A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
2.

http://goo.gl/gd6Zi5

szjuca
2.

Pepsi Twist
"emberi nevezhetõ bolygó-léptékben is technológiai civilizációnak" én ezt így azért nem jelenteném ki... ha most az ûrkutatásra gondolsz akkor ez nem igaz, meg mondjuk sztem semmire nem igaz... bolygó-léptékben sztem 0-ák vagyunk...

am a kérdésre:

Láttam már. (kommentben, hogy mit és hol)

Van 1-2 haverom aki sztem UFO. Ja majd elfelejtettem ez a Cseh Csaba gyerek is UFO meg sztem MAMA2 is 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

QuippeR
egy civilizáció ismerete alapján nem lehet általánosítani.

egyáltalán nem biztos, hogy másik civilizációk is elindulnak a technológiai civilizáció irányába, illetve elképzelhetõ, hogy a technológiai civilizáció, mint fejlõdési lehetõség végén mindig azon civilizáció teljes pusztulása (vagy másféle civilizációvá változása) áll. így aztán elképzelhetõ, hogy többmillió civilizáció létezik, de egyik sem olyan fejlett technológiailag, hogy fel tudja fedezni a többieket. (mint ahogy a Földön sokmillió faj van, de csak az emberi nevezhetõ bolygó-léptékben is technológiai civilizációnak.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tenkenorman
monnyuk ha elértük volna a fénysebességet akkor nemtudom miért nincs fent a youtubeon <#vigyor2>

http://www.tenke.hu

DJ Skyline
mert túl sokszor látták a Támad a Mars!, és A függetlenség napja címû filmeket. és köztudott, hogy "Han Solo a galaxis legvagányabb ûrpilótája" (Star Trek kritikából kopizva), szóval ilyenek mellett csak rosszra számíthatunk. <#idiota>

Vaxi
100%-ig biztos vagyok benne, hogy van élet a földön kívül.
és abban is biztos vagyok, ha egy civilizáció olyan fejlett lesz, hogy képes akár a fénysebességgel is haladni, és netán meglátogatja a bolygónkat, akkor BIZTOSAN nem leigázni akarnak minket 😄DDDD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Ha még léteznek is,épp ez az nem tudnak ide jönni az kijelenthetõ egész biztosan,mivel áthatolhatatlan szakadékot képez a távolság

Vaxi
szvsz ez idióta kérdés...

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Molnibalage
Csak éppen hiába létezhet másol is élet (intelligens?) akkor mennyi az esélye, hogy éppen velünk egyidõben léteznek, ide is tudnak jöttni? Az univerzum hihetetlenül üres. Nagyon kis esély van, hogy véletlenszerûen rábökve egy pontra, hogy ott a nagy büdös semmin kívül van valami...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mersant
es miert kene foldszeru bolygo 1 idegen letforma letezesehez?!

regen azt sem tudtak elkepzelni az emberek, hogy lovak nelkul mozog a kocsi, es hogy az ember repulhet is. boszorkanysagnak tartottak...ma meg tok egyertelmu az egesz 😉

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

HunnernesKonge
Minek? Elmész az Usába és átsétálsz a csillagkapun <#idiota>
Amúgy meg nem a fénysebességet kell elérnünk, hanem ilyet kell találni 😄

De olyan tárgyat, aminek nagy tömege van, elméletben lehetetlen fénysebességre gyorsítani. Már nem emlékszem pontosan, hogy miért is, de majd Molni pontosít. A másik felvetésed pedig asszem az idõdilatációval van összefüggésben.

HunnernesKonge
De te csak azt tudod hajtogatni amit az iksolában/életben tapasztalatok/laikus érdeklõdés alapján a fizikáról megtanultál.
Anno lefektették az okos emberek a fizika alaptételeit melyek mind a mai napig érvényesek, de mi van ha ezeken túl vannak olyan tételek melyeket a mi fejlettségi szintünkön nem lehet épp ésszel felfogni, -ahogyan ezt Greg is írta - de ez nem jelenti azt hogy nem létez(het)nek.

Az meg hogy emberi léptékkel rohadt gyors és rohadt távol van abban igazat adok neked, de a mi állításaink/feltételezéseink nem emberi léptékkel számolnak.

Greg: Ki mondta hogy földszerû bolygó kell? Ha elvonatkoztatunk a mi létünktõl nem elképzelhetõ hogy vannak nem szén alapú értelmes létformák, akiknek mondjuk nem oxigént lélegeznek be?

Nah nagyon elrugaszkodtunk a témától 😊 I want to beleive ^^
Molnibalage
Az UFO az éjszaka elahított sodrófa is amíg fejen nem talál és meg nem nézed, hogy mi az...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tenkenorman
a fénysebesség NEM elérhetetlen sem elméletben sem gyakorlatban. egy svájci tudos évekkel ezelõtt megcsinálta. lézereket helyezett el egy képzeletbeli kör körvonala felé és az egymás után következõ lézereket pár milivel lejjebb helyezte el. ezzel egy spirált hozva létre. valamien atomot helyeztek bele és fénysebeségre gyorsult. sõt, az idõutazás is lehetséges és a kettõ marhára összefügg.
volt a natgeo-n hogy ha felmegyünk egy nagyon magas felhõkarcoló tetejére és ott állunk vagy 100 évig (vagy több már nemtudom) akkor az oránk késni vagy sietni fog egy nagyon nagyon keveset.
a jelenség oka hogy a bolygók is görbítik a teret és és ha ezt nem vették volna a GPS ek készítésekor figyelembe akkor nagyon pontatlanok lennének.

tenkenorman
láttam valamit de nem tudom mi lehetett. Egyszer unoztunk(kártyajáték) a haverommal sátorban de úgy hogy a sátor eleje nyitvavolt. egyszer csak a fejünk fölött, a csillagok közt elhaladt sok (10-15) db csillagszerû pont egymás ködül kavarogva. aztmondha egy havaver aki szereti a csillagászatot hogy egy üstökös raj lehetett. de nem tudom mi volt. viszont 100x ra biztosan állíttom hogy ha nem is a hétköznapi értelemben vett ufok de valami más életforma VAN rajtunk kívül.
elvégre mi is ittvagyunk valahogy nemdebár?

Megvagyok az Ufok nelkul is 😄 lattam par erdekes jelenseget...de sztem nincsenek ufok...

Aki azt mondja, hogy egyedül vagyunk ill. mese mint a Yeti az eléggé szûk látókörû és tudatlan. Egy galaxis kb 100-200 milliárd csillagot tartalmaz, ha a Tejutat vesszük alapnak. kb 100milliárd galaxisról tudunk. Ezeket összeszorozva egész szép nagy szám jön ki. Nehogy már valaki azt merje kijelenteni, hogy ezek közül egyiken sem sikerült kialakulni, hasonló értelmes vagy értelmesebb életnek mint mi. Kicsit beképzeltség lenne azt feltételezni, hogy egyedül lennénk.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

sb1
Sajnos még nem láttam, pedig jó lenne, érdekel a téma.

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

A mindenes
"Hülyeség az egész, mese mint a Yeti meg az ilyenek."

A Yeti viszont létezik.

"Azaz kb 18 millió km óránként. "
Az a szomorú hogy ennek ellenére,mégis sokan hisznek benne,pedig egyértelmû fénysebesség elérhetetlen,elméletben és gyakorlatilag is nem is beszélve élettanilag.....

18millió km/percenként és nem óránként.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

jackcsabi

Hiszek benne hogy létezhetnek. Jó érveket hoztok fel, úgylátom érdekes lesz a topik ma.

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

GregSB
* 24x365x20

GregSB
Én nem mondtam hogy csak itt van élet. Azt sem mondtam hogy nem lehetnek békés Földönkívüliek. De kcsiit gondoljatok bele:

Legjobb tudomásom szerint a legközelebbi földszerû bolygó, amit ismerünk 20 fényévnyire van tõlünk. Azaz a fény 20 év alatt ér oda. A fény sebessége az ûrben durván 300 millió m/sec. Azaz kb 18 millió km óránként. Ezt a számot szorozd be 175200-al (25x365x20), és megkapod hány kilóméterre van ez a bolygó. Ép ésszel felfoghatatlan.

Mi jelenleg még az 55 millió km-re lévõ Marsra sem tudunk eljutni, mert évekig tartanaa az utazás.

Józan paraszti ésszel is be lehet látni tehát, hogy ha létezik olyan civilizáció, ami ezt a távolságot meg tudja tenni csak azért, hogy "kísérletezzenek velünk", meg jól megnézzenek maguknak, akkor kb olyan szinten lehetnek hogy mi azt fel sem tudjuk fogni. Lehet nem is látjuk õket a mi dimenziónkban 😄 (ez már kezd nagyon elvont lenni, le is állok 😛)

tugyiti
Láttam ,el is raboltak.
LordVenom
Mondod ezt,mert az ember nem tud fénysebességgel utazni...mondod ezt,mert a Hubble távcsõbe még nem integetett bele senki...ugyanmár...ne gondolkodj ennyire reálisan...hol a fantáziád? 😉)

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

HunnernesKonge
Arra gondoltam hogy, ha tényleg értelmesek akkor messzirõl elkerülik ezt a bolygót mert itt az egyetlen értelmes életforma a delfin <#gonosz1>
(viccesre akartam venni a figurát kicsit...)

egyébként én simán elképzelhetõnek tartom (és nyugodtan lehet ezért hülyének nézni), hogy az ember egy nálunk sokkal fejlettebb életforma kisérleteinek eredménye
inkább ez, mint holmi isten vagy evolúció

és ha tényleg így lenne, simán érthetõ lenne, miért járkálnak ide nézelõdni
Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

LordVenom
Most olvastam végig a hozzászólásokat,és soha nem értette,mint ahogy most sem,hogy feltételezheti valaki,hogy az egész univerzumban CSAK itt van élet. Ennyire ne legyünk már földhözragadtak. A fõnököm volt ilyen,csak azt hiszi el,mait lát. Na de bazzeg,ha még nem látott kacsacsõrû emlõst,akkor az nem létezik,mert a fényképek csak montázsok???
Azt elhiszem ,hogy az UFO jelenségek nagyrészének eredete nem való,de ha feltételezzük,hogy a megszámlálhatatlan sok csillagrendszerben van rajtunk kívül élet,akkor miért ne találhatnának ránk egy sokkal fejlettebb civilizáció képviselõi? És ha igen,akkor miért ne figyelhetnének minket? Miért ne tanulmányozhatnának egy nekik "õscivilizációt"?
Tipikus emberi gondolkodás: leigáztak volna minket...persze,mert ha mi akadnánk egy bolygóra,ahol a neandervölgyi emberig jutott az élet,mi biztos ezt tennénk. Tipikus...de nem kellene minden idegen életformát az emberi gondolkodáshoz hasonlatossá tenni,ameddig nem is tudunk semmit bizonyítani...
Teóriák ezrei vannak pro és kontra. Én azok mellett vagyok,akik nem tartját kizártnak az UFO észleléseket...<#rolleyes>

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Hegi90
amit én láttam az megállt, 1perc után visszafordult, és ugyanoda ment vissza ahol az elõbb volt, aztán tett pár cikk-cakk-ot, és elment a picsába 😛

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Meg egyáltalán tudjuk hogy a Föld közelében nincs semmilyen létforma.Ahol pedig lehetne eszméletlen messze van,több ezer fényévre..........azt meg senki se mondja, hogy lehet majd valaha is fénysebességgel utazni mert lehetetlen de tételezzük fel hogy igen még fénysebességgel is több ezer év...szóval nem léteznek vagy ha léteznek is ide soha nem tudnak el jutni ahogy mi sem hozzájuk

#41244 ezért kellett volna leírás - átlag ember egybõl idegen lényekre meg csészealjra gondol, pedig lehet bármi, repülõ, mûhold stb.

HunnernesKonge: már mért ne jöhetnének ide? ha te fedeznél fel egy másik civilizációt nem látogatnál el oda, csak egyszerûen elfelejtenéd?
OrioN the S
Ja. Mert felnek.

Remelem nem bombaval akarjak megnezni ,hogy valaszolunk-e 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

LordVenom

Persze csak távoli megfigyelõként szeretnék látni,mert nem biztos,hogy egy személyes találkánál nem fosnám össze a bokám...
<#idiota>

HunnernesKonge
Miért feltételezi minden ember hogy egy ismeretlen civilizáció csak ellenséges lehet. Az emberbe genetikailag bele van kódolva ez a gondolkodás? :/
GregSB
Errõl már volt vita régebben. Az UFO eredetileg tényleg azonosítatlan reülõ tárgyat jelent az angolban, és jelenthet pl egy meteort is, de a magyar nyelvben az UFO szó alatt mindenki "reülõ csészealjra" és földönkívüli lényekre gondol, így terjedt el. Szóval mivel ez egy magyar topic, itt most konkrátan a földönkívüli lényekrõl van szó 😄

Egyébként meg #41241 +1. Ha létezne olyan idegen életforma, ami el tudna hozzánk utazni az ûrben, az olyan elképzelhetetlenül magasabb szintû technikai fejlettségre utalna az emberiség szintjéhez képest, hogy kb már rég le tudnák volna igázni a Földet. 😛

HunnernesKonge
Valamint tudományos körökben az is elfogadott elmélet hogy nagyon kicsi arra az esély, hogy az egész univerzumban egyetlen egy helyen alakult ki értelmes élet. És ha feltételezzük hogy máshol is vannak gondolkodó valamik, akkor miért ne feltételezhetnénk hogy fejlettebbek nálunk. Nyilván ha értelmesek akkor nem jönnek ide minket keresni addig jó nekik amig nem tudnak rólunk, ebbõl kifolyólag a különbözõ találkozásokat nem is hiszem el, de
Aquir
mintha ismeretlen lenne az ufo fogalma

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
UFO.. ufo rámondhatod egy gömbvillámra is ennyi erõvel mert persze Te nem tudtad mi az

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

HunnernesKonge
Tudjuk: "Az a villanás, amit látott, nem ufó volt, csak egy szimpla gázfelhõ, ami megrekedt egy termikus zsebben és visszaverte a Vénusz fényét" már a MiB-ben is megmondták
nem mese -.-

mellesleg UFO = Unidentified Flying Object, egy leírás nem ártott volna..
Aquir
Tudományos tény, hogy igencsak elhanyagolható annak az esélye, hogy egyáltalán létrejönne olyan közel hozzánk élet, hogy még észrevennének is minket... sazl 😛

GregSB
Valószínûleg egy légkörbe beérkezõ és felhevülõ meteorit darabka volt. A felsõ légáramlások össze-vissza változtatják ezeknek a pályáját, ezért mászkált cikk-cakkban.

SZVSZ az "UFO észlelések" 99%-a ilyeneknek tudható be 😛

MR ME
nem, de nem is vágyom rá...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

wordsworth
2. hátha van valami atom herb-ük 😄DDD

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Carlos
Hülyeség az egész, mese mint a Yeti meg az ilyenek.

Þór vígi þessi rúnar