127612
-
Jogi szempontból irreleváns:) Ha beismered kapod a csekket:) -
aztán tudod hogy itt mindenki azt jelöl be amit akar,nem feltétlenül muszáj azt ami igaz:) -
Tudom, a NKH-tól vagyok. Az SG moderátorok és szerkesztőségi munkások KRESZ felkészültségét mérem, valamint csekkeket küldünk majd, csatolva beismerő vallomásokat (kérdésekre adott válaszok) 

[apró]nem lett hibátlan a KRESZ tesztem se a B se a C:)[/apró] -
Értem a problémád, de minden kategóriában lehet találni olyat, aki jobb lenne, ha ipari áramot vezetne, nem autót, kamiont, motort, vagy éppenséggel kerékpárt. -
Akkor nem szabad, ha van vele párhuzamosan futó kerékpárút is. Egyébként a sebességhatárokat is elnézted, reggel azt is javítottuk :) -
Én írtam a kérdést és úgy tudtam főúton nem szabad....
Nem is engedném, nem is szeretem. -
Hát pont ez az. De a kérdés feltevője szerint nem:
Kerékpárral tiltott útszakaszon (pl.: főút, autóút, autópálya) haladtál. -
Az már milyen jó mikor pl a 47-esen teker egy fúdefittvagyok emberke és nem lehet megelőzni....... -
Érdekes pl, hogy fel sem merült a gépjárművek leszabályozása+kötelező GPS (sebességméréshez többek között fel sem merült).
pl: személygépkocsiknál 130-nál. Busz/tehergépjármű 7,5 tonna felett 70-nél.
Azt meg milyen kevesek tudják, hogy nincs olyan 2 szgk. amik, ha 70-el féloldalasan (nem totál szemből) frontálisan ütköznek a sofőr túlélné. (Full szemből talán van esélyük). Ergo a megengedett legnagyobb sebesség szgk-nál is 70 alatt kellene, hogy legyen, ha annyira az élet számít.
Busznál meg tgk-nál pffffffff
-
Pont azt írja, hogy lehet, a jobb szélre húzódva. Autópályán, autóúton nem lehet. -
clio1616v #88564 ne személyeskeggyé ízirájder -
clio1616v #88563 Gyorshajtás = relatív gyorshajtás(nem 200 :D)
Gondatlan veszélyeztetés
Sebesség nem útviszonyoknak való megválasztása
Közúti jelzések figyelmen kívül hagyása = záróvonal
Jelzőlámpa figyelmen kívül hagyása = sárga lámpa
Biztonsági öltözék használatának mellőzése = csak bukósisakban vezettem
Nem megfelelő műszaki állapotú jármű használata = elsőfék nélkül vezettem 200km-t
nem kell mindjárt a legjobbat feltételezni :D méghogy béemmvével soha :D -
És még ez a suggdugasz pofázik nekem cserbenhagyásról. Legközelebb esköszöm, hogy magánnyomozóval birngázok együtt, hátha elütök valaki és elfut. Majd ő kinyomozza, hogy kicsoda.... -
Micsoda? Ez nekem új.
Mióta nem lehet főúton kerékpárral közlekedni?
54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni. -
"Olyan kerékpárral indultál el, ami nem felel meg a jogszabályi előírásoknak."
Hát igen:
A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel,
b) két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezettel, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet,
d) egy előre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverővel,
g) legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). -
változnak a dolgok - "az ittas vezetés július 1-jétől közigazgatási bírsággal sújtandó szabálysértéssé alakul, ezért a törvényváltoztatás előállítási okként határozza meg a közigazgatási eljárásban történő mintavételt. A Ház emellett kimondta, hogy a hatóság együttműködés hiányában is a mintavétel tűrésére kötelezheti az ellenőrzött sofőröket.
A belügyminiszter kitér arra is, hogy az új szabályozás szerint sem ittas vezetés, sem gyorshajtás esetén nem lesz lehetőség a járművezetéstől történő eltiltásra, így a bírságok mellett a pontrendszer szigorítása lehet az, ami a megelőzéshez, illetve a járművezetési jogosultság szüneteltetéséhez vezethet."
Tehát szerdával megszűnik az azonnali jogosítványelvétel. -
Gyalogosként átmentél a gyalogátkelőn piros jelzés ellenére.
Gyalogosként szabálytalan helyen mentél át az úttesten.
Olyan kerékpárral indultál el, ami nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.
Személygépkocsival gyorsan hajtottál.
Személygépkocsival piros lámpánál hajtottál át.
Személygépkocsoval nem adtad meg az elsőbbséget a gyalogosnak.
Olyan személygépkocsival közlekedtél, ami ütközik a jogszabályokkal (pl.: több személyt szállítottál).
Még nem.
Egyébként ezeket szerintem mindenki követte már el aki últ bringán vagy vezetett már autót. -
Narusco #88557 Ittasan, vagy drog hatása alatt vezettél.
ezeknek nem csak a jogsiát venném el, hanem börtönbe basznám mostmár zéró toleranciánál mindet. 1 sör is alkohol, nem ér annyit hogy megölj egy 4 emberes családot emiatt -
Ez úgy hangzik mint a tipikus kihaénnem diszkósköcsögök, akik fél disznóért kapták a jogsit. Szétszakadt zsigulival vagy bmw-vel kéccázzal át a piros lámpákon, közben diumdisum. :) -
clio1616v #88555 ez csak kifogás
-
Telefon nem volt nálam... -
clio1616v #88553 ha te nem is tudtál segíteni neki, de a rendőröknek szólni kellett volna mi történt... ők körbejárták volna a házakat, hol lakik a kissrác...
tudok esetről, ahol az történt, hogy meghalt a sértett(aki elhagyta a helyszínt), pedig aki a balesetet okozta még a mentőket is ki akarta hívni
simán lehet zavart és elszalad, holott belső vérzése vagy nem látható sérülése van, amibe belehal
ráadásul, mint írtad nem láttad többet a kissrácot -
Mármint rám nézve? Tudsz te olvasni? A kiscsákó pattant meg, mire egyáltalán felkelhettem volna. Berohant az egyik lépcsőházba, gondolom haza. -
Igen, nem is egyszer. -
cargame #88550 4 kivetelevel az osszes :D:D
Még nem volt, vagy bevonták a jogosítványod és mégis vezettél szgk-t, vagy egyéb gépjárművet.
Olyan személygépkocsival közlekedtél, ami ütközik a jogszabályokkal (pl.: több személyt szállítottál)
Olyan kategoriájú gépjárművet vezettél közúton, amire nincs jogosítványod (pl. nyerges vontató).
Ezeket nem sertettem meg meg :P
De itt Romaniaban ez a normalis...:S -
clio1616v #88549 Gondatlanságból elkövetett emberölés segítségnyújtás elmúlasztásával fűszerezve. -
Láthatod, azt hittem, hogya csorgó tempó megfelel. Tévedtem. -
De miért tekertem volna? Nem belátható, pont. Ha most azon agyalnál, hogy mit írtam az előbb, akkor az a komment előbb megszületett, mint a tiédet olvastam volna. Utolsó sor no comment, nem ismersz. -
Ha én itt 24-25-tel tekerek - ami belefért volna és ~20km körüli távon szélcsedben ennyit tartok is - akkor én és a kiscsákó is komolyan megsérülünk.
Ha bringával sem figyelsz ennyire sem, akkor autóval még nagyobb a gáz, mert ott még puhatestű sem vagy... -
Nyugalom ember! Én bicikliről beszélek, és ha belátom a teret, akkor mi a francnak menjek 15-20 km/h-val, ha tekerhetek normálisan is? -
Itt történt az eset.
A piros voltam én, a cián a kissrác. A nap nekem volt háttal, estefele volt már.
-
Gyalogosként szoktam össze-vissza átrohangálni az úton, de csak ha közel s távol nem látni autót.
Autóval nem... friss a jogsim, egyelőre azon vagyok, hogy be tudjam tartani a szabályokat. :D -
Egyáltalán nem tartom jöhejesnek. Inkább azokat, akik állandóan a sebességkorlátozások ellen ágálnak. Ezek után én bizitsten nem adnék jogsit neked még rollera sem...
Egyszer 10-12 km/h körüli tempóban brináztam egy épület takarásából kironott a járdán egy 6-7 éves forma kisgyerek brigával. kb 2-3 méterre volt tőlem, mikor megláttam. Esélyem nem volt teljesen leállni. Az ő bringájának vázát pont úgy kaptam el, hogy teljesen beblokkolta az első kerekemet és félig átfordultam a kissrácon bringástul. A lábát centikre kerültem el az első kerékkel. Félig átfordulás közben nagyjából függőleges tengely mentét megforgattam és kicsit eldöntöttem őt, de nem esetem rá.
Nos, ha nem én, hanem egy autó jön - és nem 20-szal, és sajnos van olyan ökör, aki 40-nel gyorsít ki ott - akkor a kissrác valszeg MEGHAL, mert az autó fejbetalálta volna szerencsétlent.
Annyira nem volt baja, hogy fogta a bringát és szaladt haza - szülő sehol nem volt a láthatáron... - és meg csak félig a földről kiabáltam utoljára, hogy "jól vagy?, ne fuss, el nincs baj!".
Azóta sem láttam a srácot. Az én bringám első kerekének annyi volt, mert 5-6 centis kitérésű 8-ast deformált bele a beakadás és átfordulás...
Mai napig nem értem, hogy a kissrác hogyan nem sérült meg. Rakjak be GE fotót, hogy hol volt? Hazafele lekapjam a helyet? -
Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen v>40km/h.
Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen kívül v>40km/h (sisal nélkül), vagy v>50km/h (sisakkal).
Kerékpárral ittasan vezettél.
Még nem volt, vagy bevonták a jogosítványod és mégis vezettél szgk-t, vagy egyéb gépjárművet.
Igen, egyszer. (jogsi nélkül elkaptak) -
rendszeresen -
LOL, ezt jó tudni. Mondjuk a 20-as sebesség nagyon röhejes. -
DIESEL DOG #88538 Személygépkocsival gyorsan hajtottál: lakott területen kívül 70-es sebesség korlátozó tábla hatálya alatt 109km/h...
Személygépkocsi: egyéb szabálysértés... (záróvonal átlépése): sikerült összehoznom egy előzést egy olyan szakaszon ahol záróvonal volt...
-
Személygépkocsival piros lámpánál hajtottál át.
Személygépkocsi -egyéb szabálysértés- Fejtsd ki! /tilosban parkoltam; nem kötöttem övet, telefonáltam, blablabla..
Ittasan, vagy drog hatása alatt vezettél.
Igen, egyszer. Még jópár éve, egy lájtos gyorshajtásért fizettem egy tízest..
"Law abiding citizen" :D:DASD:D -
Igen, egyszer.
Berúgva,főúton,szembesávba mentem bringával hajnali 3kor...és az egyetlen kocsi ami akkor jött az pont egy zsaru volt :D -
Tsol #88535 Gyalogosként átmentél a gyalogátkelőn piros jelzés ellenére.
Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen v>40km/h.
Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen kívül v>40km/h (sisal nélkül), vagy v>50km/h (sisakkal).
:|