzát tanuljuk és az õ mûveikkel foglalkozunk órákon. Az még hagyján, hogy a mûveik nyelvezete baromi régi és ezáltal nehéz, mai diákoknak alig érthetõ, de mindezt úgy van pofájuk tanítani, hogy rengeteg magyar költõ és író van napjainkban is, akik a régi költõink miatt nem tudnak érvényesülni. Nem kapnak munkát, nem szerzõdtetik õket, egyszóval borzasztó szarul élnek és nem tudnak azzal foglalkozni amivel szeretnének, mivel a "jól bejáratott nevek" kitúrják õket az irodalomból.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
<#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1><#gunyos1>#gunyos1>
szarfosszarfoshugy!
realmadrid.alonso.eagles.spurs.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
-mindig szar tanárt kaptunk (vagy csak annyira rüheltem magát a tantárgyat, hogy teljesen mindegy volt ki tanítja)
-az összes kötelezõ unalmas volt számomra, utolsó években már csak rövidítettet olvastam
-nem emlékszem a megtanultakból semmire már másnap
-nem érdekelnek a többszáz éve élt emberek szerelmi élete, sem pedig az érzései
-számomra teljesen felesleges, mert gépész szakra mentem egyetemen (igaz tanulhatok helyette jogot meg filozófiát:P)
végig hármas voltam középiskolában belõle, de azért az érettségim ötös lett, viszont nem számított bele egyáltalán a felvételibe, mert más tantárgyakból dupláztam
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Onnantól kezdõdött minden, ami a mai világnézetemet felépítette.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
neki, nem neked
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray