A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Mert az új játékok PC-n kihasználják az új hardvereket és szoftvereket - a konzolt pedig (még ha már nyers számítási erõben gyengébbek is, mint a mai nagyobb erejû PC-k) sok évre készítik, és ugyanazon a rendszeren fut el kb. egy évtizednyi játék, kompromisszumok nélkül (bár pont most jött egy-egy új periféria a két HD konzolra) - ugyanekkor PC-n egy aktuális csúcsrendszer 1-2 év után már esetleg kompromisszumokra késztet (új DirectX rendszer, hozzá új Windows, fizikai számításokat segítõ modul, többmagos rendszer, megnövelt felbontások, stb. stb...)
Persze bõven meg lehet lenni nélküle, és aki PC-t használ, annak ez nem okoz problémát, elfogadható, viszont a "konzolosok" számára kiváló támadási felületet nyújt - ahogy fordítva is megvannak a szokásos támadási pontok, amivel vidáman elszórakoztatja egymást a két oldal sok sok éve.

Az értelmesebbje meg röhög rajtuk, és arra költi a pénzét, és azzal játszik, ami neki tetszik - és mindegy, hogy ez most iPhone, PC, PS3 vagy C64.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Burdi
hát egy új CoD-ra , full grafikán már nem lenne jó a tavalyi gépem😄
csak konzolnál nehezebb megszokni az irányításokat.

Madridista hasta la muerta!! Érdemes tanulni,mert a tanulás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét,és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!! nyamm:D

Hegi90
De azok a játékok is csak annyira lesznek gépigényesek, mint amennyit egy konzol is elbír, szal nem kell mindig újítani, vagy tévedek?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Ezt nem értem. Miért kéne jobbat venni? Nem elég egy kicsivel több, mint ami a konzolokban van? 😊

Komolyan kérdezem, nagyon nem vagyok otthon hardverügyben.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Burdi
gondolom nem 120kért vennének az emberek vid-kártyát.
akkor viszont félév és jön egy újabb, meg egy újabb játék..

Madridista hasta la muerta!! Érdemes tanulni,mert a tanulás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét,és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!! nyamm:D

Gurren
ugye azt a 4 hónapot nem gondoltad komolyan?

Burdi
ha nem egy atomerõmûvet akarsz venni a mostani játékokhoz, sokkal jobb a konzol szerintem..
ha most veszel 1 videokarit, az kb 4hónapot bír mert muszáj megint egy jobbat venned h szép legyen a játék 😊
nekem mind2 van, és sztem konzol jobb. hangsúlyozom, szerintem.

Dzsini
ezt mire alapozod?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

0Fritz0
Hát de könyörgöm, ha az emberek 80%-nak csak PC-je van, akkor mirõl is beszélünk? 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Gurren
nekem csak pc-m van és a "Szerintem a kettõ jól kiegészíti egymást / egál népszerûség."-re szavaztam 😞

Dzsini
Én pl. vagy egy évtizedig aktív PC-s játékos voltam, de soha nem tartottam kényelmes játékplatformnak, fõleg egy Amiga után. (többek között a lent felsoroltak miatt, szerettem volna akkor is úgy játszani bármivel, ahogy a konzolosok - és ezt minden új rendszernél megígérték, és azóta sem sikerült betartani) De akkor nem volt jobb lehetõség másra, közel nem volt ekkora aktív konzolos piac Magyarországon, az Amiga pedig már a meghalás küszöbén volt (és van azóta). Manapság már jobb a helyzet.

Mégis mit jelent egy "A PC-s játékoknak leáldozott?" kérdésre egy "a PC a legkényelmesebb" válasz? Ettõl még ugyanúgy leáldozhat, egy-egy modern, multiplatform játéknál az eladások száma 98-2%-ban a konzolt hozza ki nyertesnek (pedig már mind a három fõ platform másolható): gyakorlatilag elenyészõ eladásokat produkálnak azok a játékok, amelyeknél megvan a választás lehetõsége. Ahol nincs, az pedig egy ilyen összehasonlításnál értelmetlen jelentõségû - ha valaki csak a World of Warcrafttal játszik, annak persze, hogy a PC a legjobb, hiszen csak ott érheti el a játékot, nincs összehasonlítási alapja, aki meg Halo:Reachezni szeret minden nap, annak persze, hogy a konzoloké a jövõ.

Ability
Amit leírtál igaz és jogos, de a kérdésre válaszolva teljesen értelmét veszti ez a fajta megközelítés. Persze hogy szubjektív, ezért van róla szavazás. 😊 Aki a PC-t szereti, annak valószínûleg az a legkényelmesebb platform (FPS, RTS, stb játékok miatt), ergo az elsõ opció számára ideális. A többiek számára már kevésbé, de a konzolosok valószínûleg nem is erre szavaznának, ugye. 😉

#77301: de abból a topikból nem derülnek ki az arányok. Plusz nálunk azért elég kulturáltan szoktak lemenni vitásabb kérdések is.
5c0rp330n
ennek a szavazasnak aztan kurvasok ertelme van. akinek csak pc-je van, nyilvan a pc-re fog szavazni, marpedig ezen az oldalon az emberek 80%-a nyilvan igy van vele. csak annak szabadna szavazni akinek van mind2, es akkor egy darab szavazata nem lenne a pc-nek.

Lacee86
Nem sok értelme van amúgy ezen vitatkozni, kb. annyi értelme van, h most busszal vagy vonattal jobb-e utazni... Ki ezt szereti/szokta meg, ki azt.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Gurren
nem mondtam, hogy a pc nem

Dzsini
ahogy a PC is. Attól függ mivel és hogyan szeretsz játszani.

Gurren
ez egy akkora faszság. a konzol azoknak való, akik szeretnek játszani és van rá pénzük.

daemonervosa
A konzol azoknak való akik nem értenek a PChez.

Trolling is a art.

Lacee86
Hát én nem is támogattam ezt a kérdést amúgy, h bekerüljön, mert van erre külön topik, ha jól tudom nem is 1. A vitának meg sosem lesz vége...

Dzsini
szerencsétlen megfogalmazásúak a válaszok - ugyanis többek között a kényelem, mint olyan végtelenül szubjektív.

van, akinek az a kényelem, hogy leül a fotelba, kézbeveszi a controllert, esetleg bedobja a DVD/blurayt a konzolba, és hanyattdõlve (vagy hadonászva) játszik, akár a haverokkal együtt egy szobában - számára nem kényelmes az, hogy telepíteni kell a játékot, esetleg driverekkel kell tornázni, részletességet állítani, stb...

Van, aki számára a kényelem a könnyû beszerezhetõséget (letöltés, online vásárlás - bár erre van példa konzolon is) jelenti, és nem probléma akár ilyen-olyan fájlokban is turkálni, hogy neki tetszõen fusson a játék - számára nem kényelmes egy controller által (valamennyire) korlátozott irányítás, esetleg a játék megváltoztathatóságának hiánya, és az esetleges anyagi vonzatok...

Mindkettõ teljesen jól megérthetõ és elfogadható nézet, és még csak nem is ilyen szélsõséges a dolog, rengetegen játszanak több platformon is.
Viszont a válaszok a kényelemrõl (lásd feljebb), a népszerûségrõl (ami mondjuk az eladásokat tekintve objektív módon mérhetõ), saját játékpreferenciáról (ami attól függhet, hogy a kedvelt játékok milyen platformra jelennek meg, egy körös stratégiákat kedvelõ nem fog konzolozni), jóslásról (mi a jövõ - ez az, ami a kérdésre konkrét választ ad, viszont egy válasz az ötbõl) szólnak.

Innentõl aszerint, hogy ki melyik értelmét veszi a kérdésnek, aszerint válaszol így vagy úgy, és sikeresen nekiáll vitatkozni, pedig csak elbeszélnek egymás mellett.

És persze rögtön beindul a konzolVSpc trollkodás, ami Magyarországon az elmúlt 20 évben semmit sem változott.

Egyáltalán nem, a PC még mindig a legkényelmesebb játékplatform.

chhaya
Nemtom, nem értek hozzá és nem is érdekel. 😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

MR ME
PC

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

jhetedikj
PC

anno 1987

RS
+1

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

bardocz
Tényleg félreértettelek, így már igaz, bár a portolás, meg a játék kiadása nem tudom menyibe kerülhet.
Jó ez, csak kevés a game és az is fos 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Lacee86
Félreértettél, persze h nem CSAK PC-re fejlesztenek, mert azt persze h nem érné meg. De h a PC-t kihagynák, azzal mégiscsak extra bevételtõl esnének el, mivel gondolom én PC-re átportolni egy játékot viszonylag már nem nagy idõ, és nem is nagy költség. Ráadásul addig, amíg a hardvergyártók pénzelik a játékfejlesztõket, nincs veszélyben a PC.

Picar77
Egyáltalán nem, a PC még mindig a legkényelmesebb játékplatform.

()() (^^)

OrioN the S
lehet.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

dartonita
Piszi only.

byzhouse
konzolon lehetne netezni akkor azt lájkolnám

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

bardocz
Trooooliin.
Molnibalage
Akkor ki veszi azt a sok FPS-t és RTS-t? Mert azok nagy része fos. II.Vh-s FPS-t toltam, de azt is abbahagytam... RTS-sel sem játszok n+1 éve...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

N1ggA
Üres: Leszarós

Spread De Love!

nem jól látod az összefüggést
a pécések átlagos intelligenciája magasabb, ezért nem játszana fos játékokkal
bardocz
Xboxon is volt vele probléma, mégis tízszer annyit megvettek belõle. De ugyan ez iga a call of duty sorozatra is, ott is hasonlóan érte volna meg csak gépre kiadni.
De mondjuk EAsports NHL már nincs is gépre, csak konzolra.
Gurren
nem próbáltam gta4-et, de ha jól emlékszek, a pc-s verziónál valamit nagyon elbasztak, úgyhogy nem feltétlen a játékosok hibája, hogy nem fogyott úgy a játék, ahogy kellett volna.

bardocz
Multis játéknál az jó megoldás, hogy központi szerver van, és emiatt muszáj megvenni. Ilyenek a steam-es játékok.
bardocz
Nem tudom mekkora bevétele volt. Csak GTA:SA meg GTA4 grafikonok ugranak be, ahol pc-re tized annyit nem vettek meg, mint konzolból 1 félére.
Molnibalage
Mert gyökerek a fejlsztõk. Miden játékot adjanak USB kulccsal. Persze ez a letöltõs vételt megölné, de lewarzolni nem lenne egyszerû szerintem mindent.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gurren
utolsó állításra jó példa a StarCraft 2

Molnibalage
A PC olyan, mint egy sváci bicska. Sokmindenre jó. A konzol meg inkább sokmindenre nem...

bardocz
Egyáltalán nem éri meg nekik. Nem véletlen, hogy minden értelmesebb, keresettebb játék elõször jön konzolra, azzal megszedik magukat, majd esetleg átportolják pc-re. Csak gépre fejleszteni sehogy sem éri meg.
somdav95
persze hogy lehet, csak most szórakozásról volt szó (:

Gurren
ha a pénz nem számít, akkor belefér, hogy értelmetlen dolgokra is költsünk :p

Magic Boy
Ha a pénz nem számít akkor is lehet értelmesebbre költeni, de akkor lehet, hogy én is vennék egy konzolt.<#wink>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Gurren
én biztos, hogy nem flasheltetném a konzolomat.

Lacee86
Jó hát ha a pénz nem számítana, persze h vennék konzolt meg egy bazi 120-as tv-t. 😛

somdav95
konzol néha kényelmesebb, lehet többen is játszani, stb.stb (: mindegyiknek van elõnye és hátránya is, bár akinél nem fontos a pénz, annak lényegtelen. Nekem is már csak a laptop van fent az új szobámba, meg lesz egy tv, a gépem meg a vendégszobába, mert csak foglalja a helyet ( nincs kis szobám de akkor is.. ), jobb leülni a kanapén hátradõlve játszani ha havi 1szer rám jönne (: