127612
-
cargame #90859 Passz. Nem en rendezem, hanem a szulok szoval pntosan nem tudom. Vmi kulfoldi berendezes. -
csak ásványvizet, sima csapvizet igyon az akinek 2 anyja van -
clio1616v #90857 ezüstözött aktívszén töltetes szűrőn szűröm át a kávéhoz teához leveshez használt vizet -
Aki ásványvizet iszik csapvíz helyett, az a levest is ásványvízből csinálja? -
Még szerencse h.a környéken sem élek. -
Nem iszom/iszunk annyit hogy probléma legyen belőle, nem érdekel -
gabesz012 #90853 Szó nélkül iszom, mert nem tudok mit tenni ellene. De itt nincs is semmi gond a vízzel, a térkép szerint. Egyébként vegyesen iszom ásványvizet/csapvizet. -
Szó nélkül iszom, és fogalmam sem volt, hogy van ilyen probléma.
WTF Rémlik valami, de én régóta áttértem az ázsvánvízrü a csapvízre. -
clio1616v #90851 mit használsz? -
KaBuTo666 #90850 Hát mire jó még a víztisztító! Így kettőt egycsapásra! ;-) -
cargame #90849 Valamilyen arzénszűrő/víztisztító eszközt/berendezést használok. -
Üres szavazás/egyik sem. Szó nélkül iszom, mert nálunk /Csallóköz/ kiváló a víz minősége. -
clio1616v #90847 klórnak hívják az ízokozót -
nem iszok csapvizet ásványvizet iszok. fura ize van a csapviznek... -
clio1616v #90845 vannak kerületek, ahol régen előszeretettel ólomtartalmú csövekkel csövezték a hálózati ivóvízvezetékeket, nemrég hívott egy elkeseredett anyuka, hogy hiába minden próbálkozásuk ellene, mindkét gyermeke ólommérgezett lett -
csöveket kéne cserélni, ami a vízkezelőművekből kijön (legalábbis Budapesten) az kiváló minőségű... a vízszállító csövek öregedése okozza a problémákat -
extramagascsaj #90843 Nem iszok csapvizet, ásványvizet iszok inkább...és a család is. -
KaBuTo666 #90842 Nálunk van víztisztító, ami minden "szart" kitisztít a csapvízből...Aztán pár hónap múlva mikor cserélni kell a szűrőt, megdöbbenve látom hogy mi sok szart szűrt ki a vízből...barna lerakodás van az egész szűrőn, mint ha fos réteg lenne rajta. -
clio1616v #90841 csak Kecskeméten és Szegeden közel 300 ezer embert érint a probléma
és az se mellékes, hogy a 10 millió magyar emberből 1,6 milliónak nem biztosított a határérték alatti csapvíz -
Nálunk nem probléma -
clio1616v #90839 van rá több megoldás, ivóvízszűrő kancsónak most van folyamatban a field test-je -
Ahogy látom Szolnoknál jó a víz. Sok csapvizet iszok, ha nem lenne jó is innám, mert szeretem az arzént. -
Renegade #90837 azt azért tegyük hozzá, hogy 100*-os akut mérgezést is tolerál az emberi szervezet, ha szoktatva van (pl.:dohányosok, passzív dohányosok).
wikiről:
"Főleg az emésztőrendszert, a csontvelőt és az idegrendszert károsítja (nagyobb dózisokban gyorsan ható méreg). Átlagos mennyisége az emberi szervezetben 0,05 mg/kg — a legtöbb arzént a dohányfüstből és a tengeri élőlények fogyasztásával vehetjük fel. Az ember napi átlagos arzénfogyasztását 0,01–0,3 mg közé teszik; 5–50 mg/nap fölött az arzénterhelés mérgezővé, a 100–300 mg/nap tartományban halálossá válik. Ez a mennyiség szoktatással növelhető: aki hozzászokott, napi 0,5 g arzént is elfogyaszthat anélkül, hogy egészsége akár a legcsekélyebben károsodna." -
Az arzén kiszedéséhez kétlem, hogy emberi áron kapszt te bármit is... -
Nem érdekel, nem sok csapvizet iszom. A leírás nélkül is tudtam, hogy egyes helyeken ez gond. Ahol élek, ott tudtommal nem. -
miért, a palackozott poshadt víz jobb? ráadásul a pillepalackból hő hatására kilodja a sok mérgező anyagot is (többet között az antimont, ami az arzénhoz hasonló toxikus hatású)
ezért kell víztisztító berendezést venni, lehet hogy drágának tűnik, de hosszabb távon megéri. -
nagyon sok mindent, inkább nem sorolom fel. -
Nem érdekel, de a térkép alapján nincs is gond. -
nem tudtam h.van,de egyébként is ásványvizet iszok
meg amúgyis mind1,kishazám nem szenved ebben a betegségben ahogy a térképet néztem -
Szavazó roBOT #90830 Melyik tehetségkutató műsorban lépnél fel? ==>> Mit teszel azért, hogy családod ne igyon arzénos csapvizet? -
Mi is megtaláljuk az elutasít gombot, ne aggódj. :D -
gyökerek megtalálták az Ötlet beküldése gombot. sok retardált itt éli ki magát,mert valóéletben nem állnak vele szóba :| -
-
és 3 percre eltűnik a kiccsávó amíg utántölti
-
Megvárnám míg kifogy a benzin.
-
szurop #90824 Egyéb: Csak ha pihennék. Pl a szomszéd gyerek pont ezt csinálta, de mindig vasárnap délben, na neki szóltunk, de pl hétköznap délután nem annyira zavarna. -
Milyen fürdőszoba???
-
Az nem te vagy!
-
elég baj neki az impotenciája, lásd #90803.
bár ettől függetlenül lehet, hogy "véletlenül" a kezemben maradna valami arc átalakításra alkalmas tárgy, miközben abszolút de udvariasan megkérném, hogy vigye innen a túlkompenzálását jó a kurva anyjába. -
a tegnapi :)