127612
-
Tsol #87654 Lehet bámulni a jó csajokat/pasikat.
Utazás közben lehet mást is csinálni (aludni, olvasni stb) - főleg távolsági közlekedés.
Érdekes beszélgetésekbe lehet belehallgatni. (ez tud idegesítő is lenni :D )
-
Lehet bámulni a jó csajokat
Utazás közben lehet mást is csinálni - aludni, olvasni -
Nem vicc, egy ismerősőm 17 millás (~60 nm + terasz) lakásában tényleg egész szép bútorok vannak, de olyan szintű kivitelést láttam, hogy a '80-as években GMK-ben épült gázbeton + vasbeton kétszinten panellakásunk jobban néz ki majd 30 évesen tisztességesen karbantarva. Igyekeztem nem felhozni, hogy én azért a fosért 8 millát sem adatam volna annak ellenére, hogy teraszos és 4. emeleti. -
Jó kérdés. Talán azért, mert egy használt autó ára + fenntartása így időarányosan olcsóbb...?
Magyarországon ma szerintem két dolog nagyon luxuskategória. Az új autó és új lakás. Talán felesleges is.
Az új autó még érhető a garancia miatt, de olyan rémtörténeteket hallok az új lakásokról. Méregdrágán adják a rakás szart... -
Azért számolja bele, mert le lehet osztani, hogy havonta mennyi pénz, és számolni is kell vele, ha autót veszel. -
miután megvettem a kocsit, egészen addig leszarom az értékcsökkenését, ameddig el nem akarom adni, ezt havi fentartásba miért számolod bele?
Vagy enélkül jött ki a 100k? Akkor én biztos isten vagyok az 1.7-es dizel astrával, hogy nem költök rá ennyit :D -
Megfelelő topicban szívesen megbeszélhetjük ezt bővebben. :D -
Mondjuk ajtó ezen az új szaron is lehetne több:) -

-
Kisebb forgalom, elvileg kisebb környezetszennyezés (gyakorlatilag némelyik busz bárminél jobban füstöl) elvileg olcsóbb mint bármi más (gyakorlatilag két személynek már olcsóbban jön ki kocsival menni). -
HCivic
ajtók száma 5
hengerűrtartalom (cm³)1339
Fogyasztói ár regisztrációs adóval 4 959 000 Ft
Metálfény felár 88 000 Ft -
-
Te figyuzzá mán. Én bazi jól keresek magyar viszonylatban, de ÉN SEM engedhetek meg kp-re magamnak egy vacsiúj civic-et, de még kevésbé hitelre. Utazom olykor vadiúj civiccel persze, de az céges, nem a miénk, hanem barátom cégéé. Kb. ennyi lehetősége van rá egy átlag embernek. -
az egy dolog, h a bankok hogyan szemétkednek, attól még a civic nem lesz sem rosszabb, sem jobb kocsi
aki meg a banktól kér pénzt, az meg is nézheti magát :) -
Akkor arra nem Bzmot jár...
-
Ezt olvasd szépen el, a hozzászólásokat is és UTÁNA próbáld meg elképzelni ÚJRA az új CIVIC-edet!!! :DDD
http://totalcar.hu/tanacsok/hiteldoktor/2011/06/01/jol_szamolt_a_bank/ -
persze, h használt kocsira az értékcsökkenés kisebb, de ellenben lutri is, mert nem tudod az előéletét. Ha vmi elromlik, könnyen egy pénznyelővé válhat.
persze, ez is csak preferencia kérdése, de egy használt 300-700ks kocsi ritkán fogja azt tudni motorban, felfüggesztésben, fogyasztásban, mint pl egy új civic.
mielőtt vki beoltana, vezettem már párféle kocsit, és elég sokban is ültem már, de a használták elég távol estek a civictől... -
xxxpaulxxx #87637 Jó csajok. -
Úgy. -
Van autóm, az elmúlt 5 év alatt évi 100k-val csökkent az értéke. Az nincs havi 10k. Tank benya 20, bizti havi 1000, plusz adó 17000/év asszem (azaz havi 1500 kb).
Ez havi 33 ezer. Erre rádobsz még 20-at (nagyon rossz esetben) a plusz költségekre, és kész. Így max 50 rongy havonta egy autó. Persze ha valaki fasz, és vesz egy új szuzit 3 misiért, vagy 1.2 full fapad fóbiát, ami a szalonból kitolástól kezdve zuhanórepülésben tartja az értékét, az meg is érdemli :DDD -
nyáron az egom-bp vonat jó hideg! ennyi. -
"Ezek után meg buszra szállok,
hátha nincsenek ott lányok,
tévedtem, mert sokan vannak,
nagy mellükkel rámtapadnak."
/Jó csajok/
+
nyáron légkondi jól tud esni -
Ugyanaz lesz mint ahogy most minden második 10 milliós autó tulajdonosa rokkant, rokkant bérlettel parkol...
Sajnálom őket mert szar lehet ám fél lábbal, olyan nagy kocsit irányítani, ki-be szállni, Y-fordulózni stb..
[sarcasm mode off]
#87623-ban és #87609-ban az igazság.
Gumibaba dologra kíváncsi leszek. Groteszk, de sok minden az ebben az országban, nem lep már meg... még elképzelhető, hogy lesz realitása..
-
Nomeg 300-700k között egész tisztességes hazsnáltautókat lehet venni. Nekem egyik 350k volt, másik, 700k és 5-10 évet simán kiszolgálnak tulképpen (előzőekkel is így volt).
Persze aki újonnan vesz banki kamatokkal még feldrágított szemétládákat, amik a gari-idő végeztével atomjaikra hullanak, annak a havi 100k is lehet, hogy csak alsóhangon... :DDD Node hülyeség ellen nincs orvosság. Én lakástörlesztésre fieztek annyit, az hagyján. -
Főleg, hogy nem lehet előre megmondani, meddig fogja valaki használni az autóját. 6, 10, 15 évig. Használtan, vagy újonnan veszi, stb. -
Lehet bámulni a jó csajokat. -
Igaz nem mondta milyen kocsi, mennyi km, milyen gyakran cseréli. Bár 100k csak akkor jönne ki, ha cserélném 3-4 évente újra, részletre, aminek összegét beleszámolom a haviba, plusz tankolnék vagy 4x havonta. De ez nem túl reális. -
egy autónak nyilván nincs értékcsökkenése, amortizációja...
egy ötmillás kocsi egy év alatt helyből 1 misit veszt az értékéből, ami havi szinten alapból 80 rongy. A 100kt egy átlagos kocsira számoltam (2-3 misi), nem beszélve parkolásról, garázs bérlése/fenntartás, szervizelés.
ha majd lesz kocsid, akkor ezeket is vedd figyelembe -
Gondolom a tankolást is bele érti ebbe. Bár akkor is elég sokat kell ahhoz kocsizni, hogy ennyire jöjjön ki. Esetleg törlesztés (?) -
nekem olcsóbb
csökkentem az CO2 lábnyomom
kevesebb dugó
egyébként szarfos
-
...viszont kocsit fenntartani havi olyan 100k
-
Igen, mert most aki épp nem fordul, az nem való oda - ehelyett most majd többen lesznek a sávban, és vagy nézegetni kell a motorról az autóba, hogy vannak-e elegen, vagy kiszedegetni őket, és álló helyzetben megszámolni az utasokat.
(egy másik fórumon már elsütötték azt is, hogy fel fog lendülni a gumibaba-forgalma a szexboltoknak, mert könnyen gyorsan beültethető plusz utasok lesznek belőlük 1 pólóban) -
Ma már olyan rendszerek vannak, hogy azt észreveszik, ha fáradt vagy, sőt, az alkohol gőzét is látják a kocsiban. Közben meg mérik a tengelyterhelést is. Ha valami gáz van, akkor egy nagy táblán kiírják, hogy fárad ki a pihenőbe, ahol várnak a rendőrök. És persze az utasok számát is tudják ellenőrizni. Mondjuk ilyen rendszer itthon biztos nem lesz még ötven évig, de civilizált országokban már van, ahol tervbe van véve, ha jól emlékszem, hogy működő verzió van-e valahol, azt nem tudom. -
Wolfsnack #87621 Lehet bámulni a jó csajokat -
viszont kocsit fenntartani havi olyan 100k
WAT? Mit szeretnél fenntartani kicsihuszár, limót? :DD -
olcsóbb, nekem a bérlet 3800, viszont kocsit fenntartani havi olyan 100k
másrészt sokszor gyorsabb, csúcsforgalom vs metró, és soha nem kell parkolással szívni -
ja, van hangulata. az más kérdés, hogy fos. -
Jimmyke #87617 Eljutok gyorsan A-ból B-be.
Szép lányokat nagyon nem bámulom, úgyse látom őket viszont soha többet. -
Azért amikor kinyílik a metrókocsi ajtaja és megcsap az izzadtságszag azért az nem olyan jó. -
Nemtom, nekem pl. mindkét autómban légkondi van, szal. ezért nem rohannék tülekedni a metrószerelvényekre.