A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
apropó. váci út. lehet és dózsa között van a "gépház computer" és egy nagy metrószellõzõ betontömb van elõtte, 2hetente kb. felkérnek profi writer-eket hogy fessék ki reklámnak, és mindig van valami, hol nyomtatós, hol monitoros. de olyan mint egy festmény :] szóval attól még hogy sok a lúzer nem kell a valódi mûvészeket is utálni...

sok a szõke nõ, meg a vén fasz aki nem tud kuplungolni és lefullad elõtted, mégse fikázod a forma1et :D

u dont have to listen anybody else but me

szucsy89
A város szép és hangulatos, de sok dolog nem tetszik.
kovacsgellert
Nem a kedvenc városom, de azért nem olyan vészes.

OrioN the S
Kepzeld orulnek ,ha altalam kitalalt "igenyes rajzokkal" kidekoralnak. Hallottam mar olyat ,hogy valaki megkert par sracok ,hogy csinaljanak valamit a szurke betonkertessel es tok jo lett. Valoszinu ,hogy ami a metro epitkezes korul van az se illegalba csinaltak ,hanem felkertek oket. Minden ember mas igy minden ember izlese is kulonbozik. Senki nem erolteti rad ,hogy tetszen neked ez ,de masra se kell ra eroltetni ,hogy utalja ezeket. Persze ,ha neked nem tetszik tord el a kezet ,ha meglatod. Senki nem vet meg erte ,mert ez valahol elfogadott dolog ,valahol meg nem. Es egy szoval se mondtam ,hogy maset nyugodtan firkaljak :) Csak annyit mondtam ,hogy az alozo kommentben leirt helyeken nem zavar ,sot tetszik.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Shifter
azt hiszem itt sokan keverik a szezont a fazonnal... a graffiti és a tag nem ugyanaz :D a graffiti az a színes "szép" (kinek mi) alkotás míg a tag az csak 1 kis "írás" olyasmi mint az aláírás

ಠ_ಠ

VRSDM
a street-art ot is elítélitek?

<#eljen>hasonlóan érzek én is,ilyenkor gondolom minek bármit is felújítani pár hónapon belül összemocskolják a "mûvészek"...

somdav95
Jó ezt megértem, de hát akkor is valaki pénzért megcsinál valamit, õk meg szétfirkálják, amire senki nem kérte õket, ez gyökérség akkor is, már elnézést... Csinálja meg otthon a saját házát, szobáját, vagy mittudomén, élje ki rajzlapon a mûvészi ötleteit...

VRSDM
amúgy meg Fót-on lakom ugye, csendes normális kis hely, normális emberekkel (igaz a kissebség elégg uralja a város közigazgatását és rendõrségét de ez mellékes) :D szóval, pest ittvan 10percre, az nem idõ. innentõl kezdve csendben élek de ha bármi kell mégis olyan mintha pesten laknék... ennyi :] elõtte laktam 9évig, az épp elég volt :D

a graffiti témát meg hagyjuk, én az általatok igényesnek tartott graffitiktõl is undorodom, egyszerûen beteg, idióta drogos lelkivilágát tükrözi, és minden alkalommal szar kedvem lesz, ha meglátok egy tarka hányást a falon.
VRSDM
elsõ!

zsutyesz
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

azért nem mondom hogy mindent megteszek hogy elkerüljem, de az túl finomkodó kifejezés lenne ha azt mondanám, hogy nem a kedvenc városom, de nem olyan vészes...
Budapest egy rakás fos, finoman szólva.
Inkább laknék Kukutyinbéresalsóján közel egy másik nagyvároshoz, de Pest?
Önszántamból SOHA.
A közterületet akkor se mocskolják.Ennyi.Gondolom tisztába vagy vele hogy a rongálás az rongálás vagy te örülnél ha "igényes rajzokkal" kidekorolnák ingatlantulajdonodat nem hiszem persze másét nyugodtan igaz....

OrioN the S
Kezdjuk ott ,hogy kinek mi a graffiti. Az ,hogy felirkál mindenféle baromságot az nem graffiti ,hanem butasag jobbik esetben "tag". Persze nem kene lakohazakra,templomra ,stb... azoknek en is eltornem a kezet. De pl. a 2-es villamos alagutas reszen a megallot sztem kicsit feldobja ,mert vannak ott igenyes rajzok. Na meg a filatori gat ,ott is vannak szepek amire nem azt mondanam ,hogy firka. De aki nem erti azt a stilus es konzervativ ebben a temaban annak csak firka marad meg gyoker huliganok :)

#31334 peldaul az sem graffiti ,hanem barbarkodas ,de gondolom neked egyre megy..

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Kicsikiraly
graffiti fogalmát félreértelmezitek.

graffiti az ami szép, igényesen kidolgozott szöveg.
amirõl ti beszéltek az a falfirka, az gusztustalan és ronda.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Már elnézést hogy nem tartom mûvészetnek amikor szaros wc-t csinálnak közterületbõl,állomásokból....köcsög,szeretlek gizi firkák.....

GregSB
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik

bogyoka
A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

Molnibalage
Egy laza fél órás séta alatt 3-an akarnak lehúzni, egy csöves a villamoson, verekedõ BKV-sok.

Zaj, szmog, kosz , bûz.

Budapest, Budapest te csodás...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

somdav95
Miért szerinted a graffitik szépek?? Meg mikor az újan lefestett házra a hülye gyerekek ráfujjak, az neked teccik??

Picar77

()() (^^)

ChuckyHUN
Téged minden bánt amit más csinál...

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

az én szememet akkor is bántja szerintem a házuk falára gánoljanak azaz bocsánat alkossanak......ne közterületet illetve aluljárókat

Kicsikiraly
azért van igényes graffiti. pl 19-es aluljárója a lánchíd alatt, ott szvsz igényesek vannak. Meg etelénél a metróépítkezést körülvevõ ilyen ideiglenes kerítésen is jók vannak :D bár tény hogy azért van pár épület ahova nem kéne.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

Shifter

&#3232;_&#3232;

poppe
nagyon szép város, de ezt már nem látom, mióta itt lakok, inkább csak a rossz oldalát látom... viszont több lehetõségem van bármire, mint ahonnan jövök (kivéve tiszta levegõ beszippantása)

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

FZoleee

Nem sokszor jártam Pesten, szerintem nem is fogok :)
Azért Prága sem olyan húde város ám!
Ott is szar a közbiztonság,meg van olyan része,ami nem olyan szép, stb.
Ráadásul kõbunkók a csehek.

Persze a mi fõvárosunk sem csillog-villog.
Kutyakakán kell átgázolni a graffitis aluljárókig...kosz meg szutyok van bõven (mint a nagyvárosokban általában-itthon).

Gyenge közbiztonság,állatok által szét graffitizett környék miatt nem kedvelem.csak rendet kéne teremteni és akkor oké hely lenne.A bünözõket egy életre lesittelni,a grafitiseknek meg a házát kidekorálni,plussz letakarítatni a mocskot amit csináltak illetve olyan bírságot hogy a gatyájuk is menjen rá

somdav95
Felhõkarcolók csak simán szétbasznák a régi épületek "harmóniáját". Mint pl. londonba is összevisszaság van...

Kicsikiraly
Ráday? Váci u.?

DFTBA &#3232;_&#3232;

atlagember
Jobb hijján ez van.
De...!

Hiányoznak a felhõkarcolók, egy normális belváros hangulatos sétálóutcákkal éttermekkel kávézókkal.
Nincs megoldva a kzölekedés, a parkolás a közbiztonság, koszos, lepusztult, kihalt és rideg.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

A közbiztonságot, a töménytelen szemetet és az agyongraffitizett aluljárókat utálom, ezt leszámítva szívesen laknék ott.

Kicsikiraly
gellért tértõl a margit hídig? :O azzal neked ott mibajod? város sztem legszebb környéke ez a lánchíd és környéke. szép régi épületek (sulim is ottvan) ott a vár, a tabán (bár az kicsit beljebb van, lehet te konkrétan a dunapartra gondolsz)

btw a város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.

DFTBA &#3232;_&#3232;

milk4

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

BaliBoy
Igen, de a nagy számok törvénye miatt itt többen. :)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Molnibalage
Kevés opció. Valahol a 3. és 4. pont között. Nagyon kevés szép hely van. ha az utcán vagy a szabadban sétálsz. Szórakozóhelyek és vendéglátóhelyek miatt érdemes csak bemenni. Sajnos nagyon Bp. központú az ország.

Pest nagy része egy pöcegödör. Budán is vannak ilyen helyek. Csak menj végig a Gellért tértõl a Margit hídig. Okádék. Hihetetlen adottságok lennének azt az budai oldal fele szó szernt szét rohad. Akkor vigyázó szem Prágára. Ott szó nem lehetn errõl a belvárosban és a vár környékén.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

OrioN the S
Bunko emberek mindenhol vannak :) Nem keves...

BaliBoy

Debreceni lévén nem a kedvenc városom. Vannak vele gondok. Nem is kevés. Nagyon zsúfolt, nagyon sok a bunkó ember, büdös (hihetetlen, hogy a bélvárosban is állandó csatorna szag van, a szmogról már nem is beszélek), tele van romos épületekkel (van olyan környék ahol inkább az úttesten megyek az autók mellett mert félek, hogy rám omlik a ház, pl. a nyugati mellett a szondi utcában), ráadásul a nevezetes épületeket, helyeket kivéve nem egy szép város, zöld terület alig akad. Meg lehet nézni Szegedet, Sopront, Debrecent... stb. messze szebb városok mint pest. De mivel munkalehetõség meg inkább itt van, ezért én is itt vagyok.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

HUN Fittikém
Utálom a fõvárost, mindent megteszek, hogy elkerüljem.

tigeroo
Utálom a fõvárost, mindent megteszek, hogy elkerüljem.

eddig 2x voltam budapesten hát valami eszméletlen. zsúfolt, nagy a forgalom, stb...
OrioN the S

Pl. ,ha a nyugatinal az aluljaroban atsetalok akkor szegyenlem. Ha felmegyek normafara vagy a vaci utcaba setalok vagy hasonlo szep ,kulturalt helyeken akkor eszembe jut ,hogy valojaban milyen szep varosban lakok.

Mindig elgondolkozok rajta ,hogy milyen lehet turistakent Budapesten lenni.

elitehun
Nekem nem tetszik annyira az ötlet, most például a legnépszerûbbek között nagyon sok olyan van, amit alaposan át kéne szabni, mielõtt bekerül. Amúgy hol merült fel mint ötlet? :D Itt nem olvastam, az üzenõfalon sem olvastam :D

Aquir
"de ennél legalább 10 kategóriával fontosabbak a költséghatékony eljárások."

és én mit is írtam? tessék ezt :)
"és ha nehézségek nélkül megtehetõ akkor meg kell tenni"

a bezárt "idilled" (mert te sem úgy érted) egy hülyeség mivel minden élõlénynek szükséges egy alapszintû szabadság
mondom alapszintû. Mert mióta társadalomban élünk (mióta törzsben stb., tökmindegy) azóta nem tehetsz meg azt amit akarsz

meg persze 1. számban a körülmények határozzák meg mit tehetsz (a születésedtõl kezdve (sõt még az is hogy mit predesztináltak az az elõtti körülmények)), mert te is egy körülmény vagy, de csak 1 a sok közül és a körülmények döntenek mindenrõl. a létrõl, a halálról, MINDENRÕL :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

persze, hogy törekszünk a biztonságosabb eljárásokra, de ennél legalább 10 kategóriával fontosabbak a költséghatékony eljárások.
a robotizált közlekedés csak tömegközlekedés formájában nyerne igazán értelmet.
Másrészrõl az én gondom ezzel a dologgal, hogy - ugyan apránként, talán észre sem vesszük - de folyamatosan eggyel beljebb és beljebb teszik a lécet az auránk felé :)
Számomra bizonyos fokig a szabadságérzet fontosabb, mint a biztonság.
Képzeld el magad bezárva egy páncélszekrényben, ahol minden szarral táplálnak fejlesztenek, és 150 évet élhetsz - de csak egy virtuális térben, valójában négy fal között, csak 65 darab digitális cuccal.
Jó, lehet, hogy valaki számára az idillt fogalmaztam meg.