A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
<#idiota>
lál, ezen felröhögtem! <#nevetes2>
daeemoon
"A "Szavazórendszer" kisalkalmazás váratlanul elpusztult." Várjuk az inkarnációját 😄

Carlos
<#idiota>

Szerintem ez eddig a legjobb szavazás!

Þór vígi þessi rúnar

Dick Riddick
Üres szavazás.
Ilyen hülye egy kérdést... <#nevetes1><#nevetes1>

\"Heroes never die. They just reload.\"

A "Szavazórendszer" kisalkalmazás váratlanul elpusztult.

R.I.P szavazás... <#rinya>
Carlos
"Az egyszerûség gyönyörködtet..."

Þór vígi þessi rúnar

OrioN the S
😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Ability
Hát nem szomcsy? 😞
Doddy a düdõ
maradjatok a picsátokon!

kuci06
"A "Szavazórendszer" kisalkalmazás váratlanul elpusztult.
A modul nem található, de hiba történt benne!"

...mi? 😄 valami gáz van a bannerrel

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Willenbrock
Ha a Föld túlnépesedése eléri majd azt a szintet hogy a természetes földmûvelés termõföldek híján nem lesz képes kielégíteni az élelmezési igényeket,akkor kapnak majd igazán szerepet a génkezelt mezõgazdasági termények.

Benny04
Egy újabb emberi vívmány, amirõl idõvel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belõle.

angelslie
Üres vödör

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Rettenthetõ
Ez így nem teljesen igaz, de mivel meddõ vita, így valójában felesleges folytatni.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Ic3 m4n
Üres szavazás!

Scottt
Egy újabb emberi vívmány, amirõl idõvel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belõle.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Meg van hagyva.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Rettenthetõ
Biztos van számtalan elõnye, nem vitatom, de a hátrányairól olykor nagyon tudnak hallgatni. Amikor meg kiderül, akkor már rendszerint késõ, s felnõ minimum egy olyan generáció, aki végül is kísérleti patkány volt.
Semmi gond, felõlem lehet génkezelt, csinálják, egye aki akarja, DE hagyják meg számomra a választás lehetõségét, hogy azt (v)eszek vagy sem. Nem pedig azt hazudják, hogy ez nem génkezelt, de mégis, vagy egyszerûen nem lehet mást kapni.

A "melyik a gyorsabb..." az nem kérdéses, de melyik a jobb? Az már vitatható.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

LES FORZA INTER
és akkor szerinted a szaharában az emberek manapság hogy termesztenek maguknak gabonát, ami kibírja azt az éghajlatot?

ha nem lennének GMO növények, akkor nem lenne akkora a népesség, amien most.

mellesleg meg vannak oan GMO növények, amiket azért hoztak létre, h az emberek hiányait mérsékeljék, lásd Golden Rice ---> A vitamin hiány pótlás

meg fejlesztés alatt áll oan banán ami hepatitis B elleni vakcinát tartalmaz.

szal GMO hasznos.

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

somdav95

Molnibalage
Melyik a gyorsabb, a természetes vagy mesterséges? Növénynemesítéssel több generáció, mire elérsz valamit és az nem teljesen irányíott folyamat. A genetikai tervezéssel, egyik évben ilyen, a másik évben olyan növényt csinálsz. Nagyon nézek, ha a természetes rovar populáció leköveti.

A környezeti hatásokhoz jobban alkalmazkodás meg még ennél is jobb dolog.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Rettenthetõ
Csak annyi vele a baj, hogy amennyiben a kártevõk ellen módosítják a növényeket, akkor a kártevõ rovarok és / vagy növénybetegségek gyorsabban mutálódnak mint az ember, és ugyanúgy meg fogja enni a kukoricát, burgonyát stb., mint eddig - mert nem fogod róla lekapatni - és mint ilyen úgyis mérgezned kell, vagy génmanipuláció útján, vagy permetezéssel csak a kis károkozó rezisztens lesz erre a méregre, te meg nem.
Persze még számtalan ilyen génkezelésnek és ilyen mértékû beavatkozásnak nem látni, hogy milyen hatása lesz az emberekre, de az, aki ezen ma megszedi magát, azt hol a fszba érdekli ez?

byzhouse
Rosszabb nem lehet a mai átlagnál...

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

LES FORZA INTER
GMO növények lényege: felderített ilyen olyan génszakasz(pl.: gyorsabb növekedésért felelõs, vagy ellenállóvá teszi bizonyos bacik ellen) beültetése a növény génállományába, ami így rendelkezni fog ezen elõnyös tulajdonságokkal, ezáltal kevesebb rovarirtó, kevesebb mûtrágya kell, és el lehet látni a földünket élelemmel, ha nem lennének ilyen növények akkor nem lenne mirõl beszélni az éhezéssel kapcsolatban, mert a segélyszállítmányok nagy %-a se létezne.

mellesleg a nem GMO kukorica ha magára hagyod, akkor az elsõ generáció után elpusztul, annyi benne a módosítás, csak amit anno évszázadok alatt értek el, az ma már megy gyorsabban is. Bajod nem lessz belõle, viszont legalább nem halsz éhen, és van ami miatt a SÖTÉTZÖLDEK is életben tudnak maradni, és nem kell kapálni járniuk, hanem sok szabadidejük van tüntetni az ellen ami életben tartja õket.

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

Molnibalage
Mindenkinek lehet véleménye. Engem az zavar, ha ez egy fontos kérdésben van és nincs alátámasztva semmivel és ennek kihatása lehet rám is. Pl. sötétzöldek elvetemült akciói.

Attól hogy BME-s gépészmérnök vagy, sajnos elég sok mindenre nincsen rálátásod, többek között arra sem, hogy ez miért lenne jó.
Így a te véleményed kb. ugyanannyit ér mint a többieké, akik laikusok a témában, hiába kérdõjelezed ezt meg.
finomak

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Különc
Akkor kérlek áldozd fel magad az emberiség érdekéért és nézzük meg mi lesz, ha nem kutyán csinálják <#idiota>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Molnibalage
Csak ezzel a szemlélettel soha semmi új nem lenne. Ezért vannak pl. állatkísérletek, de az kutya az nem 100% ember.

tigeroo
miért? a hormonkezelt állatokról sem mondtak semmit. aztán amikor pár évtizede például sok férfi nõies mellel nõtt fel akkor elkezdtek gondolkozni hogy nem-e esetleg a sok ösztrogénnel túlpumpált csirke húsától...

én azt mondom, az emberi szervezet még mindíg annyira ismeretlen számunkra, hogy nem kellene ilyen csudajó dolgokat alkalmazni, míg nem bizonyos hogy nincs ártalmas oldala a dolognak
tigerbácsi
Rosszabb nem lehet a mai átlagnál...

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

immovable
Szerintem sokan ódzkodnak a technika új vívmányaitól, mert az már annyira bonyolult, hogy egy hétköznapi ember nehezen érti meg. Az ember pedig alapvetõen fél az ismeretlentõl, így a tagadás/elutasítás mint elsõ reakció a meghatározó. Pláne, hogy könnyû tévhiteket elültetni az emberekben, sokszor nem is minden alap nélkül. Valamint elég nehéz bízni olyan nagyvállalatokban, melyek pénzelik, birtokolják ezeket a kutatásokat, amelyeknél csak a profit számít s semmi más. De innentõl már összeesküvés is jöhet. 😊
LordVenom
Nagyon egyszerû. Ma nem az számít,hogy egészségesebb legyen a gyümölcs,zöldség,hanem az,hogy nagyobb,és több legyen. Ez sokszor a minõség kárára megy,és hosszú távon megisszuk a levét...

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Molnibalage
Az nem rád vonatkozott, csak egy mellékzöngéja a témának.

Mert most kb. 50% arra nymotott, hogy árt. Hogy mibõl gondolják ezt, az sajnos egyelõre rejtély sázmomra.

Különc
<#wilting><#ejnye1>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

PesSim
írok valamit és nem konkrétan a mondani valómra reagálsz, leáltalánosítod hogy ez már megint nem azt hiszi amit én, tehát el kell magyaráznom hogy nem jól gondolkodik!
mint valami próféta 😄
"hinned kell a technikában!" 😄 😄 😄 mukodj 😄

Molnibalage
Ezt mibõl szûrõd le?

PesSim
Az a baj, hogy Te nem is akarod megérteni a másikat!

LordVenom

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Molnibalage
Nem kötözködök. Csak soha nem értettem azokat a hozzászólásokat, akik az emberiség vívmányait nem tekintik áldásnak és abban a tévhitben élnek, hogy a régi idõk embere nem szennyeze a környezetet, vagy nem tette tönkre.

Egyes indián törzsek sieresen kipuszították a környezetük és magukat is ezzel.

A velenceiek esztelen fairtást rendeztek a tengerparton. A Húsvét-szigeteken is lezajlott ugyanez.

Viszont a modern tecnikával lehetséges ezeket mind elkerülni és mûködõképes megoldást is adni a problémákra.

Sajnos a legtöbben olyan ellen tiltakoznak, amirõl fogalmuk sincs. Lásd Paks, zengõi radar, stb.<#szomoru1>

[HUN]FaTaL
Rosszabb nem lehet a mai átlagnál.

Valaki írta, hogy újabb emberi vívmány, úgyhogy jót nem sejt.

Gondolom gyalog jársz és gyertyával világítasz. Jah, a gyertya is emberi vívmány...

http://goo.gl/gd6Zi5

PesSim
Csak tudnám miért kötözködsz velem?! :S 😄

Molnibalage
A gond az, hogy ezt nem tudjuk megmondani. A régen meghalt egy ember furcsa körülmények között, az vagy Isten akarata volt, vagy az örög mûve, stb. Akkor is lehettek allergiásak, csak akkor szépen mehalt valaki pl. sokkban vagy hosszú távú hatás miatt szervkárosodásban. Vagy rákban.

PesSim
jó, és? akkor legalább jobban szaporodtunk
nem volt annyi tej/lisz/por meg mittom én milyen allergiás emberke

immovable
Ej, nem szép hozzáállás.<#ejnye1><#smile>
PesSim
Én csak válaszoltam neki miért nem jó, de attól függetlenül nem vagyok "zöld" 😄 engem nem érdekel mi lesz a Földel 20-30 év múlva! 😊

Molnibalage
Áramszolgáltatástól? 27 éves vagyok, de egyetlen döglött madarat sem láttam áramtól még lepotyogni.

Szerinted a régi korok vízellátása milyen volt? Ott is a folyóba ment vissza, vagy az utcára. Voltak jó ki járványok. Fertõzött kutakból is jó volt vizet venni.

Ma már lehet vizet tisztítani és a hormonok kivételével szinte minden szûrhetõ.

immovable
Akkor nem használd a géped, mert elektromosságot használod, plusz széndioxiddal szennyezed a környezeted.
Ne használd a vízvezeték rendszert, menj a folyóhoz.
Ne netezz, maradj tiszta.

no offense<#smile>
Na én nem bocsátkozom bele most egy vitába... zárjuk le a dolgot. Szeretem ezt a topikot mert itt mindig jó eszmecseréket lehet folytatni, és ahogy stationx is írta én a sok E betûs nyavajára gondoltam. 😊