127612
  • Lacee86
    Az, h nem érdekel a dolog, a magánügyed. Az, h sületlenségnek nevezed, ez viszont igencsak sértő azokra nézve, akik hívők. (Köztük rám is.) Úgyh ezt talán nem kéne. Miért, te miben hiszel egyébként??

Amúgy ez vonatkozik már többekre is, akik itt a fórumban voltak szívesek már leírni értékes véleményüket.
  • Heffi
    Egyáltalán nem érdekel a dolog.

Nem hiszek az ilyen sületlenségekben :)
  • Fbn Lx
    A józan észnek semmi köze az erkölcshöz és az etikához, ugyanis az erkölcsi nézetek nincsenek az ember agyába kódolva, nem lehet őket kilogikázni. Az adott társadalom erkölcsi nézeteit csak befogadja az alapvetően mindenre fogékony ember, nagyrészt még gyerekkorában. Azért nem elég hozzá a józan ész, mert a tisztesség, becsület, a 10 parancsolat igazságtartalma vagy nem igazsága logikailag nem magyarázható, csupán a beléd nevelt, vagy magad által fejlesztett erkölcsöd bírálja el.
    Az ember az erkölcsösségnek LOGIKÁVAL pusztán csak a következmény részét tudja felfogni - azért nem ölök embert, mert börtönbe kerülnék, vagy mert nem ártott nekem. Azt az érzést amit akkor érzel ha mondjuk egy kedves ember megölésére gondolsz, pl. meg tudod logikusan magyarázni, hogy miért rossz? :]
  • Lacee86
    Attól, h nem bántasz senkit, még nem biztos h nem tennéd meg vmi nagyon éles helyzetben, vagy hogy ha nem lenne semmi következménye. Bizonyos próbákat csak igen kevesen állnának ki (természetesen magamat sem tudom, h kiállnám-e). A vallás megtanít vmi olyanra, amire semmi más nem tud. Olyan amúgy sztem nincs, h vki nem hisz semmiben. Legfeljebb az a vmi pl. a pénz, a siker; ez az ő istene; még ha nem is ismeri el. Hinni vmiben/vkiben (most mind1 h minek vagy kinek nevezzük) az, ami reményt/erőt stb. ad. Ez élteti, ez mozgatja egész életében.
  • [HUN]FaTaL
    Hitre szükség van, ha más nem magadban, de nem vallásra.
  • Fbn Lx
    Konkrétan vallásra nem feltétlenül, de jó iránymutató. Hitre viszont mindenképp szükség van. Hitre ebben, abban, mindenben, magadban... Ami már közel áll egyfajta valláshoz. Az újkori ember filozófiája a saját torz istenekbe, saját transzcendentális vagy materiális képzetekbe vetett hit, ezt akár vallásnak is lehetne nevezni, de mindenképp saját filozófiai nézetnek.
  • [HUN]FaTaL
    *határoz meg
  • [HUN]FaTaL
    És szerinted ez határozza meg egy embert. Szerintem ehhez nem kell semmilyen vallás, csak józan ész.
  • Rundstedt17
    Remélem nem kérdezted komolyan.Hogy mi köze?A parancsok?Erkölcsi példák,tanítások?
  • Fbn Lx
    szóval ez a fajta jelenkori vallásellenesség leginkább begyöpösödött ignoráns álrealizmus, ami véleményem szerint az ember önmagán változtatni nem akarásából ered, ami nem túl pozitív, akárhonnan is nézzük.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem meg a fejlődéshez nem kell vallás.
  • Fbn Lx
    az a baj, hogy sokan a "vallás" szó alatt a kereszténységet értik, csak és kizárólag. na meg persze az iszlámot és a júdaizmust.
    Mert ezek vannak az európai emberre a legnagyobb (rossz és jó, vegyes) hatással.
    Fogalma sincs a többségnek arról, hogy a buddhizmus, taoizmus mit tanít, és hogy azok egyáltalán léteznek. A buddhizmus pl. ateista vallás. Tessék, aki istentagadó, annak is van vallása, ami a saját fejlődésére irányulhat.
  • Rundstedt17
    így van.....
  • [HUN]FaTaL
    Áruld már el, hogy az emberek egymáshoz való viszonyának mi köze a valláshoz. Én pl. nem hiszek semmiben, mégsem rúgok szándékosan senkibe, ahogy te fogalmaztál. A vallás szerintem egy humbug, valamiben hinni kell különben értelmetlennek tűnik az élet. Baromság.
  • tigeroo
    a vallás nekem sem az. az egyházzal meg úgy vagyok hogy...
    egyre több a mocsok a világban, minden "jót" meg kell becsülni
    (vagy legalábbis hidegen hagy, ha támad én védekezem)

gondolj bele mennyivel másabb világban éltek a nagyszüleid, ahol még minden este imádkozással zárták a napot...
  • Lacee86
    A mai szavazásból is látszik, h az emberek mennyire közömbösek a vallás iránt. Számomra felfoghatatlan, és megdöbbentő... Ezért tartunk itt, ahol tartunk: ebben a pénz- és sikerhajhász világban, ahol az emberek nemcsak h közömbösek egymás iránt, de ha érdekük úgy kívánja, nyugodt szívvel rúgnak egymásba (akár szó szerint is.)

• Dick Riddick
    Soha nem volt szimpatikus a keresztény vallás. De ez én vagyok.
  • tigeroo
    Miért? Vöröskereszt pl?

Karol Wojty³a lengyelországi beszéde fontos szerepet játszott a rendszerváltás kezdetében

Szóval ahhoz képest hogy az egyház a középkorban rettenetese visszaélt az emberek bizalmával és több évszázadon át egész európát bábként kezelte...
    Mostmár szerintem kell is a Vatikán és a Pápa a mai bizonytalan világban, amolyan támpontot adnak hogy hogy hogyan is maradjunk emberek
  • Corrupt
    Nem tartozom semmilyen vallási felekezethez / ateista vagyok.
  • xxxpaulxxx

A vallással nincs bajom, akinek ez jó, annak legyen
    az egyház már annál inkább irritál...
  • GhostRider1 #50314
    Egyáltalán nem érdekel a dolog, nem tartozom semmilyen vallási felekezethez.
  • predator1982
    egyáltalán nem érdekel a dolog
  • DJKonya

• tenkenorman
    Nem vagyok vallásos, de látok olyan vallásos embereket akik ezáltal jobb emberek lettek, kedvesebbek és ez jó. viszont sok olyan ember is van aki túlzásba viszi és megrögzött lesz.
  • marci9507
    Igen, aktív hívő vagyok.
  • Zetorg
  • QuippeR
    hogyan választod meg, hogy hiszel-e valamiben vagy sem? a hit alapvetően nem tudatos döntés eredménye.
  • Calver
    ohhohó, ennek most utánaolvastam, ez bizony nyers és szűretlen jóság.

bár ha nagyon hinni kell valamiben, én a Napot választom, szerintem egyértelmű okokból. imádkozni meg Jeffrey Donovan-hez, ő olyan srácnak tűnik aki el tud intézni dolgokat.
  • Rundstedt17
    "Attól nem lesz könnyebb meghalnom, hogy egy olyan dologban hiszek ami csak feltevés, képzelgés, nem bizonyított."

Az biztos könyít majd az elkerülhetetlen halál elfogadásán hogy a külső stb amit életed során oly nagyra tartottál mind a múlté lesznek évek múltával.
  • stationx
    Látom azért a nagyobb százalék képes racionálisan gondolkodni, de még így is nagyszámú irracionális ember van. Hogy lehet hinni egy "mesekönyvben".(?) :O Mi lehet benne a jó? Lelki megnyugvás? Ha egy mesekönyv ad megnyugvást valakinek, akkor elég szegényes lehet az élete. Halál, mint elkerülhetetlen tény feldolgozását? Nevetséges. Attól nem lesz könnyebb meghalnom, hogy egy olyan dologban hiszek ami csak feltevés, képzelgés, nem bizonyított.
  • Rundstedt17
    Pogányság a tények alapján.
    Habár van egy kis szélsőségesen magyar csoport akik szerint őskeresztények voltak a magyarok,csak a zsidók meg a rettentő gonosz nyugat összeesküdött ellenünk.Szóval akkor te oda tartozol,értem.
  • Fbn Lx
    valóban, ha valamit a nép fennmaradása érdekében teszünk, az nincs ránk erőltetve... végül is logikus.
    Nem pogányság. Hívd annak, ha akarod, vagy hidd el, hogy az, nem vitatkozom.
  • Rundstedt17
    "Engem az őskereszténység érdekelne, amit nem nyugaton erőltettek ránk, hanem még azelőtt gyakoroltuk, és a gyógyítástól kezdve mindenre felhasználtuk. "

Nyugaton erőltettek ránk?Saját belátás szerint vettük fel,népünk fennmaradása érdekében.
    Őskereszténység?Magyarán a pogányság?
  • Fbn Lx
    Az én vallásom tanításaiban félig/meddig. Van, ami reális, és van, ami mese. De nem gyakorlom. Ami csak félig hiteles, azzal nem érdemes foglalkozni.
    Engem az őskereszténység érdekelne, amit nem nyugaton erőltettek ránk, hanem még azelőtt gyakoroltuk, és a gyógyítástól kezdve mindenre felhasználtuk. Csak sajnos sikeresen kiirtották, a neten található érdemi infó erről konvergál a nullához.
    Pedig vannak benne érdekes dolgok, hasonlít bizonyos dolgokban keleti filozófiai irányzatokhoz, taoizmushoz pl, és olyan keresztény hagyatékunk van, mint egyik nyugati zsidókeresztény nemzetnek sincs.
    Aminek valaha köze van, vagy volt vatikánhoz, az fals és korrupt.
  • efti
    ateista vagyok, bar neha erzem az o csapjait....

• [HUN]FaTaL
    szintén
  • VRSDM
    nem tartozok semmilyen vallási felekezethethez.
    magamban hiszek ;)
  • N1ggA
    hopp, el kellett volna olvasni a második lehetőséget is. arra kattintottam v olna
  • N1ggA
    Jópár elvében hiszek (család, őszinteség, segítőkészség stb.), de alapvetően népbutítás, ezért az utolsóra kattintottam
  • extramagascsaj