A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Ezt a kolbászból kerítés dumára volt válasz. Bármennyire is fáj, igen. Kolbászból van a kerítés. De ha azt mondom, hogy édesanyám barátja, akivel 3 éve együtt van is osztrák, akkor se fogjátok bazmeg elhinni egy szavamat se :DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

DeerHunter01
Haveromék kimentek külföldre (Norvégia) és jó életük van. sokkal jobb mint ami itt volt ,pedig a szülei itthon villamos és vonatvezetõk voltak és mégis boldogulnak.
átszámitva havi 1 millát keresnek összesen ,persze drágább a kaja meg a ruhák gondolom de igyis sokkal jobb a helyzet mint itt.
házat se vettek aztis bérelik nagyon olcsón.

\"Errõl van szó!\"

SötétBarom
Az általam tapasztalt dolgok, amikkel az ismerõseimen és barátaimon keresztül találkozom, hogy függenek össze azzal, hogy milyen iskolát végeztem? Mellesleg nevess nyugodtan, nem veszem fel. Sosem voltam egy túl ambiciózus ember, ezért nem érzem magam kevesebbnek. Az érettségim és a felvételim környéke meg nem volt életem legszebb idõszaka, nem csodálom, hogy nem sikerült semmi. Én legalább nem hisztizek. :)

Molnibalage
:)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És ezt nevezd te "tapasztalatnak"? Ugya nem haragszol, ha legalább egy kicsit nevetek?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

SötétBarom
Semmit. Van egy érettségim, és viszonylag jól beszélek angolul-németül. De most nem rólam van szó, én csak elmondom a tapasztalataimat, ti meg nem hiszitek el :DD

Offtopik fuck yeah :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Molnibalage
Neked könnyû öcsém, mert a határtól egy köpésre élsz. És aki Bordodban él, az kitörölheti a seggéd az osztrák árakkal.

Molnibalage
Ja, még valami. Úgy szeretném tudni, hogy mit mosolyogsz egy olyan komoly végzettségen, mint az említett. Nagyon szeretném tudni, hogy te mit tudsz felmutatni.

SötétBarom
Hát bazdmeg meg fogsz lepõdni de így van. Én a szaros magyar fizetésemet a labancoknál költöm el, mert olcsóbb a benzin, olcsóbb és minõségibb a kaja, olcsóbb a ruha. Oh, mondtam már, hogy 3x annyit keresnek mint én?

Dick Riddick
Hát Írországban egészen biztosan nem kell erõltetni a munkavállalást. Jó pár évig még nem.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Molnibalage
Ki mondta, hogy csak azon belül? Ilyen végzettséggel SEM kap állást. Addig karitatív munkát folytat, mert még mindig jobb, mint otthon ülni.

A férje is még a válság elõtt kapott melót és asszem csak a fõnöke közbenjárására nem bocsátották el, mert X év tapasztalat ment volna vele.

Azért tök jó, hogy folyamatosan arról beszélsz, amirõl fingod sincs.

Dick Riddick
A monopólium nem kettõt vagy hármat jelent.

SötétBarom
Csak egy példa volt. Ismerek festõt, meg egy csomó más szakmunkást akik kint nyomják. Nem tudom mi olyan hihetetlen ebben :DDD

Molnibalage
Na, azért ez finoman szólva nagyon durva elferdítése a valóságnak...

De nem érted itt sokan azt hiszik külföldön a kerítés is kolbászból van...

QuippeR
azt egy interjú során két perc alatt lehet bizonyítani, nem szükséges két évig totál irreleváns munkát végezni. (egyébként én is szeretnék külföldi tapasztalatot, de a szakmában, nem pedig egy szálloda recepcióján.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SötétBarom
Repülõmérnök XDDD

Õszintén, szerinted egy országban hány darab repülõmérnökre van szükség? Ha valaki csak a szakterületén belül hajlandó elhelyezkedni, nem csoda, ha nem talál munkát.

Már rég kihaltak.

Mert,szerinted más országokban hogy van?Amerikában van több száz párt,de esélye mindig csak 2-nek van....europában is hasonló,habár mostanában már inkább 3 az új szélsõség mindenhol kezd divat lenni....

Magyarországon gyakorlatilag nincs munkalehetõség,legtöbb esetben csak azoknak van akinek valakije valami.....Ez a új kredites rendszer is arra megy ki hogy minél tovább bent maradjanak a tanulók,mert nincs munkalehetõség....

Molnibalage
Egy lófaszt, már bocsánat. A csacsogást és a ételneveket esetleg, de a mûszaki angolt meg semennyire.

Az egy dolog hogy kint dolgoznak,de mostanában is tárt karokkal várják a magyarokat pincérkedni?:DDDD

Molnibalage
És mióta? Mert nekem legalább két ismerõsöm speciel hazjött, mert kirúgták õket.

Egy nemrég vézett repülõmérnök a BME-rõl Németországban nem kap állást. Legalábbis eddig nem sikerült.

Azért, mert az ismerõseid szerencsések, vagy mert kint vannak egy ideje, az nem jelenti azt, hogy mindenki az.

Magyar szemmel meg én vagyok az. Egyetem után 1 hét alatt találtam állsát. Egész életemben voltam 1 azaz egy interjún. Ehhez képest nézd meg, hogy az ország másik fele, hogyan nem kap állást...

SötétBarom
"hogy hogyan néz ki egy mérnöki önéletrajz kellõs közepén néhány évnyi pincérkedés"

Jól, mivel bizonyítja, hogy kurva jó beszél azon az idegen nyelven.

SötétBarom
Te Szigetszentmiklósról biztos jól átlátod az osztrák munkalehetõségeket :DDD

Én meg ismerek két-három tucat embert aki kint dolgozik :D

Dick Riddick
Egy jogász ismerõsömmel beszéltünk errõl, hogy miben fog különbözni a mostani 2/3-os többség a kilencvenes évek közepén létrejöttõl. Egy egész estét átbeszélgettünk, hosszú lenne végig leírni. A lényeg, hogy nagyon könnyen kialakulhat egy politikai monopólium, hasonló a korábbi egypárt-rendszerhez. Természetesen nem biztos, de sokkal könnyebben megtörténhet mint ahogy sokan gondolnák. Ezt értettem veszély alatt.

Nem tudom, hogy ezt a fajta negatív átalakulást meg lehetett volna-e úszni, nem biztos. Talán a mértékében lett volna különbség. A rendszerváltás után azonnal a vadkapitalizmusban találtuk magunkat, és ezt a pártok ki is használták. Szétzúzták a szakszervezeteket, megosztották a lakosságot. Ennek a levét isszuk most is.
Az én véleményem egyébként sokban megegyezik Clio-éval. Olyan választási lehetõségeket kaptunk/kapunk, amiknek a nagy része legjobb esetben is kétes kimenetelû. Nem is biztos hogy van.
A politikusi és a polgári rétegnek szöges ellentétben állnak az érdekeik. Ahhoz hasonló mint a munkáltató-munkavállalói viszony. Az átlagember inkább ellenségként mint szövetségesként tekinthet a politikusainkra.

Molnibalage
Te nem olvastál egyetlen hírforrást sem 1 éve? Ilyen lótifuti munkákra gyakorlatilag nem vesznek fel nem hazai munkaerõt. Ami régen bödös meló volt az ottaniaknak, arra most diplomás emberek jelentkeznek.

Angolul tudok úgy-ahogy. Kzölépfokú nyelvvizsga van, de szerintem ez kevés a mindennapi élethez, mert én inkább mûszaki vonalon használom, meg a hobbim kapcsán, de nem cseveségre...

QuippeR
most írta, hogy mérnöki állása van, nagy valószínûséggel többet tud itthon félretenni, mint ami odakint az 1500 euróból megmaradna. (arról nem is beszélve, hogy hogyan néz ki egy mérnöki önéletrajz kellõs közepén néhány évnyi pincérkedés...)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SötétBarom
Elmész felszolgáló gyorstalpalóra, megtanulsz németül, aztán itt egy köpésre labancéknál keresel 1500 eurot, és örülsz. How bout dat? :D

Molnibalage
Nem vagyok lelépve, mert most amúgy sem kapnék kint normális állást. 1,5 éve mérnök gyakorlat az még lószar fõleg úgy, hogy a válság matt ez nem olyan 1,5 év, mint egy normális gazdasági helyzett alatt.

clio1616v
egy példa csak, amin legutóbb leesett az állam, a drogosoknak ingyen adják a tût, nekem cukorbetegnek fizetnem kell érte...

millió hasonló igazságtalanság van...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Bulykin
Igen, de csak a formalitás miatt

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. ちび Kicsi

OrioN the S
<#eljen>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

clio1616v
az... tehetetlen és hatalmas fejetlenség van, mindenféle logikát nélkülöz a rendszer. Normál esetben a politizálásra nem is lenne szükség...

komolyan, már szándékosan túl van bonyolítva a rendszer, hogy mûködésképtelen és kijátszható legyen

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

tenkenorman
Miért nem lehet arra szavazni hogy nincs közte a te választottad. asszem olaszoknál lehet a politikai kiábrándultságra vagy mire.

http://www.tenke.hu

SötétBarom
Ha már le vagy lépve, nem mindegy ki-mit pampog itt?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Molnibalage
A MSZP + SZDSZ-nek 2/3-os többsége volt 1994-1998 között elmékeim szerint. Akkor meg mire fel a "nem kis veszélyeket rejt magában" szöveg?

Egyesekenk mindig "rettegniük" kell valamitõl és kibaszott rövid a memóriájuk. Akkor segítek egy kicist.

Állítólag dübörgött az ország 2003-2008 köztt. Anyád azt bazdmeg.. Mégis a BKV és a MÁV éppen most készült atomjaira hullani. A BKV-val gyakorlatilag már megtörtént. A jármûpartk kétszámjegyû százaléka - és akkor finoman foglalmatam - gyakorlatilag fémhulladék szintjén van.

Minden más rohad szét és hülyeségekre baszták el a pénzt.

Az utóbbi 3 évben hetene van annyi korrupció ügy, mint 8 éve 4 év alatt. Pedig akkor sem jobboldal haverja volt a sajtó, csinálhatott bármit is...

Akkor tegyük fel a kérdést. 20 évbõl 12 évig a demszky haverjai vitték az országot is. Ebbõl a 12-bõl 8 egyhuzamban és most. Mégis kik alatt lopták szét és züllesztették le az egészet?

Van még kérdés, hogy akkor kire nem kellett volna soha szavazni, max. ha a lámpavasra kerülés sorrendjérõl van szó?

<#falbav>

Nem mert ebben a kórupt világban és ebben a szemét országban ahol jutalmat kap aki lop semmilyen változás nem lesz.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Molnibalage
Azért ez tényleg kurva jó. Tehetetlen ország. Akkor meg ideje elmenni, ha itt szerintetek soha nem jutunk 1-rõl a kettõre. Akkor meg a turbómagyar tábor feszít keresztre, hogy hogyam merek elmenni innen...

ték

clio1616v
fel kellene tudnod fogni, hogy egy tehetetlen országban élsz, amit nem hozzáértõ és igazságtalan emberek irányítanak

alkalmazkodni kell, a szavazati jogod meg semmit nem ér

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dick Riddick
Furcsa, de éppen azt írtad le, amin mostanában én is sokat gondolkozom.
Nekem az az igazi problémám, hogy nem igazán látok olyan alternatívát ami az átlag magyar embereknek pozitív elõjelû lenne.
Forradalom... na az végképp betenné az ajtót az országnak, körülbelül lehetne is bezárni a boltot.
A FIDESZ jó eséllyel megszerzi a 2/3-os többséget, ami nem kis veszélyeket rejt magában (egyébként láttuk hogy mit eredményez két, közel egyforma erõ a parlamentben), fõleg annak fényében hogy mit is tudtak villantani négy év alatt. Valószínûleg nem õk lesznek Magyarország számára a messiás (adja az ég hogy tévedjek).
Az igazi baj az hogy a szavazók lényegében ki vannak zárva a döntéshozásból, nincs semmiféle visszajelzés az állami pénzek vándorlásáról, lényegében nem kapunk érdemi információt semmirõl.
Nem látom azt az irányt amibe bizalmat fektetnék.

angelslie
Nem vagyok elég idös és nem is érdekel. De azért a "jobbik országra" nem vagyok kíváncsi

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

OrioN the S
"elválaszthatatlan a sorsuk amig itt élnek"

lehet nem akar itt elni es amint tud lelep az orszagbol, mert nem lat remenyt viszont, ha kimegy akkor nem kell ezt elviselnie. ezert mar baszik a szavazasra es megmondja kerek-perec, hogy nem szavaz, mert ugy gondolja labda passzolgatasra kar szavazni.

csak tippelek.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Dick Riddick
Aminek én nagyon örülök!

Magic Boy
Nézd a jelenlegi nagy pártok egyike se alternatíva. Azzal meg nem sokat érek, ha elmegyek és szavazok valamelyik kicsire, hogy legyen max. 0.5%-uk.

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

HöfEE
Ezt akár én is mondhattam volna! Egyetértek

Ezek az emberek semmit sem tesznek azért hogy javuljon az ország helyzete,amitõl pedig elválaszthatatlan a sorsuk amig itt élnek.....De tényleg vajon mire várnak,vagy mit?

Akkor te mégis hogy vársz változást?Illetve azok akik nem szavaznak azok száj jártatáson kivül mit tesznek a változásért?
Lehet várni a csodára de magától nem fog bekövetkezni...