127612
-
A 40 fok felett lázat hová sorolod? A járdán meg gyakran jársz kocsival ugye? A szövegértelmezéssel neked van bajod, mert az elcsapás az mindkétszer huszonéves koromban történt.
Kicsit nagy a pofád és az arcod is... -
Eshet a tégla, majd megfogja a kocsi teteje.
Abból is látszik, hogy fogalmad nincs miről beszélek, hogy a "majdnem 2x is elcsaptak" is a halál közeli élményeid közé sorold.
Az csak a majdnem halál közeli élmény lett kategória, azaz még egy szálka sem ment az ujjadba.
Amúgy meg szövegértés, vagy kegyelem kettessel érettségiztél nyelvtanból ? Netán write only? -
Én is többször néztem szembe a halállal. Először még csecsemőként. Aztán tizenévesen és huszonéves koromban majdnem kétszer is elcsaptak... Mégsem akarok bezárkózni egy zárt világban és szobába... -
Az utcára sem menjél ki, mert fejed eshet e tégla, elüthet egy autó, megharaphat egy kutya, kirabolhatnajk agy kizsebelhetnek. -
Egy része elkerülhető, pl ha (forgó)szék helyett fotelből nyomod.
De tény, max óránként mozogni kell. -
Meg a mélyvénás trombózisét, meg gerincferdülést, porckorongsérvet, krónikus hát- és nyakfájást, emésztési gondokat, és még lehet sorolni az ülőmunka pozitív hatásait. -
Mármint az infarktust kockázatát, ugye ezt akartad írni, és nem egy elszólás volt
?
-
Fbn Lx #123158 remélem félóránként felállsz a székből / fotelból ha ülőmunkát végzel vagy pihensz, és átmozgatod magad, mert ha nem így teszel, az sokszorosára növeli a végbélrák kockázatát
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2015.08.20. 20:34:42 -
http://sg.hu/forum/uzenet/1207147355/123148
inkább azt mondanám, hogy ésszel teszem, minimalizálva a kockázatokat. -
Nem gondolod, hogy átestél a ló másik oldalára?
Attól, hogy időnként elmegyek kirándulni, még nem lettem - a te szavaiddal élve- adrenalin dzsánki, sőt nem vezetek részegen és bedrogozva sem. Jól esik néha kimozdulni a városból, csak úgy sétálgatni cél nélkül a Börzsönyben vagy a Cserhátban.
Eddig nem is gondoltam magamról, hogy téged idézve, felesleges májerkodásra meg hepajkodásra adtam a fejem, hogy érezzem és élvezzem az életet.
A logikád szerint szuperhősnek kellene éreznem magam mert fittyet hányok a szúnyog és kullancs invázióra.
Te, belegondoltál már, hogy a városi flaszteron is előfordulhat, hogy kibicsaklik az ember bokája?
Vagy a metrón elkap valamilyen vírust, és ágyba kerül? Nem érzed egy kicsit parásnak magad?
-
kamionosjoe #123155 Akkor gondolom a kenyeret is anyukád szeleteli neked, nehogy elvágd az ujjad. :D -
ó kimozdul attól az ember, csak nem a vadonba.
Szafarira se mennék, semmi pénzért se, de még afrika közelébe se. -
Nem, de el tudom képzelni. Viszont rohadt unalmas tud lenni az élet, ha nem mozdulsz ki otthonról. -
Gondolom nem volt még kollégád, aki így járt ? Nem láttad, min ment keresztül, meg a családja ? -
Kissé túlparázod a dolgot. -
Á, sokan nem értik ezt. Gyerekek.
Vannak az adrenalin dzsánkik, akik nem érzik, hogy élnének, amíg újra meg újra kockára nem teszik az életüket.
Viszont aki már gyerekként nézett szembe a halállal (SQJ is így volt), annak nincs szüksége ilyen felesleges májerkodásra meg hepajkodásra hozzá, hogy érezze és élvezze az életet.
És pont ezért elkerüljön minden felesleges dolgot, ami kockára teszi azt. No meg a felelősség a saját családjával szemben.
Nem vezetünk se részegen, se bedrogozva, se viagrázva mint egyes színészek. Nem mászunk hegyet, nem ugrálunk ejtőernyővel meg gumikötéllel. Nem úszkálunk csak úgy a dunába, tiszába (matraccal még gyerekként volt párszor, csoportosan, odafigyelve), pedig én pl úsztam és vízilabdáztam is évekig.
Sőt. SQJ apukája profi követségi sofőr volt. Ő tanított minket a defenzív vezetés alapjaira, azaz hogyan védd ki mások hülyeségeit, bambulásait, hogy ne is legyen miattuk baleseted.
És nagy kocsit veszünk, hogy ha végképp nem tudjuk folyamatos 360 fokos figyelmünk ellenére sem elkerülni a balesetet, mi túléljük.
-
Jézusom, ember.. :O -
Azt kell mondanom, ebben a témában SQJ mester régebben kifejtett véleményével tudok csak egyetérteni.
Nem járok túrázni.
Nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust.
Jön egy kullancs, Lyme kór, agyhártya gyulladás, vagy megbotlok bokatörés, vagy leesek a szikláról, vagy veszett állat, vagy ...
Nem engedhetem meg magamnak, hogy 6 hónap éber kómában legyek egy kullancs miatt, vagy lebénuljak, meg azt se, hogy bármi más miatt ne dolgozzak.
A kereső családfenntartó nem lehet ilyen felelőtlen. Meg úgy kb szerintem senki se.
Kitaposott úton kis domb tetején lévő homokvár romjaihoz még felsétálok óvatosan 1x, nem hepajkodok, nem ugrabugrálok a várfalon, az út mentén futó kis patakhoz is lemegyek akár (kocsival), de nem ugrálok a patakba a sziklákra, megnézem, szívok egy kis friss levegőt és már megyek is, ennyi.
-
Évente 1x-2x. Főleg Magas-Tátra. Mikor még Pozsonyban laktam, akkor elég gyakran jártam a Kárpátokba. -
Félévente egyszer kétszer, de nagyon gyakran feltekerek a Budai hegyekbe, de az nem számít be a kérdésbe. -
Nirz #123145 Ennél ritkábban, soha, gép előtt mindig jobb eltölteni az időt. -
Fbn Lx #123144 évi egy-két túra mondjuk
de talán közelebb van az egyhez -
soha -
kamionosjoe #123142 Na most csak, harmadik. :)
Évente talán 1-2x van ilyen túrázós, felfedezős alkalom, régebben azért több volt.
De nem panaszkodom járkálok eleget, mivel utcaseprő vagyok most azt is lehet mondani napi szinten végig túrázok a városon. :)
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2015.08.19. 17:40:02 -
... -
kamionosjoe #123140 Ez lemaradt: Alapvetően igen. -
Alapvetően igen. A béketűrésemből viszont egyesek igen hamar kihoznak... -
Ez így teljesen jó definíció. Végezzük el az adott feladatot és kezdjük a következőt. Ennyi. A pöcsölést, az unalmas okoskodást, balfaszkodást nem szeretem.
Ja, a válaszom: alapvetően nem. -
Mostanában k**vára nem. -
Fbn Lx #123136 az emberek iránti türelmességem egyébként magas, rengeteg esélyt adok mindenkinek
a pepecselős dolgok végrehajtása szerintem inkább eltökéltség kérdése, mint türelemé- tehát nem azért gyűlölöm a hosszúra nyúló feladatokat, mert türelmetlen vagyok, hanem mert elvesztem az érdeklődésem, nem vagyok túl eltökélt. -
Fbn Lx #123135 (Ez nem arról szól, hogy kihoznak-e könnyen a béketűrésedből.)
miért, az nem egy kiváló indikátora a türelmességnek? -
alapvetően nem. -
Amit muszáj megvárni azt megvárom nyugalommal. Amikor viszont rabolják az időmet pöpöcsöléssel és egyéb balfaszkodással...nah akkor már borul a bili.
A szöszölős munkát is megcsinálom szívesen, csak legyen értelme. Ne azért legyen szöszölős mert valaki miatt idióta módon kell megcsinálni. -
Freeda Krueger #123132 alapvetően igen -
alapvetően annak tartom magam,
de alapvetően nem vagyok az. -
Igen, nagyon. -
Képes vagy -e várni valamire, valakire az adott dolog nagyságrendjében. Van-e türelemed kivárni valaminek az eredményét, ha valami nagyon szöszölős van türelmed megcsinálni, stb.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.16. 14:58:50 -
Annak tartom magam, mások is annak szoktak.
De azért érdekelne, hogy a kérdésfeltevő mit ért rajta pontosan. -
nem, egyáltalán nem -
kamionosjoe #123126 első szavazó