A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
TENT CITY-t minden börtön helyére!!!

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Milyen durva lenne,ha nem lapáttámasztók csinálnák az utakat,hanem rendes,betanított munkások,akik ha nem csinálják,nem kapnak enni.Szabadság-híd már készlenne,meg mindenhol fasza utak lennének:D És ezeket gyorsan csinálnák,hiszen a sebességükkel arányosan kapnák az ételt :P
somdav95
Marhára nem érdekel.

kovacsgellert
Közmunka, illetve javító-nevelõ munka.

Legalább legyen valami hasznuk, ha már rossz fát tettek a tûzre. :P

Rockynhooo
persze, rengeteg helyen lehetne szemetet szedni. meg a felsõ tiszánál lehetne normális gátakat építeni , ahoz meg lenne ingyé munkaerõ...

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Hegi90
csak egy példát mondtam. látom te is rossz sorba álltál :P

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
aki diplomás az 100% hogy ne számítson a földlapátolásnál nagyobb hatalmat követelõ munkára. Az okosabbaknak nem adnak ilyeneket :)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

qtab986
Ne váltsák ki pénzzel. De attól én se félek, hogy elvennék a munkát.

Rettenthetõ
Közmunka, javító nevelõ munka.

Annyit talán még színesítésnek bele vennék, hogy pl. x idõtartamú büntetésbõl valamennyi idõ kiváltható lehetne pénzért (pl. 250K/hét), de mindenképp maradnia kellene 6 hónap kötelezõen ledolgozandó közmunkának.

Mellesleg az út menti zöld területek, valamint az erdeink iszonyat mennyiségû szeméttel vannak tele, szóval lenne mit ledolgozni.
Vagy pl. a graffitik levakarása a házfalakról, a cigicsikkek, rágógumik felszedése, felkapargatása a járdákról...

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

chhaya
Jah, de ha elítéltekkel végeztetnék a közmunkát, akkor azok a szabad és büntetlen emberek esnek el a munkalehetõségtõl, akik most ezt végzik, és más lehetõségük nem nagyon van.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

qtab986
Mondjuk egy Bp.-i orvos gyógyszerekkel kereskedett, és büntetésbõl leküldik vidékre kör.orvosnak annyi fizuval amennyit a közmunkások kapnak?
Valahol van benne fantázia de én akkor is a parlagfüvet irtatnám vele vagy felfuttatnám a cirokseprûipart. Hiszek a fizikai munka nevelõ hatásában. Amitõl koszos lesz az ember.

Kicsikiraly
Közmunka, illetve javító-nevelõ munka. Egyértelmû, így még kicsit vissza is fizetik az egészet az államnak, és nem kell egy börtönben rohadniuk kis bûnért

DFTBA ಠ_ಠ

Scottt
Közmunka, illetve javító-nevelõ munka

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

DJKonya
Szerintem attól függjön hogy mennyire súlyos dolgot követett el mielõtt oda került.

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

nonicks
Egyéb. : kivégzés

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Az már más ha valaki kioltja egy másik valaki életét. Én erre a célra visszahoznám a halálbüntetést...
Rockynhooo
és az büntetés ha valaki programozo és megöl valakit és elküldik programozni ?

elitehun
Sztem úgy érti hogy legyen meg a büntetés de olyan területre küldjék ahol lehet hasznosítani a tudását
Jogos. Aki bûnt követett el az viselje is a következményeit...
Eloldeszka
A halálbüntetés... ez jó kérdés, de most nincs kedvem kifejteni a véleményem. Talán más topikban, máskor.

qtab986
szal nem a kõbányába kell küldeni
De, ez büntetés. Hogy lehetne már kivételezni? Olyan sincs, hogy értelmiségi gyilkosoknak azért csökkentik a büntetését mert diplomás.

immovable
Akkor az állam adná a szabályozott keretet a kivégzéshez s te húzhatnád meg a kart a guillotine mellett. Így jó? <#idiota>
anarchista vagy.

nemtom, nekem továbbra is az a véleményem: az államnak nincs joga kioltani bárki életét is.
Az én szememben valahogy úgy korrekt, hogyha teszem azt megölték az unokatestvéredet, akkor te és a családod szabadon bosszút állhattok, azt csináltok vele, amit akartok. megkínozhatjátok, megölhetitek szabadon, stb.
az államnak olyan szinten legyen csak beleszólása a dologba, hogy erre engedélyt ad. Mert egyébként csak a megkárosultakra tartozik a bosszú. Ez az igazi szemet szemért elv, legalábbis amit én annak látok, és nem az, hogy a vélt bûnöst kivégzi egy idegenekbõl álló testület. Ezáltal senkinek nem lesz jobb, de nekem, mint megkárosodottnak, egyáltalán nem lesz elégtételem.
Rockynhooo
én is így gondolom...

immovable
ÉN is dolgoztatnám õket. Minden olyan munkát velük csináltatnék amit "normális" ember nem vállal el, vagy csak horror áron.
Pl. õket osztanám be a hulladékok szétválogatására, így növelhetnénk a szelektív hulladék hasznosításának hatásfokát, szinte ingyen. De biztos van sok olyan trágya munka amit meg lehetne velük csináltatni.
Én egyet értek.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Motoroj
Mert ha a dutyiban ülnek, akkor mi van? Nem ugyanaz?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Nem kötelezõ. Ezt biztos forrásból tudom.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

immovable
Hát nem tudom. Nekem 10 év egy kényelmetlen, élhetetlen cellában nem egyenlõ egy emberi élettel, miközben az én pénzemen etetik.
Az én szememben a szemet szemért elv az igazságos. Ölt, meghal, kész. Nincs vele több gond.
Ha bizonyított az önvédelem vagy a gondatlanság, tehát verekedés közben bevágsz neki egyet és abba hal bele az más. Ott lehetne enyhítõ körülmény.
Nem kell mindenkit kinyírni persze, de azért a sok erõszakoskodó, késelõ, kínzó, gyilkos gecit azonnal kivégeztetném, amint kiderül róla, hogy nem önvédelembõl, hirtelen felindulásból csinálta. Persze egy erõszakoskodónál, kínzó köcsögnél vagy pedó gecinél ez nem kérdés. Ott nincs mérlegelés. szvsz
De én lecsapnék az állatkínzókra s nem vennék figyelembe ilyeneket, hogy nem beszámítható. Ha nem beszámítható, akkor sok mindent úgy sem lehet tõle elvárni, sosem fog normális ember lenni.

Tudom, tudom vadember vagyok egy õsember szintjén, de ez van.
Motoroj

Pl. a kõfejtõben át lehet gondolni, hogy megérte-e odakerülni.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

igen gyári kényszermunka,az útépítésnél meg lehetnének munkások:D

nincs már mit takarítani annyi a közmunkás....

bardocz
Amúgy szerintem tök jó ötlet(mégiscsak én találtam ki:D),hogy gyárakban dolgoztatni õket,hogy legyen tényleges hasznuk is.Mertmost közmunka nem sok pénzt termel,de esetleg egy gyárban ki tudnák termelni azt a pénzt,amibõl elláthatják magukat(persze nem õk mennének boltba vásárolni,hanem minden maradna így),és még esetleg hasznot is termelnek,termékként,és pénzben is.
Rockynhooo
hát jah , tegnap errõl is szó volt ,hogy mehetnének szemetet szedni vagy gátat építeni... egy két õr lenne velük az meg nagy pénz, többet használnának mint ártanak.

nekem is

NEOreg3
feltétlenül<#bohoc>

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

szadista.

:D:D:D:D

"A halálbüntetés lényege nem az, hogy általa megértessük az elkövetõvel tettének súlyosságát, hanem hogy ne legyen lehetõsége megint mészárolni."

bardocz
Majd holnap írd le mit gondolsz a dologról<#idiota>
tipikus állatvédõ duma
"nem azt mondtam, hogy nem bûnös, hanem azt, hogy ha a szemem elõtt verik halálra az asszonyt, akkor nem állok le számolgatni meg gondolkozni, hogy hány évet kaphatok, vagy ilyesmi, hanem minimum kitaposom a belét az illetõnek."
az elmúlt években hány ilyen eset volt,hogy asszony verés miatt öltek?
felindulásból ölték és erõszakolták meg a kiskunlacházi kislányt anno?vagy az öreg nénit?sorolhatnám még....szép egy véleményed van.....

NEOreg3
valahogy ma semmi kedvem ezen elgondolkodni, szóval kurvára nem érdekel

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Csak ne az állam pénzét basszák el....

azokat pl. egy olyan cellába kell bezárni jó 10 évre, ahol csak fekve fér el, még a térdét se tudja behajlítani
régen voltak ilyen jó megoldások. szebb mint a halál! :}
Rockynhooo
ok. de akkor azok sem akik szórakozóhelyen böknek meg embereket , meg kocsibol szednek ki embert és vernek halálra.

Mike at home
a közmunka mindenképpen jobb mint a börtön.
ugyanakkor a diplomás szakemberek tudását ki kell használni, szal nem a kõbányába kell küldeni, meg nem papírt kellene hajtogatnia

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Közmunka, illetve javító-nevelõ munka...
sweech
de lehetne!

[HUN]FaTaL
közmunka

http://goo.gl/gd6Zi5