A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az okosok meg példálóznak olyasmivel, hogy van ahol mégxarabb..bravó.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Persze ki lehet ebbõl jönni 1-2 gyerekkel is. kb mint az õskorban.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Az asztmás esetek egyharmada nem is asztma, csak hát a gyógyszer jelenleg jobb biznisz, mint a fegyver...
A wikipédia az Asztma-ról.
Ajánlom figyelmedbe a "Kezelése" bekezdés utáni elsõ mondatot.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
nem szeretném, hogy õ is ugyanúgy szenvedjen, mint én
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
A nagy átlagnak anyagi nehézségei vannak. Aki nem tud mellékes jövedelmet szerezni az gyakorlatilag hó végén már éhezik. Ez nem vicc.
Pedig rendesen dolgozó és nem különleges nagy igényû emberekrõl van szó.
Ezen valami mód változtatni kell mert szerintem közel járunk a határhoz amikor már a nagy többségnek minden mind1 lesz.
Amúgy ha a családokban átlag 2 gyerek lenne (sztem kevesebb van), még akkor is népességfogyás lenne, hiszen 2 ember 2 embert pótolna, ugyanakkor vannak egyedülállók, és sajnos vannak akik fiatalon meghalnak. Szóval sztem azért egy átlag család el tud tartani rendesen 2 gyereket, több meg nem kell csak azért h legyen. A pici népességfogyás meg sajnos azt kell h mondjam, nem is baj a jelenlegi helyzetben.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Apám annak idején jólmenõ vállalkozó volt, tényleg nagyon jólmenõ. Anyám köztisztviselõ volt, viszonylag jó bérrel, de azért nem éltünk nagy fényûzésben. Apám alkoholista lett, a vállalkozását elhanyagolta, majd késõbb el is veszítette, idõközben a szüleim elváltak. Annak idején, olyan minimum 10 évvel ezelõtt a vagyonmegosztás úgy zárult, hogy a viszonylag nagy ingatlan plusz üzlet, és két autó fele mindössze 2,5 millát ért. És akkoriban ez még jó volt, ennyiért kaptunk egy új lakást. A válás után anyám egyedül tartott el hármunkat. Apám fejenként 3 ezer (!) forintott adott gyerektartás gyanánt. Semmije nem volt, a nyugdíja jó vállalkozói szokásként a béka segge alatt, a bíróság nem tudott többet lavonni tõle. Ekkor mi még nõvéremmel általásnos suliba jártunk, még abban a korban voltunk, amikor azért kell a gyerekre nagy kiadásokat áldozni. Anyám valahol a 30. évét húzta le ugyan azon a helyen köztisztviselõként, ha emlékem nem csal olyan 120-nál többet biztos nem kapott. Max idõnként ilyen kajajegy meg társai. És ebbõl el tudott tartani hármunkat úgy, hogy nem volt semmiben sem hiányunk. Késõbb persze volt nyárimunka, de tesóm is leginkább magára költötte, bulira és ilyenkre, illetve volt olyan idõszak, amikor még nem voltunk olyan korban, hogy mehessünk.
Ugorjuk kicsit elõre az idõben, napjaink környékére: jött egy lehetõség, eladtuk régi lakásunk asszem 12 milláért (elég durva értékváltozások voltak), és vettünk egy csendes, jó környéken levõ kertes házat a városközpontban. Ezzel párhuzamosan egy rokonunk be akart költözni Szentesre, egyetlen lehetõség az volt, hogy mi segítünk neki. Kötöttünk egy olyan megállapodást, miszerint miénk lesz az ingatlan amit veszünk neki, mi fizetjük a hitel nagyrészét, ugyanakkor õ is beledob, kizárólagos haszonélvezõi jogokat élvez, majd halála után a ház a mi tulajdonunk lesz. Ez elég nagy hiba volt, a hitel havonta 40k még jó hosszú ideig. Eléggé a padlóra vág minket. Idõközben anyukám súlyos beteg lett, 4x mûtötték, munkát korlátozottan tudna vállalni, de igazából nem talál semmit. Gondolhatná az ember, hogy aki nagyon akar, az talál, max elmegy fóliába. Anyám tipikusan az a fajta ember volt, aki miután hazajött a normális munkahelyérõl, utána még ment is tovább máshova dolgozni. Csak most már ugye nem teheti meg. Munkanélküli, rokkantnyugdíjas, havi 96k-t kap, ami még jobbnak számít. Tesómnak van fix munkahelye, a fizetés már annyira nem jó, de nem talál semmi mást egyszerûen. Havi 20k-t szokott hazaadni. Én is dolgozok, pedig még iskolát nem fejeztem be, havi 30k-t hazaadok. Ebbõl látszik ugye, hogy olyan összesen max 150k jut egy hónapban hármunkra, és ebbõl még lejön egy csomó hitel, van a lakáshitel, ami 40k, valamikor csak a felét fizetjük, másik felét a rokon, de akkor is sok. Van személyi kölcsön is. Illetve mindkét lakást fel kellett újítani, az itthoniba én adtam 300k-t. Látszik azért, hogy olyan sokból nem élünk, és ebbõl elég sok elmegy hitelre, ugyanakkor semmiben sem szenvedünk hiányt. Elmondható ugyan, hogy napról napra élünk, és nem igazán van megtakarításunk, csak azt akarom érzékeltetni, hogy elég nagy retardáltság itt a számokkal dobálózni és számonkérni egymástól, hogy mi mennyi. És igen, nem vagyok egy nagy élettapasztalt a 21 évemmel, de azért sokat kerestem már, tudom mire megy el, nyitott szemmel járok a világban és saját példán tudom, hogy ki lehet jönni. Persze az igények emberenként eltérõ, a költségek is függnek, hogy ki hol lakik. Mellesleg vidéki vagyok, Szegedhez közeli kisvárosban.
Volt nem egy olyan pillanatom hogy számolgattam a pénzem, és nem értettem hová a francba tûnt el ennyi pénz. Semmi buli, semmi extra kiadás.
\"Heroes never die. They just reload.\"
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gyakorlatilag ma élettársi kapcsolat vagy feleség kell, mint keresõ, hogy albérlet mellett is tudjatok félretenni lakás kezdõrészletre. Viszont, ha nem vagy albérletben vele, akkor hogyan tapasztaljátok meg az együttélés minden csapdáját? Mert úgy belevágni ez közös életben, hogy ez nem volt elég vicces szerintem. Most akkor ebbõl gyere ki jól...
Engem még támogatni sem tudnak nagyon szüleim. Az ikertesóm és felesége nagy mákkal és a felesége szomorú múltja miatt tudtak épp a válság elõtt venni egy lakást. Hát elég kemény félévük volt azért az elején...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
A szüleim mindketten munkások voltak (édesapám még mindig az). Sok idõt lehúztak három, utána kettõ vagy egy mûszakban. Jelenleg mindkettejüknek több mint 38 év munkaviszonyuk van. A fizetésük az elõzõ rendszerben elég jó volt, de fokozatosan csökkent. Édesanyám nemrég lett nyugdíjas, a válság miatt harmincezer forinttal lett kevesebb a nyugdíja mit amit fél évvel elõtte kapott volna. Sírt mikor megkapta a nyugdíj összegét. És õ még jól járt, mert van nem egy olyan ismerõse aki 45.000 forint nyugdíjat kap 40 év munkaviszony után. A nagyszülõk nem voltak tehetõsek, mindent a saját kezükkel hoztak össze a szüleim. Két gyereket neveltek fel, engem és a bátyámat. Reggeltõl estig dolgoztak, munka mellett még kertészkedtek is. És még így is voltak igen nehéz idõk, nem engedték hogy bátyám diákhitelt vegyen fel, inkább erõn fölül dolgoztak. Megadtak nekünk amit csak tudtak, de semmi luxus nem volt. Tuributik, használt ruhák.
Bátyámmal mindketten dolgozunk (õ építész), de még így is nagyon nehéz egyrõl a kettõre jutni. Egyikünknek sem a családalapításon jár az esze, inkább azon hogy a saját életünket stabilizálni tudjuk.
Egyik korábbi munkatársammal beszélgettünk egyszer a gyerekvállalásról, pontosabban arról hogy a felesége szeretne egy második gyereket. Gondoltam ahol egynek van hely, ott kettõnek is jut. Csak mosolygott, elõvett egy lapot, és szépen levezette anyagiakra vetítve a második gyerek költségeit, úgy hogy benne volt az elõzõtõl örökölhetõ összes tárgy is. Havi -30.000 jött ki, és nem tudtam belekötni sem. Pedig semmi fölösleges tétel nem volt rajta.
Tõlem mindenki annyi gyereket vállal, amennyit csak akar. De azt ne mondja nekem senki hogy átlagos magyar bérekbõl el fog tudni tartani három-négy gyereket. Még kettõt is elég nehéz. Arról nem is beszélve hogy elõtte inkább saját lakás kellene, ugye egy albérlet nem az a tipikus családi fészek...
#49355: igen. de legalább egyel kevesebb ork volt az osztályban <#vigyor4>#vigyor4>
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
De ha gondolod bemutatlak olyanoknak, akik éhbér mellett neveltek fel gyerekeket. Jól mondod, nekem még nincs túl sok tapasztalatom, csak az amit látok, hallok. Az elmúlt pár évet leszámítva, egész életemben körül voltam véve ilyen emberekkel. Normális életem van, bassz le ezért.
---
Egyébként betegségtõl függ, de minden bizonnyal kockáztatnék.
Mész tovább tanulni? Az albit akkor is más fogja fizetni helyetted, ha nem dolgozol?
De ha átnézünk más országba, ahol igaz drágább az élet (na mondjuk lassan elérjük, hogy már ez sem igaz), de viszont a fizetés sem kevéssel több. Sok ismerõs dolgozik osztrákoknál, németeknél, többség vendéglátós, nos akiknek az alkalmazó adja a lakhelyet, az no comment, mennyi pénzt félrerak, aki pedig maga fizeti a megélhetést, az is azért szépen +ban jön ki. Míg itthon alig tud megélni, és nincs olyan, hogy 8 óra munka, csak bejelentve a 6, ledolgozva a 12. Heti 5 napban. Aha. Anglia picit másabb, ottani ismerõs szerint oda nem árt egy magasabb kvalifikáció, mert megfizetik, de ott tényleg a megélhetés sem egyszerû, nem olcsó.
.: mobilize.hu :.
Spread De Love!
.: mobilize.hu :.
(Én 1999-ben 250 forintos órabérért dolgozat. Akkor 16 éves fejjel egyáltalán nem volt olyan rossz.)
mikor kap egy munkát 70-90 ezer forintért
és rájön,h a szülei leveszik róla a kezét...és lófaszra se lesz elég a pénze<#gonosz1>#gonosz1>
Csak tapasztalatod nincsen még. Nem is lehet. Tudod, a puding próbája az evés.