A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
mert vannak társadalmi normák, amiket az emebr mint társas, csoportos lény, betart
mert ha nem a közösség megtorolja
évmilliók óta
hogy éppen miért nem szabad csinálni, az csak markwting
egyébként is kultúránként változhat mit lehet és mit nem , mi tabu és mi nem

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
a felnõtt léthez nem kell vallás

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

autoszimulator
valójában semmit sem tudok választani. Elsõ biztos nem, már amennyiben ez a templomba járást jelenti. Második már igazabb rám, de nem feltétlen tartom a tanításokat elõrevezetõnek, egy mai világban. A hit segít olyan dolgokban, amik ellen nem tudsz tenni, csak reménykedni. Remény, hit társul egymással, és itt most nem a megváltóra, istenre kell gondolni, nem csak bennük lehet hinni, ez mindenkinek saját privilégiuma eldönteni, hogy hajlandó-e rá, elfogadja-e. Bizonyítékokat valószínûleg sosem fog kapni, talán ez is a szép benne, nem kell mindent tudnunk.
De ha már itt tartunk, ki mit gondol a halál utáni életrõl, egyáltalán van-e valami? Kicsit érdekesebb téma, amit szintén soha senki sem fog tudni megfejteni.

.: mobilize.hu :.

Universal Religion

Ezzel a 2 szóval le lehet írni az én hitem. Minden vallásnak vannak alapvetõ elemei amiket halmazba lehet osztani, olyan gyökerekkel a múltban, amik soha az életbe nem találkoztak egymással. Persze ezt tovább lehet még vezetni Carl Jung összemberi tudat elméletével, amiben szintén van logika

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Ability
Egyetértek. Amíg valaki a véleményét mondja el tukmálás nélkül, akkor azt tiszteletben kell tartani. Nem szar ha az ember hisz valamiben. Sokan idiótának tartanak másokat, mert szerintük faszságokkal és hazugságokkal vígasztalja magát. De azért nem szar, ha az ember vígaszt nyer valamiben. Legyen az vallás vagy egyéb. Ugye a hit sem feltétlen párosítható a vallással, max a nézeteivel, építõ jellegével.

Amúgy meg akik tukmálnak, azoknak bizony a kurva anyjukat, õket jó mélyen lenézem. Már meséltem itt, hogy jártak már párszor itt jehovák, valami könyvet akartak rámsózni kurvadrágán, mondtam nem kell, és beoltott a nõ, hogy akkor hogyan fogok értesülni a világvégérõl, és hogyan akarok életben maradni egy új kor kezdetében ha nem veszem meg a könyvet, amiben az benne van. Nézek rá, azt sem tudom mit mondjak ... látja a nõ, hogy hülyének nézem, aztá beoltott megint, hogy majd akkor hitetlenkedjek, ha az égbõl 10 tonnás "kövek" hullanak alá, és csak az igaz jehova hívõk élik túl, majd akkor bánni fogom. 😄

A másik jehovás sztori (amúgy sok van), hogy sétálok, és látom, hogy két nõ paktál egymással, majd elválnak, és az utca két oldalán párhuzamosan járják a házakat. Na most az egyik nõt úgy volt leüvöltöm. Az egy dolog, hogy a másik oldalon a nõ hármasával járta a kapukat és mindegyiket végigcsengette amíg valamelyik ki nem jön, de emez meg olyat játszott, hogy csöngetett, várt, nem jött senki, majd ráfeküdsz a csöngõre és vagy 30mp-ig nem engedte el. Folyamatosan nyomta. Ráadásul olyan kurvahangos volt a csöngõ, hogy már sértette a fülem, még akkor is hallottam hogy nyomja, amikor párszáz méterrel alrébb voltam, és még akkor kezdte el nyomni, amikor én még lemaradásban voltam hozzá képest.
Hagyd a fenébe. Mindig van mindenhol egy nagyon okos ember aki megmondja a frankót...
[HUN]FaTaL
Te, meséld már el nekem hogy így neten keresztül te honnan tudod, hogy én hogy vagyok nevelve? Másrészt mi köze ennek a neveléshez?

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Miért kéne nekem bárkit is meggyõzni? Nem vagyok én hittérítõ.. Mindenki abban hisz, amit akar, szabad vallásgyakorlás van, ha jól tudom.

Lehetne olyan kérdés, hogy elolvasod-e az olyan hozz szólást ami 10 sornál hosszabb és egy tagolatlan tömb 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Szó nincs arról hogy elvakultan tagadnám a Darwini elméletet. Én ebben hiszek ez egy dolog. Nagyon sok más vallást ismerek a világ minden tájáról és eszem ágába nem jutna azokat az embereket lenézni, pl: Buddhisták, Hinduisták, stb...
Õk abba a hitvilágba születtek, ott élnek, és joguk van gyakorolni a vallásukat...
Ability
... és mint mondtam a vallás nem csak a kereszténységbõl áll. Vannak a mi értékrendünknek megfelelõen szélsõséges vallási nézetek, és vannak szimpatikusabbak is. Azért mert te az egyiket tanultad történelembõl és "ez vesz körül", attól még távolabb, más helyenek vannak alternatív nézetek is. Az egyház meg ugye korrupt, mindig is az volt, csak nem kéne összekeverni a vallás tanításait az emberek hatalomványbõl és szélsõséges nézeteibõl elkövetett tettekkel.
belapeter
Na ezt megkpatad!<#eplus2><#eplus2>
dzanitól XD

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

Lacee86
Az, h ki miben hisz/nem hisz, az magánügy. Lehet érveket sorakoztatni. De az, h vki a másik embert a vallása/hite stb. miatt lekicsinyel, elmebetegnek tart, az mélységesen sértõ és megalázó, és TÛRHETETLEN!! Nézzen magába az ilyen ember, ha egyáltalán van hova... Szánalmas.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Ability
A vallás nem azt jelenti, hogy elvakultan tagadod az emberi lét evoulúciós kialakulását, vagy hogy szentül hiszed, hogy Jézus csodatevõ volt. Bár ezek igen szar példák. Csak tudod az jön le abból amit mondasz, hogy olyan túl sok vallást nem nagyon ismersz, gondolom neked a vallás = kereszténység. Sok más "alternatív" vallás van, ami nem a csodákra épít, bár persze vannak ilyen elemek a legtöbb vallásban, ugyanakkor pl. nem minden vallás tagadja az evolúciót. És a legtöbb vallás a társadalmi normákat fektette le, az más kérdés, hogy milyen mészárlások és társaik voltak a vallás nevében. Ugye modern idõket élünk, már nincs ilyen, az egyház ugyan korrupt, ugyanakkor már nem igazán van befolyása bizonyos dolgok felett. A kérdésben is benne van a "tanításaiban" szó, amit ugye lehet úgy is értelmezni, hogy az egész biblia nevû mesekönyvet szentnek és igaznak hiszed (az más kérdés, hogy valós eseményekre épül a legtöbbször csak elferdítve, az is más kérdés, hogy sokszor a sok kis egybepakolt könyvecskének szellemi ereje van, mondanivalója, ami fejleszti a személyiséged ha jól értelmezed), ugyanakkor azt is jelentheti, hogy mint "útmutató" az életben. Nem kell templomba járnod, nem kell hinned Istenben, nem is kell hinned az egész világban lényegében, elég az, ha a mondanivalót megérted. Persze ez kicsit cink a mai világban, fõleg, hogy az egyház mindig korrupt volt és manapság inkább lenézik az embert ha vallásosnak tartja magát. Ugyanakkor mint mondtam vannak tanításai, ami a normákat fekteti le a társadalomban. Most ugye az kérdés, hogy ki számít vallásosnak, én nem nevezném annak magam, de ugyanakkor a vallás jóra taníthat.
Nem nevelés kérdése... úgyse fog egyetérteni senki senkivel mert mindenki mást fúj...
belapeter
LOL.
Nagyon jó lvaygtok nevelve.<#wilting>
Látni mind a kettõtökön!<#wilting>

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

Matt07
teljes mértékben egyetértek veled <#eljen>

Heffi neked meg ennyit hogy nem kell játszani a kemény gyereket. Lehet h nem érdekel a dolog a te magánügyed és PONT. Nem kellenek az idióta és másokat netán sértõ kommentjeid bár úgy se fogod majd fel h ezt miért írom 😞

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

Na de ez már hasonlít a hittérítéshez...
ha levezeted, hogy a logikád mért diktálja ezt az utat, akkor meggyõzhetsz valakit.
Osztom... <#eljen>
[HUN]FaTaL
Nem tudom, szerintem józan ész, hogy nem gyilkolok, nem lopok, nem rabolok bankot, nem csalom meg a barátnõmet stb...

Ki mondta, hogy kötelezõ?
Higgy amit akarsz, engem a legkevésbé sem érdekel
Tán kötelezõ hinni valamilyen vallásban? Na ne nevettessél...
így végigolvasva tökpoén, hogy az emberek megvilágosodott, reális értékrendû felnõtteknek hiszik magukat, mert hogy õk nem hisznek semmilyen vallásban sem.
Ehhez aztán kell képesség.
Motoroj
Igen, aktív hívõ vagyok.

Nem olyan nagyon aktív, de azért hívõ.
Római katholikus, de a szektákon az ateistákon és a sátánistákon kívül szinte bármit megtûrök, sõt egyes vallások még szimpatikusak is.
Például az orthodox keresztények, a népi vallások, Ásatrú, germán pogányság, skandináv pogányság.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

HöfEE
Nem tartom magam vallásosnak, vannak elképzeléseim megvan a saját egyéni "vallásom". Viszont azt nem hiszem el , hogy senkinek nem jutott el az agyáig az, hogy alapvetõen a vallásnak a célja tulajdonképen erkölcsi normák felállítása és a civilizált életmód kialakítása volt. És pontosan ezért nem szabad túlságosan ócsárolni a hívõ embereket úgy általában. Szerintem.

Egyáltalán nem érdekel a dolog.
89
ezért hívják hitnek...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

predator1982
abban igazad van hogy nem az egyházban kell hinni. de kérdem én hogyan hihetsz olyasmiben amit még soha sem láttál? én õszintén szólva a realitás embere vagyok.

pred

predator1982
azért mert nem vagyok valami felekezet elvakult tagja, még nem szoktam belerúgni senkibe se. élem a saját életem.

pred

Egyáltalán nem érdekel a dolog.

89
attól még lehet hite, hogy nem keresztény...

Kicsikiraly
a kereszténység mióta magyar hit?

DFTBA &#3232;_&#3232;

S meg verjuk a mellunket, h milyen jo nep a magyar mikor meg hituk sincsen....

89
<#ejnye1>
Igen, aktív hívõ vagyok.
Boccs, de én sem elmebetegezlek le azért, mert nincs hited, mert nem tudsz túllépni a kézzel megfogható dolgokon...

Mellesleg semmi problémám azzal aki hívõ és mégsem jár templomba...és ugyanúgy azzal sem aki nem hisz a Istenben/túlvilágban/egy magasabbrendû erõben, mindaddig amíg jó ember tud maradni.
Csak ne gyertek ezekkel a gyerekes beszólogatásokkal...thxbye

Ez is nezopont kerdese 😉

Kicsikiraly
keresztény fanboyoknak (amikor humorozsban jött elõ a téma már akkor is volt, de ha esetleg vki nem látta volna):

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kicsikiraly
Nem tartozom semmilyen vallási felekezethez / ateista vagyok.

elvileg meg vagyok keresztelve, de az volt az utolsó alkalom hogy templomban jártam, az egész kereszténység egy nagy hülye vicc. Elhiszem hogy van vmi magasabb erõ vagy hasonló, de a ma létezõ vallások már rohadtul nem errõl szólnak.

DFTBA &#3232;_&#3232;

panther112
Beszarás, hogy mennyi vallásos elmebeteg van még a világon.

Heffi
Csak idegesítesz 😄
Nekem nincs szükségem ilyesmire, fogd fel 😊
Ok, ha te hiszel benne, de az a te dolgod.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Lacee86
Neked nem meggyõzõ, de ettõl én miért sértlek?

Rettenthető

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Heffi
Max te hiszed, hogy meggyözö. Számomra nem az, szóval ugyanott vagy te is ezzel.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Látod,szórakozni akarnak,szolgáltatást keresnek a misében is....

Lacee86
Én miért sértek azzal mást, ha meggyõzõ szándékkal leírom a véleményem? Te meg pusztán annyit írtál, h sületlenség. Ki is sért kit??

somdav95
Egyáltalán nem érdekel a dolog

Es pont ezert van egyre tobb Vidam vsarnap balf@szsag, meg jehova tanui meg sorolhatnam a nephujito buzisagokat.

chhaya
Nincs semmi problémám sem a komoly tartalmakkal, sem az olvasás-értelmezéssel, ellenben az unalmas szertartásoknak akkor sem szeretem... egy gesztus, és nagyon jól elvagyok nélküle. Nincs rá szükség közvetlenül sem a hithez, sem a vallásgyakorláshoz.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Lacee86
Az egyhangúnak tûnõ szertartások és írások komoly tartalmat hordoznak. Kérdés, h ezt az adott személy képes-e befogadni, és továbbvinni; avagy elmegy a füle mellett, és leírja a fórumba, h milyen unalmas...

"Csak elég ismerni, olvasni, értelmezni a tanításaikat." Ugye ezt te sem gondoltad komolyan, h te csak úgy hipp-hopp értelmezed a Bibliát pl.?? Az egy külön tudomány megtanulni helyesen értelmezni. A rengeteg félremagyarázás és helytelen értzelmezés több kárt okoz, mint amennyit használna.

Ability
Nem gyakorlom a vallásom, nem is igazán hiszek benne, bár vannak olyan dolgok, amiket úgy gondolok, hogy igencsak elõsegítik valaki jellemének, személyiségének fejlõdését, és építõ példákat mutat. Függetlenül attól, hogy az egész egyház korrupt, manapság meg jönnek az idióta ötletek, hogy böjtöljünk mobilok mellõzésével. 😄 Egyházi iskolába jártam, gyakorlatilag alsó tagozatba volt egy nagyon bölcs, kedves, figyelmes, nem elvakult hittantanárom, aki inkább a személyiség fejlõdését segítette elõ, és nem a mesékkel etetett. A többi tanárom állítom komplett idióta volt. Meg ismerek párat, haveromnak is volt szomszédja. Kimondottan rosszindulató emberek voltak, de ott is volt mindenféle pedofil és társai. Mondjuk nem érdekel, õk is csak emberek, nem róluk szól a vallás.

Amúgy engem a vallás inkább mint kultúra és történelmi múltként érdekel. Van egy sorozat amit nézek, az ilyen dolgokat, a biblia sötét foltjait dolgozza fel. Persze nem igazán van köze hozzá, benne vannak a filmes elmek és teljesen át van alakítva. Ugyanakkor fórumon be szoktak tenni linkeket, hogy az adott rész melyik odavágó bibliai részt dolgozza fel, érdekesek szoktak lenni. Mutattak egy olyan oldalt is, ami a biblia konstantinápolyi átdolgozás elõtti _feltételezett_ részleteit kutatja. Pl.: hogy mózes nem is a vörös tengeren kelt át igazából, hanem valami mocsáron, amin amúgy egy tapasztaltabb ember is át tud kelni.