A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyáltalán nem érdekel a dolog
Pepsi Twist
Igen, aktív hívõ vagyok.

Saját vallásom van!

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

chhaya
Mire megyek a templomba járással? Unalmas szertartás az egész, még a felolvasott szövegek is ismétlõdnek egy idõ után. Az égvilágon semmit nem ad az egész.
Tényleg nem kell a templom meg az egyház ahhoz, hogy kiszûrjem a vallás(ok)ból a jó és használható dolgokat.:) Csak elég ismerni, olvasni, értelmezni a tanításaikat.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Tulajdonképpen úgy gondolom hogy nekik nincs is igazán véleményük,csak élik az életüket anélkül hogy egyáltalán lenne vmi támaszuk,az újkori ideák szerint hogy élvezd ameddig csak lehet mert utána vége....

Jah de legalább próbálnak a jóra tanítani vagy neked szimpatikusabbak azok akik azt mondják szarj le mindenkit csinálj amit akarsz nem számít senki és semmi?

Heffi
Számomra igenis sületlenség, és nem olyan dolog amit követnem kéne :)
Te meg azzal bántasz meg másokat ha rájuk akarod tukmálni, hogy igenis hinni kell.

Gondolkodj el ezen.

Nehéz lenne megfogalmazni mikben hiszek, én se tudom pontosan, az élet hozza, hogy éppen miben hihetünk. De egyáltalán nem szükséges. Egyelöre ahhoz tartom magam, hogy tenni kell a dolgokért és az álmokért, másképp soha nem jutunk elöre.

"Amúgy ez vonatkozik már többekre is, akik itt a fórumban voltak szívesek már leírni értékes véleményüket."

Nézz utána kicsit mit jelent az, hogy "Vélemény"

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

zsutyesz
sõt, nem is kell templomba járni...hinni anélkül is lehet, nem?

Ale Alonso! poppe fan club™

Lacee86
Ezzel egyetértek, mindig is sok hibája volt az egyháznak, és van ma is. Az egyházat akárhogy is, emberek alkotják. NEM az egyházban kell hinni. NEM a papok miatt érdemes templomba járni, hanem magad miatt.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Scottt
Látom a tanítások mögött az építõ jelleget, de a mai idõkben elkorcsosulni látszik az egész egyház.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

chhaya
Látom a tanítások mögött az építõ jelleget, de a mai idõkben elkorcsosulni látszik az egész egyház.
Jobban mondva mindig is korrupt volt.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Lacee86
Az, h nem érdekel a dolog, a magánügyed. Az, h sületlenségnek nevezed, ez viszont igencsak sértõ azokra nézve, akik hívõk. (Köztük rám is.) Úgyh ezt talán nem kéne. Miért, te miben hiszel egyébként??

Amúgy ez vonatkozik már többekre is, akik itt a fórumban voltak szívesek már leírni értékes véleményüket.

Heffi
Egyáltalán nem érdekel a dolog.

Nem hiszek az ilyen sületlenségekben :)

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

A józan észnek semmi köze az erkölcshöz és az etikához, ugyanis az erkölcsi nézetek nincsenek az ember agyába kódolva, nem lehet õket kilogikázni. Az adott társadalom erkölcsi nézeteit csak befogadja az alapvetõen mindenre fogékony ember, nagyrészt még gyerekkorában. Azért nem elég hozzá a józan ész, mert a tisztesség, becsület, a 10 parancsolat igazságtartalma vagy nem igazsága logikailag nem magyarázható, csupán a beléd nevelt, vagy magad által fejlesztett erkölcsöd bírálja el.
Az ember az erkölcsösségnek LOGIKÁVAL pusztán csak a következmény részét tudja felfogni - azért nem ölök embert, mert börtönbe kerülnék, vagy mert nem ártott nekem. Azt az érzést amit akkor érzel ha mondjuk egy kedves ember megölésére gondolsz, pl. meg tudod logikusan magyarázni, hogy miért rossz? :]
Lacee86
Attól, h nem bántasz senkit, még nem biztos h nem tennéd meg vmi nagyon éles helyzetben, vagy hogy ha nem lenne semmi következménye. Bizonyos próbákat csak igen kevesen állnának ki (természetesen magamat sem tudom, h kiállnám-e). A vallás megtanít vmi olyanra, amire semmi más nem tud. Olyan amúgy sztem nincs, h vki nem hisz semmiben. Legfeljebb az a vmi pl. a pénz, a siker; ez az õ istene; még ha nem is ismeri el. Hinni vmiben/vkiben (most mind1 h minek vagy kinek nevezzük) az, ami reményt/erõt stb. ad. Ez élteti, ez mozgatja egész életében.

[HUN]FaTaL
Hitre szükség van, ha más nem magadban, de nem vallásra.

http://goo.gl/gd6Zi5

Konkrétan vallásra nem feltétlenül, de jó iránymutató. Hitre viszont mindenképp szükség van. Hitre ebben, abban, mindenben, magadban... Ami már közel áll egyfajta valláshoz. Az újkori ember filozófiája a saját torz istenekbe, saját transzcendentális vagy materiális képzetekbe vetett hit, ezt akár vallásnak is lehetne nevezni, de mindenképp saját filozófiai nézetnek.
[HUN]FaTaL
*határoz meg

[HUN]FaTaL
És szerinted ez határozza meg egy embert. Szerintem ehhez nem kell semmilyen vallás, csak józan ész.

Remélem nem kérdezted komolyan.Hogy mi köze?A parancsok?Erkölcsi példák,tanítások?

szóval ez a fajta jelenkori vallásellenesség leginkább begyöpösödött ignoráns álrealizmus, ami véleményem szerint az ember önmagán változtatni nem akarásából ered, ami nem túl pozitív, akárhonnan is nézzük.
[HUN]FaTaL
Szerintem meg a fejlõdéshez nem kell vallás.

az a baj, hogy sokan a "vallás" szó alatt a kereszténységet értik, csak és kizárólag. na meg persze az iszlámot és a júdaizmust.
Mert ezek vannak az európai emberre a legnagyobb (rossz és jó, vegyes) hatással.
Fogalma sincs a többségnek arról, hogy a buddhizmus, taoizmus mit tanít, és hogy azok egyáltalán léteznek. A buddhizmus pl. ateista vallás. Tessék, aki istentagadó, annak is van vallása, ami a saját fejlõdésére irányulhat.
így van.....

[HUN]FaTaL
Áruld már el, hogy az emberek egymáshoz való viszonyának mi köze a valláshoz. Én pl. nem hiszek semmiben, mégsem rúgok szándékosan senkibe, ahogy te fogalmaztál. A vallás szerintem egy humbug, valamiben hinni kell különben értelmetlennek tûnik az élet. Baromság.

tigeroo
a vallás nekem sem az. az egyházzal meg úgy vagyok hogy...
egyre több a mocsok a világban, minden "jót" meg kell becsülni
(vagy legalábbis hidegen hagy, ha támad én védekezem)

gondolj bele mennyivel másabb világban éltek a nagyszüleid, ahol még minden este imádkozással zárták a napot...
Lacee86
A mai szavazásból is látszik, h az emberek mennyire közömbösek a vallás iránt. Számomra felfoghatatlan, és megdöbbentõ... Ezért tartunk itt, ahol tartunk: ebben a pénz- és sikerhajhász világban, ahol az emberek nemcsak h közömbösek egymás iránt, de ha érdekük úgy kívánja, nyugodt szívvel rúgnak egymásba (akár szó szerint is.)

Dick Riddick
Soha nem volt szimpatikus a keresztény vallás. De ez én vagyok.

\"Heroes never die. They just reload.\"

tigeroo
Miért? Vöröskereszt pl?

Karol Wojty³a lengyelországi beszéde fontos szerepet játszott a rendszerváltás kezdetében

Szóval ahhoz képest hogy az egyház a középkorban rettenetese visszaélt az emberek bizalmával és több évszázadon át egész európát bábként kezelte...
Mostmár szerintem kell is a Vatikán és a Pápa a mai bizonytalan világban, amolyan támpontot adnak hogy hogy hogyan is maradjunk emberek
Corrupt
Nem tartozom semmilyen vallási felekezethez / ateista vagyok.

\"Gyülekeznek a koporsóban, negyven fok meleg lesz!\" - Madaras

A vallással nincs bajom, akinek ez jó, annak legyen
az egyház már annál inkább irritál...

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

GhostRider1
Egyáltalán nem érdekel a dolog, nem tartozom semmilyen vallási felekezethez.

★

predator1982
egyáltalán nem érdekel a dolog

pred

DJKonya

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

tenkenorman
Nem vagyok vallásos, de látok olyan vallásos embereket akik ezáltal jobb emberek lettek, kedvesebbek és ez jó. viszont sok olyan ember is van aki túlzásba viszi és megrögzött lesz.

http://www.tenke.hu

Igen, aktív hívõ vagyok.

Visca el Barca! Visca Catalunya!

Zetorg

QuippeR
hogyan választod meg, hogy hiszel-e valamiben vagy sem? a hit alapvetõen nem tudatos döntés eredménye.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Calver
ohhohó, ennek most utánaolvastam, ez bizony nyers és szûretlen jóság.

bár ha nagyon hinni kell valamiben, én a Napot választom, szerintem egyértelmû okokból. imádkozni meg Jeffrey Donovan-hez, õ olyan srácnak tûnik aki el tud intézni dolgokat.

"The trees move. Do you not see it?"

"Attól nem lesz könnyebb meghalnom, hogy egy olyan dologban hiszek ami csak feltevés, képzelgés, nem bizonyított."

Az biztos könyít majd az elkerülhetetlen halál elfogadásán hogy a külsõ stb amit életed során oly nagyra tartottál mind a múlté lesznek évek múltával.

stationx
Látom azért a nagyobb százalék képes racionálisan gondolkodni, de még így is nagyszámú irracionális ember van. Hogy lehet hinni egy "mesekönyvben".(?) :O Mi lehet benne a jó?<#nemtudom> Lelki megnyugvás? Ha egy mesekönyv ad megnyugvást valakinek, akkor elég szegényes lehet az élete. Halál, mint elkerülhetetlen tény feldolgozását? Nevetséges. Attól nem lesz könnyebb meghalnom, hogy egy olyan dologban hiszek ami csak feltevés, képzelgés, nem bizonyított.
Pogányság a tények alapján.
Habár van egy kis szélsõségesen magyar csoport akik szerint õskeresztények voltak a magyarok,csak a zsidók meg a rettentõ gonosz nyugat összeesküdött ellenünk.Szóval akkor te oda tartozol,értem.

valóban, ha valamit a nép fennmaradása érdekében teszünk, az nincs ránk erõltetve... végül is logikus.
Nem pogányság. Hívd annak, ha akarod, vagy hidd el, hogy az, nem vitatkozom.
"Engem az õskereszténység érdekelne, amit nem nyugaton erõltettek ránk, hanem még azelõtt gyakoroltuk, és a gyógyítástól kezdve mindenre felhasználtuk. "

Nyugaton erõltettek ránk?Saját belátás szerint vettük fel,népünk fennmaradása érdekében.
Õskereszténység?Magyarán a pogányság?

Az én vallásom tanításaiban félig/meddig. Van, ami reális, és van, ami mese. De nem gyakorlom. Ami csak félig hiteles, azzal nem érdemes foglalkozni.
Engem az õskereszténység érdekelne, amit nem nyugaton erõltettek ránk, hanem még azelõtt gyakoroltuk, és a gyógyítástól kezdve mindenre felhasználtuk. Csak sajnos sikeresen kiirtották, a neten található érdemi infó errõl konvergál a nullához.
Pedig vannak benne érdekes dolgok, hasonlít bizonyos dolgokban keleti filozófiai irányzatokhoz, taoizmushoz pl, és olyan keresztény hagyatékunk van, mint egyik nyugati zsidókeresztény nemzetnek sincs.
Aminek valaha köze van, vagy volt vatikánhoz, az fals és korrupt.
efti
ateista vagyok, bar neha erzem az o csapjait....

WWFSMD?

[HUN]FaTaL
szintén

VRSDM
nem tartozok semmilyen vallási felekezethethez.
magamban hiszek ;)

u dont have to listen anybody else but me

N1ggA
hopp, el kellett volna olvasni a második lehetõséget is. arra kattintottam v olna

Spread De Love!

N1ggA
Jópár elvében hiszek (család, õszinteség, segítõkészség stb.), de alapvetõen népbutítás, ezért az utolsóra kattintottam

Spread De Love!