127612
-
clio1616v #89095 a motiváció mozdít előre, a pénz mint találmány lehet egy elég jó motiváció
de ilyen a sex, a siker utáni vágy és a legelterjedtebb a félelem... -
Fbn Lx #89094 az emberiséget találmány még nem mozdította előre. -
az IPv6 -
ugyanez. -
majd az a készülék fogja betölteni ezt a szerepet, amivel TCP/IP-n keresztül arcon lehet csapni embereket.
sajnálatos módon az MMORPG-ket rögtön kevésbé élvezetessé fogja tenni...
-
commissioner #89090 A bunkósbot. Az ősember el tudta vele zavarni az idiótákat, miközben kémlelte a csillagokat. -
Bár eszenciális dolog, mégis mindig van akinek nincs. Nemhiába az utcán is folyton kérik tőlem. -
Freeda Krueger #89088 A tüzet mondanám,bár tán nem is találmány. -
Korfüggő.
Minden időben megvolt az a bizonyos szikra ami éppen kellett ahhoz, hogy itt (legalább itt) tartsunk.
A XX. századot nagymértékben köszönhetjük a belső égésű motornak, a gépi gyártósornak, a T-modell sorozatgyártásának, az industrializációnak, ami egy sor egyéb területen robbanásszerűen megváltoztatta az embert és környezetét (technológia, ipar, közgazdaságtan, polgári jogok, információtechnológia, vegyészet, demográfia, politika, stb. stb.)
Lásd: második ipari forradalom. -
lord nihilus #89086 tranzisztor -
Bocs, nem láttam ilyeneket a listában. -
Sztem akkor menjünk vissza a tűzig... :) -
A KERÉK... -
Newton egyenletei nélkül egyik sem létezne. Az viszont meg az Euklideszi geometria nélkül nem, stb. Mindennek van elődje. -
Dinamó / generátor.
Elég egyértelmű, áram nélkül a fent leírt dolgok fele nem is létezne.
Jedlik Ányos, ha már itt tartunk. -
Blum #89080 Az internet.
Antibiotikum.
Rádió, televízió.
Telefonközpont. -
Egyébként találmány szerintem nem is nevezhető meg. Inkább a tudományos szemlélet elterjedése az, ami fontos. A mai modern műszaki tudományok alapja a Newton féle fizika és matematika, amiből a többi tudományág is felépítette a szükséges matematikai modelleket. -
Belső égésű motor
Az internet.
Rádió, televízió.
Telefonközpont.
Repülőgép. -
Az internet
Antibiotikum
Repülőgép -
Mert valszeg aki írta a listát nem sokat konyít a természettudományokhoz. -
Belső égésű motor; Antibiotikum; Telefonközpont; Generátor. Nem értem, miért pont a dinamó került ide, mikor az csak egyenfeszültséget gyárt. -
Rómaiaknak köszönhetjük a legtöbbet szerintem. -
Mind.
A legkiemelkedőbben azok, amik lehetővé tették az éjszakai világítást - a munkaidő nem korlátozódott ezután nappalra - és azok, ami lehetővé tették, hogy egymástól távol levő emberek gyorsan kommunikálhassanak egymással. -
A szesz. -
Rádió, televízió. -
clio1616v #89070 a pénz -
amúgy szerintem nem lehet sorrendet állítani, minden mindennel összefügg és az régebbi találmányok segítették az újakat (továbbfejlődni)
pl. sextáns >> GPS -
a tűzcsiholás technikája -
Szavazó roBOT #89067 Vállalod magad az internetes fórumokon? ==>> Melyik az a találmány, amely leginkább előremozdította az emberi fejlődést? -
Fbn Lx #89066 akkor lesittelik az ebet a gecibe : ( -
Igen vállalom magam. Ha valaki megkérdezi, hogy ki vagyok, akkor megmondom, mert nincs félnivalóm.
Pár barátom van csak, azokkal jóban vagyok, de, ha nem lépnék fel nem keresnének. (bár kitudja :D...)
nem -
Igen vállalom magam, de idegeneknek nem adom ki a személyes adataimat. Hivatalos eljárásban viszont nem tagadnám le kijelentéseimet.
Semleges vagyok, valószínűleg nem is gyűlölnek, nem is szeretnek.
Nem, hacsak nem a hosszú msn/telefonbeszélgetés és levelezgetés (+1 meghívás sörre) annak nem számít..
:) -
clio1616v #89063 mit vársz? fele Ambrus lenne :D -
Első kérdésnél második választási lehetőség, de hivatalos eljárásban hagyjanak az interneten csinált dolgaimmal. Elég nehéz is lenne nem felvállalni magam, amikor olyan fantáziátlan voltam regelésnél, hogy a vezetéknevem használtam:D -
Meglepően kevés szavazat érkezett azokra a válaszokra, amit a gyakorlatban mutat az SG. 
A "nem adom ki személyes adataimat" alatt a polgári név is értendő? Nehogy megkeressenek iwiw-en vagy facebook-on? :) -
+1 -
igen vállalom magam
fasírt béla -
DIESEL DOG #89058 +1
-
Nem vállalom magam, mert úgy érzem kijelentéseimmel nem sértek senkit és semmi köze senkinek ahhoz, hogy ki vagyok.
-
Blum #89056 Igen vállalom magam, de idegeneknek nem adom ki a személyes adataimat. Hivatalos eljárásban viszont nem tagadnám le kijelentéseimet.
A legtöbb fórumozóval jóban vagyok, de akad 1-2, akivel fasírtban vagyunk.
Igen.