A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert ahogy így elnéztem a profilokat jártomban keltemben, többségük még szinte gyerek. 15-25 év közötti fiatalok, tele indulattal, érzelmekkel, néha lelkesedéssel vagy anélkül, stb.; és hozzá persze nulla élettapasztalattal.
A másik fele meg a fél életét eddig a gép mögött töltötte. Nem ismerik a valódi világot. Filmeken, TV-ben és egyéb helyeken látnak, hallanak dolgokat, és itt meg az alapján próbálnak megfelelni a környezet elvárásainak. Nekik ez a hely az élet része.
De 99%-uk még nem szembesült a halállal. De még az élettel sem igazán. Nem is tudja, mit jelent igazán a halál, nemhogy szembenézne vele.
Így egyértelû, hogy hangzatos kijelentéseket tesznek, aminek a legtöbb esetben semmi alapja nincs. (Viszont roppant vagánynak tûnik. :) )
Ha szembekerülne egy ilyen valós helyzettel, teljesen más lenne a véleménye.
"mondja ezt az, aki nem mer családot alapítani a felelõsség miatt."
1. Én nem látom, hogy a bátorság összefüggene az életcél nélküli léttel. De te biztos meg tudod magyarázni.
2. Nálam nem merés kérdése. Egyszerûen tudom, mi a felelõsség, és elég van már így is a nyakamon. Nem akarok többet. Emellett túl egoista vagyok a családalapításhoz. Ha családom lenne, akkor tudom, hogy õértük tennék meg mindent, és önmagamat is feláldoznám értük. Így viszont önmagamért tehetek meg mindent, és nem kell osztoznom. És ez nekem jó. :)
Ez kicsit olyan:
"Én nem szeretem az uborkát, és nagyon örülök, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném, pedig nagyon utálom."
:)
Egyszer fent, egyszer lent. Nekem is hasonló idõszakom van már évek óta, nem túl sok örömöm van az életben, mégis bizakodóan tekintek elõre.

számomra*

Én pl nem azt mondtam, hogy meg akarok halni...
Alap, hogy ha jön felém egy autó, félreugrok, nem depis vagyok..
De nem sokat számít nekem, célom nem sok, örömöm sem valami sok, probléma amik jelen helyzetben megoldhatatlannak tunnek, annal tobb..
Próbálkozok, de nem akarok csak azért élni, hogy a problemakra megoldast talaljak.
"szart se ér az élet"

Motoroj
Egyéb: elsõsorban család szerintem, azon kívül meg marad a fanatizmus, az is nagyon fontos.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

LordVenom
A második helyen állnak a depressziósok (Felõlem akár most is meghalhatnék.)...és ezeknek a fele még nem is tudja milyen a nagybetûs élet...<#shakehead>

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Bruk
"Tengek lengek, csak éljem meg a holnapot, a többi nem érdekes."
Majd csak lesz vmi... :)

solo
Egyéb.

Karriert épÍteni/családdal lenni/hobby nak élni, de mindenféleképpen családdal tölteni a legtöbet.

De majd meglásjuk.Van még 10 évem:]

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Nem tudom miért hiszik egyesek hogy a halált ingyen adják fájdalom nélkül de tessék:"Bár sokak szerint a méreginjekció humánus kivégzési módszer, valójában rengeteg kétség merült fel alkalmazásával kapcsolatban. Az elsõ probléma abból adódik, hogy az elítélt elõkészítése akár 30-60 percet is igénybe vehet, ami komoly pszichikai nyomással jár együtt. A második probléma, hogy a nátrium-pentotál hamar kiürül az agyból, és az izmokban szívódik fel. Ez ahhoz vezet, hogy a szer beadása után kb. 20 perccel az elítélt magához tér. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nátrium-pentotál hatását a pancuronium-bromid semlegesítheti, így az elítélt eszméleténél van, miközben megfullad. Ezt viszont, az izombénító hatás miatt, jelezni nem tudja. Az utóbbi években több olyan kivégzés is történt, ahol utólag megállapították, hogy az elítélt eszméleténél volt a második és harmadik komponens beadásakor."
A haláltól meg igaz nincs miért félni,de nem kell akarni vagy keresni.

Narxis
Te olyan vagy mint a Gyurcsók? Monitor mögül képes vagy diagnosztizálni az emberek lelkiállapotát? Szép teljesítmény.

Am. én szívesen meghalnék HA GYORS ÉS FÁJDALOMMENTES lehet. Pl. mint amit a halálraítéltek választhatnak Amerikában, injekció. Szépen lassan leáll a szívük. Azt olvastam, hogy olyan mintha elaludnának. De az ilyen akasztásoktól, meg "felvagdosom az ereimet emo style"-tól tényleg félek, ezek fájdalmas halálnemek. Alapvetõen a haláltól nem kéne félni, csak a buta emberek félnek az ismeretlentõl. Ahogy Tolkien írta: "A halál nem egy út vége hanem egy másik út kezdete."

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"Sok a hangember. Mondjuk monitor mögül nem nehéz. :)"
Itt majdnem mindenki az.Errõl jut szembe az a szavazás amikor hogyha életfogytiglan és halálbüntetés között választania kellene hogy melyiket szenvedje el a többség a halálra szavazott én azért megnéztem volna hogy az a sok kocka milyen nyugodtan menne a saját kivégzésére:DDDD....ugyanez most nem bánnák ha meghalnának de valójában nem ez a helyzet,csak így itt könnyû rá nyomni:D

maffioso
egy adott hobbi
szerintem a család ugyis jön vele ha majd eljön az ideje viszont számomra elengedhetetlen hogy szenteljem vmi fontosnak is az életem ami nem a család, hanem egy hobbi

\"If in doubt, flat out!\"

Család,szerintem ennél fontosabb nincs.

A munkám is fontos mert a család jobb megélhetését jelenti.
De csupán ennyi.A karrierjét mindenki addig építgesse amíg nem kötelezte el magát.Mert ha már gyerek is van õk a legfontosabbak.

redbull0304
Buli buli hátán, amíg meg nem halok.

Hegi90
Amúgy család. Jó nagy, lehetõleg minnél nagyobb.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
"Tengeni-lengeni? A gyengék sajátja."

mondja ezt az, aki nem mer családot alapítani a felelõsség miatt.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Én is meglepõdtem, viszonylag sokan nyomtak arra...

Azért nem gyenge. 21% az, aki akár most is meghalna.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi az közülük, aki valóban szembe merne nézni a halállal. Gyanítom a 41 szavazóból egy sem.

Egy könyv jut errõl eszembe. Naid Samat: Megdöbbentõ mesék a halál völgyébõl.
Ott az egyik novellában egy faszi öngyilkossági kísérletet követ el. De megmentik.
Utána felébred, és láthatólag belekeveredik valami zûrbe. És persze mindneki õt akarja kinyírni. Hol egy karddal hadonászó kínai elõl menekül, hogy egy kivégzést néz végig, ahol utána õt üldözik. A végén ha jól rémlik elkapják, és könyörög az életért (bár erre nem emlékszem). Ekkor jön egy doki, és bemutatja neki a színészeket, akik az egészet megjátszották, és ezzel rákényszerítették, hogy küzdjön az életéért és akarjon élni.
A terápia drasztikus de hatásos volt. :)

Vajon azok, akik itt nagy mellszélességgel elõadják, hogy õk már lemondanának az életükrõl is, vajon éles helyzetben, mikor az életük veszélyben van, mit tennének?

Elég nagy az arány. Mégsem látom azt, hogy hirtelen megnövekedett volna az öngyilkosok száma. Pedig ha valaki így odavetné az életét, az minek él még? Annyi de annyi lehetõség van ennek megoldására.
Sok a hangember. Mondjuk monitor mögül nem nehéz. :)
Lásd be, hogy az a kérdés bizony bõven volt annyira elvont, hogy nem lehet általános választ adni.

nem tudom az olyan mintha azt mondtad volna tartod a szád,mert egyértelmûen jelzi hogy nincsenek elveid.ennyi.

SimaSuna
dettó :)
Egyéb

A karrieremnek és a családomnak.

Na, csak nem vagy te az az elvetemült, mint aminek mondtak téged. ;)
Mert nem te mész ott, hanem Rundstedt.
Komoly indok, mit ne mondjak.
Ezek szerint a kemény tanulás életet menthet. Következõ életedben szerintem próbáld ki te is. :)
Akkor jó.
Egyéb

elõször ki szeretnék jutni az usa-ba dolgozni, aztán jöhet a család

somdav95
nemtom :D még úgy ellézengek...

Bulykin
Egyéb...

fogalmam sincs<#idiota>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Segítek.

89
miért ne segítenék?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Felõlem akár most is meghalhatnék.

89
<#hehe>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

kas123
Család, szerintem ennél fontosabb nincs. :)

Felõlem akár most is meghalhatnék.

most húztak meg fizikából meg irodalomból...
vicceltem.
Mondd, mivel érdemeltem ki ezt? Ártottam esetleg neked, vagy valami más az indok?
Sík pusztán bandukolsz, ruhádat lenge szellõ mozgatja. Tavaszi napsütés feledteti veled a kemény tél viszontagságait. Odafent az égben bárányfelhõk kergetõznek, és madarak keresik párjukak csivitelõ énekléssel.
Napok óta nem láttál már embert, egyetlen kapcsolatod a külvilággal a mobiltelefonod. (Nesze neked illúziórombolás. :D )
Az út, melyen poroszkálsz pár tócsával van szegélyezve, mely az elmúlt napok esõzéseit juttatja eszedbe. Jobbról éledezõ búzamezõt látsz; balról ugar van, melyet láthatólag rest gazdája eléggé elhanyagolt az utóbbi idõben. Pár kisebb bokor és facsemete minössze, ami akadályozhat téged, hogy belásd az egész rónát, a magyar Alföld csodálatos és egyedi világát.

Kedvenc nótádat fütyörészve haladsz a földúton, örülve az éledõ természet látványának. Ekkor viszont egy fekvõ alakot pillantasz meg magad elõtt az út szélén. Elõször csak a mozgására leszel figyelmes a távolból. Kissé közelebb érve látod, hogy a fekvõ alak mozog, szinte vonaglik. Némi nyöszörgést, elfolytott jajgatást is hallassz, melyet - már látod is - az ember testén lévõ vérfoltok tesznek hitelesebbé. Úgy iramodásnyira érve további vérfoltokra leszel figyelmes a földön, mely az alakot öleli körbe, mint szigetet a nyugodt vizû tó. A talaj - mint ahogy az esõt is az elmúlt napokban - szomjasan nyeli magába az alak életnedvét.
Egyre erõteljesebben hallod az illetõ jajgatását is; láthatóan észlelte közeledted, és most segítségért próbál kiáltozni, el-elfúló hangon.
Nem tudhatod, hogy mióta fekszik ott sérülten, és azt sem, hogy mi okozta sorsát. Sem embert, sem állatot nem látsz a közelben; csak azt a pár fülemilét, mely eddig is kísérte utadat.

Mit teszel? :)
hát attól függ.
ha te feküdnél ott akkor fél kerékkel rád hajtanék és végigkennélek az úton, ha valaki más, akkor meg mentõket hívnék.
nincs legfontosabb.
Családot akarok majd, lehetõleg nagyot, szeretnék sokféle pszichedelikus növényt termeszteni a nagy kertemben, meg harcmûvészkedni is akarok majd.
A környék?:D

Még vmit ennyit érnek a rokonok kikérdezése amikor mondják hogy mintagyerek volt a gyilkos:DDDDD......

Én is így tennék. Bár én egoista vagyok ... ha ez esetleg javít a megítélésen valamennyit. :)

Éspedig? Tegyük fel, mész autóval. Az út jobb oldalán-szélén fekszik egy ember. Mellette egy bicikli összetörve. Kissé vonaglik a vértócsában, ami körülveszi és amiben fetreng. 30 méterrõl is simán látszik, hogy sérült.
Mit teszel?
(Kaland-játék-kockázat. :D )
N1ggA
életem célja, hogy a majdani gyerekemnek gyereke legyen

Spread De Love!

Jah igaz,elég ha felnézünk a vezetésre az emberek tökéletes másai a fent lévõknek.

Attól függ......

Nem csak az sg 90%-a tenné ezt. Az összes ember min. 90%-a lenne ilyen. De lehet, hogy a 99-et is maghaaldná.

A másikra: telefonon sem hívnál segítséget a sérülthöz?
Na meg el ne felejtsük mikor az volt a téma mit tennél ha egy rokonod súlyos bûncselekményt követne el?pl gyilkosság,nemi erõszak stb
A sg 90%.éka teljeséggel támogatta volna a bûnös rokonát(tartja a száját)köztük te is úgy hogy no comment....

Ne keverd a dolgokat,annak meg lenne az oka,lehet hogy akkor nem fejtettem ki.
1,lehet szimulált és amikor kiszállok leüt
2,rám kenik a balhét hogy miért nyúltam hozzá stb
3,vagy vmi részeg alak fekszik csak ott
Különben is nem értetted a lényeget,a segítenít úgy értettem hogy felülrõl értsd politikai értelemben felszólalni az égetõ kérdésekben és ha netalán olyan pozicióban kerülnék mindett megtenni az emberekért, nem pedig sérültek gyógyítása.