A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ez kb. olyan, mint a vízimentés. Pont napokban beszélgettek a témáról a profikkal, életmentõkkel, mentõsökkel, (vízi)rendõrökkel stb. és megmondták, hogy aki nem ért hozzá AZ SEMMIKÉPEN SE próbálkozzon vele, mert csak magát nyírja ki. Nem elég az sem, ha jó úszó. Ehhez ÉRTENI kell.

Ugyanígy egy autóbalesetnél ott fekszik valaki kitekeredve, nincs magánál, arrébb húzod egy kicsit, vagy más helyzetbe fekteted és máris egy életre nyomorék lehet ettõl az apró kis mûvelettõl (vagy rosszabb), pl. ha gerinc/csigolya sérülése volt (és ez gyakori). Csak profi orvos tudja megmondani, hogy egyáltalán mozdítható-e. Néha az sem. Sorolhatnám.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SötétBarom
Üres

Dunsztom sincs mit csinálnék..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Sir Quno Jedi
Tanultam elsõsegélyt konkrétan 23éve. Plusz láttam azóta ezt-azt. Ennyi. De nem vagyok benne biztos, hogy komoly vészhelyzetben nem okoznék nagyobb kárt, mint hasznot.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Viszont ha azzal védekezel, hogy "én nem értek hozzá, jogosítványom sincs, sose tanultam elsõsegélyt se", akkor az orrodra koppintanak.

(mellesleg miért is nincs általános iskola vége felé - középiskola elején kötelezõ elsõsegély-ismeret?)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
"Amennyiben a baleset helyszínén a sértett halála vagy állapotának súlyosbodása azért következik be, mert a segítségnyújtásra köteles nem a legmegfelelõbb módon nyújtott segítséget, ez nem róható a terhére." Tehát ha megpróbáltál segíteni, de utólag kitalálják a nagyfejûek, hogy hááát ezt lehetett volna jobban avagy máshogy blablabla csinálni (utólag ugye bazi könnyû okoskodni, a kibicnek semmi sem drága), akkor SEM vonhatnak ezért külön felelõsségre. Vészhelyzetben, képzetlen "életmentõtõl", azaz mezei civiltõl nem várható el, hogy egy mentõorvos nyugalmával és tudásával felvértezve mentsen embertömegeket. Fontos! Elég ha megpróbálja legjobb tudás szerint.

Molnibalage
Mindhárom esetbe igen, de nem mondanám azt, hogy jól is érezném magam. Nem vagyok vadliberális, de ezzel más önrendelezési szabadságát sértem, már ha nem mentális zavar miatt lesz öngyilkos. Ha meg akar halni, akkor ki vagyok én, hogy ezt felülbíráljam...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Püntösen

pxxl
pont most akartam linkelni én is...

All hail the double x!

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Aki nem próbál segíteni VALAHOGY, az elvileg bûntényt követ el. Ha hívod a rendõrséget, vagy a mentõt, állapotától függõen, már az is valami. Nem vagyok profi életmentõ, így nyilván nem sok opcióm lenne, csak amire tanítottak, amennyit tanultam elsõsegélybõl és amennyire emléxem.

Pluskast
Mind a 3 esetben igen. 2 éve az ex barátnõm hívott fel karácsony este, hogy végezz magával. Nem váltunk el szépen egymástól nem is beszéltünk egymással a szakításunk után és nem is tudtam mi van vele. De a telefonbeszélgetés végeztével gondolkodás nélkül hívtam a rendõrséget.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

predator1982
nem gondoltam volna hogy még a szaros vb-n is össze tudtok ugrani:-D
utálom a focit de vb-t nézem, mert valahogy sodor az ár, tippmixre is raktunk:-) nem is rosszakat....hangulata van!

nem minden meccset de igyekszem nézni:-)

pred

ressy14
a kis jelzõt a sikerességre értem, nem degradálni akartam õket

Dum spiro, spero.

azok a külföldi kiscsapatok általában nagyobb klubok, mint bármelyik magyar nagymúltú híres focicsapat...
Pár meccs, plusz az összefoglalók, tisztában vagyok az eredményekkel

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

pxxl
<#unalmas>

All hail the double x!

"Tehát igen, kellett valami ami megfogott bennük."

Ezt nyugodtan használhatjátok az összes következõ verziótokra, mert mindegyikre válasz.
Egy kis csapatban megfoghatja az embert az, hogy nagyon akarnak küzdeni, átlagos srácok alkotják a csapatot...meg a franc tudja.

persze, hogy nem vagy hajlandó elismerni, hogy igazam van, mert már ellenszenves lettem. ez már szembemenne az értékítéleteddel. Néha még a racionális típusú emberek tisztánlátását is elveszik az érzelmek, te pedig inkább szentimentális alkat vagy, amire az utolsó mondatod is rámutat.
ressy14
és aki külföldi kis csapatnak szurkol?

Dum spiro, spero.

kis csapat szurkolóinak pedig általában személyes kötõdése van az adott csapathoz (ismerõse ott játszik, abban a városban lakik ahol a csapat van...etc)

ressy14
Gyenge, mert van némi ráció abban amit írsz, de inkább tûnik szimpla okoskodásnak. Ellenben hozzászólásom az elemzéseid itteni mellõzésére irányult, sértõdöttség nem dukál bennem, annál inkább a vélt trollkodásod iránti ellenszenv.
A mindent túlgondoló embereket egyébként sem szívlelem, ne hari.

Dum spiro, spero.

pszichológiailag kielemzem, hogy gecimad lettél rám és ellenszenves lettem, amiért oltottam a futballfanatizmust, így erõs volt a késztetés ugrani valamire amit mondtam
ehhez mondjuk a logódra kellett kattintanom és meglátnom, hogy te is futballfag vagy, mert csak ekkor értettem meg a sértõdött dühöd okát
na, milyen szikológus vagyok?
ressy14
ezen megjegyzésed diszkriminatív jellegét is pszichológiai vizsgálatnak vethetnéd alá, csak ne itt

Dum spiro, spero.

nana! béke van testvér.
tessék, kapsz egy pluszt, hogy te is olyan boldog legyél, mint én!
Molnibalage
Inkább kussoltál volna...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

most így belegondolva, bár magamat nem azonosítom velük és nem lennék fan, de én is szoktam szurkolni csapatoknak
és egész egyszerûen azt szoktam választani, amelyikben ránézésre szimpatikusabb emberek vannak
pl a madridnak nem drukkolnék, mert spanyolok, és a spanyolok cigányok
kedves a történeted! hasonlóan képzeltem el, valóban nem túl ésszerû.
szóval azt mondod, hogy egy gyengén játszó csapatnak nem tudnál a fanatikusa lenni, mert a szép játék kritérium volt nálad? hogy lehet az akkor, hogy c kategóriás csapatoknak is vannak olyan szurkolóik, akiknek pedig nincs hozzájuk személyes kötõdése?
SötétBarom
youre doing it right

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

igen, acél. a szerkezeti acél nem olvad meg a kerozintól.
Molnibalage
Most trollkodás a cél...?

9/11-et az amerikai kormány szervezte, gondolom azt vágod (inside job volt)
Nálam úgy indult, hogy 2003-ban egyik este a sport1-re sikerült kapcsolni.
Real Madrid - Celta Vigo mérkõzés volt.
Szimpatikusan játszott a Madrid és Raul góljával végül 1-1 lett az eredmény.

A forduló után az állás (nem néztem utána, lehet tévedek 1-2 pontot) a tabellán ilyesmi volt:
Sociedad 73p
Real 72p

és már csak 2 meccs volt hátra. (Az tuti, hogy 1 pont volt a különbség.)

Kíváncsi voltam, hogy ki nyeri meg a bajnokságot ezért a következõ meccset már a kezdõsípszótól néztem.
Városi rangadón nyert a Real 4 vagy 5-0ra az Atletico ellen. Másik ágon pedig a Sociedad kikapott a Celta Vigotól.
Ezzel a tabella élére ugrott a Madrid és 2 ponttal vezetett is.

Az utolsó fordulót pedig a Bilbao ellen játszotta a csapat. Le is gyõzték õket simán. Bajnokok lettek. Láttam rajtuk a küzdeni akarást és a szép játékot is.
Arra emlékszem, hogy ezen a 3 meccsen 7-8 gólt rúgtak összesen ami soknak számít.

A következõ szezonban elkezdtem nézni a meccseiket és tetszett a focijuk amit játszottak. "Rúgjunk többet, mint amennyit kapunk." Ez volt a mottójuk.
Olyan focisták játszottak ott akiknek minden mozdulata egy álom volt.
Ahogy teltek a meccsek egyre jobban érdekelt a csapat a meccseken kívül is. Sajnos akkor még nem volt zinternetem így csak a sport csatornáról és az újságokból sikerült információkat nyernem.
Sajnos trófeákat egy ideig nem nyertek, de a csapat játéka az nagyon tetszett.
Ahogy teltek a meccsek és a szezonok egyre jobban közel került a Madridizmus a szívemhez és azóta is megvan ez.

Tehát igen, kellett valami ami megfogott bennük. A szép játék, a küzdés, a bajnoki cím (ki tudja, ha nem nyerik meg, akkor lehet most nem érdekelnének)...

Molnibalage
Sosem bírtam az ilyen önjelölt pszihomókusokat...

jazzy
nincs mit majd légyszi írd meg kinek szurkolsz mostantól
SötétBarom
Én például mivel szeretem a The Wire-t, amikor életemben kétszer NFL-t néztem, a Baltimore-nak szurkoltam <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

köszönöm, hogy eloszlattad a homályt
jazzy
megnézel 5 meccset és akire feláll az lesz
gondolom azért valami személyes kapcsolódási pontot csak kijelölnek az emberek maguknak, ami erõsítheti a kötõdésérzésüket
pl. a kapus a legjófejebb ember a világon, vagy az egyik középpályás hasonlít a kedvenc nagybácsimra, vagy voltunk liverpoolban kirándulni az osztállyal és ott csókolóztam elõször
vagy nincs hozzá szükség ilyenekre, elég csak kimondanom egyet és onnantól tartanom magam hozzá?
és milyen kritériumok alapján célszerû kiválasztani a szívem csapatát?
teljesen hasraütésszerûen megy, hogy kijelölök egy csapatot és mostantól annak szurkolok életem végéig?
egy elkötelezett focidrukker szánalmasnak tartaná azt az embert aki mindig másnak drukkol

"egy szív, egy csapat"

akinek kevés sikerélmény van az életében, az hajlamos magát különféle aktív konfliktusokban résztvevõ csapatokkal, csoportokkal azonosítani, mert így elhitetheti magával, hogy a csoport sikereibõl õ is részesül, úgy érzi valamiért, hogy az valahol az õ érdeme is
ha a juventus megnyer egy meccset a bayern münchen ellen, akkor a juventus fanok úgy érzik, hogy õk jobbak a bayern münchen fanoknál, "legyõzték" õket.

én ismerem annak a taktikáját, hogy hogyan lehet mindig a legjobbak között lenni, mindig a gyõztes mesterfaj tagjaként élni, és ha jó leszel, elmondom!
drukkolj mindig annak, aki éppen vezet
vajon egy elkötelezett focidrukker hogyan élné meg azt, ha soha nem tud legyõzni, mert mindig annak szurkolok, aki nyerésre áll? összeakadnának az agyvezetékei az abszurditástól?
Hali!
Próbáljátok ki ezt a nagyon király böngészõs MMORPG játékot! Én csak ajánlani tudom, megéri megnézni! :)
http://spartaiakgladiatus.lapunk.hu/
Dzsini
Komoly szociológiája és pszichológiája van a rajongásnak, szurkolásnak, rajongói köröknek, kluboknak. Érdekes téma.

Az megint más kérdés, hogy anyagi érdeked fûzõdik hozzá :)
(bár ott is felvetõdik, hogy te, onnan a TV elõl ülve akár hangosan szurkolva is racionálisan mit tudsz változtatni egy sokezer kilométerre történõ esemény kimenetelén - mint amikor a lottószámoknak drukkol valaki :) )

benõmenõ
Az ilyen fanatikusokat sosem értettem.
Általában meccsenként változó melyik csapatot tartom szimpatikusabbnak, de többnyire csak reménykedem egy izgalmasabb összecsapásban.
Kivétel persze most a vb, mert itt annak szurkolok, akinek teljesítenie kéne, hogy bejöjjön a tippem :D
Dzsini
Ez egy nyelvhasználati kérdés, a közösséghez tartozás érzése, és annak kifejezésére általánosan használt a többes szám elsõ személy. A közösség pedig lehet igazából bármi - akár egy más ország csapatának szimpatizánsai is.

Ugyanannyi értelme van racionálisan, mint amikor egy UTE-FTC meccsen vagy akár választásokon "mi" nyerünk és "õk" vesztenek - nyelvében elhatárol egy közösséget egy másik közösségtõl (pedig a beszélõ nem csapattag, nem párttag). A rajongás, szurkolás viszont nem racionális cselekvés, hanem érzelemvezérelt.

tigeroo
én azt nem értem amikor úgy beszélnek (más ország csapatáról) ismerõseim hogy "nagyon jók voltunk, küzdöttünk"

Dzsini

clio1616v
valahogy biztos, de nem ideálisan

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

mondjuk a döntõt lehet megnézem majd, ha lesz kéznél jófajta sör, meg elég játék a telefonomon a z unalmas passzolgatós részekre
de nem ígérek semmit
meddig fog ez az egész tartani?
ezeknél a nagy sporteseménynél mindig azt veszem észre, hogy már x hete mindenki beszél róla, úgyhogy ráveszem magam hogy ránézzek mirõl van szó
de addigra meg már vége
bár emiatt még sosem voltam szomorú