A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Ja értem. 😊 Kúva matek.<#idiota> Csak ezzel is az a bajom, hogy a mostani pártok közül "választok - arányt befolyásolok" de ezeket mind utálom. 😊
SötétBarom
Van 10 szavazt, mind érvényes. Ebbõl 5 Józsi, 3 Béla, 2 meg István. Józsi elért 50%-ot, és így nagyon örül magának. Ha a 3 arc, aki nem szavazott, érvénytelent szavazott volna, akkor Józsi 13 szavazatból szerzett volna 5-öt, ami már nem 50%.

TECCIKÉRTENI?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

jhetedikj
Itt a megoldás: #63933 😊

anno 1987

immovable
😄

#63935 Ok, majd igyekszem, de sajna nekem nincs megfelelõ. 😊
immovable
Hozzám hasonlóak? Ez olyan mint a magunkfajták? Ezt már hallottam egy "szélsõbb" párt-tól. Érdekes. Tehát aki nem szavaz aláássa a demokráciát. Hmm ez megint érdekes. Amúgy miért is "százszor" jobb az érvénytelen szavazat a nem szavazásnál? Kérdeztem ezt már, elõbb mástól is.
jhetedikj
Még van 2 hónap a választásokig, akkor én azt kívánom neked, hogy nézz egy kicsit körbe és csak találsz egy neked tetszõt addig. Sajnos én itt nem adhatok tanácsot, hogy melyik legyen az mert az tényleg tiltott!😄

anno 1987

OrioN the S
Lehetseges! 😄 Keresztet is egetunk? Joleszjolesz!

Van egy tok jo idezet:
"Aki a csorda utan megy az mindig szaros fuvet fog legelni" 😊
Kicsit ide passzol.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

SötétBarom
Az érvénytelen szavazat azért jobb, mert a leadott szavazatok százalékos eloszlását befolyásolja, így valóban, én is arra bíztatom azokat, akik nem tudnak mire szavazni, hogy szavazzanak érvénytelent.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

immovable
De azért nyáron iszol ezzel a szeméttel egy-két bambit.? 😊
QuippeR
nem személyeskedünk, csak reagáltam arra, hogy könnyen kiismertelek. nagyon könnyen megy, tömegével vannak hozzád hasonló emberek ebben az országban. meggyõzni nem tudlak, mert mindig elõhúzod majd a demagógia kártyát a hátsó zsebedbõl.

egyébként nincs igazad, a nem szavazásod az én szavazatom értékét devalválja, mivel a demokrácia mint érvényes rendszer legitimitását aláássa. sokkal jobb lenne, ha bemennél a szavazóhelységbe, és ráírnád a papírra, hogy "nem találtam megfelelõ pártot". én még mindig a legkisebb rossz választása mellett vagyok, de ha tényleg ilyet sem találsz, akkor a nem érvényes szavazás is százszor jobb megoldás a nem szavazásnál.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

OrioN the S
Pedig tudhatnad, hogy itt mindenki egy kibaszott geniusz es mentalista! Arrol ne is beszeljunk, hogy annyi dolgot megelt/atlelt, hogy siman-lazan megmondja, hogy Te milyen vagy! Es joga van kopkodni rad! 😄 Mert Te nem tudsz semmit az eletrol es porbafingo vagy! 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

immovable
Igen érdekem lenne, de nem látok olyat aki érdemi munkát végez(ne)hetne. Ez van. Ha találok olyat aki így tenne, biztos szavaznék rá, de szerintem nincs. Tovább nem is érdemes belemenni, mert akkor politizálnánk, itt meg az tilos.
jhetedikj
Hát szerintem a politikának még ahhoz is van köze, hogy mi itt most tudunk beszélgetni, szóval azért azt elég felelõtlenség kijelenteni, hogy eddig semmi köze nem volt hozzád. Neked is érdeked, hogy ott fent ne lopjanak hanem érdemi munkát végezzenek amíg itt élsz Magyarországon.

anno 1987

immovable
Furcsa. Nem tudtál meggyõzni máris személyeskedünk? Felelõtlen vagyok? Ezt még nem mondták rám.<#nevetes1>
QuippeR
ez van, a felelõtlen embereket könnyû felismerni.

OrioN the S
Nem remelek valtozast es nem is nagyon ertek hozza.

Ha lehetne olyan eredmenye a szavazasnak, hogy csereljek le az egesz bagazst, akkor szavaznek 😊 Lehet, hogy igy is fogok, de /pill annyira leszarom, hogy most nem tudok konkret valaszt adni. Szarbol ugyse lehet varat epiteni csak eladni.

immovable
Akkor eddig szerencsés voltam. Eddig nem befolyásolt egyetlen egy tervemben sem, hogy ki lop épp fent. Mindent véghez vittem amit akartam, max nehezebben/könnyebben s remélhetõleg ezután is így lesz. 😊
immovable
Nem. Azzal, hogy nem veszek részt rajta, nem akadályozok mást ebben, indifferens a magatartásom a "az alkotmányos mûködés egyébként legalapvetõbb eseményét"-re, hivatkozhatok alkotmányos jogra.
Ilyet mondtam volna, hogy demagóg vagy? Idéznéd. Demagógiát említettem, mint a mondandód jellemzését, de téged nem jellemeztek így. Ha te magadra vetted az téged minõsít.
Amúgy örülök, hogy ilyen gyorsan kiismertél, kevesen képesek erre, sõt eddig te vagy az egyetlen. 😊
"Aki azt hiszi, hogy a politika vagy a politikusok határozzák meg a sorsát, s majd õk jobbá vagy rosszá teszik, azt kicsit sajnálom, mert ezek szerint nincs benne annyi erõ, hogy saját maga igazgassa az életét. Mit tud tenni egy politikus, megemeli/csökkenti az adót, elveszi valamelyik jogom,...ezek hatással vannak az életemre egy ideig, de a sorsom befolyásolásától messze vannak. "

A kis naiv<#idiota>...akár hiszed akár nem a politika határozz meg mindent,te elindulhatsz egy úton de ha politika beleszarik akkor vége lehet minden jó tervnek.Csak egy pár példa amit az egyszerû mezõgazdaságban dolgozó emberektõl hallottam:
Volt egy év mikor a meggynek nagyon jó ára volt 360ft/kg erre a kormány támogatást kezdett osztani hogy ültessenek meggy fákat,eredmény köv évben 50 ft már ha átvették....
Aktuálisan pl a méhészetbõl élõk nagyon jól kereshettek az elmúlt években 800ft/kg,erre a kormány lépett 12 millió vissza nem téritendõ támogatás aki bele akar kezdeni...eredmény?várható már nem lesz semmi ára...a kormány olyan törvényeket hozhat amivel egy pillanat alatt tönkre tehet akiket csak akar...

QuippeR
azt egyébként nem tartod nevetségesnek, mikor olyanok hivatkoznak az alkotmányos jogokra, akik az alkotmányos mûködés egyébként legalapvetõbb eseményét (ti. választás) is bojkottálják?

tudom, hogy szerinted demagóg vagyok, mivel egy ideje már ismerem a hozzád hasonló emberek definícióját erre a szóra: ellentétes az érdekeimmel.

jhetedikj
Adók mindig is voltak de azért azt ne mond, hogy mindig jogod volt szidni gondolj csak a középkorra például. Meg az sem mindegy hogy hol és hogyan szidod a rendszer, mert mindent azért most sem tehetsz meg. Mostanában nagyon elõtérbe kerültek a jogok és a kötelességeikrõl már sokan megfeledkeznek...

anno 1987

immovable
Érvénytelenül szavazni miért jobb, mint nem szavazni? Csak kérdezem, múltkor láttam errõl egy cikket, de nem volt idõm végigolvasni.
N1ggA
Igen, mindenki menjen el szavazni, és ha nem tud kit választani (mer miér tudna), az szavazzon érvénytelenül

Spread De Love!

immovable
Nem bíztam rájuk a sorsom. Nem õk határozzák meg a sorsom, hanem én. Aki azt hiszi, hogy a politika vagy a politikusok határozzák meg a sorsát, s majd õk jobbá vagy rosszá teszik, azt kicsit sajnálom, mert ezek szerint nincs benne annyi erõ, hogy saját maga igazgassa az életét. Mit tud tenni egy politikus, megemeli/csökkenti az adót, elveszi valamelyik jogom,...ezek hatással vannak az életemre egy ideig, de a sorsom befolyásolásától messze vannak. De aki szavazni akar, az szavazzon, joga van hozzá, de ez a szavazatmaximalizáló duma nagyon átlátszó.
z99999
nem, mert nem érdekel.

Pszt.

Igen, minden embernek így kellene tennie!
Dick Riddick
Amíg valaki adót fizet, MINDIG, BÁRMIKOR joga van a rendszert szidni. Ezt jó lenne ha végre megértenétek.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Mert?

Szidhatod de elég nevetséges lesz egy olyan embertõl aki másokra bízta saját sorsát,azaz nem ment el szavazni és a valóban szavazókra bízza a választást.....

Dick Riddick
Egy ideje én is ezen gondolkodom. De a képlet sajnos nem ilyen egyszerû.

Dick Riddick
Nem, mert nem remélek változást.

immovable
A szavazás nem tartom megoldásnak, ha az lenne nem itt tartanánk. Szidni mindig szidhatod a rendszert jogod van hozzá (szabad vélemény-nyilvánítás), ennek nincs köze ahhoz, hogy élsz-e azzal az alkotmányos jogoddal, hogy szavazol. Nincs törvény, jogszabály ami miatt ne kritizálhatnám a rendszert, mert nem szavaztam. Ha van ilyen linkelj légyszíves valamilyen jogszabályt errõl. Ez megint csak demagógia.
jhetedikj
Ez relatív. De mivel az akarom ne a másik oldal maradjon nehogy már otthon maradjon az aki ugyanúgy gondolja mint én, csak azt hiszi az õ szavazata úgy sem számít majd.

anno 1987

jhetedikj
hopp a vége lemaradt:

De nézd van 3 ember, ebbõl elmegy szavazni kettõ akkor "A" párt és "B" 50%-50%, ha elmegy a 3. is és az "A"-ra szavaz akkor az arányok így néznek ki: "A" ~67% "B" ~33%

anno 1987

A kisebbik rosszt illetõen meg szerintem hasonlítsd össze a 98-02-es idõszakot az elmúlt 8 évvel.....

immovable
Egy kis matematikával ha kérhetem, mert ez eddig politikai demagógia, amit az önkéntesek s aktivisták hangoztatnak szavazatmaximalizálás céljából.
Bizonyítsd, hogy ha nem szavazok, az ugyan az, mintha a mostaniakra tenném az x-et. Tehát ha nem szavazok, akkor a mostanira szavazok. 2 az egyben? Ergó nincs választásom, a választás rendszere hamis, mert nem dönthetek?
Nem tízezrekrõl van szó szerintem, a szavazatra jogosultak fele sem szokott szavazni nem.?
QuippeR
ok, nem hiszel a kisebbik rosszban. nem szoktam ilyenekre buzdítani, de akkor legyél már egy kicsit önzõ! gondolkodj el azon, hogy mit szeretnél, és szavazz arra, akirõl a legvalószínûbb, hogy azt megvalósítja, vagy legalábbis napirendre hozza. mit tudom én, ha zsigerbõl utálod a cigányokat, szavazz a jobbikra, ha legálisan akarsz füvezni, szavazz az lmp-re stb.

azt már most tisztázzuk, hogy ha nem mész el szavazni, akkor neked nincs semmi jogod a rendszert szidni, mert nem a megoldás, hanem a probléma része vagy.

0Fritz0
"...mivel a te szavazatod nem lesz ott ezért az ellenfél szavazóinak a voksa többet fog érni százalékosan így tulajdonképpen õket támogatod!"

Érdekes világ ez, ahol minden egyes nem szavazat csak és kizárólag a "másik" oldalt erõsítheti. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

jhetedikj
Azért mert akkor máris mások lesznek az arányok, minta te is szavaznál valakire. Most lehet te azt gondolod 1 ember az nem számít semmit, de itt nem csak rólad van szó hanem tízezrekrõl akik ugyanúgy gondolkodnak. Szóval szerintem is Rundstedtnek van igaza, mivel a te szavazatod nem lesz ott ezért az ellenfél szavazóinak a voksa többet fog érni százalékosan így tulajdonképpen õket támogatod!

De nézd van 3 ember, ebbõl elmegy szavazni kettõ akkor "A" párt és "B" 50%-50%, ha elmegy a 3. is és az "A"-ra szavz

anno 1987

immovable
Ezt levezetnéd nekem egy kis matematikával. Ha nem szavazok senkire, hogy lesz a szavazatom a mostani elvtársaké? Ha nem szavazok akkor a szavazatom senkié.
Kisebbik rosszban nem hiszek. Nekem az egyik 19 másik 1 híján 20.
Növeli az esélyt hogy a marad a banda,és mivel munkáságuk eredménye az ország teljes tönkremenetele,mindenképpen ellenük kell szavazni.

A kisebbik rosszt kell választani ha hallgatsz akkor a legnagyobb szemetekre szavazol.

0Fritz0
Függetlenül attól, hogy a mostani helyzet milyen "csodás", a nem szavazás miért erõsítene bárkit is?
Fõleg, hogy ebbe a helyzetbe is az a rohadt szavazás vitte az országot. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

immovable
Hát hogyne.
Akkor a mostani helyzetre szavazol

immovable
Nem, mert nem érdekel.

Nincs kire szavazni. Egy tolvaj banda meggazdagodásához sem fogok asszisztálni.
jhetedikj
Igen, minden embernek így kellene tennie! 1 100%

Remélem ez lesz a végeredmény is!😄

anno 1987

DJ RX7
<#eljen> <#nyes>

:3

Vaxi
"Nem, hiszen magányosan egy idegen világba kerülnék a szeretteim nélkül."
A szeretteim és barátaim nélkül alapból halott vagyok, nem kívánnék élni nélkülük.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

tenkenorman
ha beteg lennek, vagy ha semmi nem kotne ehhez az idohoz

http://www.tenke.hu